החלטתי להמשיך בפרויקט.
והיום נביא את אמירתו של אחד מגדולי הדור, הרב יוסף שלום אלישיב שפורסמו לפני מספר שבועות בעיתון הליטאי "יתד נאמן".
מי שרוצה לראות את המקור מוזמן לעיין כאן :
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3948869,00.htmlהציטוט המיוחס לרב אלישיב בעיתון הוא כדלקמן :
"הנושא המעשי העכשווי הוא אחד ויחיד: זהירות מפני כל מעורבות שהיא, ובוודאי מכל פעולה שעלולה ליצור מתח עם הממשל האמריקני ואומות העולם. יהודים חרדים צריכים להיזהר מכך באופן מיוחד כן מעשיהם מנוגדים להשקפת התורה. רק שלשום פורסם בעיתון הארץ מאמר המציין כי בשנים האחרונות נסחפו אי אלו יהודים חרדים להפגנות ולאירועים שביטאו סימני לאומנות מובהקים, ולא ייתכן שבשל גורמים שוליים הנסחפים ללאומניות קיצונית עלול להתקבל הרושם כאילו כלל הציבור החרדי נוטל חלק בהתגרות באומות". עכשיו, תגידו שהוא מייצג גישה גלותית, שהוא מגזים עם הגמרא של "לא להתגרות באומות העולם" ושאם מיישמים את הגמרא הזו עד הסוף אז אין זכות קיום למדינת ישראל, אבל זה לא העיקר.
אפשר למתוח את זה לכאן ולכאן.
אני רוצה לשים את הזרקור על ציטוט נוסף שהופיע במאמר :
"בשעתו כאשר נעשו התגרויות באוכלוסיה הערבית יצא מרא דאתרא הרב זוננפלד במכתב, ובו הביע באופן חד משמעי את עמדת ציבור היראים המתנגד בתוקף להצהרות ומעשים כאלה, ומעוניין לחיות בשלום ובשלוה עם האוכלוסייה הערבית"וכן גם על הציטוט הזה :
"הסירו שנאה מלבבכם ואל תתנו להשלות אתכם במשאות שוא ומדוחים של אנשים אשר בזדון או בשגגה מתאמצים הם להטיל פירוד בין חלקי התושבים".
שימו לב למתינות שנובעת ממקורות הקודש האלו. אנשים שעוסקים בתורה כל חייהם. לא מדובר בסתם יפי נפש - מדובר על אנשים שמביאים את דעת התורה (גם הדעה של הרב כהנא לגיטימית ואולי עדיפה כי לתורה יש 70 פנים).
עכשיו אני רוצה להבהיר. אני לא אומר שאני מסכים עם הרב אלישיב או עם הרב זוננפלד (שבשמו מביא הרב אלישיב את הציטוטים), יכול להיות שהרב כהנא צודק והם לא. יכול להיות שכולם
צודקים וכל יהודי צריך לבחור את הדרך שנראית לו (שוב, 70 פנים לתורה).
היה חשוב לי להביא את הציטוטים הספציפיים האלו כדי :
1)למתן את חבריי הפורום.
2)לחשוף את חבריי הפורום לדעות
לגיטימיות שאולי חדשות להם, לגרום להם להבין שתורת ישראל זה לא רק הרב כהנא זצוק"ל וזהו.
למען היושר וההגינות, חשוב לציין את תגובת מפלגת ש"ס :
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3949005,00.htmlועוד יותר חשוב להביא את דבריו של חבר הכנסת ניסים זאב :
זאב מעיד כי הוא משוכנע שהרבנים המזוהים עם העיתון - כמו מנהיג הזרם הליטאי, הרב יוסף שלום אלישיב - לא יודעים מה נכתב בו.
עם זאת אסייג את הדברים ואומר שכנראה אם הרב אלישיב לא התכחש לדברים שנאמרו ברישא של ההודעה, אז הם כנראה כן נאמרו בשמו.
אנא, אני מאד ארצה שנתדיין בצורה תרבותית. תודה.