חיים סלח לי על התגובה המאוחרת, בכל אופן:
א. אני מסכים איתך שיהיה חיסכון בהוצאות של המדינה אם אתה מעיף מפה את כל הערבים(בלי התחשבנות על ההשלכות של זה, שזה נושא בפני עצמו), כפי שיהיה לך חיסכון אם תעיף מפה את המרוקאים, החרדים או כל ציבור אחר.
השאלה היא כמה אומדן הגירעון המדיני יהיהי, ומה שאתה אומר, אתה לא יודע. לא קצת הרפתקני ללכת על כזה מהלך בלי הערכה מגובשת?
בלי קשר, הממסד לא מסתיר יותר מדי. מפורסם מה הנזק הכלכלי השנתי, בכל שנה מפשע, ומה אחוז של הערבים בנדון- תחפש, תחשב, שבור את הראש, ותגיע לאומדן.
מפורסם כמה מערבי ישראל(שכן משלמים מים, חשמל ועוד הוצאות שציינת) משלמים ארנונה, וכמה לא, כמה מהם מעוסקים וכמה לא(כולל אקדמאים)- חפש בדה מרקר, בגלובס, במחקרים, ותחשב אומדן.
בנוגע לחשמל והמים, אני מניח שאתה מתכוון לפלסטינים, ומזרח ירושלים(שאגב אני מניח שהיום לפחות מים הם כן משלמים, כי עכשיו זה עבר לתאגיד פרטי, ככה שזה אפילו כולל מע''מ, תודה רבה מדינת ישראל), זה באמת קשה למצוא.
ב. זה לא נתון מדויק, זה אומדן, הערכה של כמה המע''מ יעלה. אם אתה לא יודע אז איך אתה יודע שזה יהיה יותר טוב?
כי בקליפורניה עכשיו יש שפל מקומי? שאני יראה לך את הנתונים בקליפורניה בשנות ה-90? ומשהוא בספק שקליפורניה תיצא מזה, בדיוק כמו שכל העולם שנמצא בשלב X במשבר ובשלב Y בצמיחה?
קוראים לזה מחזוריות.
חוץ מזה, ישנם כל כך הרבה גורמים שמשפיעים כרגע על המשברים, שלא קשורים למס הכנסה, או מע''מ, או שקשורים באופן עקיף, ככה שזה לא פקטור לביסוס.
בלי לדעת כמה מע''מ אתה הולך לעלות, אתה גם לא יכול לחשב כמה זה יעלה למשק הישראלי, זאת אומרת לצד הנפגע שזה המעמד התחתון. סתם שתידע, בחלוקת השכר, סך אחוזי ההכנסה מסך ההכנסה במשק של חמשת העשירונים התחתונים לא מגיע לאחוזי ההכנסה, מסך הכנסה של העשירון העליון. זאת אומרת, בממוצע, אדם 1 מעשירון העליון מרוויח יותר ממוצע של 5 אנשים, כל אחד חבר ב-1 מתוך חמשת העשירונים התחתונים, יחדיו.
אם תסתכל על נתונים, תראה שחלק נרחב מהעם בכלל לא משלם מס הכנסה, או משלם מס הכנסה יחסית מזערי והעלאת המע''מ תגרום לו נזק(כמובן תלוי כמה אתה מעלה) מאשר תועלת. זאת כי יש לו נקודות זיכוי, למס המזערי שהוא עוד אמור לשלם, או שהוא פשוט לא מגיע לסף.
עכשיו, אם אתה מגדיל את המע''מ, העם קונה פחות, כמה פחות? תלוי בכמה תגדיל את המע''מ. לכן לבוא ולומר אם נבטל את מס הכנסה, ונגדיל את המע''מ המשק יפרח ויצמח, בלי לתת אומדנים, זה בערך כמו שאני יומר, שאם
נגדיל את מס הכנסה ונבטל את המע''מ, בטוח אנחנו נראה יותר צמיחה(אגב לדעתי צריך להוריד את המע''מ ביחס לצמיחה הצפויה שזה רק יגדיל את הצמיחה-ופה ההיגיון הוא מספיק ברור...).
ג. נו הראתי לך שב-2002 לדוגמה, אם ישראל לא הייתה מתקפלת היא הייתה פושטת רגל, בדיוק כמו ארגנטינה.
וכנראה שעד עכשיו היא לא הייתה יוצאת מזה(היום יש לנו תוצר הגובה ביותר מכל מדינות ה OECD, תנחש מה הוא היה ללא ערבויות אמריקאיות).
וזה לא כזה יעזור לישראל, אם הריביות הם רצחניות גם ככה ואף אחד לא רוצה להלוות לה כסף, אם יש שוק שחור.