שמע נץ יש הרבה אמת במה שאתה אומר אבל ההכללה שלך אינה במקומה. אני צאצא של ייקים ולא שאתה מעליב אותי (אני מתעב את ההתבוללות של יהדות גרמניה ואוסטריה), פשוט צריך לעשות צדק ולהזכיר שלא כל הייקים קורצו מאותו חומר של התבוללות ושנאה עצמית.
גם אשתי היא צאצאית של ייקים, אני חלילה לא בא להעליב.
שים לב שדברתי על שנאתם לדתיים וכן גם לאלו שמתוכם שסרבו להצטרף לרוח הזמן "הזייטגייסט" ולרכב על תרבות ה"בילדונג".
מאידך גיסא, צריך להזכיר ששותפים רבים לתפיסה הזו פה בישראל, הם אכן כולם אשכנזים במוצאם, אך לא בהכרח גרמני לכן לא ניתן להכליל ולומר שאותה אליטה היא כולה ממוצא ייקי אלא אשכנזית ברובה המוחץ (ואלו המזרחיים שבתוכה "השתכנזו") שארצות מוצאם מרוסיה במזרח עבור דרך כל ארצות מזרח אירופה (אוקראינה, בילורוס, אסטוניה, רומניה, הונגריה, צ'כיה וסלובקיה, הבלקנים, מולדובה, בולגריה, ליטא ולטביה וכו') וכלה בגרמניה ואוסטריה ומיעוט קטן מצרפת ואנגליה ואף ארה"ב.
מה שאני אומר בקצרה הוא שהאליטה שואבת את השראתה התפיסתית משם, בעיקר דרך ההוגים שעיצבו את דרכה שרובם ככולם הם יוצאי גרמניה בדגש על אסכולת פרנקפורט.
תרביץ מבט על מי שעמדו בראש האוניברסיטה העברית בירושלים דרך אסכולת "יהדות כתרבות" וציונות תרבותית וא"י כמרכז תרבות, תלמידיו וממשיכי דרכו של "אחד העם" (שאגב, לא היה גרמני) וכן ד"ר ארתור רופין כמעצב האאוגניקה הציונית במישור החשיבתי והפרקטי. עוד כהן גדול של האליטה הוא פרופ' ישעיהו לייבוביץ' כמובן גם הוא יוצא גרמניה.
כחלק מאותם הוגים יש למנות את-
מרטין (מרדכי) בובר, גרשום שלום (שידועים היטב חליפת מכתביו עם איש אסכולת פרנקפורט מפורסם- ולטר בנימין), יהודה לייב מגנס (שאגב, שים לב לטרמינולוגיה- מונה להיות
הקאנצלר של האוניברסיטה בשנותיה הראשונות), הוגו ברגמן, עקיבא ארנסט סימון ואחרים.