יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

תנ"ך בתרגום לעברית מודרנית.

(1/2) > >>

Rafoe:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3944575,00.html

אני חושב שזה פוגע בחווית הקריאה של התנ"ך (הרי כל העניין הוא לקרוא את הטקסט כמו שהוא  - בשפה המקורית שלו).
אני מקווה שלא יכניסו את התרגום הזה לתכנית הלימודים בבתי הספר (אולי רק בתור עוד פירוש בנוסף לפירושים השונים של רש"י ושאר המפרשים אבל בשום אופן לא במקום התנ"ך האותנטי).
מה דעתכם?

El Blanco:
לתפארת מדינת מפא"י

El Blanco:
43. יהדות היא לא נצרות   

טלי, הצפון   (30.08.10):

גם אברהם הכין בשר וחלב למלאכים... אבל אי אפשר לקבל רק את התנ"ך ולא את הפרשנות הרבנית המסורתית שבאה איתו, אחרת זו נצרות, לא יהדות. היהדות היא כלל המסורת היהודית מאז אברהם אבינו, זו שהתקבלה על כלל עם ישראל, ובכך קיבלה קדושה משלה.

יש לי כבוד לרבנים, שהקדישו את חייהם ללמוד את התורה ויודעים לפרש אותה, כמו שיש לי כבוד לרופאים שהקדישו את חייהם ללמוד את הביולוגיה של גוף האדם, ואני לא אחלוק לא על אלה ולא על אלה מתוך זלזול ובורות.

yossso:
אני החלטתי להתחיל לקרוא את התורה. ולגבי ספר בראשית, פרק א', פסוק כא:

"ויברא אלהים את-התנינם הגדלים ואת כל-נפש החיה|הרמשת אשר שרצו המים למינהם ואת כל-עוף כנף למינהו וירא אלהים כי-טוב;"

בויקיפדיה האנגלית בערך 'דינוזאור' כתוב ששרידי הדינוזאורים היו ידועים אלפי שנים, אבל כשהסינים גילו אותם, אבל הם חשבו שזה עצמות של דרקונים. וכשהאירופאים גילו אותם, הם חשבו שזה עצמות של ענקים שנספו במבול (המבול, נוח והאוניה).

ואחרי זה כתוב את זה:

Scholarly descriptions of what would now be recognized as dinosaur bones first appeared in the late 17th century in England

ממצאים אקדמיים של מה שייחשב היום כעצמות דינוזאורים, נתגלו לראשונה בסוף המאה ה- 17 באנגליה.

אם הבנתי נכון. זה אומר שרק ב- 1690 בערך הבינו שזה 'דינוזאורים' ('לטאה נוראה'), ולא דרקונים או ענקים.
 :old_sad:
האם זה נחשב חטא להוכיח שהתנ"ך צודק? אני שואל כי אם יודעים שהוא צודק, זה הורס את כל רעיון האמונה. לאמונה יש משמעות כאשר יש ספק. אני לא "מאמין" שהמחשב קיים כי זה ברור.  :old_sad:

yossso:
לפי הפסוק הזה, הדינוזאורים הציפורים וחיות המים חיו באותה תקופה. אבל קודם התנינים, אח"כ את שרצי המים, ואח"כ את הציפורים.

תנינים זה רציני מאד. ותנינים גדולים זה עוד יותר רציני. כי הם גדולים.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

עבור לתצוגת גירסה מלאה