אני בכלל לא שומר
בס"ד
ניאו אח שלנו, דבר ראשון אני מקווה שתתייחס למה שאני כותב לך באופן חיובי, אני לא מעביר ביקורת על דרך החיים שבחרת בנושא זה, אלא רק מעוניין לתת לך כמה עצות ברשותך...
אז ככה אחי, שמירת כשרות היא דבר חיוני הן מבחינת בריאות והן מבחינה רוחנית, למשל - אם תבדוק תראה שכל רופא יגיד לך שעירבוב בשר וחלב לא בריא למערכת העיכול וגם שכל הבשר הלא כשר כגון: חזיר,שרימפס,קלמארי וכד' הם בעלי ערכים תזונתיים מזיקים, ברובם רמת הכולסטרול גבוהה מאד ובאופן כללי הם לא מתאימים/בריאותיים למאכל אדם.
מעבר לכך מהבחינה הרוחנית ידוע ומקובל אצלינו שמאכלים לא כשרים מטמטמים (מלשון אוטמים) את הלב, כלומר מקשים על ההבנה של האדם בדברי תורה ומוסר. (לא יודע למה אבל ככה ה' יתברך קבע)
עוד מקובל מבחינה דתית (וזה גם היה מקובל אצל שבטים אינדיאנים ושבטים אפריקנים ועוד) שכל מאכל שאדם אוכל הוא מקבל את התכונות הטבועות באותו המאכל (לכן הם היו אוכלים לב של אריה כדי לקבל גבורה וכד') ובגלל זה רוב הבשר שאנו אוכלים הוא של חיות שהמזג שלהם הוא תמים כגון - פרה,כבש,עז,תרנגולת וכו'.
אני אנסה למצוא לך מאמרים בנושא ולבסס את דברי על פי מומחים הן מהבחינה הדתית והן מהבחינה הבריאותית.
לסיכום, יש כלכך הרבה מאכלים כשרים וטובים שאין לנו צורך לאכול את כל המאכלים הלא כשרים וגם על פי רוב הבשר הכשר הוא הרבה יותר משובח מבחינת בשר.
מקווה שתקבל את הדברים ותצא לדרך חדשה ומוצלחת בנושא הזה.