כתב נושא: שאלה למומחי העולם הערבי בפורום  (נקרא 3937 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה למומחי העולם הערבי בפורום
« ב- : ינואר 25, 2011, 20:02:01 »
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4018996,00.html

ההפגנות במצרים, זה טוב לנו או רע לנו?

הרי אם ההפגנות הם כמו בתוניס, הרי שהמפגינים הם חילוניים, ואז זה לא נראה כל כך רע לנו.
ואיפה "האחים המוסלמים" של מצרים נכנסים בכל העסק הזה?
הם יהיו בעד מובראק או בעד המפגינים?

ועוד שאלה: איך לדעתכם יסתיימו ההפגנות האלו?
האם ייתכן ששלטונו של מובארק יסתיים?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #1 ב- : ינואר 25, 2011, 21:32:23 »
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4018996,00.html
ההפגנות במצרים, זה טוב לנו או רע לנו?
הרי אם ההפגנות הם כמו בתוניס, הרי שהמפגינים הם חילוניים, ואז זה לא נראה כל כך רע לנו.
ואיפה "האחים המוסלמים" של מצרים נכנסים בכל העסק הזה?
הם יהיו בעד מובראק או בעד המפגינים?
ועוד שאלה: איך לדעתכם יסתיימו ההפגנות האלו?
האם ייתכן ששלטונו של מובארק יסתיים?
ההפגנות במצרים הם טובות משלוש סיבות-
1. גם אם זה לא יוביל כעת להפיכה שתעלה את ה"אחים המסלמים" לשלטון במצרים (ולגבי מצרים, תהיה בטוח שאם ישנו גורם שיעלה לשלטון במקום אנשי "הקצינים החופשיים", זה אך ורק ה"אחים המסלמים") הרי שזה יראה רק כקדימון עלוב לעומת מה שיתרחש ברגע שהכלב (חוסני מובארכ) ימות.
2. זה קורע את המסכה מעל פני המשטרים שנחשבים במערב כ"מתונים".
3. ברגע שתגובת השרשרת תחל והמשטרים הללו יפלו האחד אחרי השני, כל הפרוייקט האמריקני האנטישמי והמושחת מאז לפני מלחמת העולם ה-2 במזה"ת, יתמוטט כמו מגדל קלפים (משולש השליטה בעולם המערבי- מובנ"ן - ר"ת: מלוכה, ותיקן, בנקים [וולסטריט], נשק ונפט, בסטיון השליטה שלהם במרחב יגוז בענן אבק).

לגבי תוניס, הרי שמעורבים שם מכל הגורמים- קומוניסטים, חילונים פרו-מערבים מעטים ותנועות אסלאמיות לרוב (תזכורת- היו חילונים רבים, תנועות שמאל וקומוניסטים שהיו מעורבים בתסיסה שהביאה למהפכה באיראן ב-1979 וכולנו יודעים איך זה נגמר) ואם זה יגמר במהפכה, הרי שזו תהיה אסלאמית בדיוק כמו שהיה אצל שכנתה אלג'יריה.

לא ניתן לדעת אם מובארכ יסיים את חייו בשלטון אם לאו (אני נוטה לומר שהוא יסיים את חייו כשליט ואז כשיבואו למנות יורש יתחיל האקשן האמיתי), הנבואה ניתנה לשוטים.
ה"אחים המסלמים" לבטח לא בעד מובארכ.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #2 ב- : ינואר 25, 2011, 21:50:02 »
רגע,

לפי מה שאתה יודע, איפה עומדים האחים המוסלמים בהפגנות הנוכחיות ?

לפי מה שאני יודע, בדרך כלל הם נגד מובראק בעיקר מסיבות דתיות, אבל ההפגנות הנוכחיות הן לא הפגנות דתיות.

האם "האחים המוסלמים" הם יותר ישרים ממובראק?
והאם לא עדיף לנו שיימשך שלטון מובראק מאשר הקיצוניות של "האחרים המוסלמים"?

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #3 ב- : ינואר 25, 2011, 22:05:05 »
בליינט מדווחים כבר על שני הרוגים בעיר סואץ

http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsFlash/0,2297,L-4019094_184,00.html

מדהים. עוד לא עברו 24 שעות וכבר שני הרוגים....וזה עוד מה שאנחנו יודעים . . . .

