כתב נושא: בקשר למתן התורה ע"י הקב"ה  (נקרא 3710 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "...ובחרת בחיים..." (דברים ל, יט)
    • אני בפייסבוק
בקשר למתן התורה ע"י הקב"ה
« ב- : אוקטובר 13, 2010, 14:42:41 »
אני מאמין בתורה (כלומר בראשית, שמות, ..., דברים), ואני מאמין שהקב"ה נתן אותה. אבל ממה שידוע לי, על מעמד הר סיני הקב"ה נתן את עשרת-הדיברות על 2 אבנים, ולא ספר עם הרבה עמודים.

אז איך בעצם קיבלנו את הספר? או.. מתי קיבלנו אותו? האם מתואר בספר עצמו מתי קיבלנו את הספר?

כל טוב.
"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

"...לֹא בְחַיִל וְלֹא בְכֹחַ כִּי אִם בְּרוּחִי אָמַר ה' צְבָאוֹת" (זכריה ד, ו)
"...לֶב מֶלֶךְ בְּיַד ה'..." (משלי כא, א)

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
« להגיב #1 ב- : אוקטובר 13, 2010, 14:50:23 »
עשרת הדיברות הם החוקה, כלומר - אלה הם עשרת חוקי הייסוד של היהדות.
התורה ממשיכה לבאר ולהרחיב את החוקים הללו. לדוגמא: הדיבר "לא תרצח" אוסר על מישהו ליטול חיים של מישהו אחר, אבל יש לפעמים מקרים שלאדם אין ברירה והוא חייב לבחור בין חייו לבין חיים של מישהו אחר ("הקם להרגך השכם להרגו"), ויש את העניין של "רוצח בשגגה" (אדם שרצח מישהו אחר ללא כוונת תחילה).
אם תמשיך לקרוא את התורה תיתקל הרבה פעמים בחוקים שהקב"ה מצווה את משה ללמד את ישראל ("ויאמר ה' אל משה....צו את בני ישראל...").

http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
« להגיב #2 ב- : אוקטובר 13, 2010, 15:27:44 »
עשרת הדיברות הם החוקה, כלומר - אלה הם עשרת חוקי הייסוד של היהדות.
התורה ממשיכה לבאר ולהרחיב את החוקים הללו. לדוגמא: הדיבר "לא תרצח" אוסר על מישהו ליטול חיים של מישהו אחר, אבל יש לפעמים מקרים שלאדם אין ברירה והוא חייב לבחור בין חייו לבין חיים של מישהו אחר ("הקם להרגך השכם להרגו"), ויש את העניין של "רוצח בשגגה" (אדם שרצח מישהו אחר ללא כוונת תחילה).
אם תמשיך לקרוא את התורה תיתקל הרבה פעמים בחוקים שהקב"ה מצווה את משה ללמד את ישראל ("ויאמר ה' אל משה....צו את בני ישראל...").

תודה רבה. אבל תראה, לפי הספר (אני מעכשיו קורא לתנ"ך "הספר"). לפי הספר, יש דברים שקדמו לתורה, כלומר, ספר בראשית, מתחיל להסביר על ההיסטוריה האנושית, וזה לא קשור להרחבה של החוקים, זוהי פשוט מאד ההסטוריה האנושית. האם אין מידע על השאלה מתי קיבלנו את התנ"ך עצמו? הרי ברור לי שלא אנשים כתבו אותו, לפחות לא את ההתחלה, כי כתוב בבראשית א כא: "ויברא אל_ים את-התנינם הגדולים..." וכבר אמרתי שאין סיכוי שלפני 3000 שנה אנשים ידעו על תנינים גדולים. (או שאני טועה, והם כן ידעו את זה. אבל הם בטח לא ידעו שהקב"ה נח ביום שבת, אלא אם הוא עצמו גילה זאת להם. ולכן.. הספר מוכרח היה (לפחות ההתחלה שלו) להיכתב ע"י הקב"ה בכבודו ובעצמו.)

ובקשר לדיברה לא תרצח, כמובן, הרי משה בעצמו - עבד אדוני, הרג נוגש מצרי. כלומר יש מצבים שבהם מותר.

אגב, אני בפרק בבראשית פרק ה. אני אדם יסודי. מעניין כמה שטויות לימדו אותי בתיכון. עד היום חשבתי ש- "אות קין" פירושו סימן שיש לך על מנת שאנשים ידעו שאתה רוצח... (מה, חיוך של מאפיונר? עם שן זהב?) ככה לימדו אותי בבית הספר... ריבונו של עולם... איזה חילול השם - מורה חילונית מלמדת " תנ"ך בגרסה פוסט-מודרנית ופי.סי. ", אני חושב שהנקמה שהוא הולך לעשות בבהמות של בתי הספר החילוניים... השאלה היא רק מתי, וכמה זמן עוד ילדים יהודים מסכנים עוד יצטרכו לאכול קש.
« עריכה אחרונה: אוקטובר 13, 2010, 15:38:36 על ידי yossso »
"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
« להגיב #3 ב- : אוקטובר 13, 2010, 15:58:43 »
תודה רבה. אבל תראה, לפי הספר (אני מעכשיו קורא לתנ"ך "הספר"). לפי הספר, יש דברים שקדמו לתורה, כלומר, ספר בראשית, מתחיל להסביר על ההיסטוריה האנושית, וזה לא קשור להרחבה של החוקים, זוהי פשוט מאד ההסטוריה האנושית. האם אין מידע על השאלה מתי קיבלנו את התנ"ך עצמו? הרי ברור לי שלא אנשים כתבו אותו, לפחות לא את ההתחלה, כי כתוב בבראשית א כא: "ויברא אל_ים את-התנינם הגדולים..." וכבר אמרתי שאין סיכוי שלפני 3000 שנה אנשים ידעו על תנינים גדולים. (או שאני טועה, והם כן ידעו את זה. אבל הם בטח לא ידעו שהקב"ה נח ביום שבת, אלא אם הוא עצמו גילה זאת להם. ולכן.. הספר מוכרח היה (לפחות ההתחלה שלו) להיכתב ע"י הקב"ה בכבודו ובעצמו.)

