כתב נושא: אוברמענטש VS אוסטיודן  (נקרא 6186 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
אוברמענטש VS אוסטיודן
« ב- : ספטמבר 20, 2010, 19:30:38 »
הגעתי למסקנה שיש בישראל שני סוגים של אנשים, יש את האליטה וחבריה שרואים בעצמם את ה"אדם העליון" הוא האוברמענטש, ויש את כל השאר- חרדים, דתיים, מזרחיים, רוסים וכו' שהם ה"יהודי המזרחי" או אוסטיודן.
זה בדיוק אותה טרמינולוגיה שעל בסיסה התנהלו חיי היהודים בגרמניה מאז תחילת תקופת ההשכלה שבו יהודים שהתבוללו בחיי החברה הגרמניים בתרבות ה-בילדונג (בנייה חברתית דרך ההשכלה) והזייטגייסט (רוח התקופה), היהודים הללו התייחסו לכל מי שהגיע ממזרח אירופה לגרמניה בתור "אוסטיודן" מזוהם שאסור לו לבוא בקהלם, הוא יהודי סוג' ב' לדידם, ואת היהדות כשלעצמה יש לקבור עמוק בארון.
ראוי לזכור שעבור אותם "אוברמענטש" הערבי הוא חיה, לא בעל מאפיינים אנושיים כלל ולא ניתן ליחס לו יכולת בחירה.
עבור ה"אוברמענטש" בא"י, הערבי הוא מין דמות כזו שצריך מדי פעם לתת לו בננה כשהוא נמצא בכלוב שלא נמצא בקרבתם.
« עריכה אחרונה: ספטמבר 21, 2010, 19:59:24 על ידי נץ וגאה בזה »
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
אוברמענטש VS אוסטיודן
« להגיב #1 ב- : ספטמבר 20, 2010, 20:04:37 »
רק עכשיו?

מבחינתם של השמאל, הערבים הם לא יותר משפני הניסוי של "כור ההיתוך"
הקומוניסטי ליצור עם "ישראלי" חדש, נוטף שנאה עזה ליהדות וריק מכל זיהוי
לאומי או דתי. לשמאל אין בעיה עם הערבים כשהם טובחים באלו שמסכנים את
מלחמתם בטבע האנושי (המתנחלים, הדתיים והחרדים) ביו"ש ובירושלים, אך
כשהאסלאם מגיע ל"קו הירוק" שום "אזרחים חפים מפשע" לא מעניינים אותם.

במילים אחרות - ערך חייהם לא רק של היהודים, אלא גם של הערבים ושל כל
אדם בפלנטה שגאה במורשתו ובדתו, הוא ציני בעיני הסוציאליסטים - הרוצחים
הגדולים בהיסטוריה.
« עריכה אחרונה: ספטמבר 21, 2010, 10:38:59 על ידי רון בן מיכאל »

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
אוברמענטש VS אוסטיודן
« להגיב #2 ב- : ספטמבר 20, 2010, 20:11:33 »
רק עכשיו?

מבחינתם של השמאל, הערבים הם לא יותר משפני הניסוי של "כור ההיתוך" הקומוניסטי ליצור עם "ישראלי" חדש, נוטף שנאה
עזה ליהדות וריק מכל זיהוי לאומי או דתי. לשמאל אין בעיה עם הערבים כשהם טובחים באלו שמסכנים את מלחמתם בטבע
האנושי (המתנחלים, הדתיים והחרדים) ביהודה, שומרון וירושלים - אבל כשהאסלאם מגיע ל"קו הירוק" שום "אזרחים חפים מפשע"
לא מעניינים אותם.

במילים אחרות - ערך חייהם לא רק של היהודים, אלא גם של הערבים ושל כל אדם בפלנטה שגאה במורשתו ובדתו, הוא ציני בעיני
הסוציאליסטים - רוצחים הגדולים בהיסטוריה.
רק עכשיו מצאתי לנכון לכתוב זאת.
אל המסקנה כבר הגעתי עוד לפני שהפכתי חבר בפורום.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
אוברמענטש VS אוסטיודן
« להגיב #3 ב- : ספטמבר 20, 2010, 21:49:51 »
שמע נץ יש הרבה אמת במה שאתה אומר אבל ההכללה שלך אינה במקומה. אני צאצא של ייקים ולא שאתה מעליב אותי (אני מתעב את ההתבוללות של יהדות גרמניה ואוסטריה), פשוט צריך לעשות צדק ולהזכיר שלא כל הייקים קורצו מאותו חומר של התבוללות ושנאה עצמית. 

