שתי שגיאות בתפיסה ישנם ליהודים בארץ היום:
א. התפישה ש: "אין יהודים עבודה במקצועות פשוטים, כי "לישראלים יש כיס גדול" - כלומר כי אין להם בין כה וכה רצון לזה". זה שקר. אני מילדותי רציתי להיות נגר, ודחפו אותו בכוח ל- 12 שנות חימום-כסא.
אין לנו עבודה במקצועות האלה, כי הערבים אוהבים את המקצועות האלה. אם הערבים היו אוהבים להיות אקדמאים, אז לא היינו אקדמאים.
ב. התפישה שליהודים בארץ יש אופי רע, ושהוא נובע מעצם היותם ישראלים.
בא. "ליהודים בארץ ("ישראלים") יש אופי רע." לא יודע, פעם האמנתי בזה. אבל היום לא נראה לי. לדעתי זו הטלויזיה לימדה אותנו את השטות הזאת - שלישראלי יש אופי רע. וגם אם זה כן נכון, זה בגלל שהוא קיבל תפישה מעוותת על החיים מתוך הטלויזיה, שימו של לטלויזיה של שנות ה- 50, ושימו לב איזה הבדל יש בין ישראלי בן 70 לבין ישראלי בן 20. מקריות? חד משמעית לא.
בב. "הוא נובע מעצם היותם ישראלים", שמעתי הרבה ישראלים מדברים בגוף-שלישי על מישהו ואומרים עליו "נו, ככה זה ישראלים". זה לא טוב. אני תוהה אם בארה"ב יש אמריקאי שאומר על אמריקאי אחר "נו.. ככה זה אמריקאים." - למדנו מהטלויזיה לשנוא את עצמנו. חמור ביותר.
יש יהודים אינסטלטורים - עובדים בביוב. אבל מצד שני, אין כמעט יהודים בעבודת-בניין. למה? כי ערבים השתלטו על העבודה בבניין. לא כי "בניין זה לא עבודה שיהודים רוצים". יהודים
רוצים לעבוד באינסטלציה? לגעת בחרא? לא ייתכן.