כתב נושא: דיון מעניין ביני לבין אוהד הפועל על מס הכנסה ומע''מ והכלכלה בארץ ישראל  (נקרא 3305 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס''ד

הצעתי להחליף את מס הכנסה בארץ ישראל במע''מ יותר גבוה. כלומר לבטל את מס הכנסה ולהעלות את המע''מ במקומו.

אוהד הפועל הגיב עם תגובה מחושבת היטב. אחרי שתקראו את תגובת אוהד הפועל, אגיב אני ואולי ננהל דיון מעניין בנושא.

קודם כל הנה תגובת אוהד הפועל:

תגיד אתה עדיין בטוח שעל ישראל לבטל את מס הכנסה ומס חברות ולממן את ההפסד הזה על ידי העלת מע''מ?
כי אם כן, רק כמה נתונים:

http://www.ag.mof.gov.il/NR/rdonlyres/4B9FBA04-BC50-47C9-9285-4EF2F487ACD9/0/doch12009.pdf

ראה ביאור 24:
הכנסות המדינה במליונים
הכנסות המע''מ ב-2009 היו מע''מ היה 59,372
מיסים על ניכוי שכר של מלכ''רים ומוסדות פיננסים הסתכם ב-10,297
סך 69,669

מס הכנסה +מס חברות הסתכם ב- 69,461
ביטוח לאומי ומס בריאות הסתכם ב-41785
סך 111,246

זאת אומרת כרגע אתה מפסיד 111,246 מליארד שקל בשנה(אלא אם כן אתה לא הייתה רוצה לבטל את ביטוח לאומי ומס בריאות).
עכשיו אתה יודע כמה תזדקק לעלות את המע''מ בשביל לכסות את ההפסד הזה?
אם המע''מ הוא 16 אחוז היום(במהלך השנה הוא היה חלקית כ-17 אחוז וחלקית 15.5 אחוז) זה אומר שגבית אותו מסך תוצר(כולל מוסדות פיננסים) של 435,431.25.
גם אם התוצר יצמח ב-20 אחוז(ואני מתפרע) בעקבות המהלך של ביטול מס הכנסה(בלי לקחת בחשבון פחיתת קניות עקב חוסר יכולת של אלו שכרגע ידפקו מהמהלך, והפחת התוצר הזעום אומנם של ערבי ישראל למשק שכמובן תעיף אותם מפה, שלאחרונה לא נראה משהוא כל כך רע) המע''מ יהיה אמור להיות משהוא כמו 34-35 אחוז. אזי יותר מפי 2 ממה שהוא עכשיו.
בו נגיד (ואני עושה לך את החיים קלים מאוד) שאתה גם תעלה חלקית את המכ''ס, מס קניה מס מקרקעין והמס על הדלק-כדי שיהיה התאמה טובה יותר(שזה חארטה כי אם אתה מעלה את זה עשית את
אותה פעולה בדיוק כמו אם עלית רק את המע''מ וזה בלי להכנס להשלכות במיוחד של מחירים) הדבר הבא קורה:
סך סיכום ההכנסות על היטל דלק מכס ומס קניות ואפילו מס מקרקעין: 35,653
אם אתה מעלה גם שם את המיסים באחוזים גבוהים(מעל 20 אחוז) גם אם יהיה יותר עסקאות(נתון לויכוח), תגיע להכנסה
נוספת של משהוא כמו 10 מילארד גג(זה אחרי חישובים שאני עשיתי אם אתה מעלה את ההכנסות ביותר מ-20 אחוז...)
זה אומר שאתה אמור לגייס עוד 170,915 מליוני ש''ח על ידי מע''מ.
אזי המע''מ יהיה בשיעור של 32.7 עדיין פי 2 ממה שהוא עכשיו(יותר).

אז הייתי מבקש שתחשוב על ההצהרה הזאת בשנית, ולא, לתמוך בקיומו של מס הכנסה(מה זה לתמוך? אף אחד לא תומך ולא רוצים לשלם, אבל אין בדיוק ברירה) לא יהפוך אותך לקומוניסט או סוציאליסט,
אלא לריאליסט.

אשמח לתגובה אם עשיתי חישוב לא נכון ולך נתונים אחרים.