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #4 ב- : ינואר 25, 2011, 22:18:28 »
רגע,
לפי מה שאתה יודע, איפה עומדים האחים המוסלמים בהפגנות הנוכחיות ?
לפי מה שאני יודע, בדרך כלל הם נגד מובראק בעיקר מסיבות דתיות, אבל ההפגנות הנוכחיות הן לא הפגנות דתיות.
האם "האחים המוסלמים" הם יותר ישרים ממובראק?
והאם לא עדיף לנו שיימשך שלטון מובראק מאשר הקיצוניות של "האחרים המוסלמים"?
אל תשכח מה היה גם (אבל לא רק) הטיעון נגד פת"ח ובעד חמאס בבחירות האחרונות, גם העניין החברתי שיחק תפקיד.
האחים המסלמים כבר הביעו דעתם בעבר וגם עתה בהפגנות חברתיות.
העניין הוא שיש להם עבר לא סימפטי עם הממשל המצרי (כולל חוסני מובארכ), לכן הם לא חושפים את עצמם באופן גלוי ואומרים שהם האחים המסלמים והם פועלים נמגד מובארכ.
להזכירך בעקבות לחץ של בוש, מובארכ איפשר להם לרוץ לפרלמנט המצרי וגם זה רחוק מתנאים אידאלים דמוקרטית, מעבר לזה הם לא הורשו לרוץ כקבוצה אחת ולבטח לא מזוהה, אלא כיחידים ולמרות הכל הם זכו ב-20%.
כל המשטרים הערביים החילוניים מושחתים עד העצם (זה לא שהמשטרים הדתיים כמו בסעודיה או איראן רחוקים משחיתות, להפך) וזה מה שמאפשר תמיד לקבוצות דתיות לשחק גם על העניין החברתי והשחיתות בנוסף לשת"פ שיש לרוב ההמשטרים החילוניים הערביים עם המערב וגם זה משחק תפקיד.
עדיף שמובארכ יפול כי אז תקרע המסכה ואמריקה תעוף מפה לקיבינימט, ויפה שעה אחת קודם.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #5 ב- : ינואר 25, 2011, 22:27:46 »

עדיף שמובארכ יפול כי אז תקרע המסכה ואמריקה תעוף מפה לקיבינימט, ויפה שעה אחת קודם.

אל תתעלם מהמשמעויות הביטחוניות של זה אצלנו.
אבל מצד שני אני חושב לפעמים, גם ככה מובראק שונא אותנו בלב ומנסה לפגוע בנו בסתר, אז עכשיו אם "האחים המוסלמים" יהיו בשלטון, אז יגמרו המשחקים. 

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #6 ב- : ינואר 25, 2011, 22:32:00 »
אל תתעלם מהמשמעויות הביטחוניות של זה אצלנו.
אבל מצד שני אני חושב לפעמים, גם ככה מובראק שונא אותנו בלב ומנסה לפגוע בנו בסתר, אז עכשיו אם "האחים המוסלמים" יהיו בשלטון, אז יגמרו המשחקים. 
א. אכן, ואני בהחלט ובעד סיום המשחקים והסרת המסיכות פה.
ב. שוב אני מדגיש, ברגע שזה קורה ארה"ב מסיימת את הקדנציה שלה במזה"ת וזה מצוין.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #7 ב- : ינואר 25, 2011, 22:43:05 »
א. אכן, ואני בהחלט ובעד סיום המשחקים והסרת המסיכות פה.
ב. שוב אני מדגיש, ברגע שזה קורה ארה"ב מסיימת את הקדנציה שלה במזה"ת וזה מצוין.

