כתב נושא: שאלה לחיים בן פסח ושלכולם יהיה חג שמח  (נקרא 2316 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק priel

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
שאלה לחיים בן פסח ושלכולם יהיה חג שמח
« ב- : ספטמבר 25, 2010, 22:53:25 »
הרבה פעמים אני שומע על הנושא שהחרדים היו אנטי ציונים והיו הרבה רבנים שתמכו דווקא באי עליה לארץ ישראל לפני השואה, השאלה שלי האם יש מקורות לאמירות האלה כי אני בעצמי לא מוצא, כי כמו שאני עד עכשיו גיליתי שדווקא "אגודה" לא היו נגד עליה לארץ ישראל אלא היו נגד הקמת מדינה חילונית, ועל זה אני חולק כי יש הבדל גדול מאוד בין עליה לארץ ישראל ולהיות כאן חילוני בלי תורה, או להיות שומר תורה בגולה. חוץ מזה האמירות של ז'בוטינסקי אז נגד חברה חרדית ממש לא היו מעודדות את "אגודה" להצטרף אליהם

מנותק לוחם סיירת

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #1 ב- : ספטמבר 26, 2010, 12:18:21 »
אלה לא באמת חרידים אלו קבוצה שנקראת "נטורי קרתא "

שהם סתם ערב ערב שמאלנים בוגדנים  ששורפים דגלי ישראל  ועושים הסכמים עם הערבים יש פה סרטון שמוכיח שהם לא באמת דתיים כי הרב שלהם  התראיין בשבת
{א} שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי: {ב} עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: {ג} אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ: {ד} הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל: {ה} יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ: {ו} יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה: {ז} יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ: {ח} יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:

פרק תהילים זה יהיה לרפואת יניב בן ענת הי"ו

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "...ובחרת בחיים..." (דברים ל, יט)
    • אני בפייסבוק
« להגיב #2 ב- : ספטמבר 26, 2010, 13:27:39 »
אם הם לא מקדשים את השבת, זו הוכחה מכרעת (decisive) שהם לא דתיים. מה שנקרא Smoking Gun (הוכחה חד משמעית).

הרי קידוש שבת היא אחת מעשרת הדיברות.

בבקשה תן לינק לסרטון, אני מאד רוצה לראות.
"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

"...לֹא בְחַיִל וְלֹא בְכֹחַ כִּי אִם בְּרוּחִי אָמַר ה' צְבָאוֹת" (זכריה ד, ו)
"...לֶב מֶלֶךְ בְּיַד ה'..." (משלי כא, א)

מנותק priel

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #3 ב- : ספטמבר 26, 2010, 13:37:35 »
פשוט בסרטון של חיים בן פסח הוא מדבר על אגודה, ואגודה זה ממש לא נטורי כרטא, אלא שאר חרידים שהם בערך פ100000 מנטורי כרטא בכמות, ולדעתי זה ממש לא נכון להגדיר כל חרדים תחת אותם מעשים שעושים נטורי כרטא. במיוחד שאין הוכחות היסטוריות על התנגדות לעליה של חרדים לארץ לפני השואה, אלא להיפך הוא הנכון, רק שהם לא הסכימו להיות תמימים כמו חרדים תימנים, שהגיעו לארץ והפכו אותם למתיוונים משורה ראשונה

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ה' אדוננו מה אדיר שמך בכל הארץ
« להגיב #4 ב- : ספטמבר 26, 2010, 14:23:23 »
לצערי לא רק נוטרי קרתא ככה..
כל הציבור החרדי הפך לאנטי ציוני וזה מאוד מצער, אני גדלתי במוסדות "חרדים" ובתיכון כבר ברחתי משם לבתי ספר "כיפות סרוגות" שאפילו שהפסקתי להיות דתי תמיד תמכתי בהם כי הם ציונים אמיתיים.

החרדים חיים בעולם משלהם במדינה משלהם והם נגד מדינה חילונית כאילו שלבד הם היו מסתדרים..

כוסאמא שלהם

ירושלים הקדושה, נמות למענך!

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #5 ב- : ספטמבר 26, 2010, 14:32:47 »
בס''ד

קודם כל, ברוך הבא לפורום.

