כתב נושא: לקצץ את התקציב או להוסיף? להפחית או להעלות מיסים? שוק חופשי או סוציאליזם?  (נקרא 3565 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס''ד

אני בעד שוק חופשי. אני מאמין שאם נשחרר את השכל היהודי, יהיה לנו שיגשוג כלכלי ללא תקדים.

אבל כדי לאפשר את זה, חייבים לקצץ את התוכניות הממשלתיות בתקציב. חייבים להפחית את המיסים באופן אדיר. חייבים לפטר הרבה עובדים ממשלתיים ולהכריח אותם למצוא עבודה בשוק הפרטי. וחייבים לפרק את החברות הענקיות בישראל כדי לאפשר תחרות אמיתית.

מה דעתכם?

מנותק יובל הכהניסט

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
בס"ד

אני לא מבין גדול בכלכלה אבל שיטות אחרות כבר הוכיחו שהן לא עובדות אז גם אני מאמין בשוק חופשי.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
בהחלט צריך לקצץ אבל זה תלוי, יש תוכניות שצריך לבטל תכף ומיד כמו קצבאות ילדים למשל, ואת כל השאר אני מניח שכדאי לקצץ אך בהדרגה ובהתאם למצב.

מנותק nofar16

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
בהחלט צריך לקצץ אבל זה תלוי, יש תוכניות שצריך לבטל תכף ומיד כמו קצבאות ילדים למשל, ואת כל השאר אני מניח שכדאי לקצץ אך בהדרגה ובהתאם למצב.

יש אנשים שחיים מקצבאות הילדים האלה.(חרדים לרוב) אי אפשר לקחת להם גם את המקור הכנסה הזה.

לדעתי צריך לשנות המון דברים! אם זה בקיצוץ המיסים, ביטול ביטוח לאומי לערבים, ביטול מימון מערכת החינוך הערבית, ביטול מימון אחזקת המסגדים שלהם. להיות כמו בצרפת, שאין מימון לשטויות האלה, ואין תמיכה בכלל בזכויות מיעוטים. או לחלופין כמו בארה"ב שהם לא ממנים את המערכת חינוך, ואת המסגדים, אבל מתירים להם לקיים פולחן דתי, וללמוד במערכת חינוך נפרדת.
אם מוחמד לא בא אל ההר, סימן שמוחמד מת!!!

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
לקצץ את התקציב או להוסיף? להפחית או להעלות מ&
« להגיב #4 ב- : יוני 24, 2010, 12:21:37 »

יש אנשים שחיים מקצבאות הילדים האלה.(חרדים לרוב) אי אפשר לקחת להם גם את המקור הכנסה הזה.

לדעתי צריך לשנות המון דברים! אם זה בקיצוץ המיסים, ביטול ביטוח לאומי לערבים, ביטול מימון מערכת החינוך הערבית, ביטול מימון אחזקת המסגדים שלהם. להיות כמו בצרפת, שאין מימון לשטויות האלה, ואין תמיכה בכלל בזכויות מיעוטים. או לחלופין כמו בארה"ב שהם לא ממנים את המערכת חינוך, ואת המסגדים, אבל מתירים להם לקיים פולחן דתי, וללמוד במערכת חינוך נפרדת.

אפשר ועוד איך לקחת להם, מאחר ומקור ההכנסה שלהם לא אמור להיות על גבם של אחרים (וזה עוד בלי להזכיר שזה מנוגד לתורה שעל פיה הם חיים), אלא להתפרנס מעבודה קשה כמו שאני ורבים אחרים עושים. וזו עובדה שכאשר אתה עובד (ולא משנה איזו משכורת הנך מקבל) רמת החיים שלך היא גבוהה יותר וההכנסות שלך הן גבוהות בהרבה, ממישהו שיושב ולומד תורה כל היום (לא שאני חלילה נגד לימוד תורה).
במדינת ישראל רק 52 אחוז מהגברים החרדים יוצאים לעבוד, ומה שיותר מעניין זה שבין 90 ל95 אחוז מהחרדים בגלות עובדים למפרנסתם. רק אצלנו יש את השיטה המפגרת הזאת.
אגב, איש אפשר לבטל ביטוח לאומי רק לערבים, או שמבטלים- או שלא מבטלים..

