כתב נושא: האם אין אפשרות להמנע ממלחמה כוללת עם מדינות ערב?  (נקרא 5892 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק עדן איסקוביץ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מוות לפלסטינאצים
בס''ד
אני רוצה לשתף אתכם במחשבה שמעסיקה את ראשי תמיד, האם אין כל אפשרות לגשר על כל הקונפליקטים האידאולוגיים, המדיניים, הצבאיים, הטריטוריאליים וההיסטוריים ביננו לבין שכנינו העויינים?
זה ידוע שמדינות ערב כולן מעדיפות היו לראות כאן על אדמת ציון, במקום את מדינת ישראל, את ''פלסטין''. אך זה לא יקרה. מה לדעתכם יקרה בסופו של דבר.
לפי דעתי, בקרוב תפרוץ מלחמה כוללת, אינני יודע איזה צד יפתח במערכה, אך אני סבור שזה אכן יקרה בקרוב. מאזן העוצמה במזרח התיכון נוטה לטובת אויבנו, זה כמובן בזכות היותן יצואניות נפט, ובכך הן מהוות שחקן חשוב מאוד בזירה הבינלאומית, ובנוסף לכך, הידידה הטובה ביותר של מדינת ישראל, הלא היא ארצות-הברית, מפנה את עורפה אלינו, בעיקר לנוכח העובדה שבבית הלבן יושב נשיא מהמפלגה הדמוקרטית, אוייבת ישראל, מה גם שהוא שחור מוסלמי, חסיד תורתו של לואיס פאראחן יש''ו.
האם ברגע האמת תהייה לנו תמיכה מארה''ב או מהאיחוד האירופי או אולי מהאו''ם?
מה דעתכם?
אני חייב לציין שאני אינני אופטימי במיוחד...
עדן איסקוביץ

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
האם אין אפשרות להמנע ממלחמה כוללת עם מדינו
« להגיב #1 ב- : מאי 25, 2010, 10:39:31 »
אי אפשר לנצח מלחמה בהגנה, מלחמה היא לא רק כאשר יורים טילים, יש רבדים שונים. מלחמה פסיכולגוית מלחמה כלכלית וכ'ו. ואנחנו במלחמה לכל דבר עם אומות ערב סביבנו, כרגע רק ברובד הפסיכולוגי, כרגע.
בכל מקרה אם ישראל לא תהיה הראשונה לתקוף, היא תיפול בסופו של דבר.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
אני סבור כמוך שבסופו של דבר תהיה מערכה כוללת במוקדם או מאוחר.  לאו דווקא המערכה הקרובה היא המדוברת.
בסופו של יום, תהיה מלחמה אכזרית לאחריה הערבים יבינו שהגיע הזמן להפסיק לבכות ולהאשים את ישראל בכל דבר.
לפי דעתי, יפה שעה אחת קודם בעניין זה.

לגבי אומות העולם, המקסימום שנקבל זה סיוע צנוע מארה"ב למילוי מלאי ומעבר לזה גינויים מכל עבר.
גם אם אומות העולם יהיו לצידנו, אף אחד לא יבוא לסייע לנו כך שזה ממש לא משנה (הם אינם מסוגלים לטפל בבעיות פשוטות יותר בעת הזו...).

מנותק nofar16

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
מלחמה תהיה, וזה רק עיניין של זמן. ולפי דעתי הזמן הקרוב הוא הקיץ הזה.

בקשר ל"ידידה" של ישראל, כיום ארה"ב היא לא ידידה, אלא אויב. ברגע האמת הם ישאירו אותנו לבד עם המלחמה באויב המוסלמי, ואני לא אתפלא אם הם גם יסייעו לו.

אם מוחמד לא בא אל ההר, סימן שמוחמד מת!!!

מנותק עדן איסקוביץ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מוות לפלסטינאצים
בס''ד
גם אני סבור שבקיץ הקרוב תפרוץ המערכה.
זה מדאיג מאוד לדעת שארה''ב כבר איננה ידידה שלנו. אני לא מצליח להבין איך מרבית היהודים בארה''ב תמכו בברק חוסיין אובאמה בבחירות, וכך גם התקשורת הישראלית.
עדן איסקוביץ

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
תבינו שארה"ב כן הכרחית. מלחמה עם העולם הערבי כמו שהוא כיום לא תמשך 6 ימים, היא תמשך חודשים. מלחמה עם ארגון עלוב נמשכה מעל חודשיים ולא הוכרעה, אז את העולם הערבי כולו נצטרך הרבה יותר זמן כדי להכריע. וזמן=כסף וכסף לא יבוא משום מקום, אלא מארה"ב.

