כתב נושא: אין ערבים-אין פיגועים?  (נקרא 7417 פעמים)

0 משתמשים ו- 3 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק הזיז וגלגל החמה

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« ב- : מאי 23, 2010, 21:09:28 »
בס''ד
שלום לכולם.
אני רוצה לכתוב פה את דעתי,בקשר לשאלה "מה לעשות עם הערבים?"

לדעתי,ולפי מה שלמדתי,אנחנו לא צריכים לשאול "מה לעשות עם הערבים?" בשביל לפתור את הבעיות הבטחוניות שלנו. אנחנו צריכים לשאול למה ה' לא נותן לנו לחיות בביטחון,ומה התפקיד של הערבים בכלל?

לפי הנביאים,כל אוייב שבא על עם ישראל על מנת לפגוע בנו(ראו ספר שופטים,ירמיהו וכו') הגיע בגזרתו של ה' בגלל החטאים של עם ישראל.

לכן,הבעיה האמיתית של עם ישראל הם לא הערבים. כלל וכלל לא. זאת טעות לחשוב ככה. הערבים הם רק שליחים של ה' על מנת להחזיר את עם ישראל בתשובה. אם לא יהיו מוסלמים בעולם,אז עם אחר יפגע בנו. לה' לא חסרים שליחים בשביל לגרום לעם ישראל להבין שהגיע הזמן לחזור בתשובה.
אם אדם יכה כלב עם מקל,הכלב יתקוף וינשך את המקל,ולא את האדם מפני שהכלב חושב שהמקל הוא הבעיה,הוא זה שגורם לו לכאב,אבל הוא טועה.

לכן,לעניות דעתי,במקום לצעוק "מוות לערבים" אנו צריכים לחזור בתשובה ולקרב את אחינו החילוניים(כן-גם השמאלניים) לתורה מתוך אהבה ונועם-רק כך יבוא השלום.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #1 ב- : מאי 23, 2010, 21:12:01 »
אתה צודק באופן עקרוני, אבל עדיין סייפא וספרא, אסור לנטוש את החרב, המוסלמים והערבים הם עדיין אויב שיש
להכחיד ולגרש - כמו את הבריטים, הביזנטים, הטורקים, הממלוכים, האשורים, הבבלים הרומאים והיוונים וכו' לפניהם.

ולמרות שאינני מאמין בסיסמאות ככלי - אין דבר פסול בקריאה "מוות לערבים".

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • וְהַמַּשְׂכִּלִים יַזְהִרוּ כְּזֹהַר הָרָקִיעַ
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #2 ב- : מאי 23, 2010, 21:14:44 »
בס''ד
שלום לכולם.
אני רוצה לכתוב פה את דעתי,בקשר לשאלה "מה לעשות עם הערבים?"

לדעתי,ולפי מה שלמדתי,אנחנו לא צריכים לשאול "מה לעשות עם הערבים?" בשביל לפתור את הבעיות הבטחוניות שלנו. אנחנו צריכים לשאול למה ה' לא נותן לנו לחיות בביטחון,ומה התפקיד של הערבים בכלל?

לפי הנביאים,כל אוייב שבא על עם ישראל על מנת לפגוע בנו(ראו ספר שופטים,ירמיהו וכו') הגיע בגזרתו של ה' בגלל החטאים של עם ישראל.

לכן,הבעיה האמיתית של עם ישראל הם לא הערבים. כלל וכלל לא. זאת טעות לחשוב ככה. הערבים הם רק שליחים של ה' על מנת להחזיר את עם ישראל בתשובה. אם לא יהיו מוסלמים בעולם,אז עם אחר יפגע בנו. לה' לא חסרים שליחים בשביל לגרום לעם ישראל להבין שהגיע הזמן לחזור בתשובה.
אם אדם יכה כלב עם מקל,הכלב יתקוף וינשך את המקל,ולא את האדם מפני שהכלב חושב שהמקל הוא הבעיה,הוא זה שגורם לו לכאב,אבל הוא טועה.