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
אוברמענטש VS אוסטיודן
« להגיב #4 ב- : ספטמבר 20, 2010, 22:08:08 »
שמע נץ יש הרבה אמת במה שאתה אומר אבל ההכללה שלך אינה במקומה. אני צאצא של ייקים ולא שאתה מעליב אותי (אני מתעב את ההתבוללות של יהדות גרמניה ואוסטריה), פשוט צריך לעשות צדק ולהזכיר שלא כל הייקים קורצו מאותו חומר של התבוללות ושנאה עצמית.  
גם אשתי היא צאצאית של ייקים, אני חלילה לא בא להעליב.
שים לב שדברתי על שנאתם לדתיים וכן גם לאלו שמתוכם שסרבו להצטרף לרוח הזמן "הזייטגייסט" ולרכב על תרבות ה"בילדונג".
מאידך גיסא, צריך להזכיר ששותפים רבים לתפיסה הזו פה בישראל, הם אכן כולם אשכנזים במוצאם, אך לא בהכרח גרמני לכן לא ניתן להכליל ולומר שאותה אליטה היא כולה ממוצא ייקי אלא אשכנזית ברובה המוחץ (ואלו המזרחיים שבתוכה "השתכנזו") שארצות מוצאם מרוסיה במזרח עבור דרך כל ארצות מזרח אירופה (אוקראינה, בילורוס, אסטוניה, רומניה, הונגריה, צ'כיה וסלובקיה, הבלקנים, מולדובה, בולגריה, ליטא ולטביה וכו') וכלה בגרמניה ואוסטריה ומיעוט קטן מצרפת ואנגליה ואף ארה"ב.
מה שאני אומר בקצרה הוא שהאליטה שואבת את השראתה התפיסתית משם, בעיקר דרך ההוגים שעיצבו את דרכה שרובם ככולם הם יוצאי גרמניה בדגש על אסכולת פרנקפורט.
תרביץ מבט על מי שעמדו בראש האוניברסיטה העברית בירושלים דרך אסכולת "יהדות כתרבות" וציונות תרבותית וא"י כמרכז תרבות, תלמידיו וממשיכי דרכו של "אחד העם" (שאגב, לא היה גרמני) וכן ד"ר ארתור רופין כמעצב האאוגניקה הציונית במישור החשיבתי והפרקטי. עוד כהן גדול של האליטה הוא פרופ' ישעיהו לייבוביץ' כמובן גם הוא יוצא גרמניה.
כחלק מאותם הוגים יש למנות את-
מרטין (מרדכי) בובר, גרשום שלום (שידועים היטב חליפת מכתביו עם איש אסכולת פרנקפורט מפורסם- ולטר בנימין), יהודה לייב מגנס (שאגב, שים לב לטרמינולוגיה- מונה להיות הקאנצלר של האוניברסיטה בשנותיה הראשונות), הוגו ברגמן, עקיבא ארנסט סימון ואחרים.
« עריכה אחרונה: ספטמבר 20, 2010, 22:18:15 על ידי נץ וגאה בזה »
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק 500sw

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
אוברמענטש VS אוסטיודן
« להגיב #5 ב- : ספטמבר 20, 2010, 22:30:15 »
גם אשתי היא צאצאית של ייקים, אני חלילה לא בא להעליב.
שים לב שדברתי על שנאתם לדתיים וכן גם לאלו שמתוכם שסרבו להצטרף לרוח הזמן "הזייטגייסט" ולרכב על תרבות ה"בילדונג".
מאידך גיסא, צריך להזכיר ששותפים רבים לתפיסה הזו פה בישראל, הם אכן כולם אשכנזים במוצאם, אך לא בהכרח גרמני לכן לא ניתן להכליל ולומר שאותה אליטה היא כולה ממוצא ייקי אלא אשכנזית ברובה המוחץ (ואלו המזרחיים שבתוכה "השתכנזו") שארצות מוצאם מרוסיה במזרח עבור דרך כל ארצות מזרח אירופה (אוקראינה, בילורוס, אסטוניה, רומניה, הונגריה, צ'כיה וסלובקיה, הבלקנים, מולדובה, בולגריה, ליטא ולטביה וכו') וכלה בגרמניה ואוסטריה ומיעוט קטן מצרפת ואנגליה ואף ארה"ב.
מה שאני אומר בקצרה הוא שהאליטה שואבת את השראתה התפיסתית משם, בעיקר דרך ההוגים שעיצבו את דרכה שרובם ככולם הם יוצאי גרמניה בדגש על אסכולת פרנקפורט.
תרביץ מבט על מי שעמדו בראש האוניברסיטה העברית בירושלים דרך אסכולת "יהדות כתרבות" וציונות תרבותית וא"י כמרכז תרבות, תלמידיו וממשיכי דרכו של "אחד העם" (שאגב, לא היה גרמני) וכן ד"ר ארתור רופין כמעצב האאוגניקה הציונית במישור החשיבתי והפרקטי. עוד כהן גדול של האליטה הוא פרופ' ישעיהו לייבוביץ' כמובן גם הוא יוצא גרמניה.
כחלק מאותם הוגים יש למנות את-
מרטין (מרדכי) בובר, גרשום שלום (שידועים היטב חליפת מכתביו עם איש אסכולת פרנקפורט מפורסם- ולטר בנימין), יהודה לייב מגנס (שאגב, שים לב לטרמינולוגיה- מונה להיות הקאנצלר של האוניברסיטה בשנותיה הראשונות), הוגו ברגמן, עקיבא ארנסט סימון ואחרים.
מה זה ייקים?
אל תצביע תשפיע

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
אוברמענטש VS אוסטיודן
« להגיב #6 ב- : ספטמבר 20, 2010, 22:38:07 »
מה זה ייקים?