סוף תגובת אוהד הפועל. בהודעה הבאה, אגיב בע''ה.
« עריכה אחרונה: דצמבר 28, 2010, 09:35:24 על ידי חיים בן_פסח »

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
רק שים את הכותרת של ההודעה הפרטית ככה שהמשפט הראשון שלי לא יראה כזה מוזר:

"תגיד אתה עדיין בטוח שעל ישראל לבטל את מס הכנסה" ומכאן זה ממשיך "ומס חברות ולממן..."

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס''ד

א. אני מסכים איתך שיהיו גירעונות יותר גבוהים בתקציב המדינה בשנים הראשונות של המעבר הזה ממס ההכנסה למע''מ יותר גבוה. לכן יתכן שנצטרך לדחות את ההצעה שלנו לבטל את מס ההכנסה לכמה שנים. למה? כי כשנעלה לשלטון בע''ה, הנושא הראשון שלנו יהיה עידוד הגירה ערבית המונית מא''י. התוכנית שלנו לעודד הגירה ערבית תעלה לא מעט כסף כי נשלם פיצויים למשפחות ערביות שתסכמנה לעזוב את א''י לצמיתות. לא ניתן פיצויים לעוזרי מחבלים ערבים - ערבים אלה נגרש מיד בלי פרוטה. והמחבלים עצמם נהרוג. אך גם נעודד את הערבים שאין להם רקע חבלני או פלילי לעזוב כי הרי גם הם שונאים אותנו ומסכנים את קיומנו. לערבים האלה נשלם פיצויים וזה לא יהיה זול. בהתחלה יהיו גירעונות יותר גבוהים בתקציב כתוצאה מתוכנית הפיצויים. אולם אחרי כמה שנים כשכמעט כל הערבים יעזבו בע''ה, המצב התקציבי דוקא ישתפר באופן מדהים כי בלי מיליוני ערבים בא''י תהיינה הרבה פחות הוצאות בכל התחומים. אז יהיה ניתן להציע את המעבר ממס ההכנסה למע''מ יותר גבוה.

ב. כשנהיה מוכנים לעבור ממס ההכנסה למע''מ יותר גבוה, נציע לעשות זאת הדרגתית. אולי נציע הפחתה במס ההכנסה של 25% כל שנה עד שהמס יבוטל לגמרי אחרי ארבע שנים. וכל שנה המע''מ יעלה במידה הנדרשת. אני מסכים איתך שמע''מ יותר גבוה יתן לנו פחות ממה שמס ההכנסה נותן לנו כיום. אך אני מאמין שנוכל להסתדר היטב בכל זאת בגלל שני גורמים:

ראשית, התקציב שלנו יהיה הרבה יותר קטן בלי ההוצאות למיליוני ערבים, וגם בלי הרבה הוצאות אחרות שנבטל - כל הסעד לקיבוצים, להסתדרות, לתשקורת, לחברות הגדולות וכו'. התקציב שלנו יהיה הרבה יותר קטן ולכן יהיה הרבה פחות צורך להטיל מיסים על העם שלנו. אנו רוצים שהעם שלנו יחזיק בכסף שלו במקום להעביר אותו לביורוקרטים מושחתים בממשלה.

שנית, הסרת הנטל המלאכותי הזה של מס הכנסה תוביל לשיגשוג כלכלי חסר תקדים. יהודים עשירים מכל רחבי העולם ירצו להשקיע בא''י אם לא יהיה להם מס הכנסה. גם יהיה תמריץ לבעלי עסקים בא''י להשקיע יותר כי הם יוכלו להחזיק בכל מה שהם מרוויחים לשם שינוי. זה ישחרר את הנכס העצום שיש לנו: השכל היהודי. הקב''ה בירך את עם ישראל עם שכל מדהים אך הערב רב ששלוט בא''י מדכא את השכל הזה עם מיסים קטלניים, ביורוקרטיה חונקת וכלכלה סוציאליסטית. ראיתי מה קרה כשרונאלד רייגן הפחית את המיסים בארה''ב - שיגשוג חסר תקדים באמריקה. עבורנו זה היה הרבה יותר מרשים כי יש לנו שכל יהודי ב''ה.
« עריכה אחרונה: דצמבר 28, 2010, 09:42:24 על ידי חיים בן_פסח »

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
רק שים את הכותרת של ההודעה הפרטית ככה שהמשפט הראשון שלי לא יראה כזה מוזר:

"תגיד אתה עדיין בטוח שעל ישראל לבטל את מס הכנסה" ומכאן זה ממשיך "ומס חברות ולממן..."

