אני אקרא ב"ה, אבל אני בטוח שיש המון מזרחנים ומומחי מזרח תיכון שסוברים אחרת.
אהוד יערי למשל בטח לא יסכים עם המסקנות של הכתוב שם.
קציני החטיבה האסטרטגית (אג"ת) וחטיבת המחקר (מודיעין) לא יסכימו עם המסקנות של הכתוב שם.
אהוד יערי איננו מזרחן כי אם עיתונאי וגם שמאלן לא קטן עם משפחה מתוסבכת מעל הראש שצריכה טיפול שורש פיכיאטרי.
המזרחנים שלא מסכימים עם המסקנות הם לרוב מלחכי פינכה ואפולוגטיקנים של האסלאם או שהם ממומנים על ידי קרנות מחקר אירופו-אמריקניות בגיבוי סעודי שמורים להם מה להוציא מהפה, אז הרשה לי שלא להתרגש.
לגבי הצבא, זה כבר תלוי מי אתה שואל, אני הייתי במודיעין, אני יודע מה מעריכים ומה לא ולמה מתכוננים ומה לא.
הדרגים הגבוהים בצבא מוטים פוליטית וקנויים פוליטית, אז הרשה לי שלא לראות בהם ברי סמכה.
אנשי דרג הביניים והזוטר המקצועי, יש בהם לא מעטים שתומכים במסקנות הכתוב, מה גם שלפחות אחד מהכותבים במאמרים הוא איש מודיעין אמריקני דווקא שיש לו יד ורגל בהערכות הנ"ל.
ההגדרה האמריקנית למצרים וסעודיה וכו' כחלק מהמדינות "המתונות" שווה בדיוק להגדרה הסובייטית לאותם מדינות שנמנות עם "המחנה המתקדם לשלום", אז הרשה לי שלא להתרגש.
מצרים, הוויתה תפיסתה ובנייתה מאז אחרי מלחמת העולם ה-2 ובמיוחד עם עליית "הקצינים החופשיים", נגוע עמוק בנאציזם, נאצים היה להם יותר מיד ורגל בפיתוח המדינה הזו והאינדוקטרינציה שלה בנויה על זה.
ואם אינך מאמין גם לזה, נא לקרוא-