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor

החרדים חייבים להצטרף לשוק העבודה, הם עושים את זה בבלגיה, צרפת וארה"ב שם יש ריכוז נאה של חרדים בקרב היהודים המקומיים, שם הם חלק מובנה משוק העבודה המקומי, לא ייתכן שפה יהיה אנומליה, תופעת
"חברת הלומדים" בחברה החרדית היום בישראל, חייבת להסתיים ויפה שעה אחת קודם.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
החרדים חייבים להצטרף לשוק העבודה, הם עושים את זה בבלגיה, צרפת וארה"ב שם יש ריכוז נאה של חרדים בקרב היהודים המקומיים, שם הם חלק מובנה משוק העבודה המקומי, לא ייתכן שפה יהיה אנומליה, תופעת
"חברת הלומדים" בחברה החרדית היום בישראל, חייבת להסתיים ויפה שעה אחת קודם.

ומי בדיוק יסיים אותה? התליית חברה במדינה זו קלאסיקה מרקסיסטית לשליטה בהמונים, ובישראל בן גוריון בכבודו ובעצמו היה היוזם והמבצע הבלעדי של השיטה.

99% מ"כאב הראש" של המדינה מחרדים מגיע מקבוצה קטנה מאוד של חרדים שאינה תלויה בה כספית - העדה"ח. מה יקרה כשכולם לא יהיו תלויים במדינה?

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #7 ב- : יוני 24, 2010, 14:05:35 »
ומי בדיוק יסיים אותה? התליית חברה במדינה זו קלאסיקה מרקסיסטית לשליטה בהמונים, ובישראל בן גוריון בכבודו ובעצמו היה היוזם והמבצע הבלעדי של השיטה.

99% מ"כאב הראש" של המדינה מחרדים מגיע מקבוצה קטנה מאוד של חרדים שאינה תלויה בה כספית - העדה"ח. מה יקרה כשכולם לא יהיו תלויים במדינה?
שטויות, זה בערך כמו שתגיד שכל סממן לאומי הוא "פאשיסטי קלאסי", עם כל הצער שבעניין לפעמים יש צורך בתלות שלטונית, במיוחד כאשר מדובר בסוגייה של הפחתת התלות הזאת (אלא אם כן יש לך רעיון יותר טוב).

48 אחוז מהגברים אינם עובדים (לא שאין חילונים פרזיטים) ובמי בדיוק הם תלויים אם לא במדינה/אזרחים אחרים? ואם אתה רוצה להגדיר זאת  כ"קבוצה קטנה" אז בי מיי גייסט..

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #8 ב- : יוני 24, 2010, 16:33:52 »
שטויות, זה בערך כמו שתגיד שכל סממן לאומי הוא "פאשיסטי קלאסי", עם כל הצער שבעניין לפעמים יש צורך בתלות שלטונית, במיוחד כאשר מדובר בסוגייה של הפחתת התלות הזאת (אלא אם כן יש לך רעיון יותר טוב).

48 אחוז מהגברים אינם עובדים (לא שאין חילונים פרזיטים) ובמי בדיוק הם תלויים אם לא במדינה/אזרחים אחרים? ואם אתה רוצה להגדיר זאת  כ"קבוצה קטנה" אז בי מיי גייסט..

לא הבנת. לא נורא.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor

א.) אני כקפיטליסט האלקשי, נגד התלות הזו, ונגד השלטון בהמונים סטייל מרכס דרך בן גוריון, עניבת המחנק הזו עדיין תלויה סביב צווארנו ולא משנה לאיזה קבוצה אתה משתייך, אתה צודק, אבל מי שיסיים את זה זה אנחנו, צריך לקום כל אחד ולפעול עצמאיתף לדרוש בשטח ולקדם את ניתוק ההתערבות והפיקוח בפרט מצד הממשלה, לבטל לחלוטין את המוסד המטופש של "ביטוח לאומי" להרוס את השטות הזו של "בנק ישראל" להפסיק להתנהל על בסיס כח קנייה ולחזור לכלכלה מבוססת סחורה ללא אשראי, להוציא מידי המדינה שלל גופים כפי שכבר מופיע בכל תחום אפשרי כמעט באתר הזה- http://www.kav.org.il/
להוריד מיסים, להפסיק קצבאות, להפסיק מימון תרופות וסובסידיות אחרות, להפסיק ביטוח בריאות ממלכתי, התערבות ממשלתית יוצרת בהכרח שוק שחור, להפסיק עם זה וממילא מחירים ירדו.

