כמה ממאבטחיו של מישל פרידמן, מבכירי הקהילה היהודית של גרמניה, התגלו כפעילים נאצים.
מיכאל פרידמן, לשעבר נשיא הקונגרס היהודי האירופי, נחשב למי שמצוי תחת איום חמור מאוד מצד גורמים אנטי-יהודיים ואנטי-ישראליים במולדתו, גרמניה. על כן הוא נדרש לשמירה כבדה של פמליית שומרי ראש. עיתון "בילד" הגרמני מדווח כי כמה משומרי ראשו של פרידמן התגלו כניאו-נאצים פעילים.
הפרשה החלה כאשר החברה שהעסיקה את שומרי הראש החליטה לבדוק את אמינותם. זאת, משום שהתעורר ספק ביחס לדיווחים שהם מסרו ביחס לשעות נוספות ולהוצאות נסיעה. במהלך החקירה התגלה כי כמה מהמאבטחים צולמו בסרט חובבים הקשור באהדת נאצים תחת הכותרת: "בשם הפירהר".
לאחר שנמצאו הראיות, נקראה משטרת פרנקפורט להתערב בחקירה. השוטרים נמצאה במחשבו האישי של אחד משומרי הראש תמונה בה הוא לבוש במדי אס-אס, יחידת העלית הצבאית של המפלגה הנאצית בשנות ה-30 וה-40.
העיתון, שמתאפיין בנימה צהובה וסנסציונית קמעה, העלה תמיהה כיצד זה שאנשים בעלי רקע שכזה הגיעו לעמדה, במסגרתה הם הופקדו לשמור על מי שנשקפת לו סכנת חיים בדיוק מצד אנשים כדוגמתם.
פרידמן , בן ה-51 - שגם כיהן כסגן ראש המועצה של יהודי גרמניה - צוטט בתגובה למקרה באומרו ש"יש לחקור את את כל הפרטים עד תום, כי לא מדובר במעידה של מה בכך". הפרקליטות האזורית ומשרד הפנים הגרמני לא הסכימו למסור תגובה ביחס למקרה "כל עוד הוא נמצא בבדיקה".
לעת עתה, שומרי ראשו של פרידמן, ששמותיהם נכללו בחקירה, הושעו מתפקידם.