יקים - יהודים שעלו מגרמניה בשנות ה-30 (העליה החמישית)

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
אוברמענטש VS אוסטיודן
« להגיב #7 ב- : ספטמבר 20, 2010, 22:47:21 »
הייקים "תרמו" את חלקם ללא ספק. נראה לי שבהכללה גסה, עיקר תרומתם לחיוב ובעיקר לשלילה היא כפי שציינת בתחומי המדע הרוח והתרבות ולא לשכוח- המשפט (לפחות שלושה מנשיאי בית המשפח העליון),  כלומר- במגדלי השן שלהם. את העבודה המלוכלכת הייקים השאירו למפ"איניקים המזרח-אירופאים.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
אוברמענטש VS אוסטיודן
« להגיב #8 ב- : ספטמבר 20, 2010, 22:48:38 »
יקים - יהודים שעלו מגרמניה בשנות ה-30 (העליה החמישית)
ביחיד אומרים יקה, ולי הסבירו כנראה בבדיחה שזה ר"ת: יהודי קשה הבנה.

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
אוברמענטש VS אוסטיודן
« להגיב #9 ב- : ספטמבר 20, 2010, 23:09:09 »
יפה ונכון עד-מאד!
כל-כך נכון שזה צועק !!

אגב, מי היה זה שטבע לראשונה את המונח הגרמני "אוברמענטש"? ניטשה?

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
אוברמענטש VS אוסטיודן
« להגיב #10 ב- : ספטמבר 20, 2010, 23:18:38 »

בהחלט, בספרו "כה אמר זרתוסטרא", ואת הרעיון פיתחו גם האינטרנציונל סוציאליסטים (הקומוניסטים) וגם הנאציונל סוציאליסטים (הנאצים).

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
אוברמענטש VS אוסטיודן
« להגיב #11 ב- : ספטמבר 20, 2010, 23:22:09 »
יפה ונכון עד-מאד!
כל-כך נכון שזה צועק !!

ניטשה הוא אכן מקור חשוב למונח, אבל ממש לא בטוח שהוא אכן זה שבעל זכויות יוצרים על המושג.
כמו שנאמר- להצלחה אבות רבים.
יש כמה וכמה הוגים ואאוגנים, מדענים, פילוסופים וראשי כתות occult בגרמניה בני זמנו של ניטשה ואף לפניו שהשתמשו במושג.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב
אוברמענטש VS אוסטיודן
« להגיב #12 ב- : ספטמבר 21, 2010, 19:46:58 »
הגעתי למסקנה שיש בישראל שני סוגים של אנשים, יש את האליטה וחבריה שרואים בעצמם את ה"אדם העליון" הוא האוברמענטש, ויש את כל השאר- חרדים, דתיים, מזרחיים, רוסים וכו' שהם ה"יהודי המזרחי" או אוסטיודן.
זה בדיוק אותה טרמינולוגיה שעל בסיסה התנהלו חיי היהודים בגרמניה מאז תחילת תקופת ההשכלה שבו יהודים שהתבוללו בחיי החברה הגרמניים בתרבות ה-בילדונג (בנייה חברתית דרך ההשכלה) והזייטגייסט (רוח התקופה), היהודים הללו התייחסו לכל מי שהגיע ממזרח אירופה לגרמניה בתור "אוסטיודן" מזוהם שאסור לו לבוא בקהלם, הוא יהודי סוג' ב' לדידם, ואת היהדות כשלעצמה יש לקבור עמוק בארון.
ראוי לזכור שעבור אותם "אוברמענטש" הערבי הוא חיה, לא מעל מאפיינים אנושיים כלל ולא ניתן ליחס לו יכולת בחירה.
עבור ה"אוברמענטש" בא"י, הערבי הוא מין דמות כזו שצריך מדי פעם לתת לו בננה כשהוא נמצא בכלוב שלא נמצא בקרבתם.

א.מן הסתם אתה צודק,זה די ידוע.
ב.הרגת אותי עם הקטע של הבננה חחחחחחח
My life is here and here I wish to die,this is the place my fatherland!!!
לאסט אף אם:
http://www.last.fm/user/Ilanemous1881
יוטיוב:
http://www.youtube.com/user/Israelipatriot92