כתב נושא: האם בעצם הגיס החמישי הם היהודים הכוזרים?!  (נקרא 2893 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מתוך ויקיפדיה:

ההשערה שמוצא היהודים האשכנזים הוא מן הכוזרים עלתה במאה ה-19, והייתה פופולרית בחוגים גזענים ואנטישמיים כמו גם בקרב רבים מההיסטוריונים חוקרי ימי הביניים. לפי השערה זו, לאחר התפרקות ממלכת הכוזרים במאה ה-13 נדדו רבים מהיהודים של הממלכה הכוזרית לאזורי רוסיה ופולין והיוו את הבסיס ליהדות אשכנז.

« עריכה אחרונה: יוני 03, 2010, 00:55:11 על ידי הבוס הגדול »
אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
האם בעצם הגיס החמישי הם היהודים הכוזרים?!
« להגיב #1 ב- : יוני 03, 2010, 01:50:58 »
מתוך ויקיפדיה:
ההשערה שמוצא היהודים האשכנזים הוא מן הכוזרים עלתה במאה ה-19, והייתה פופולרית בחוגים גזענים ואנטישמיים כמו גם בקרב רבים מההיסטוריונים חוקרי ימי הביניים. לפי השערה זו, לאחר התפרקות ממלכת הכוזרים במאה ה-13 נדדו רבים מהיהודים של הממלכה הכוזרית לאזורי רוסיה ופולין והיוו את הבסיס ליהדות אשכנז.
הגיס החמישי זה יסוד רוחני עכור המצוי "בילט אין" בעם היהודי מאז צאת ישראל ממצרים, ליסוד זה קוראים ערב רב, ואת הקליפה של הערב רב עם ישראל ישיל ממש בבא הגאולה.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #2 ב- : יוני 03, 2010, 09:28:40 »
הגיס החמישי זה יסוד רוחני עכור המצוי "בילט אין" בעם היהודי מאז צאת ישראל ממצרים, ליסוד זה קוראים ערב רב, ואת הקליפה של הערב רב עם ישראל ישיל ממש בבא הגאולה.

נץ, אני לא מסכים איתך. אם זה היה נכון, זה היה קיים אצל כל יהודי, לא כך?

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #3 ב- : יוני 03, 2010, 09:32:12 »

לא...............
איך הגעת למסקנה הזאת?

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #4 ב- : יוני 03, 2010, 10:12:49 »
התאוריה הכוזרית זו תורה פסודומדעית ששונאי ישראל (לרבות כאלה שיצאו מתוך עמנו) המציאו. כל מי שמכיר את ההיסטוריה היהודית וביחוד מי שבקיא קצת בשלשלת חכמי הדורות של ראשונים ואחרונים יודע בודאות שההיפותיזה הכוזרית היא הבל מוחלט.

כיום כמובן יש גם הוכחות גנטיות לכך. 

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #5 ב- : יוני 03, 2010, 11:42:47 »
לא...............
איך הגעת למסקנה הזאת?

אולי הבנתי לא נכון את מה שנאמר, לפי הבנתי הערב רב על פי נץ זה בילט אין, כלומר חלק בלתי נפרד מהעם, ואם זה בלתי נפרד מהעם זה קיים בכל אחד מהעם.

אבל שוב, אולי הבנתי לא נכון את דבריו של נץ.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #6 ב- : יוני 03, 2010, 11:49:09 »
מתוך ויקיפדיה:

גם ויקיחרטא וגם ציטוט מסולף?

לא מתאים לך להתנהג כמו טרול. תתעשת.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #7 ב- : יוני 03, 2010, 17:00:07 »
זה לא מה שאמרתי, על אף העובדה שיש כאלו, במיוחד בעולם החסידי החרדי, שאומר שזה יסוד שמצוי בכל יהודי ועליו ולהתפרק ממנו, אבל זה דברי חסידות וקבלה ולא תמיד הדברים הם כפשוטם.
מה שאני אמרתי (ואינני נמנה על שום פלג חסידי זה או אחר) הוא שבעם היהודי באופן כולל קיים האלמנט, וישנם יהודים אלו ואחרים שאצלם הפוטנציאל להמנות עם אותם "ערב רב" במהלך חייהם, הוא גבוה יותר.
בעם היהודי האלמנט קיים, ביחיד היהודי זה כבר תלוי במי המדובר.....
אני מתאר לעצמי שזה יותר גם עניין של אופי וגאוגרפיה.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #8 ב- : יוני 03, 2010, 17:03:34 »
זה לא מה שאמרתי, על אף העובדה שיש כאלו, במיוחד בעולם החסידי החרדי, שאומר שזה יסוד שמצוי בכל יהודי ועליו ולהתפרק ממנו, אבל זה דברי חסידות וקבלה ולא תמיד הדברים הם כפשוטם.
מה שאני אמרתי (ואינני נמנה על שום פלג חסידי זה או אחר) הוא שבעם היהודי באופן כולל קיים האלמנט, וישנם יהודים אלו ואחרים שאצלם הפוטנציאל להמנות עם אותם "ערב רב" במהלך חייהם, הוא גבוה יותר.
בעם היהודי האלמנט קיים, ביחיד היהודי זה כבר תלוי במי המדובר.....
אני מתאר לעצמי שזה יותר גם עניין של אופי וגאוגרפיה.

הבנתי. עם זה אני נוטה להסכים.