בס''ד

אתה צודק. אני מצטער. ערכתי.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
א. תוכל לפרט בדיוק מה הוא הערכה שלך לחיסכון ברגע שלא יהיו פה ערבים? אני כבר מדגיש שצבאית לא בהכרח יפחת לך ההוצאה.

ב.  יש לך ערכה כמה פחות או יותר עליית המע''מ תהיה? 20 אחוז? 25 אחוז?
כמה בעיות שאני הולך לעלות(וזה בהתעלמות מוחלטת מכל כך הרבה גורמים אחרים, בין היתר בינלאומיים):

1. זה לא בעיה: ביטלת את תשלומי העברות לקיבוצים- יש מצב שממשלת ישראל תקדים אותך, כי כיום יותר ויותר קיבוצים משלבים נהפכים למושבים.
2. ביטלת את הסעד להסתדרות-מה זה בדיוק אומר? מה קורא אם עכשיו הם שובתים? גם אותם תעיף?
3. מה הכוונה ביטול סעד לתקשורת? איזה סעד התקשורת, במיוחד ערוץ 2, ו-10 מקבלים? ונניח, אתה לא אמרת שהולך להיות פה תקשורת יהודית?
זה לא יהיה אתה(אתם) שתפקחו על תקשורת מספיק יהודית בעלי קריטריונים משלכם?
4. חברות גדולות שלא תתן להם תמריצים מסוימים לא יפתחו מקומות פריפריה.(תמריץ של ביטול מס חברות זה מצוין אבל זה כללי, ובכל הארץ). זה למה שביבנה שיטרית(אז ראש עיר) נתן לקציני צה''ל אדמות חינם,
זה למה שחברת כאל פתחה מוקד לציבור הדתי/חרדי במודיעין וכן הלאה.
5. מה בנוגע לקצבאות של האברכים?

ג.  בנוגע להשקעות(שזה משתלב עם 1) אם אתה צופה גירעונות גבוהים עקב הפיצויים(ופה אני כן יכניס קצת את העולם), כיצד אינך צופה את העובדה שמשקיעים קיימים יברחו מפה?
זאת אומרת, תכנית לעידוד הגירה ערבית המונית מין הסתם תקבל הד עולמי, כפי שכולנו צופים, ומי יהיה מספיק מפגר להשקיע במדינה מסוכנת?
גירעון תקציבי גדול ניתן לממן ב-2 דרכים.
1. הדפסת כסף- מה שיוצר אינפלציה, וראה את משבר שנות ה70-80.
2. אג''ח ממשלתי- מה שמעלה את הריביות, מוריד את דירוג האשראי ומכניס את המדינה לחוב עמוק בדיוק כמו ב-2002. רק שלהבדיל, לוו דווקא תקבל ערבויות אמריקאיות.
ב-2002 בוש נתן לשרון ערבויות אמריקאיות, שהמדינה הייתה על סף פשיטת רגל, בתנאי שיתקדם עם המהלך המדיני. יש האומרים שכאן התחיל כל תוכנית ההתנתקות/גירוש.
רק לשם השוואה, דירוג האשראי היום של ישראל הוא A דירוג האשראי של ישראל ב-2002 היה BBB בזמן שיא וללא הערבויות היה יורד אפילו מתחת ל CCC-אג''ח זבל.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
לדעתי ביטוח לאומי ומס בריאות הם מסים נכונים ובכל מקרה אני לא מאמין שניתן לבטל אותם יחד עם מס הכנסה. הפתרון שאני מציע הוא לקצץ בהוצאות, להעלות קצת את המע"מ, להשאיר את מס בריאות וביטוח לאומי, ולהפחית בהדרגה את מס הכנסה ומסי גזל נוספים כמו מס שבח, ומס רווחי הון (אני אשית אותו רק על משקיעים זרים שהמדינות שלהם גובות מס הון על משקיעים ישראלים).

איך ניתן לקצץ בהוצאות ממשלתיות:
צריך לבטל הוצאות על תרבות וספורט, צריך להשליט סדר בשלטון במקומי- בכל מועצה מקומית גרעונית צריך לפטר מייד את המועצה ולהקים ועדה קרואה, וכמובן שיבוטלו המון קצבאות אוטומטיות שהערבים מנצלים. על הפרויקט לעידוד הגירה ערבית אני מוכן לצבור גרעון תקציבי של כמה שנים.