מנותק nofar16

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
תבינו שארה"ב כן הכרחית. מלחמה עם העולם הערבי כמו שהוא כיום לא תמשך 6 ימים, היא תמשך חודשים. מלחמה עם ארגון עלוב נמשכה מעל חודשיים ולא הוכרעה, אז את העולם הערבי כולו נצטרך הרבה יותר זמן כדי להכריע. וזמן=כסף וכסף לא יבוא משום מקום, אלא מארה"ב.

במילים אחרות- הכסף הכרחי. ואם יש לך איזה שהן תקוות וציפיות שהוא יגיע מארה"ב, לא נעים לי להגיד אבל אתה חי בסרט.
היום, ארה"ב, בניהול ברק חוסיין אובמה- היא לא ידידה, היא אויב. במלחמה הזאת- אנחנו לבד, ומי שיעזור זה רק הקדוש ברוך הוא. לא אף אחד אחר.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים

אני חולק עליך.
המלחמות הכוללות במזרח התיכון הינן קצרות, אכזריות ומרובות הרוגים.  הן אינן נמשכות יותר משבועיים-שלושה כאשר בכל שבוע יש מאות\אלפי הרוגים לכל צד.

חיזבאללה ובלסטינים זו דוגמא רעה, כיוון שמדובר במלחמה מול ארגוני גרילה וההנהגה המדינית מתנגדת לפתרונות שיפגעו באוכלוסיה אזרחית.

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
אני לא מסכים איתך כ"כ בעניין הזה.
אם ננהל את המלחמה הבאה (בהנחה שהיא תהיה כוללת ולא נגד חמאס או חיזבאללה) כמו שניהלו את מלחמת לבנון השנייה או את "עופרת יצוקה" אז אתה צודק. זו תהיה מלחמת התשה (מה גם שהערבים הבינו שאנחנו לא יורים על אזרחים וינצלו את זה).
אבל צריך לזכור שיש לצה"ל סוגי כח שונים ומגוונים שהוא לא משתמש בהם (חוץ מנשק גרעיני). אם צה"ל יקבל סוף סוף הוראה שבמלחמה כמו במלחמה הכל מותר אז המלחמה הבאה תמשך שבועות ואולי אף פחות.
הכל תלוי במנהיג שיהיה לנו.
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *

במילים אחרות- הכסף הכרחי. ואם יש לך איזה שהן תקוות וציפיות שהוא יגיע מארה"ב, לא נעים לי להגיד אבל אתה חי בסרט.
היום, ארה"ב, בניהול ברק חוסיין אובמה- היא לא ידידה, היא אויב. במלחמה הזאת- אנחנו לבד, ומי שיעזור זה רק הקדוש ברוך הוא. לא אף אחד אחר.

המטרה של הממשלה הנוכחית היא "לשרוד" את אובמה, לא יותר מזה. אם המלחמה תתרחש ב4 שנים הקרובות, נדפקנו.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
אני חולק עליך.
המלחמות הכוללות במזרח התיכון הינן קצרות, אכזריות ומרובות הרוגים.  הן אינן נמשכות יותר משבועיים-שלושה כאשר בכל שבוע יש מאות\אלפי הרוגים לכל צד.

חיזבאללה ובלסטינים זו דוגמא רעה, כיוון שמדובר במלחמה מול ארגוני גרילה וההנהגה המדינית מתנגדת לפתרונות שיפגעו באוכלוסיה אזרחית.

המלחמות היו מלחמות קצרות מכיוון שהכוחות לא היו מאוזנים. או שישראל התעלתה על האויב טכנולוגית או טקטית, אבל הקרב לא היה מאוזן. צבאות ערב של היום אינם הצבאות של 67, הם צבאות טכנולוגיים לכל דבר. לפחות של מצריים ואיראן.

אל תשכח שיש הבדל נוסף בין התקופות, ב67 מה שהניע את הערבים היה לאומנות, היום זו פנאטיות דתית. הם במצב דומה ליפנים במלחמת העולם השניה שמסרבים להכנע, ואנחנו? לפני 30-40 שנה היינו פייטרים רצינים, והיום? עם של פחדנים ברובו.

מנותק nofar16

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
המטרה של הממשלה הנוכחית היא "לשרוד" את אובמה, לא יותר מזה. אם המלחמה תתרחש ב4 שנים הקרובות, נדפקנו.

תתעורררר!! היא הולכת לקרות בקיץ הקרוב!

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
אני לא מסכים איתך כ"כ בעניין הזה.
אם ננהל את המלחמה הבאה (בהנחה שהיא תהיה כוללת ולא נגד חמאס או חיזבאללה) כמו שניהלו את מלחמת לבנון השנייה או את "עופרת יצוקה" אז אתה צודק. זו תהיה מלחמת התשה (מה גם שהערבים הבינו שאנחנו לא יורים על אזרחים וינצלו את זה).
אבל צריך לזכור שיש לצה"ל סוגי כח שונים ומגוונים שהוא לא משתמש בהם (חוץ מנשק גרעיני). אם צה"ל יקבל סוף סוף הוראה שבמלחמה כמו במלחמה הכל מותר אז המלחמה הבאה תמשך שבועות ואולי אף פחות.
הכל תלוי במנהיג שיהיה לנו.

במלחמה אין דבר כזה להגיד "לא עשיתי את הכי חזק שלי" או שמנצחים או שמפסידים וכל האמצעים כשרים. חובת ההוכחה מוטלת על ישראל. אם ישראל לא ידעה להפעיל את הכוח הנחוץ, או לא יכלה להפעיל את הכוח הנחוץ, לא משנה מאיזו סיבה, ולא יכלה לנצח ארגון טרור שזה בעצם כמה מאות עד אלפי אנשים שרוב הכשרתם מסתכמת בלשגר טיל ולחזור הביתה, אז אנחנו בבעיה. מה נעשה מול צבא אמיתי?

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *

תתעורררר!! היא הולכת לקרות בקיץ הקרוב!

באמת? על סמך מה?

מנותק nofar16

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
באמת? על סמך מה?

על סמך מקורות יודעי דבר.
חוץ מזה, אתה לא רואה את ההיערכות? תרגילי כוננות, ערכות מגן, איומים מכל ארצות ערב? לא צריך להיות גאון כדי לעשות אחד ועוד אחד.
מי שבצבא יודע מה הולך לקרות בקיץ.

מנותק ירין הכהניסט

• חבר(ה) של כבוד
  • *
באמת? על סמך מה?
בס"ד

אכן,הרבה אומרים שעוד השנה הזאת תיהיה מלחמה גדולה,בגלל זה גם כל ההערכויות ברחבי הארץ.

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
במלחמה אין דבר כזה להגיד "לא עשיתי את הכי חזק שלי" או שמנצחים או שמפסידים וכל האמצעים כשרים. חובת ההוכחה מוטלת על ישראל. אם ישראל לא ידעה להפעיל את הכוח הנחוץ, או לא יכלה להפעיל את הכוח הנחוץ, לא משנה מאיזו סיבה, ולא יכלה לנצח ארגון טרור שזה בעצם כמה מאות עד אלפי אנשים שרוב הכשרתם מסתכמת בלשגר טיל ולחזור הביתה, אז אנחנו בבעיה. מה נעשה מול צבא אמיתי?
אני מסכים איתך שחובת ההוכחה היא אך ורק עלינו.
בסופו של דבר, זה הכל תלוי במנהיג שיהיה (כרגע זה נתניהו).
לדוגמא: תאר לך שב-67 היינו מגרשים את ערביי יהודה ושומרון (שמספרם אז היה נמוך בהרבה). והיום היה לנו הרבה פחות כאב ראש. לזה אני מתכוון שאני אומר שהכל תלוי במנהיג.
תאר לך שאם אחרי שחרור ירושלים לא היו נותנים את השליטה על הר הבית לווקף (למה אנחנו מתפלאים שלא מכירים בזכותנו על הר הבית אם אנחנו בעצמנו לא מכירים בזכותנו).
זה כמו שבנות הברית היו נותנים לנאצים לשוב לשלטון אחרי מלחמת העולם השנייה (זה מה שעשו בעיקרון אחרי הניצחון ב-67).
הכח קיים. רק צריך להשתמש בו והכי חשוב זה ללמוד מטעויות העבר ולא לחזור עליהם.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
אני מסכים איתך שחובת ההוכחה היא אך ורק עלינו.
בסופו של דבר, זה הכל תלוי במנהיג שיהיה (כרגע זה נתניהו).
לדוגמא: תאר לך שב-67 היינו מגרשים את ערביי יהודה ושומרון (שמספרם אז היה נמוך בהרבה). והיום היה לנו הרבה פחות כאב ראש. לזה אני מתכוון שאני אומר שהכל תלוי במנהיג.
תאר לך שאם אחרי שחרור ירושלים לא היו נותנים את השליטה על הר הבית לווקף (למה אנחנו מתפלאים שלא מכירים בזכותנו על הר הבית אם אנחנו בעצמנו לא מכירים בזכותנו).
זה כמו שבנות הברית היו נותנים לנאצים לשוב לשלטון אחרי מלחמת העולם השנייה (זה מה שעשו בעיקרון אחרי הניצחון ב-67).
הכח קיים. רק צריך להשתמש בו והכי חשוב זה ללמוד מטעויות העבר ולא לחזור עליהם.

