ומי בדיוק יסיים אותה? התליית חברה במדינה זו קלאסיקה מרקסיסטית לשליטה בהמונים, ובישראל בן גוריון בכבודו ובעצמו היה היוזם והמבצע הבלעדי של השיטה.
99% מ"כאב הראש" של המדינה מחרדים מגיע מקבוצה קטנה מאוד של חרדים שאינה תלויה בה כספית - העדה"ח. מה יקרה כשכולם לא יהיו תלויים במדינה?
א.) אני כקפיטליסט האלקשי, נגד התלות הזו, ונגד השלטון בהמונים סטייל מרכס דרך בן גוריון, עניבת המחנק הזו עדיין תלויה סביב צווארנו ולא משנה לאיזה קבוצה אתה משתייך, אתה צודק, אבל מי שיסיים את זה זה אנחנו, צריך לקום כל אחד ולפעול עצמאיתף לדרוש בשטח ולקדם את ניתוק ההתערבות והפיקוח בפרט מצד הממשלה, לבטל לחלוטין את המוסד המטופש של "ביטוח לאומי" להרוס את השטות הזו של "בנק ישראל" להפסיק להתנהל על בסיס כח קנייה ולחזור לכלכלה מבוססת סחורה ללא אשראי, להוציא מידי המדינה שלל גופים כפי שכבר מופיע בכל תחום אפשרי כמעט באתר הזה-
http://www.kav.org.il/להוריד מיסים, להפסיק קצבאות, להפסיק מימון תרופות וסובסידיות אחרות, להפסיק ביטוח בריאות ממלכתי, התערבות ממשלתית יוצרת בהכרח שוק שחור, להפסיק עם זה וממילא מחירים ירדו.
ב.) אני מצד שני גם נגד החברה החרדית ברעיון הכספי, גם אם הם נסמכי מדינה (כתוצאה מהישגי ה"חזון איש") ובין אם אלה "העדה החרדית" שלא תלוית מדינה אבל תלויית תרומות, וחברה תלוית תרומות היא גם לא חברה בריאה ובניגוד מוחלט לכל מה שהיהדות באמת מטיפה לה, ימכור אדם נבלה בשוק ואל יזדקק לבריות ואת זה אמרו חז"ל וידועים גם דברי הרמב"ם בנדון, ואל תביא לי את הכהנים והלוויים בתור דוגמא, שאתה ואני יודעים שזה לא רלוונטי יותר, גם בגלל שבית מקדש לא קיים ולא שייך כל ההסדר הזה היום, וגם כשיהיה בית מקדש שלישי בעז"ה, אזי בין כה וכה זה כבר לא רלוונטי, כיוון שאחרי המהפכה התעשייתית, אנחנו כבר לא כלכלה על בסיס אגררי (ותודה גדולה מסורה לקב"ה על כך), ועוד יותר עם המהפכה הדיגיטלית/הייטק, ותרומות ומעשרות להווי ידוע, מבוסס עקרונית על כלכלה אגררית.