לכן,לעניות דעתי,במקום לצעוק "מוות לערבים" אנו צריכים לחזור בתשובה ולקרב את אחינו החילוניים(כן-גם השמאלניים) לתורה מתוך אהבה ונועם-רק כך יבוא השלום.
דברים כדורבנות!
אך עדיין אין להקל ראש ועדיין אסור לשבת בחיבוק ידיים ה' מצר על כך שברא את ישמעאל (הערבים) ואנחנו בסכנה קיומית כל עוד הם קיימים (ודתם קיימת) יש להלחם בהם רוחנית ופיזית גם יחדיו.
כל מה שהיה טוב, עכשיו נחשב רע.
התיישבות הייתה מצווה, עכשיו היא עבירה.
להתגייס לצבא היה זכות, עכשיו זה חובה, עבודת כפיים הייתה כבוד, עכשיו זו בושה.

מנותק הזיז וגלגל החמה

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #3 ב- : מאי 23, 2010, 21:24:22 »
בס''ד

רק כך ואלמ,אמנם אתם צודקים שיש להלחם בערבים ולא לשבת בחיבוק ידיים ואני מסכים איתכם-אך אסור לשכוח שהסיבה האמיתית לכל הצרות של עם ישראל(לפיגועים,למלחמות ובעצם ליכולת של המוסלמים לפגוע בנו) נובעת מעצם החטאים שלנו ושל כל עם ישראל,ולכן אנו חייבים לחזור בתשובה ולקרב את אחינו החילוניים לתורה ולמצוות,וככה יגיע השלום(או לפחות יתמעטו הצרות עד ביאת גואל צדק)

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #4 ב- : מאי 23, 2010, 21:26:28 »
בס''ד

רק כך ואלמ,אמנם אתם צודקים שיש להלחם בערבים ולא לשבת בחיבוק ידיים ואני מסכים איתכם-אך אסור לשכוח שהסיבה האמיתית לכל הצרות של עם ישראל(לפיגועים,למלחמות ובעצם ליכולת של המוסלמים לפגוע בנו) נובעת מעצם החטאים שלנו ושל כל עם ישראל,ולכן אנו חייבים לחזור בתשובה ולקרב את אחינו החילוניים לתורה ולמצוות,וככה יגיע השלום(או לפחות יתמעטו הצרות עד ביאת גואל צדק)

צריך לעשות את זה בשילוב, זאת מלחמת מצווה ומצווה מן התורה להילחם בהם, זה לא משהו שאנחנו מציעים
בגלל נוחות, ואין סתירה בין מה שאתה אומר למה שאנחנו מציעים - מה שאנחנו חייבים לעשות.

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #5 ב- : מאי 23, 2010, 21:27:26 »
בס''ד

זאת סיבה גלובלית ובעלת המון צדדים כאשר אנחנו (בין בפרט ובין בכלל) לא עושים רצון ה' אזי הוא שולח לנו כל מיני מרעים וחולי ומגיפה וכל המוזכר בפרשת התוכחה לאו דווקא הערבים.
ולהוכיח את איחנו הלא תורניים זה מצווה בפני עצמה "הוכיח תוכיח את עמיך..."

מנותק benjo_k

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כשהגלים מתחזקים החזקים מתגלים
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #6 ב- : מאי 23, 2010, 21:29:21 »
בס"ד

מסכים, הלחימה האמיתית והעיקרית צריכה להיות על ידי קיום תורה ומצוות ויחד עם זאת אנחנו מחוייבים להגן על עצמנו (לפעמים ע"י תקיפה)
"הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב"(במדבר כ'ג:ט)

מנותק 500sw

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #7 ב- : מאי 23, 2010, 21:43:24 »
אי אפשר להקשיר כל דבר לתורה ולאלוהים יש לערבים רצון משלהם והם לא רובוטים של אלוהים או משהו,גם אם כל עם ישראל יחזור בתשובה אף אחד לא מבטיח שלא יהיו פתאום אויבים והכל יהיה טוב לקשור את כל הבעיות ואת כל הפתרונות בתורה זה טעות ומוגזם בלי שום קשר לאמונה.
אל תצביע תשפיע