כל הכוח בעולם לא שווה כלום אם לא משתמשים בו. ובוא נהיה ריאלים, אם המנהיגים של 67 שהיו הרבה יותר, נקרא לזה יעילים, מאשר המנהיגים של היום. והם לא גירשו את הערבים, כלומר הם ידעו לנצח את המלחמה אבל לא לקחת את השלל. המנהיגים של היום לא יודעים בכלל לנצח את המלחמה. אז כל הכוח שלנו לא שווה כלום.

זה כמו שתיקח פיטבול נגד כל כלב אחר, פיטבול 99% מהפעמים ינצח. אבל אם תעקור לפיטבול את השיניים, מה זה שווה שהוא פיטבול? ישראל היא פיטבול, אבל המנהיגים שלנו... בלי שיניים. אז מה זה שווה בעצם?

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
כל הכוח בעולם לא שווה כלום אם לא משתמשים בו. ובוא נהיה ריאלים, אם המנהיגים של 67 שהיו הרבה יותר, נקרא לזה יעילים, מאשר המנהיגים של היום. והם לא גירשו את הערבים, כלומר הם ידעו לנצח את המלחמה אבל לא לקחת את השלל. המנהיגים של היום לא יודעים בכלל לנצח את המלחמה. אז כל הכוח שלנו לא שווה כלום.

זה כמו שתיקח פיטבול נגד כל כלב אחר, פיטבול 99% מהפעמים ינצח. אבל אם תעקור לפיטבול את השיניים, מה זה שווה שהוא פיטבול? ישראל היא פיטבול, אבל המנהיגים שלנו... בלי שיניים. אז מה זה שווה בעצם?
עצוב, אבל נכון.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *

עם חשיבה גלותית "ריאלית" כזאת מי ישאל למה אנחנו מואשמים בקולוניאליזם ואימפריאליזם מערבי.....................

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
עם חשיבה גלותית "ריאלית" כזאת מי ישאל למה אנחנו מואשמים בקולוניאליזם ואימפריאליזם מערבי.....................

תשמע לחיות בנדמה לי כולם יכולים, והלוואי שהאמונה הייתה מספיקה לנצח מלחמות, אבל היא לא. צריך גם נשק.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
תשמע לחיות בנדמה לי כולם יכולים, והלוואי שהאמונה הייתה מספיקה לנצח מלחמות, אבל היא לא. צריך גם נשק.

יחסר לך לא רק נשק כאשר אתה נותן אמונתך ותקוותך באשור.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
האם אין אפשרות להמנע ממלחמה כוללת עם מדינו
« להגיב #22 ב- : מאי 25, 2010, 22:04:09 »

צריך איזון. נשק בלבד לא יעזור, גם עם אמונה בלבד לא מנצחים.
« עריכה אחרונה: מאי 25, 2010, 22:27:52 על ידי m4a1 »

מנותק חחחח

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *

מאיפה  הפתגם אחי ?(נשמע מעניין אב לאני לא מכיר)

מנותק עדן איסקוביץ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מוות לפלסטינאצים
בס''ד
הלוואי שמדינת ישראל ומנהיגיה היו מעט אמיצים מדי.. כמו בתקופת הזוהר של ממלכת ישראל. לצערנו, המדינה שלנו איננה עצמאית, כל דבר שאנחנו עושים, אנו צריכים אישור מארה''ב, אנו תלויים בארה''ב באופן כמעט מוחלט, וזה מצמצם את יכולת ההחלטה שלנו. בצורה זו, לעולם לא ננצח את הפלסטינאצים, אלא נקים להם מדינה בלב ליבה של ארצנו, שזה בעצם יהיה אסון.
בגלל פחדנותם של מנהיגי ישראל - דם רב עוד ישפך כאן.
עדן איסקוביץ