אגודה לא התנגדה רק למדינה חילונית אלא למדינה יהודית בכלל.

לגבי עלייה של יהודים לארץ ישראל, לא הייתה שום אפשרות לעלייה המונית בלי מדינה יהודית ריבונית. ראינו בשואה כשהצורך לעלייה המונית היה כל כך דחוף, לא היה סיכוי לבצע עלייה כזאת כשגויים אנטישמיים שלטו על ארץ הקודש.

אגודה נלחמה נגד הקמת מדינה יהודית. אז הדתיים היו יכולים בקלות להשתלט על התנועה הציונית - הרי היו מיליוני יהודים דתיים באירופה לפני השואה. אילו אגודה ועוד גורמים דתיים היו שולטים על התנועה הציונית, הייתה לנו מדינה תורנית במקום הסיוט שיש לנו היום. אז גם היהודים המזרחים (ספרדים) היו מצטרפים לדתיים האשכנזים כדי ליצור רוב מוחץ לישראל אמונית.

חבל מאוד שזה לא קרה.

מנותק priel

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #6 ב- : ספטמבר 26, 2010, 15:04:20 »
אני צריך שמות של רבנים שהתנגדו להקמת מדינה יהודית והציטוטים שלהם וגם שמות של ספרים שמצביעים על התנגדותם, וכאלה שאמרו שעדיף ליהודים להישאר באירופה.פשוט יש לי איזה וויכוח עם חרדי שאמר לי שזה שקר ואמרתי לו שאני אראה לו מקורות ושמות רבנים שהתנגדו להקמת מדינה יהודית.

מצד שני אני מבין טוב את התחושה אז של החרידים אחרי שתנועה ציונית ניסתה בכל הכוח לרמוס את החרדים, והציונים עצמם מנעו מהחרדים לעלות לארץ כדי שלא ישתלטו על המדינה.
והאמירות אולי אפילו אפשר להגיד אנטישמיות של ז'בוטינסקי כלפי חברה חרדית היו מזעזעות.
התנועה הציונית השדלה לעלות רק ציונים וזה אפילו כתוב בספר "משפט קסטנר" של בן הכט.

עוד דבר, הראשונים שהתחילו לעלות לארץ לבנות אותה היו דווקא כן חרדים והקימו פתח תקווה ועוד ישובים.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #7 ב- : ספטמבר 26, 2010, 15:46:19 »
בס''ד

כל רבני אגודה התנגדו להקמת מדינה יהודית. ורוב רובם גם התנגדו לעלייה.

הנה העובדות:

סיבת ההתנגדות לעלייה לארץ
אגב, משיקולים דומים היו רבנים שהתנגדו לעלייה לארץ, שמא העולים יושפעו מהחלוצים החילוניים ויתקלקלו או שמא ייהרגו בפרעות הערבים. אלא שבפועל, ברוב המקרים, מצבם של הנשארים בחוץ לארץ היה גרוע יותר. מבחינה רוחנית, אחוז המתקלקלים בחוץ לארץ היה גבוה יותר. רבים התקלקלו מהשפעת הסביבה, ורבים הורחקו בכפייה מהדת על ידי שלטון הרשע הקומוניסטי. ומבחינה ביטחונית, הרי באירופה התחוללה השואה האיומה.

זה קטע בתוך תגובתו של הרב אליעזר מלמד לחרדים שתקפו את המחנה הדתי לאומי. הנה המאמר המלא: http://www.yeshiva.org.il/midrash/Shiur.asp?id=12017

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #8 ב- : ספטמבר 26, 2010, 15:51:12 »
אתה רוצה שמות של רבנים?
הנה-
הרבי מסעטמאר הרב יואל משה טייטלבאום
האדמו"ר השישי של חב"ד הריי"צ - הרב יוסף יצחק ליובביץ'
הגרי"ז סולובייצ'יק
המהרי"ל דיסקין
הרב יוסף חיים זוננפלד
הרב אלחנן וסרמן
"החפץ חיים"- רבי ישראל מאיר הכהן מראדין

אלו הגדולים שבהם.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק priel

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #9 ב- : ספטמבר 26, 2010, 16:13:57 »
אני אשמח מאוד לעוד חומר, תודה מכל הלב.  :dance: