אני באופן כללי די מסכים עם כמעט כל מילה שהוא אמר.
אמנם זה קצת בעיתי לתמוך בהם כל כך, מאחר וזה מחזק במובן מסויים את הטענה הפופולרית בקרב חלאות אנטישמיות שישראל היא מדינת "אפרטהייד" ואפשר להוסיף גם את הטענה ש"מדינת ישראל היא מדינת אפרטהייד בעצמה, ולכן הם בקשרים טובים עם מדינת האפרטהייד", אגב זו טענה ששמעתי לא מגויים אנטישמיים, אלא משונאי ישראל פנאטיים מהשמאל הקיצוני הישראלי.
אבל הוא אמר דבר אחד מאוד חשוב שאני רוצה קצת להרחיב לגביו.
לדעתי אביגדור אסקין קלע בול כשאמר ש"אובמה הוא עבד", אכן אני מסכים שאובמה הוא ממש כמו עבד לכל דבר ועניין, ולאוו דווקא בגלל היותו שחור, אלא מכיוון שהוא שחור בעל מנטליות בסיסית של עבד.
למה אני מתכוון? אני מתכוון לכך שלשחורים כמו אובמה ודומיו (שזה הרוב המכריע של השחורים בארה"ב, לא כולם) עדיין יש את המנטליות של להיות תלויים באדם הלבן שמפרנס אותם ונותן להם חיים מערביים ומודרניים והם גם לא יודעים לעריך זאת ופעם אחר פעם מזכירים את עניין העבדות שחלפה מזמן כדי להריאות בעיני כולם כמו הקורבן. וזה המצב במיוחד כשיש נשיא מהמפלגה הדמוקרטית (וגם חלק מהמפלגה הרפובליקנית) בארצות הברית (קל וחומר כאשר יש לך נשיא שחור מהמפלגה הארורה הזאת שבנוסף גם לוחצת עלינו לבצע התאבדות יותר מאי פעם, לצערי), שבמודע או לא במודע דואגים לכך שהשחורים ישארו במצבם הנוכחי כאשר הם תלויים בשאר האוכלוסיות, בו בזמן שהם מקללים את הלבנבנים שמשלמים כסף מכיסם שברוב המקרים הם עבדו קשה עבורם, ע"מ לממן את כספי הסעד שרבים מהם מקבלים וחלקם אפילו חיים על הכספים הללו, מבלי להתפרנס בכלל.
והם כמובן גם דואגים לכך שהפשיעה בקרבם תמשיך ותהיה בכמות עצומה למרות האחוז שלהם באוכלוסיה.
והדימיון המדהים שבין התלות הזאת לבין התלות שהייתה להם בעבדות השחורה שהייתה והסתיימה לפני למעלה מ140 שנה בארה"ב, שבזמנו בא לידי ביטוי בכך שהלבנים הצליחו לשעבד רק את השחורים האפריקאים (שדרך אגב משועבדים לערבים מוסלמים עד עצם היום הזה) למרות שהם ניסו לשעבד גם את האינדיאנים הם ממש לא הצליחו, למה? הם אמנם היו אנשים פרמיטיבים מאוד אבל ככל הנראה הייתה להם מנטליות של בני אדם חופשיים ועצמאים, דבר לשחורים לא היה ועד ההיום אין לרובם המכריע. וכמו שכולנו יודעים יש בעיה דומה גם בקרב היהודים שחיים בינינו בארץ ישראל שעדיין יש להם את המנטליות הגלותית.
וכל זה רק מראה שגם אם לאדם שחור אפריקני פלוני יש דוקטורט במשפטים זה לא בהכרח אומר שאותו אדם שחור יצא מהמנטליות של העבדות, ועל כך צריך להצביע כשאנו עדים למצב בלתי נסבל איתם, בין אם זה בארה"ב או בדרום אפריקה.
ואני חושב שזה מצב מאוד מייאש שמעלה תהיות אם בכלל שווה לאפריקנרים הלבנים להמשיך ולחיות איתם בכלל, גם אם הם יהיו בשלטון.