את פסח האתאיסט יראה כיום חירות ליציאת מצרים, אבל איך הוא יראה את הנסים שהובילו ליציאת מצרים? (הרי הוא לא מאמין בהם)
בנוגע לברית המילה - אתה טוען שזה מטעמים תרבותיים, אבל יש לא מעט חילוניים שטוענים ההיפך (שזה לא תרבותי ושזה אף מנהג ברברי או פגאני).
בקשר לברית המילה, אני צריך להתוודות בפניך. בדיון שהיה בינינו פעם על הנושא, חשבתי שהשתכנעתי, אבל בעצם לא השתכנעתי. אבל כשאתה הראית לי איזה מן אידיוט מפיץ דברים נגד ברית המילה, ואיזה שטויות הוא כותב - דמגוגיות של הפחדה, הבנתי שטעיתי. הוא
דוקטור לפמיניזם. נו באמת.. מעניין שבכל ה"מקצועות" האלה זה תמיד דוקטור ואף פעם לא תואר ראשון או שני. מעניין מה יקרה אם תשים את יונתן שפירא במטוס ותבקש ממנו לעשות טיסה קלה של רבע שעה. אני לא חושב שהוא יודע אפילו מה הג'ויסטיק עושה.
למה לא השתכנעתי? כי אני עדיין קצת אבן - אני קולט דברים על פי המושגים שאני בעצמי מכיר. וחוץ מזה, אם אנשים עושים משהו, אני אוהב לעשות ההיפך (לא בשביל לעצבן, אלא כי אני חייתי בחברה חילונית, שבה יש המון קונצנזוסים שגויים שבעיניי החילוני נחשבים לסוג של 'יהרג ועל יעבור', אז למדתי שאם כולם הולכים בכיוון מסוים, יש סיכוי טוב שהם טועים), ולכן, גם לגבי ברית המילה, ראיתי שכולם עושים את זה, אפילו חילוניים, ומכאן הנחתי שזה שגוי.
מהיום, כשאני לא יודע את האמת על נושא מסוים, אני בודק את התגובות של אלו שמגיבים בעדו לעומת התגובות של אלו שמגיבים נגדו. כי באורח פלא, אלו שמגיבים בצורה תקיפה ו/או פחות מעמיקה ו/או חוזרים כל הזמן על אותם הטיעונים בדיוק, הם הטועים.