יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
שאלות תאולוגיות
Rafoe:
--- ציטוט של: אוהד הפועל על יולי 20, 2010, 20:16:15 ---לא, חורבן בית המקדש הוא לא "השואה הראשונה", השואה היא "השואה הראשונה".
--- סוף ציטוט ---
אלה לא היו דבריי (אלא רק ציטטתי מישהו אחר, ובמקרה אני מסכים איתם).
--- ציטוט של: אוהד הפועל על יולי 20, 2010, 20:16:15 ---חוץ מזה, אני די בטוח שאסור לך לראות טלוויזיה בט' באב, או כל דבר של "תענוגות".
מותר לך רק אם מדובר ב: חדשות, לצורך עבודה(כמו לראות את שערי מניות לאדם העובד בהשקעות) או דברי תורה/הלכה.
אבל כמו שאמרת, ניתן לאל''מ, נץ או משהוא אחר שיכול להניב ידע בנושא.
--- סוף ציטוט ---
צפיתי היום בטלוויזיה (ולא על מנת לראות דברים חסרי תוכן) כדי לראות אם יש תכניות על ט' באב (אולי יהיה משהו ללמוד ממנו), ואכן נתקלתי בכמה תכניות מאד מעניינות (בערוץ ההיסטוריה ובערוץ 2).
יש גם דברים בטלוויזיה שלא קשורים רק ל"תענוגות" (כדבריך), אלא אפשר גם ללמוד לא מעט דברים אם צופים בדברים הנכונים.
m4a1:
אם אני לא טועה השואה הראשונה נספרת כיציאת מצרים.
Rafoe:
--- ציטוט של: m4a1 על יולי 20, 2010, 21:07:49 ---אם אני לא טועה השואה הראשונה נספרת כיציאת מצרים.
--- סוף ציטוט ---
יש גם דעה כזאת שאומרת שעבדת מצרים הייתה סוג של שואה (איך אפשר עוד לכנות עבדות שנמשכה מאות שנים שבמהלכה נרצח כל תינוק זכר שנולד?).
לצערנו, ישנם יהודים שלא מאמינים בכלל שהתרחשה יציאת מצרים (אותם אנשים רואים בתנ"ך אוסף של סיפורי מעשיות).
אלמ:
--- ציטוט של: אוהד הפועל על יולי 20, 2010, 19:33:17 ---אחרי קריאת חלק מהדיון בפורום האנגלי שלכם:
http://jtf.org/forum_english/index.php/topic,45877.90.html
אני חייב לשאול(בכל זאת צריך לעשות משהוא עד שהצום מסתיים):
1. אדם גוי שהתגייר, האם הוא יהודי כיהודי מלידה?
--- סוף ציטוט ---
ע"פ הקבלה כן, יש זיק לגויים ביהדות, הקבלה רואה בנשמות הגרים נשמות שביסודן הינן נשמות ישראל שהתגלגלו לבין האומות.
--- ציטוט ---2. אם אישה גויה התגיירה, והתחתנה עם אדם אחר(יהודי או לא) האם ילדיה יהיו יהודים על פי ההלכה?
--- סוף ציטוט ---
כן לכל דבר הם בני גרים.
--- ציטוט ---3. אותו אדם שהתגייר, האם הוא יכול מחר על פי בחירתו להתנצר על פי ההלכה, ויחשב כנוצרי? כנ''ל ילד של זוג שהתגיירו?
--- סוף ציטוט ---
אפילו חזר בו(הגר) הוא כישראלי משומד-כך נאמר ומשמע שהוא כיהודי לכל דבר ואינו יכול לחזור בו ועוד על כך נאמר "קשים גרים לישראל כספחת".
עוד חומר בנושא: http://www.shaalvim.co.il/torah/maayan-article.asp?id=298
שמחתי לעזור. :old_smiley:
m4a1:
--- ציטוט של: Rafoe על יולי 20, 2010, 21:20:21 ---יש גם דעה כזאת שאומרת שעבדת מצרים הייתה סוג של שואה (איך אפשר עוד לכנות עבדות שנמשכה מאות שנים שבמהלכה נרצח כל תינוק זכר שנולד?).
לצערנו, ישנם יהודים שלא מאמינים בכלל שהתרחשה יציאת מצרים (אותם אנשים רואים בתנ"ך אוסף של סיפורי מעשיות).
--- סוף ציטוט ---
יציאת מצרים היא עובדה, האם קרתה בדיוק כפי שמתואר בתנ"ך, בכמה מאות אלפים, כמה עשרות אלפים או כמה אלפים בודדים, זהלא ממש רלווטי, האם היו ניסים כאלה ואחרים או שהדבר נעשה בזכות גאונות צבאית של משה, זה גם לא מאוד רלוונטי, היית יציאת מצרים והיא לא הייתה לחינם. אם אני לא טועה משהו כמו 90% מהעם נהרג במצרים, כך שמעתי לא מזמן.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה