כתב נושא: שכר המינימום גורם לאבטלה  (נקרא 3121 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שכר המינימום גורם לאבטלה
« ב- : יולי 04, 2010, 18:03:28 »
בס''ד

יש חברות שהיו מעסיקות יותר פועלים אילו לא היו צריכות לשלם שכר מינימום. זה גורם לאבטלה במיוחד בין בני נוער שמקבלים שכר נמוך כשמתחילים לעבוד.

אני מתנגד לכל שכר מינימום. אני מאמין שיש לכל אזרח את הזכות לשלם מה שהוא רוצה כל עוד שהפועל מוכן לקבל את זה מראש. ככה שוק חופשי אמור לתפקד. ושוק חופשי זו השיטה היחידה שמביאה שיגשוג כלכלי.

מה דעתכם?

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שכר המינימום גורם לאבטלה
« להגיב #1 ב- : יולי 04, 2010, 18:55:05 »
שכר מינימום זו מילה יפה לדיקטטורה מושחתת.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
שכר המינימום גורם לאבטלה
« להגיב #2 ב- : יולי 04, 2010, 18:56:46 »
מה ימנע מהכלכלה להפוך לדומה לכלכלה שהתרחשה לפני השפל הכלכלי של המאה הקודמת בארה"ב? הכוונה שלי היא שמה ימנע מצב שפועל יקבל שכר רעב?

מנותק רועי דרקון צהוב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
שכר המינימום גורם לאבטלה
« להגיב #3 ב- : יולי 04, 2010, 18:57:13 »
אבל עמיר פרץ אומר שזה טוב למשק ולחלשים ..

נבחריי הציבור כאן מטומטמים , מה זה אומר עלינו ?!
צריך לחלק את ירושלים ,אנחנו למעלה והם למטה . . .

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שכר המינימום גורם לאבטלה
« להגיב #4 ב- : יולי 04, 2010, 19:07:13 »
מה ימנע מהכלכלה להפוך לדומה לכלכלה שהתרחשה לפני השפל הכלכלי של המאה הקודמת בארה"ב? הכוונה שלי היא שמה ימנע מצב שפועל יקבל שכר רעב?

פועל שמקבל "שכר רעב" היה סימפטום של הבעיה ולא השורש. ואם פועל יקבל "שכר רעב" מרצונו מי אנחנו שנהפוך עולם ומקבילו בגלקסיה אחרת בשביל לשנות את התנאים שהוא כפה על עצמו?

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
שכר המינימום גורם לאבטלה
« להגיב #5 ב- : יולי 04, 2010, 19:14:49 »
פועל שמקבל "שכר רעב" היה סימפטום של הבעיה ולא השורש. ואם פועל יקבל "שכר רעב" מרצונו מי אנחנו שנהפוך עולם ומקבילו בגלקסיה אחרת בשביל לשנות את התנאים שהוא כפה על עצמו?

העניין של שכר המינימום נועד למנוע מצב שבו אדם מקבל שכר רעב.

השאלה אם יש דרך אחרת למנוע מצב כזה, ואז אפשר לבטל את שכר המינימום.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שכר המינימום גורם לאבטלה
« להגיב #6 ב- : יולי 04, 2010, 19:26:22 »
טוב, כרגע שכר המינימום רק הולך לעלות מ3800 ש"ח ל4600 ש"ח, אני גם סבור שכנראה צריך לבטל את שכר המינימום, אבל זה קצת בעייתי כי כרגע אנחנו הולכים בדיוק בכיוון ההפוך. למרות שגם להפחית את שכר המינימום זה לא פחות גרוע מלהעלות אותו, לכן כנראה באמת צריך פשוט לבטל אותו ולראות מה יהיה.
וצריך גם לקחת בחשבון שבמילא יש לא מעט אזרחים שמצפצפים על שכר המינימום, כמו למשל חלק מבעלי המסעדות שכלל לא משלמים למלצרים שלהם אלא נותנים להם לחיות אך ורק על הטיפים ורואים את שכר המינימום רק בגדר "המלצה" (ויש לא מעט מסעדות/בתי קפה כאלה), וזה רק עוד סיבה לבטל את שכר המינימום. בהחלט חייבים לתת לזה צאנס.