לגבי ההסתדרות- זה לא שההסתדרות מקבלת ישירות תקציב מהמדינה, אלא שההסתדרות ומשטר הסכמי העבודה הכלליים שהיא השליטה חונקת את המשק. צריך לבטל הצמדות שכר בין כל המגזרים. זו שיטה נוראית שהיא הסיבה העיקרית לכך שיש שכבה של עובדים עניים שאי אפשר לעלות להם שכר כי ברגע שמעלים שכר מינימום צריך גם להעלות שכר לכל העובדים הציבוריים. וגם מאותה סיבה אם רוצים למשל להעלות שכר למורים אז חייבים להעלות שכר לאחיות, לרופאים, לפרקליטים, לפקידים וכו'. צריך לבטל את הכלל שמי שאי אפשר לפטר עובדי ציבור עם "קביעות". יש לנו יותר מדי עובדים במגזר הציבורי דוקא בגלל שאסור לפטר שם עובדים. זה גורם לעודף כח אדם וגם לעבודה לא יעילה.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
לדעתי ביטוח לאומי ומס בריאות הם מסים נכונים ובכל מקרה אני לא מאמין שניתן לבטל אותם יחד עם מס הכנסה. הפתרון שאני מציע הוא לקצץ בהוצאות, להעלות קצת את המע"מ, להשאיר את מס בריאות וביטוח לאומי, ולהפחית בהדרגה את מס הכנסה ומסי גזל נוספים כמו מס שבח, ומס רווחי הון (אני אשית אותו רק על משקיעים זרים שהמדינות שלהם גובות מס הון על משקיעים ישראלים).

איך ניתן לקצץ בהוצאות ממשלתיות:
צריך לבטל הוצאות על תרבות וספורט, צריך להשליט סדר בשלטון במקומי- בכל מועצה מקומית גרעונית צריך לפטר מייד את המועצה ולהקים ועדה קרואה, וכמובן שיבוטלו המון קצבאות אוטומטיות שהערבים מנצלים. על הפרויקט לעידוד הגירה ערבית אני מוכן לצבור גרעון תקציבי של כמה שנים.

לגבי ההסתדרות- זה לא שההסתדרות מקבלת ישירות תקציב מהמדינה, אלא שההסתדרות ומשטר הסכמי העבודה הכלליים שהיא השליטה חונקת את המשק. צריך לבטל הצמדות שכר בין כל המגזרים. זו שיטה נוראית שהיא הסיבה העיקרית לכך שיש שכבה של עובדים עניים שאי אפשר לעלות להם שכר כי ברגע שמעלים שכר מינימום צריך גם להעלות שכר לכל העובדים הציבוריים. וגם מאותה סיבה אם רוצים למשל להעלות שכר למורים אז חייבים להעלות שכר לאחיות, לרופאים, לפרקליטים, לפקידים וכו'. צריך לבטל את הכלל שמי שאי אפשר לפטר עובדי ציבור עם "קביעות". יש לנו יותר מדי עובדים במגזר הציבורי דוקא בגלל שאסור לפטר שם עובדים. זה גורם לעודף כח אדם וגם לעבודה לא יעילה.

או זה נשמע כבר יותר הגיוני, אפשר להתווכח על כך ולהרחיב אבל בשביל לא לחרוג מהנושא אציין שזו כבר ראיה יותר ריאלית.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
א. תוכל לפרט בדיוק מה הוא הערכה שלך לחיסכון ברגע שלא יהיו פה ערבים? אני כבר מדגיש שצבאית לא בהכרח יפחת לך ההוצאה.

ב.  יש לך ערכה כמה פחות או יותר עליית המע''מ תהיה? 20 אחוז? 25 אחוז?
כמה בעיות שאני הולך לעלות(וזה בהתעלמות מוחלטת מכל כך הרבה גורמים אחרים, בין היתר בינלאומיים):

1. זה לא בעיה: ביטלת את תשלומי העברות לקיבוצים- יש מצב שממשלת ישראל תקדים אותך, כי כיום יותר ויותר קיבוצים משלבים נהפכים למושבים.
2. ביטלת את הסעד להסתדרות-מה זה בדיוק אומר? מה קורא אם עכשיו הם שובתים? גם אותם תעיף?
3. מה הכוונה ביטול סעד לתקשורת? איזה סעד התקשורת, במיוחד ערוץ 2, ו-10 מקבלים? ונניח, אתה לא אמרת שהולך להיות פה תקשורת יהודית?
זה לא יהיה אתה(אתם) שתפקחו על תקשורת מספיק יהודית בעלי קריטריונים משלכם?
4. חברות גדולות שלא תתן להם תמריצים מסוימים לא יפתחו מקומות פריפריה.(תמריץ של ביטול מס חברות זה מצוין אבל זה כללי, ובכל הארץ). זה למה שביבנה שיטרית(אז ראש עיר) נתן לקציני צה''ל אדמות חינם,
זה למה שחברת כאל פתחה מוקד לציבור הדתי/חרדי במודיעין וכן הלאה.
5. מה בנוגע לקצבאות של האברכים?

ג.  בנוגע להשקעות(שזה משתלב עם 1) אם אתה צופה גירעונות גבוהים עקב הפיצויים(ופה אני כן יכניס קצת את העולם), כיצד אינך צופה את העובדה שמשקיעים קיימים יברחו מפה?
זאת אומרת, תכנית לעידוד הגירה ערבית המונית מין הסתם תקבל הד עולמי, כפי שכולנו צופים, ומי יהיה מספיק מפגר להשקיע במדינה מסוכנת?
גירעון תקציבי גדול ניתן לממן ב-2 דרכים.
1. הדפסת כסף- מה שיוצר אינפלציה, וראה את משבר שנות ה70-80.
2. אג''ח ממשלתי- מה שמעלה את הריביות, מוריד את דירוג האשראי ומכניס את המדינה לחוב עמוק בדיוק כמו ב-2002. רק שלהבדיל, לוו דווקא תקבל ערבויות אמריקאיות.
ב-2002 בוש נתן לשרון ערבויות אמריקאיות, שהמדינה הייתה על סף פשיטת רגל, בתנאי שיתקדם עם המהלך המדיני. יש האומרים שכאן התחיל כל תוכנית ההתנתקות/גירוש.
רק לשם השוואה, דירוג האשראי היום של ישראל הוא A דירוג האשראי של ישראל ב-2002 היה BBB בזמן שיא וללא הערבויות היה יורד אפילו מתחת ל CCC-אג''ח זבל.

בס''ד

א. אין לי נתונים מדוייקים על החיסכון שיהיה לנו אם לא יהיו מיליוני ערבים בארץ ישראל. אך ללא ספק החיסכון יהיה ענקי. הערבים מקבלים המון סעד מהמדינה בכל תחום ותחום - חינוך בחינם, בריאות בחינם, חשמל בחינם, מיים בחינם, דיור בחינם ועוד אלף הטבות. הערבים מקבלים הטבות שיהודים מעולם לא קיבלו. והרוב המכריע של הפשע בא מהערבים. וגם אחוז גבוה מאוד של ההוצאות הבטחוניות נגרם על ידי מיליוני הערבים העוינים בא''י. לא ניתן להשיג נתונים כי הממסד מסתיר ממנו את גודל האסון שמיליוני ערבים ממיטים עלינו. בלי מיליוני אוייבים בתוכנו, נהיה מדינה הרבה יותר עשירה.

ב. אני לא כלכלן ואני לא בקי בנתונים המדוייקים האלה, אך אני כן יודע מה קורה בכל מקום שבו אין מס הכנסה מקומי בארה''ב. יש מס הכנסה לאומי (פדראלי) באמריקה. אך יש גם מס הכנסה מקומי ברוב המדינות. יש 50 מדינות בארה''ב. ב7 מהמדינות אין מס הכנסה מקומי. ב43 יש מס הכנסה מקומי.

במדינות עם מס הכנסה מקומי כמו קליפורניה וניו יורק, יש שפל כלכלי נורא והמדינות כמעט פושטות את הרגל. אבל במדינות בלי מס הכנסה מקומי כמו טקסס, הכלכלה משגשגת ויש למדינות הללו אודף תקציבי. כי מס הכנסה הורג את הכלכלה.

ג. לגבי מה יקרה לנו אם חברות מסויימות תחרמנו אותנו בגלל התוכנית להגירה ערבית - כן יהיו מקרים כאלה. אולם כבר ראינו מה קרה לדרום אפריקה ורודסיה כשהיה שם מיעוט לבן שלא נתן זכויות לרוב השחור והיה חרם בינלאומי נגד המדינות הללו. הלבנים במדינות דוקא התעשרו למרות החרם הבינלאומי החריף נגדם. כי הם עשו המון מסחר בשוק השחור העולמי. ישראל מסוגלת לעשות את זה פי כמה מהם בגלל השכל היהודי והטכנולוגיה שלנו.

לסיכום הקב''ה נתן לנו את כל הכלים הדרושים להיות עצמאים. אם לא נעשה את זה, לא נהיה עצמאים או עשירים או בטוחים אלא נמיט אסון על ראשינו חס ושלום.

מנותק JewSoldier

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הימין האמיתי=581=גואל ישראל
בס''ד

א. אין לי נתונים מדוייקים על החיסכון שיהיה לנו אם לא יהיו מיליוני ערבים בארץ ישראל. אך ללא ספק החיסכון יהיה ענקי. הערבים מקבלים המון סעד מהמדינה בכל תחום ותחום - חינוך בחינם, בריאות בחינם, חשמל בחינם, מיים בחינם, דיור בחינם ועוד אלף הטבות. הערבים מקבלים הטבות שיהודים מעולם לא קיבלו. והרוב המכריע של הפשע בא מהערבים. וגם אחוז גבוה מאוד של ההוצאות הבטחוניות נגרם על ידי מיליוני הערבים העוינים בא''י. לא ניתן להשיג נתונים כי הממסד מסתיר ממנו את גודל האסון שמיליוני ערבים ממיטים עלינו. בלי מיליוני אוייבים בתוכנו, נהיה מדינה הרבה יותר עשירה.

ב. אני לא כלכלן ואני לא בקי בנתונים המדוייקים האלה, אך אני כן יודע מה קורה בכל מקום שבו אין מס הכנסה מקומי בארה''ב. יש מס הכנסה לאומי (פדראלי) באמריקה. אך יש גם מס הכנסה מקומי ברוב המדינות. יש 50 מדינות בארה''ב. ב7 מהמדינות אין מס הכנסה מקומי. ב43 יש מס הכנסה מקומי.

במדינות עם מס הכנסה מקומי כמו קליפורניה וניו יורק, יש שפל כלכלי נורא והמדינות כמעט פושטות את הרגל. אבל במדינות בלי מס הכנסה מקומי כמו טקסס, הכלכלה משגשגת ויש למדינות הללו אודף תקציבי. כי מס הכנסה הורג את הכלכלה.

ג. לגבי מה יקרה לנו אם חברות מסויימות תחרמנו אותנו בגלל התוכנית להגירה ערבית - כן יהיו מקרים כאלה. אולם כבר ראינו מה קרה לדרום אפריקה ורודסיה כשהיה שם מיעוט לבן שלא נתן זכויות לרוב השחור והיה חרם בינלאומי נגד המדינות הללו. הלבנים במדינות דוקא התעשרו למרות החרם הבינלאומי החריף נגדם. כי הם עשו המון מסחר בשוק השחור העולמי. ישראל מסוגלת לעשות את זה פי כמה מהם בגלל השכל היהודי והטכנולוגיה שלנו.

לסיכום הקב''ה נתן לנו את כל הכלים הדרושים להיות עצמאים. אם לא נעשה את זה, לא נהיה עצמאים או עשירים או בטוחים אלא נמיט אסון על ראשינו חס ושלום.
כל הכבוד על היוזמה תחשבו שהערבים בארץ הם מיעוט אבל הרוב המכריע של הפשעים הוא שלהם!

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
חיים סלח לי על התגובה המאוחרת, בכל אופן:

א. אני מסכים איתך שיהיה חיסכון בהוצאות של המדינה אם אתה מעיף מפה את כל הערבים(בלי התחשבנות על ההשלכות של זה, שזה נושא בפני עצמו), כפי שיהיה לך חיסכון אם תעיף מפה את המרוקאים, החרדים או כל ציבור אחר.
השאלה היא כמה אומדן הגירעון המדיני יהיהי, ומה שאתה אומר, אתה לא יודע. לא קצת הרפתקני ללכת על כזה מהלך בלי הערכה מגובשת?
בלי קשר, הממסד לא מסתיר יותר מדי. מפורסם מה הנזק הכלכלי השנתי, בכל שנה מפשע, ומה אחוז של הערבים בנדון- תחפש, תחשב, שבור את הראש, ותגיע לאומדן.
מפורסם כמה מערבי ישראל(שכן משלמים מים, חשמל ועוד הוצאות שציינת) משלמים ארנונה, וכמה לא, כמה מהם מעוסקים וכמה לא(כולל אקדמאים)- חפש בדה מרקר, בגלובס, במחקרים, ותחשב אומדן.
בנוגע לחשמל והמים, אני מניח שאתה מתכוון לפלסטינים, ומזרח ירושלים(שאגב אני מניח שהיום לפחות מים הם כן משלמים, כי עכשיו זה עבר לתאגיד פרטי, ככה שזה אפילו כולל מע''מ, תודה רבה מדינת ישראל), זה באמת קשה למצוא.