ובקשר לדיברה לא תרצח, כמובן, הרי משה בעצמו - עבד אדוני, הרג נוגש מצרי. כלומר יש מצבים שבהם מותר.

אגב, אני בפרק בבראשית פרק ה. אני אדם יסודי. מעניין כמה שטויות לימדו אותי בתיכון. עד היום חשבתי ש- "אות קין" פירושו סימן שיש לך על מנת שאנשים ידעו שאתה רוצח... (מה, חיוך של מאפיונר? עם שן זהב?) ככה לימדו אותי בבית הספר... ריבונו של עולם... איזה חילול השם - מורה חילונית מלמדת " תנ"ך בגרסה פוסט-מודרנית ופי.סי. ", אני חושב שהנקמה שהוא הולך לעשות בבהמות של בתי הספר החילוניים... השאלה היא רק מתי, וכמה זמן עוד ילדים יהודים מסכנים עוד יצטרכו לאכול קש.
אם אני לא טועה, כתיבת חמשת חומשי תורה מיוחסת למשה רבינו (אבל אם אתה ממש מעוניין לדעת, עדיף שתשאל אנשים שמבינים בזה יותר ממני).
אבל בעיקרון אתה צודק - ספר בראשית כולו, וחלק מספר שמות מתארים אירועים שקרו לפני מתן התורה (כלומר, לפני שבני ישראל נהיו לעם), אבל החוקים שניתנים ע"י הקב"ה לישראל בהר סיני (ולאחריו) אינם בהכרח סותרים את מה שהיה לפני מתן תורה (כמו לדוגמא את הרצח של הבל ע"י קין אחיו [גם לפני מתן תורה היה איסור לרצוח], ואת מצוות ברית המילה שניתנה לאברהם הייתה לפני מתן תורה).
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
« להגיב #4 ב- : אוקטובר 13, 2010, 16:07:45 »
אם אני לא טועה, כתיבת חמשת חומשי תורה מיוחסת למשה רבינו (אבל אם אתה ממש מעוניין לדעת, עדיף שתשאל אנשים שמבינים בזה יותר ממני).
אבל בעיקרון אתה צודק - ספר בראשית כולו, וחלק מספר שמות מתארים אירועים שקרו לפני מתן התורה (כלומר, לפני שבני ישראל נהיו לעם), אבל החוקים שניתנים ע"י הקב"ה לישראל בהר סיני (ולאחריו) אינם בהכרח סותרים את מה שהיה לפני מתן תורה (כמו לדוגמא את הרצח של הבל ע"י קין אחיו [גם לפני מתן תורה היה איסור לרצוח], ואת מצוות ברית המילה שניתנה לאברהם הייתה לפני מתן תורה).

אני לא רוצה להאמין לאנשים שמבינים בזה יותר ממך, אני למדתי משהו בחיים: להאמין רק לעצמי, ולחברים שלי (ולהאמין להם כשהם מדברים ישירות אליי, בלי אנשים מסביב ששומעים אותם.). חד וחלק. נגיד שיש רבי, והרי ברור שהוא באמת יותר חכם משנינו, בכל זאת, הרבי הוא מנהיג של קבוצה, אז הוא מחויב להגיד רק דברים מסוימים, לעומת זאת, אני בנאדם בודד - אז אני חופשי לגמרי לחשוב ולומר כל דבר. ולכן אני לא ממהר להאמין אפילו לרבי, לא שהוא חס וחלילה פחות חכם ממני, או שהוא חס וחלילה משקר, אבל.. אף אחד לא רוצה למות, וגם רבי יודע שהוא לא יכול לומר X בתוך הקהילה שלו, כאשר מקובל לומר בה ההיפך מ- X.

אני רואה היגיון מוחלט בכך שהנביא משה כתב את התורה. זה לא יכול להיות מישהו אחר - משה הוא האדם היחיד שאליו דיבר הקב"ה. (חוץ מישו. סתם  :old_tongue:)
לא ידעתי בקשר לאברהם וברית המלה, תודה רבה.

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
« להגיב #5 ב- : אוקטובר 13, 2010, 16:20:25 »
אחד הדברים היפים שמלמדת תורתנו: משה היה כבד-לשון.

האדם הדגול ביותר בהסטוריה האנושית, היה כבד לשון.

ותראה את השמאלנים היום: עברית רהוטה כמו של אבשלום קור. חומסקי - פרופ' לבלשנות.

כמה אמת... ואני עד היום עושה סיפור גדול משגיאות הכתיב שלי... כאילו זה העיקר. יסודיות בדברים הלא חשובים - יסודיות בטפל ולא בעיקר. צריך ללמוד להשתנות לאט לאט. אני אעשה זאת - האדם, בניגוד לחיה, הוא יצור שהוא גם על-טבעי. חתול תמיד יהיה חתול.

בראשית ג כב: "ויאמר| - - - -  אל_ים הן האדם היה כאחד ממני לדעת טוב ורע..."
« עריכה אחרונה: אוקטובר 13, 2010, 16:32:02 על ידי yossso »