מה שאני קצת מתקשה להבין זה שאפילו בארה"ב שעדיין נחשבת למעצמה די קפיטלסטית (למרות שהיא בקצב איטי נהפכת ליוון - 2), יש להם שכר מינימום די גבוה שנע בין 7$ ל8.5$ לשעה (זה משתנה ממדינה למדינה) וכבר יש את זה הרבה שנים אם אני לא טועה מישהו יודע ממתי זה ככה?

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שכר המינימום גורם לאבטלה
« להגיב #7 ב- : יולי 04, 2010, 20:07:00 »
כן צריך שכר מינימום. אני לא יודע אם כרגע צריך להעלות אותו כמו שמציע פרץ אבל כמות שהוא עכשיו לפחות צריך להשאיר אותו. למי שלא יודע כרגע שכר מינימום לבוגר הוא  20.70 ש"ח לשעה, 3850 ש"ח למשרה מלאה שזה בערך 1000 דולר. דא"ג השכר לקטינים נמוך יותר.
http://www.hilan.co.il/calc/MinimumWageCalculator.aspx

יש אנשים חלשים ויש מעסיקים שהיו רוצים לנצל אותם ולשלם להם פחות מ20 ש"ח לשעה אז צריך שהמדינה תציב רף עד כמה נמוך מותר למעסיק לנצל את העובד שלו. אני לא רוצה לאפשר סדנאות יזע במדינה בשם עיקרון השוק החופשי. ברמה הנוכחית השכר הזה לא גורם לאבטלה ואם כבר אפשר להגיד שהוא לא הוגן כי בקושי ניתן לפרנס משפחה על בסיס שכר כזה. למעשה רק עלות של דיור ותחבורה כנראה מוחקת שכר הזה.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שכר המינימום גורם לאבטלה
« להגיב #8 ב- : יולי 04, 2010, 20:17:03 »
העניין של שכר המינימום נועד למנוע מצב שבו אדם מקבל שכר רעב.

כמו שדמי ביטוח לאומי ורפואי נועדו למנוע עוני. אותו קונספט מטורלל שגורם תוצאה גרועה יותר ממה שהייתה לפני.   

ציטוט
השאלה אם יש דרך אחרת למנוע מצב כזה, ואז אפשר לבטל את שכר המינימום.

השאלה היא למה להיכנס להסכם שיש בין מעסיק לפועל? למה אתה צריך לקבוע כמה ישלם מי ולמי ולא המועסק? למה המועסק לא יכול לחשוב בעצמו? הוא הילד שלך שאתה צריך לחשוב במקומו?

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
שכר המינימום גורם לאבטלה
« להגיב #9 ב- : יולי 04, 2010, 20:33:40 »
כמו שדמי ביטוח לאומי ורפואי נועדו למנוע עוני. אותו קונספט מטורלל שגורם תוצאה גרועה יותר ממה שהייתה לפני.   

השאלה היא למה להיכנס להסכם שיש בין מעסיק לפועל? למה אתה צריך לקבוע כמה ישלם מי ולמי ולא המועסק? למה המועסק לא יכול לחשוב בעצמו? הוא הילד שלך שאתה צריך לחשוב במקומו?

אתה צודק, אבל איך ימנע מצב שיחזיר אותנו לתרום המהפיכה הצרפתית? אחוז בודד ששולט בכלכלה, עוד 10% שעובד בשבילים, והשאר רעבים ללחם?

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
שכר המינימום גורם לאבטלה
« להגיב #10 ב- : יולי 08, 2010, 23:58:04 »
לדעתי יש מקום לשכר מינימום, אבל אין מה להעלות אותו בשלב זה.

כמו כן, אני בעד הנהגת מס הכנסה שלילי למי שעובד ומשתכר מעט.