יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
שאלות תאולוגיות
Rafoe:
--- ציטוט של: אלמ על יולי 20, 2010, 21:48:09 ---כן לכל דבר הם בני גרים
--- סוף ציטוט ---
האם זה נכון שילדים של יהודייה שנשואה לגוי לא ייחשבו ליהודים אם לא יגדלו בתוך קהילה יהודית? (או שבכל מקרה הם נחשבים יהודים. אפילו אם לא התחנכו כיהודים)
Rafoe:
--- ציטוט של: m4a1 על יולי 20, 2010, 22:08:29 ---יציאת מצרים היא עובדה, האם קרתה בדיוק כפי שמתואר בתנ"ך, בכמה מאות אלפים, כמה עשרות אלפים או כמה אלפים בודדים, זהלא ממש רלווטי, האם היו ניסים כאלה ואחרים או שהדבר נעשה בזכות גאונות צבאית של משה, זה גם לא מאוד רלוונטי, היית יציאת מצרים והיא לא הייתה לחינם. אם אני לא טועה משהו כמו 90% מהעם נהרג במצרים, כך שמעתי לא מזמן.
--- סוף ציטוט ---
אתה לא צריך לשכנע אותי.
אני מאמין גם בניסים שכתובים בתנ"ך.
אני רק אומר שישנם כאלה בעם (לצערי) שרואים בתנ"ך כאוסף של סיפורים דמיוניים (יצא לי להתווכח עם אחד כזה בטוקבקים ב-YNET).
אלמ:
--- ציטוט של: Rafoe על יולי 20, 2010, 22:09:48 ---האם זה נכון שילדים של יהודייה שנשואה לגוי לא ייחשבו ליהודים אם לא יגדלו בתוך קהילה יהודית? (או שבכל מקרה הם נחשבים יהודים. אפילו אם לא התחנכו כיהודים)
--- סוף ציטוט ---
כמדומני הם יהודים לכל דבר הלא אימם יהודיה(אחרי גיור) ודינם כדין אימם שהפכה למומרת, אגב יש גם יהודים שלא גדלו ב'קהילה יהודית' זה לא מונע שום דבר.
אוהד הפועל:
--- ציטוט של: אלמ על יולי 20, 2010, 22:27:49 ---כמדומני הם יהודים לכל דבר הלא אימם יהודיה(אחרי גיור) ודינם כדין אימם שהפכה למומרת, אגב יש גם יהודים שלא גדלו ב'קהילה יהודית' זה לא מונע שום דבר.
--- סוף ציטוט ---
ומה עם שאלת המסעדות בט' אב?
--- ציטוט ---ידוע שבט' באב מותר לעבוד, אך אנו חייבים לצום.
האם מסעדה כשרה יכולה להמשיך לעבוד? אם כן, איך זה מסתדר בדיוק אם הרצון שאנשים יצומו ביום הזה?
אם לא(מה שאני מניח) כיצד אתם מסבירים את הדבר הבא: אחי הקטן, כשעה לפני סיום הצום(בערך ב:19:00) הלך לאכול במסעדת המבוגרים כשרה(בעלת תעודת כשרות).
משמע, המסעדה הייתה פתוחה בט' באב.
כנ''ל חבר שאמר לי שאכל בחוץ היום בשיפודיה בראשון, שיפודיה שאני אוכל שם די הרבה, וידוע לי שהיא כשרה(מצד שני הפעם האחרונה שאכלתי שם היה לפני כחצי שנה).
--- סוף ציטוט ---
T-800:
--- ציטוט של: אוהד הפועל על יולי 20, 2010, 19:33:17 ---אחרי קריאת חלק מהדיון בפורום האנגלי שלכם:
http://jtf.org/forum_english/index.php/topic,45877.90.html
אני חייב לשאול(בכל זאת צריך לעשות משהוא עד שהצום מסתיים):
1. אדם גוי שהתגייר, האם הוא יהודי כיהודי מלידה?
2. אם אישה גויה התגיירה, והתחתנה עם אדם אחר(יהודי או לא) האם ילדיה יהיו יהודים על פי ההלכה?
3. אותו אדם שהתגייר, האם הוא יכול מחר על פי בחירתו להתנצר על פי ההלכה, ויחשב כנוצרי? כנ''ל ילד של זוג שהתגיירו?
אשמח לתשובה
--- סוף ציטוט ---
אני חושב שעדיף לך להפנות את השאלות האלה לרב מוסמך. לא כל מי שיש לו כיפה על הראש בהכרח מבין ביהדות.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה