עשרת הדיברות הם החוקה, כלומר - אלה הם עשרת חוקי הייסוד של היהדות.
התורה ממשיכה לבאר ולהרחיב את החוקים הללו. לדוגמא: הדיבר "לא תרצח" אוסר על מישהו ליטול חיים של מישהו אחר, אבל יש לפעמים מקרים שלאדם אין ברירה והוא חייב לבחור בין חייו לבין חיים של מישהו אחר ("הקם להרגך השכם להרגו"), ויש את העניין של "רוצח בשגגה" (אדם שרצח מישהו אחר ללא כוונת תחילה).
אם תמשיך לקרוא את התורה תיתקל הרבה פעמים בחוקים שהקב"ה מצווה את משה ללמד את ישראל ("ויאמר ה' אל משה....צו את בני ישראל...").
תודה רבה. אבל תראה, לפי הספר (אני מעכשיו קורא לתנ"ך "הספר"). לפי הספר, יש דברים שקדמו לתורה, כלומר, ספר בראשית, מתחיל להסביר על ההיסטוריה האנושית, וזה לא קשור להרחבה של החוקים, זוהי פשוט מאד ההסטוריה האנושית. האם אין מידע על השאלה
מתי קיבלנו את התנ"ך עצמו? הרי ברור לי שלא אנשים כתבו אותו, לפחות לא את ההתחלה, כי כתוב בבראשית א כא: "ויברא אל_ים את-התנינם הגדולים..." וכבר אמרתי שאין סיכוי שלפני 3000 שנה אנשים ידעו על תנינים גדולים. (או שאני טועה, והם כן ידעו את זה. אבל הם בטח לא ידעו שהקב"ה נח ביום שבת, אלא אם הוא עצמו גילה זאת להם. ולכן.. הספר מוכרח היה (לפחות ההתחלה שלו) להיכתב ע"י הקב"ה בכבודו ובעצמו.)
ובקשר לדיברה לא תרצח, כמובן, הרי משה בעצמו - עבד אדוני, הרג נוגש מצרי. כלומר יש מצבים שבהם מותר.
אגב, אני בפרק בבראשית פרק ה. אני אדם יסודי. מעניין כמה שטויות לימדו אותי בתיכון. עד היום חשבתי ש- "אות קין" פירושו סימן שיש לך על מנת שאנשים ידעו שאתה רוצח... (מה, חיוך של מאפיונר? עם שן זהב?) ככה לימדו אותי בבית הספר... ריבונו של עולם... איזה חילול השם - מורה חילונית מלמדת " תנ"ך בגרסה פוסט-מודרנית ופי.סי. ", אני חושב שהנקמה שהוא הולך לעשות בבהמות של בתי הספר החילוניים... השאלה היא רק מתי, וכמה זמן עוד ילדים יהודים מסכנים עוד יצטרכו לאכול קש.