1. תמהוני וסהרורי שרוצה להשיג נשק, ישיג אותו גם אם מקורו לו חוקי בעליל, אז זו טענה לא רלוונטית.
לא כל יום לא כל שבוע ולא כל כמה ימים יש רצח המוני בארה"ב ואלו שהתבצעו ברוב המוחלט של המקרים הנשק לא היה נשקו האישי החוקי של היורה, צר לי, די דופק לך את התזה.
2. מי שרוצה לרצוח ישיג את הנשק ולא משנה מה מקורו ואם לא ישיג נשק, ישיג אמצעים אלטרנטיבים לבצע את זממו (דברים שכל פישר יכול למצוא במטבח בבית או להשיג בחנויות "עשה זאת בעצמך" וחומרי בניין), כך שגם זה לא טיעון.
3. מי שרוצה להתאבד, גם בצה"ל ישנם די והותר אמצעים אלטרנטיביים מלבד נשק אישי לבצע את זה- מחיתוך ורידים, דרך התחשמלות, עבור בהטחת ראש בקיר, תליה ע"י חבל, חוט תיל או מגבת, סכין מטבח או אולר או לדרמן, פריצה לשטח אש באמצע תרגיל רטוב וכו' וכו', אז גם זה לא טיעון.
4. מי קובע מיהו "אדם איכותי"? ומה הקריטריונים לאדם שכזה?
5. כל יהודי בעל הכשרה בסיסית בנשק מטירונות 02 ומעלה צריך שיהיה זכאי לשאת נשק, נקודה!
אז אני לא מסכים איתך. אני חושב שעצם המצאותו של כלי משחית כמו נשק אצל כל אדם, יכולה לגרום לו לבצע בנקל מעשה שאם לא היה לו את כלי המשחית הוא לא היה מבצעו.
עובדה שכמעט כל ההתאבדויות בצה"ל (ואולי אפילו כולן, אין לי נתונים על זה) נעשות באמצעות הנשק. כמעט ולא שומעים על חיילים שתולים את עצמם.
קח לדוגמא את הסיפור של מייקל פישר ואשתו שהתרחש לפני כשנתיים, בעת ויכוח הוא ירה בה ובשני ילדיו רק כי היה לו נשק זמין. סביר להניח שאם לא היה לו את הנשק הזה במכנסיו
הוא היה מתעשת ולא היה מבצע כלום.
עכשיו, תאר לך בארץ את כל הערסים שהולכים מכות על כל שריטה שמישהו עושה להם ברכב . . . תאר לך שיתנו להם את ה"זכות" לאחוז נשק ביד . . . אני מתערב איתך שכל
תאונת דרכים הכי קטנה תיגמר עם הרוגים (לא בתאונה עצמה אלא בגלל הוכוח שיבוא אחרי).
תאר לך שכל אלו שהולכים עם סכינים למועדונים יתחילו ללכת עם אקדחים ורובים, אתה מבין כמה מצחיק/מפחיד זה נשמע ?
זה נראה לך הגיוני ?
לגבי מה שאמרת עם ארה"ב. אולי קצת הגזמתי עם התיאור של כל כמה ימים יש טבח, אבל בשנים האחרונות שומעים על המון מקרי
רצח כאלו שם, ואני זוכר כמה כאלו רק בשנה האחרונה.
בכל מקרה, הסיבה ששם זה קורה המון ואצלנו לא, היא בגלל אופן חוקיות נשיאת הנשק, ולא רק אם לאדם יש נשק אישי.
אז אם בארה"ב כל אחד יכול להיכנס לחנות כלי נשק, לשכור "שוט-גאן" ואחר כך לפוצץ לכמה אנשים את המח, אז קל וחומר
שיהיה גרוע פי כמה אם עוד הייתה לו האפשרות לשאת את הנשק באופן קבוע.
הנה תראה את הנתונים 30,000 אנשים מתים מידי שנה בארה"ב בפשעי ירי !!!!!!!!!
http://news.walla.co.il/?w=//1093478אפילו אם אתה משווה בין היחס של האוכלוסייה של ארה"ב לישראל, עדיין אני משוכנע שארה"ב האחוזים
גבוהים פי כמה מאשר בישראל. זה כנראה בגלל אחזקת הנשק החופשית שם.
שים לב לסיומת של הכתבה :
"
מקרים של רצח בבתי ספר בוצעו גם בקנדה, גרמניה ויפן אולם לא ניתן להשוות את תדירותם וקטלניותם של מסעי הרצח במוסדות החינוך האמריקאים לכל מקום אחר בעולם.
"
-------------------------------------------------------------------
לגבי הטיעון של זה שאפשר להשתמש בכל כלי משחית אחר - יכול להיות, אבל זה בטח יהיה הרבה פחות גרוע מרובה, ולכן זה כבר עדיף.