זה לא כזה פשוט. הפנטיים האלו יכולים להביא אותנו לקרבות בלימה קשים בסיני . . .
אני חושב שעדיף המצב עכשיו מאשר מאות הרוגים במלחמות התשה בגבול עם מצרים.
זה לא פשוט כל הנושא הזה.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #8 ב- : ינואר 25, 2011, 22:49:02 »
זה לא כזה פשוט. הפנטיים האלו יכולים להביא אותנו לקרבות בלימה קשים בסיני . . .
אני חושב שעדיף המצב עכשיו מאשר מאות הרוגים במלחמות התשה בגבול עם מצרים.
זה לא פשוט כל הנושא הזה.
זה בדרך בלאו הכי, מצרים מתכוננת ומתאמנת למלחמה אך ורק עם ישראל לכל אורך שנות שלטונו של מובארכ.
פקודת היום בצבא המצרי זה חיסול היישות הציונית.
מצרים של מובארכ רק מחכה להזדמנות.
מצרים היא היום בירת האנטישמיות העולמית.
תתעורר, זה לא שאלה של "האם" זה שאלה של "מתי".
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #9 ב- : ינואר 25, 2011, 22:52:03 »
זה בדרך בלאו הכי, מצרים מתכוננת ומתאמנת למלחמה אך ורק עם ישראל לכל אורך שנות שלטונו של מובארכ.
פקודת היום בצבא המצרי זה חיסול היישות הציונית.
מצרים של מובארכ רק מחכה להזדמנות.
מצרים היא היום בירת האנטישמיות העולמית.
תתעורר, זה לא שאלה של "האם" זה שאלה של "מתי".

אני לא מאמין שמובראק רוצה איתנו מלחמה כללית. הוא רוצה לתקוע אותנו בקטנות.
אני לא מאמין שהרב עובדיה יוסף היה שולח לו מברק כל כך יפה אם אכן כך היה כמו שאתה מתאר אותו.

כנראה שמובראק בשלטון זה הרע במיעוטו, וצריך להשלים עם זה, אלא אם כן אתה רוצה לראות טורי שריון שועטים בסיני.

אני לא רוצה לראות את זה.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #10 ב- : ינואר 26, 2011, 00:08:20 »
אני לא מאמין שמובראק רוצה איתנו מלחמה כללית. הוא רוצה לתקוע אותנו בקטנות.
אני לא מאמין שהרב עובדיה יוסף היה שולח לו מברק כל כך יפה אם אכן כך היה כמו שאתה מתאר אותו.
כנראה שמובראק בשלטון זה הרע במיעוטו, וצריך להשלים עם זה, אלא אם כן אתה רוצה לראות טורי שריון שועטים בסיני.
אני לא רוצה לראות את זה.
אם אני לא בר סמכא בעינייך לגבי מצרים, אני אתן למומחים לדבר במקומי-
http://www.acpr.org.il/nativ/articles/2002_4-5_eldar.pdf
http://www.acpr.org.il/nativ/articles/1997_4_pine.pdf
http://www.acpr.org.il/nativ/articles/2006_2_yoman.pdf
http://www.acpr.org.il/nativ/articles/1994_1_isaac.pdf
http://www.acpr.org.il/nativ/articles/1996_5_obrien.pdf
http://www.acpr.org.il/nativ/articles/2000_6_pine.pdf

הרב עובדיה יוסף עם כל הכבוד לגודלו כרב ולידע התורני שלו-
א. הרב עובדיה יוסף פשוט מנותק מהעולם והמציאות, אחרת אין הסבר אחר לפסיקתו בעניין מתן שטחים תמורת "שלום" עוד לפני שש"ס בכלל הייתה בתכנון.
ב. הרב עובדיה יוסף הוא מלחך פנכתו של האסלאם, האיש הוא פשוט אסלאמופיל, ולא מצליח לראות מעבר לאפו.
ג. גם אם דחליל היה עומד בראש הממשל המצרי, גם הוא היה מקבל מכתב שופע מליצות של הרב עובדיה.

צא  מהסרט, מובארכ כבר עם רגל בקבר עם או בלי ההפגנות, האיש כבר זקן אשמאי, שימיו ספורים, ועדיין ללא יורש מוכרז.
צפויה בהחלט הפיכה או מהפכה לאחר מותו אז לא באמת משנה אם אני רוצה או רוצה להשלים (עם מה בדיוק? גם מובארכ מתכונן למלחמה בישראל והמאמרים שהבאתי יוכיחו), זה כבר לא שאלה של "האם" זה שאלה של "מתי".
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #11 ב- : ינואר 26, 2011, 01:04:52 »
צפויה בהחלט הפיכה או מהפכה לאחר מותו אז לא באמת משנה אם אני רוצה או רוצה להשלים (עם מה בדיוק? גם מובארכ מתכונן למלחמה בישראל והמאמרים שהבאתי יוכיחו), זה כבר לא שאלה של "האם" זה שאלה של "מתי".

