כתב נושא: "השב"ס מעכב טיפול שיניים למרואן ברגותי יש"ו "  (נקרא 2433 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
רופא השיניים של בכיר הפתח אמר ל-ynet כי למרות שהגיש להנהלת הכלא תוכנית מקיפה לטיפול בשיניו של האסיר ברגותי, לא קיבל כל תשובה. "הכלא לא מסוגל לספק את הטיפול המקצועי והמתקדם שלו זקוק ברגותי". השב"ס: שיטפל אצלנו.

מי יטפל בשיניים של מרואן ברגותי? רופא השיניים של מרואן ברגותי טוען כי בכלא הדרים מעכבים טיפול דחוף לו זקוק בכיר הפתח וחבר המועצה המחוקקת הפלסטינית, הכלוא בישראל. לעומת זאת בשירות בתי הסוהר מעדיפים שרופא מטעמם יטפל באסירים, ובהם גם ברגותי

רופא השיניים, ד"ר היית'ם אל-עלמי אמר היום (ד') ל-ynet כי בחודש ינואר ביקר את ברגותי בכלא ובמסגרת הבדיקה העריך את מצבו. לדברי הרופא, עוד ביום הביקור הגיש להנהלת הכלא תוכנית מקיפה לטיפול בשיניו של ברגותי וסוכם עם ההנהלה כי הרופא יקבל אישור כניסה לכלא כדי לאפשר לו לערוך את הטיפול.

ד"ר אל-עלמי מספר כי למרות הסיכום עם הכלא עדיין לא יצרו עימו קשר על מועד תחילת הטיפול. "היום דיברתי עם הרופאה בכלא שאמרה לי שעדיין אין לי אישור להגיע, וכי הדבר אינו תלוי בצוות הרפואי בכלא, אלא בגורמים אחרים שאני לא יודע לומר מי הם".

רופא השיניים מסר עוד כי ברגותי סובל מכאבים ומדלקות והוא זקוק לטיפול שהכלא אינו יכול לספק. "התנאים הרפואיים בכלא סבירים ביותר. הצוות הרפואי מנהל מעקב טוב אחר מצבו של ברגותי, אבל הכלא יכול לספק אלטרנטיבות רפואיות וחומרי הרגעה, אבל לא את הטיפול המקצועי המתקדם שלו זקוק ברגותי, הסובל גם מבעיות בלסת".

בנוסף טוען ד"ר אל-עלמי כי כאשר הגיע לבדוק את ברגותי בפעם הראשונה הוא עוכב יותר משעה וחצי. "מה שמוזר הוא שהכלא אינו מעניק לי את האישור לטיפול, למרות שהבהרתי כי אני זמין להגיע בכל שעה ויום שיקבעו לי. מהכלא נמסר למשפחתו של ברגותי כי מי שמעכב את התהליך הוא הרופא וזה מוכיח שהם מנהלים סחבת בעניין הזה. חשוב לי לציין כי מצד הצוות הרפואי שיתוף הפעולה הוא מלא, אך הבעיה היא עם גורמים אחרים שאינם מאפשרים את הטיפול, וכך נשאר ברגותי עם הכאבים והבעיות מהן הוא סובל".

משירות בתי הסוהר נמסר: "בכל בית סוהר במדינת ישראל עובד רופא שיניים, שמטפל באסירים, לרבות האסירים הביטחוניים. הלוואי ואזרחי מדינת ישראל יוכלו לאפשר לעצמם לקבל טיפול שיניים מקצועי, מהיר וזמין, כמו שמקבלים האסירים, כולל מרואן ברגותי".
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i