ב. זה לא נתון מדויק, זה אומדן, הערכה של כמה המע''מ יעלה. אם אתה לא יודע אז איך אתה יודע שזה יהיה יותר טוב?
כי בקליפורניה עכשיו יש שפל מקומי?  שאני יראה לך את הנתונים בקליפורניה בשנות ה-90? ומשהוא בספק שקליפורניה תיצא מזה, בדיוק כמו שכל העולם שנמצא בשלב X במשבר ובשלב Y בצמיחה?
קוראים לזה מחזוריות.
חוץ מזה, ישנם כל כך הרבה גורמים שמשפיעים כרגע על המשברים, שלא קשורים למס הכנסה, או מע''מ, או שקשורים באופן עקיף, ככה שזה לא פקטור לביסוס.

בלי לדעת כמה מע''מ אתה הולך לעלות, אתה גם לא יכול לחשב כמה זה יעלה למשק הישראלי, זאת אומרת לצד הנפגע שזה המעמד התחתון. סתם שתידע, בחלוקת השכר, סך אחוזי ההכנסה מסך ההכנסה במשק של חמשת העשירונים התחתונים לא מגיע לאחוזי ההכנסה, מסך הכנסה של העשירון העליון. זאת אומרת, בממוצע, אדם 1 מעשירון העליון מרוויח יותר ממוצע של 5 אנשים, כל אחד חבר ב-1 מתוך חמשת העשירונים התחתונים, יחדיו.
אם תסתכל על נתונים, תראה שחלק נרחב מהעם בכלל לא משלם מס הכנסה, או משלם מס הכנסה יחסית מזערי והעלאת המע''מ תגרום לו נזק(כמובן תלוי כמה אתה מעלה) מאשר תועלת. זאת כי יש לו נקודות זיכוי, למס המזערי שהוא עוד אמור לשלם, או שהוא פשוט לא מגיע לסף.
עכשיו, אם אתה מגדיל את המע''מ, העם קונה פחות, כמה פחות? תלוי בכמה תגדיל את המע''מ. לכן לבוא ולומר אם נבטל את מס הכנסה, ונגדיל את המע''מ המשק יפרח ויצמח, בלי לתת אומדנים, זה בערך כמו שאני יומר, שאם
נגדיל את מס הכנסה ונבטל את המע''מ, בטוח אנחנו נראה יותר צמיחה(אגב לדעתי צריך להוריד את המע''מ ביחס לצמיחה הצפויה שזה רק יגדיל את הצמיחה-ופה ההיגיון הוא מספיק ברור...).

ג. נו הראתי לך שב-2002 לדוגמה, אם ישראל לא הייתה מתקפלת היא הייתה פושטת רגל, בדיוק כמו ארגנטינה.
וכנראה שעד עכשיו היא לא הייתה יוצאת מזה(היום יש לנו תוצר הגובה ביותר מכל מדינות ה OECD, תנחש מה הוא היה ללא ערבויות אמריקאיות).
וזה לא כזה יעזור לישראל, אם הריביות הם רצחניות גם ככה ואף אחד לא רוצה להלוות לה כסף, אם יש שוק שחור.

« עריכה אחרונה: דצמבר 30, 2010, 19:04:18 על ידי אוהד הפועל »

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אה כמעט שכחתי

לא כדאי יותר, אם כבר, לבטל את מס הכנסה, לעלות את המע''מ, כאשר כל אזרח יהיה זכאי להנחת מע''מ/החזר מע''מ לפי רמת הכנסתו?

נניח אדם המרוויח סכום X יהיה ראשי בצירוף תלוש המשכורת לקבל כרטיס המקנה לו הנחה מע''מ כל פעם שהוא קונה מוצר, או מוצרים מסוימים, לפי רמת הכנסתו וסוג המוצר?
זה כבר רעיון שאני אשמח אם הוא יתקיים במדינה שלנו.