כתב נושא: כשליש מהמטיילים למזרח עולים על טיסות ערביות  (נקרא 5365 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=ir20101103_65998&from=haaretz

כ-40,000 תרמילאים יצאו בתקופה הקרובה למזרח הרחוק, אוסטרליה, דרום ומרכז אמריקה. תופעת התרמילאות בהיקפיה הכה גבוהים, ייחודית לישראלים. כשליש מהתרמילאים טסים למזרח באמצעות חברות תעופה ערביות.

מרבית התרמילאים מתחילים את מסעם בחודשים אוקטובר-דצמבר. הסיבה העיקרית היא מחזורי השחרור הגדולים בחודשים אוגוסט ונובמבר וכן מזג האוויר האידיאלי לטיול בחודשים אוקטובר-אפריל בדרום אמריקה ובמזרח.

רונן קרסו, סמנכ"ל השיווק של איסתא, מעריך כי 40,000 תרמילאים יוצאים מידי שנה לטיול מוצ'ילרים, מרביתם טסים לתקופות של 4 חודשים עד שנה. כ-60% מהתרמילאים טסים למזרח הרחוק, 30% לדרום ולמרכז אמריקה ו-10% לאוסטרליה, ניו זילנד ואפריקה. לדברי קרסו, עבור רבים זהו הטיול של החיים, אליו נערכו והתכוננו תקופה ממושכת. לדבריו מוצ'ילרים שמצבם הכלכלי טוב יותר, יעדיפו את דרום אמריקה שיקרה יותר מהמזרח הרחוק.

קרסו מוסר גם ששליש מהתנועה למזרח היא באמצעות חברות תעופה ערביות. בין אלו שטסים בחברות הערביות, מרביתם טסים בחברה הירדנית "רויאל ג'ורדנייאן", אך יש שטסים עם "קטאר איירוויס" דרך דוחא בקטאר, ועם "איתיחאד" דרך האמיריות (אבו דאבי).

מחירי הטיסות בחברות הערביות זולים בכ-30% ממחירי חברות אירופאיות ואל על. כך למשל טיסה ב"רויאל ג'ורדנייאן" לתאילנד עולה 950 דולר לעומת מחיר של 1,299 דולר באל על. בעבר היו גם שנסעו עם "אימירייט איירליינס" דרך דובאי, אך לאחר פרשת החיסול פסקה התנועה של התרמילאים בחברה זו.

כ-70% מהתרמילאים הם בגילאי 20-24, כלומר מטיילים את הטיול הגדול של אחרי הצבא. כ-10% מהתרמילאים נשארים במזרח או בדרום אמריקה לתקופות ארוכות של כשנה.

טיולי התרמילאים נהפכו למסורת ישראלית החל מאמצע שנות השמונים. מאז ועד היום נרשם גידול מתמיד במספר התרמילאים היוצאים. טיול ממוצע לדרום אמריקה נפתח בצ'ילה או פרו, ממשיך בבוליביה וקולומביה על מנת להגיע בפברואר לקרנבל בברזיל. לאחר מכן ממשיכים למרכז אמריקה, בעיקר לקוסטה ריקה, מקסיקו וגווטאמלה. רבים מעדיפים גם לעבוד תחילה בארצות הברית לחסוך כסף ואז לטייל בדרום אמריקה.

טיול טיפוסי למזרח הוא לתאילנד, נפאל (טרקים) והודו. חובבי הטבע מעדיפים לטוס לטיולי סאפרי ארוכים באפריקה. אלו שנוסעים לאוסטרליה וניו זילנד, עובדים בדרך כלל במדינות אלה ונוסעים לטיולים ארוכים ברכב "לחרוש" את המדינה.

עשרת היעדים הפופולריים ביותר של התרמילאים (על פי סדר ההעדפה): תאילנד, הודו, ברזיל, נפאל, פרו, מקסיקו, אוסטרליה, סין, קובה, ארגנטינה. ישראלים רבים טסים גם ליפן, בעיקר לעבוד על מנת לממן טיול ארוך במזרח.

איסתא, מהיותה חברה בכל ארגוני העל של הצעירים והסטודנטים בעולם, מציעה לתרמילאים תעודות סטודנט או צעיר בינלאומיות, המקנות הנחות בטיסות, תחבורה ציבורית, רכבות, מוזיאונים ואלפי בתי עסק ברחבי העולם. מידי שנה מנפיקים תעודות אלו 8 מיליון צעירים וסטודנטים ברחבי העולם. עלות התעודה 50 שקל.

באיסתא ניתן גם להנפיק את כרטיס האכסניות הבינ"ל של HI אשר מעניק הנחות במאות אלפי הוסטלים ברחבי העולם ופופולרי מאוד בקרב הנוסעים לדרום אמריקה, סין, אוסטרליה וניו זילנד.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
כשליש מהמטיילים למזרח עולים על טיסות ערביות
« להגיב #1 ב- : נובמבר 03, 2010, 19:26:51 »
מי שבוחר לטוס עם החברות הערביות מוסר את כספו למחבלים. זו פשוט מאוד בגידה.

מנותק JewSoldier

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הימין האמיתי=581=גואל ישראל
« להגיב #2 ב- : נובמבר 03, 2010, 19:30:42 »
בושה וחרפה!
זה מימון טרור מוצהר!
צריכים להזהיר את כולם לא לעלות על הטיסות האלו גם אם צריך לשלם יותר

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
« להגיב #3 ב- : נובמבר 03, 2010, 20:02:17 »
אני יכול לומר לכם, שכל בן אדם שהכרתי במהלך הטיולים במזרח שטס בג'ורדניין איירליינס אמר לי במפורש שזה לא היה שווה את החיסכון הכספי.  כולם אמרו לי שהם חששו לחייהם וכל אותן שעות טיסה והמתנה בקרקע רבות הם היו דרוכים ומתוחים.