ב.) אני מצד שני גם נגד החברה החרדית ברעיון הכספי, גם אם הם נסמכי מדינה (כתוצאה מהישגי ה"חזון איש") ובין אם אלה "העדה החרדית" שלא תלוית מדינה אבל תלויית תרומות, וחברה תלוית תרומות היא גם לא חברה בריאה ובניגוד מוחלט לכל מה שהיהדות באמת מטיפה לה, ימכור אדם נבלה בשוק ואל יזדקק לבריות ואת זה אמרו חז"ל וידועים גם דברי הרמב"ם בנדון, ואל תביא לי את הכהנים והלוויים בתור דוגמא, שאתה ואני יודעים שזה לא רלוונטי יותר, גם בגלל שבית מקדש לא קיים ולא שייך כל ההסדר הזה היום, וגם כשיהיה בית מקדש שלישי בעז"ה, אזי בין כה וכה זה כבר לא רלוונטי, כיוון שאחרי המהפכה התעשייתית, אנחנו כבר לא כלכלה על בסיס אגררי (ותודה גדולה מסורה לקב"ה על כך), ועוד יותר עם המהפכה הדיגיטלית/הייטק, ותרומות ומעשרות להווי ידוע, מבוסס עקרונית על כלכלה אגררית.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
רק שוק חופשי, די לחנק ולשיעבוד של השכל היהודי.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
אני בעד שוק חופשי, אבל יש דברים שהייתי רוצה שנדע לשמר ולשפר:

סבסוד תחבורה ציבורית, סבסוד סל מוצרי בסיס (חלב, ביצים, לחם...), לימודים זולים לכלל האזרחים ובחינם לכל מי ששירת את המדינה, סל תרופות רחב וכן מערכת בריאות ציבורית (כאן יש הרבה עבודה), יש להמשיך במדיניות של הפרשות לפנסיה וקרנות וכו'.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
אני בעד שוק חופשי, אבל יש דברים שהייתי רוצה שנדע לשמר ולשפר:

סבסוד תחבורה ציבורית, סבסוד סל מוצרי בסיס (חלב, ביצים, לחם...), לימודים זולים לכלל האזרחים ובחינם לכל מי ששירת את המדינה, סל תרופות רחב וכן מערכת בריאות ציבורית (כאן יש הרבה עבודה), יש להמשיך במדיניות של הפרשות לפנסיה וקרנות וכו'.

לימודים חינם, פנסיות וכ'ו כרוכים במיסים גבוהים יותר, לא עדיף שכל אדם יעשה כראוי בעיניו?

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
לדעתי, בענייני פנסיה - חד משמעית לא.
יש בעיה שאזרחים רבים מפקירים את עתידם וקשה לחנך את הציבור לחסוך כמו שצריך.

אני רוצה להדגיש - לא מדובר כאן בקצבה! (שזה כרוך במיסים גבוהים), הכוונה לקרנות פנסיה פטורות ממס כפי שבישראל כל עובד ומעסיק מחוייבים להפריש.

לגבי לימודים -
ב 3 שנות שירות לאומי\צבאי נחסך כסף למדינה.  המעט שניתן לעשות, הוא להחזיר אותו ע"י מענק לימודי מקיף.  לשאר האוכלוסיה, גם יש מקום לסבסד לימודים בכדי שתהיה נגישות להשכלה.  איננו מעוניינים במדינה של אנאלפבתים.  והשכלה תיכונית חייבת להיות נגישה לכל.

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *

לגבי לימודים -
ב 3 שנות שירות לאומי\צבאי נחסך כסף למדינה.  המעט שניתן לעשות, הוא להחזיר אותו ע"י מענק לימודי מקיף.  לשאר האוכלוסיה, גם יש מקום לסבסד לימודים בכדי שתהיה נגישות להשכלה.  איננו מעוניינים במדינה של אנאלפבתים.  והשכלה תיכונית חייבת להיות נגישה לכל.
צודק
אני לא אלוהים אני חלק ממנו