עדיין לא עיינתי במאמרים שהבאת, אבל לדעתך מתי יהיה העימות של מוברק (או ממשכי שושלתו) עם ישראל?
יש איזה צפי, או שהוא מחכה לשעת כושר?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #12 ב- : ינואר 26, 2011, 01:19:41 »
עדיין לא עיינתי במאמרים שהבאת, אבל לדעתך מתי יהיה העימות של מוברק (או ממשכי שושלתו) עם ישראל?
יש איזה צפי, או שהוא מחכה לשעת כושר?
הוא מחכה לשעת כושר כמו שאר העולם הערבי.
ותקרא, זה חשוב...
מקווה שזה יוציא את השטויות שיש לך בראש ביחס למצרים של מובארכ.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #13 ב- : ינואר 26, 2011, 01:36:34 »
הוא מחכה לשעת כושר כמו שאר העולם הערבי.
ותקרא, זה חשוב...
מקווה שזה יוציא את השטויות שיש לך בראש ביחס למצרים של מובארכ.

אני אקרא ב"ה, אבל אני בטוח שיש המון מזרחנים ומומחי מזרח תיכון שסוברים אחרת.

אהוד יערי למשל בטח לא יסכים עם המסקנות של הכתוב שם.

קציני החטיבה האסטרטגית (אג"ת) וחטיבת המחקר (מודיעין) לא יסכימו עם המסקנות של הכתוב שם. 

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #14 ב- : ינואר 26, 2011, 02:12:45 »
אני אקרא ב"ה, אבל אני בטוח שיש המון מזרחנים ומומחי מזרח תיכון שסוברים אחרת.
אהוד יערי למשל בטח לא יסכים עם המסקנות של הכתוב שם.
קציני החטיבה האסטרטגית (אג"ת) וחטיבת המחקר (מודיעין) לא יסכימו עם המסקנות של הכתוב שם. 
אהוד יערי איננו מזרחן כי אם עיתונאי וגם שמאלן לא קטן עם משפחה מתוסבכת מעל הראש שצריכה טיפול שורש פיכיאטרי.
המזרחנים שלא מסכימים עם המסקנות הם לרוב מלחכי פינכה ואפולוגטיקנים של האסלאם או שהם ממומנים על ידי קרנות מחקר אירופו-אמריקניות בגיבוי סעודי שמורים להם מה להוציא מהפה, אז הרשה לי שלא להתרגש.
לגבי הצבא, זה כבר תלוי מי אתה שואל, אני הייתי במודיעין, אני יודע מה מעריכים ומה לא ולמה מתכוננים ומה לא.
הדרגים הגבוהים בצבא מוטים פוליטית וקנויים פוליטית, אז הרשה לי שלא לראות בהם ברי סמכה.
אנשי דרג הביניים והזוטר המקצועי, יש בהם לא מעטים שתומכים במסקנות הכתוב, מה גם שלפחות אחד מהכותבים במאמרים הוא איש מודיעין אמריקני דווקא שיש לו יד ורגל בהערכות הנ"ל.
ההגדרה האמריקנית למצרים וסעודיה וכו' כחלק מהמדינות "המתונות" שווה בדיוק להגדרה הסובייטית לאותם מדינות שנמנות עם "המחנה המתקדם לשלום", אז הרשה לי שלא להתרגש.
מצרים, הוויתה תפיסתה ובנייתה מאז אחרי מלחמת העולם ה-2 ובמיוחד עם עליית "הקצינים החופשיים", נגוע עמוק בנאציזם, נאצים היה להם יותר מיד ורגל בפיתוח המדינה הזו והאינדוקטרינציה שלה בנויה על זה.
ואם אינך מאמין גם לזה, נא לקרוא-

אלוף מיל. בני פלד ז"ל