לא ממליץ לאף אחד להתנסות בחוייה הזו בכדי לחסוך כמה גרושים, מה גם שמדובר בסיוע לאויב.
דווקא חיילים לקראת שחרור יכולים לרכוש כרטיס מעל לחצי שנה מראש במחירים זולים במיוחד...

מנותק הלוחם באנרכיסטים

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #4 ב- : נובמבר 03, 2010, 23:21:13 »
באמת נתונים מכעיסים.
אסור לתת אגורה לאויב הערבי שרוצה להשמיד אותנו.

חשוב מאוד שנסביר לאותם אנשים שהם מממנים מחבלים נאצים.

מנותק 500sw

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #5 ב- : נובמבר 03, 2010, 23:30:27 »
לא מבין איך אנשים מסכנים את הביטחון שלהם רק בשביל לחסוך קצת..יש אנשים בארץ שיעשו הכל רק בשביל "לא לצאת פרייר" ולחפש תמיד את הדבר הכי זול ובסוף באמת יוצא פרייר כשהוא מוצא דברים זולים ומפגרים כמו חברות תעופה ערביות.
אל תצביע תשפיע

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "...ובחרת בחיים..." (דברים ל, יט)
    • אני בפייסבוק
« להגיב #6 ב- : נובמבר 04, 2010, 02:21:10 »
"
הייתי בפריס וגם ברומא
ראיתי את שבעת פלאי תבל,
בקוטב הצפוני וגם דרומה,
אך אין מקום כמו ארץ ישראל.
וכמו גלויות של נוף יפות
תמונות בזכרוני עפות,
כמו בעד עדשה של מצלמה
בתרמילי אותן אשא
בכל מקום, בכל מסע
קטעי פסיפס מתוך תמונה שלמה.

שלום לך ארץ נהדרת,
עבדך הדל נושא לך שיר מזמור.
גם אם לעיתים נודד אני על דרך,
מה טוב לנדוד אך טוב יותר לחזור.

צריחי המגדלים בירושלים
וסמטאות השוק הצבעוני
גגות הרעפים של גבעתיים
הניבטים מבעד חלוני.
את האביב בתל אביב,
את סבתי ואת סבי,
את החלה ואת נרות שבת,
את ים המלח מול אדום
ואשת לוט צופה לסדום
ואת הקיץ בואך אילת.

שלום לך ארץ נהדרת...

מימיה הכחולים של הכנרת
והרקיע התואם מעל
והרגשת הבית המוכרת
בתוך עורקי זורמת כמו חשמל.
הרי גליל והשומרון,
הפרדסים שבשרון,
וילדים בגן המושבה
את הכרמל ואת הים
אחד אחד ואת כולם,
תמיד קורצים, אומרים ברוך הבא.

שלום לך ארץ נהדרת...
"

http://www.yehoramgaon.co.il/

אח שלי היה בהודו. ואמר שזה מקום מאד שקט ורגוע. נו, אז מה. גם הבית שלי הוא מקום מאד שקט ורגוע. וגם בבית אפשר לעשן. בשביל מה לעזוב את הארץ בשביל השטויות האלה. אני לא מעשן או שותה לשמחתי.
מה כבר יש שם? הרים וים, כמו אצלנו, וחוץ מזה גם אם שם יפה יותר אפשר לראות את זה בתמונות - חוסך הרבה כסף. מעולם לא הייתי בחו"ל. מה יש שם? שונאי יהודים. סיכוי גבוה יותר למות כי אני מחוץ לארץ המובטחת.

"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

"...לֹא בְחַיִל וְלֹא בְכֹחַ כִּי אִם בְּרוּחִי אָמַר ה' צְבָאוֹת" (זכריה ד, ו)
"...לֶב מֶלֶךְ בְּיַד ה'..." (משלי כא, א)

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
« להגיב #7 ב- : נובמבר 04, 2010, 18:27:04 »
מי שבוחר לטוס עם החברות הערביות מוסר את כספו למחבלים. זו פשוט מאוד בגידה.
לא רק זה.
טרוריסטים ערבים משתלטים (בד"כ בקלות) על טיסות של חברות מערביות, אז בטח הרבה יותר קל להם להשתלט על טיסה של חברה ערבית (תאר לך מה יקרה אם הם רק יידעו שיש על המטוס יהודים).
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #8 ב- : נובמבר 04, 2010, 20:37:29 »
לא רק זה.
טרוריסטים ערבים משתלטים (בד"כ בקלות) על טיסות של חברות מערביות, אז בטח הרבה יותר קל להם להשתלט על טיסה של חברה ערבית (תאר לך מה יקרה אם הם רק יידעו שיש על המטוס יהודים).
בכוונה בכלל לא התייחסתי לבעיה הבטחונית. היהודונים שנוסעים ברכב עד לרבת עמון ועולים משם על טיסה ערבית מרגישים בטוחים ושהם שיחקו אותה וחסכו איזה 300$. נכון שזה קצת מסוכן יותר אבל גם לגור בחברון זה קצת יותר מסוכן. העניין הוא שהם ממנים את האויב.

מנותק Shlomi14

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
מצטער על ההקפצה!

האם מישהו יודע מה הנתונים היום? (לגבי טיסות למזרח) חשוב לי מאוד!

תודה.
« עריכה אחרונה: יוני 29, 2013, 22:23:06 על ידי Shlomi14 »

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
אני לא יודע.