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #8 ב- : מאי 23, 2010, 21:44:52 »
אי אפשר להקשיר כל דבר לתורה ולאלוהים יש לערבים רצון משלהם והם לא רובוטים של אלוהים או משהו,גם אם כל עם ישראל יחזור בתשובה אף אחד לא מבטיח שלא יהיו פתאום אויבים והכל יהיה טוב לקשור את כל הבעיות ואת כל הפתרונות בתורה זה טעות ומוגזם בלי שום קשר לאמונה.

אתה מכיר בכלל באמיתות תורת ישראל?

ואגב, נכון - לערבים יש רצון משלהם, אבל ברגע שבחרו ברע - הם "כלי" (הקב"ה "מעלים עין" כיוון שאנחנו "מעלימים עין" מהמצוות, מידה כנגד מידה) בידי ה', בדיוק כמו היטלר.

מנותק benjo_k

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #9 ב- : מאי 23, 2010, 21:47:11 »

ואגב, נכון - לערבים יש רצון משלהם, אבל ברגע שבחרו ברע - הם "כלי" (הקב"ה "מעלים עין" כיוון שאנחנו "מעלימים עין" מהמצוות, מידה כנגד מידה) בידי ה', בדיוק כמו היטלר.
בס"ד

אשריך, צדיק.

מנותק 500sw

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #10 ב- : מאי 23, 2010, 21:48:55 »

בעיקרון אני מאמין באלוהים ובערך בתורה(אני לא כל כך בקיא פשוט).
אז אלוהים משתלט לאנשים על השכל כשהם בוכרים ברע? אז איפה זכות הבכירה פה? מה רק לאנשים שבוכרים בטוב יש "זכות בכירה"?...
אין שום דבר שמונע מאף אחד לשנוא ולהלחם בישראל אפילו אם הוא צדיק גדול או משהו הוא יכול להאמין לתעמולה הערבית נגדנו ולהלחם נגדנו בסופו של דבר בלי קשר לאלוהים.
אל תצביע תשפיע

מנותק דנה היהודיה

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #11 ב- : מאי 23, 2010, 21:51:10 »
שלום אני לא סובלת אותכם, האמת שאני שונאת אותכם  בייחוד את החלאה שדיבר איתי אז בצ'ט (פטריוט ישראלי- אם אני לא טועה) , חלאות!!!

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #12 ב- : מאי 23, 2010, 21:51:38 »
אז אלוהים משתלט לאנשים על השכל כשהם בוכרים ברע? אז איפה זכות הבכירה פה? מה רק לאנשים שבוכרים בטוב יש "זכות בכירה"?...

במה אתה לא מאמין מן התורה (שזאת צביעות, זה שחור ולבן)?
הקב"ה לא משתלט על אף אחד - ברגע שהיטלר והגרמנים בחרו ברע (לכל אדם, כמעט ללא יוצא מן הכלל, יש יכולת בחירה, לא זכות)
הקב"ה "השתמש" בהם בצורה "פאסיבית" בכך ש"העלים עין" ממעשיהם ולא עזר לעם ישראל כחלק מ"מידה כנגד מידה" - יעני,
אתם העלמתם עין מן החלק שלכם ב"חוזה" שלנו (הברית בין עם ישראל להקב"ה) כלומר המצוות, אני אעלים עין משלי.

פשוט ביותר.

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #13 ב- : מאי 23, 2010, 21:52:25 »
מה זה אומר "אלוקים משתלט לאנשים על השכל" הסבר בקשה!
ואומרים בחירה (זה חרה לי קצת לקרוא בכירה).
זה העניין שאלוקים נתן לנו זכות בחירה הכוונה שהוא לא מעניש אותנו מיידית וכן נותן לנו שכר מיידית על מעשנו בין טוב בין אם רע, אלא זה מתגלגל בסיטואציות בחיים, חלק לעולם הבא וחלק כאן והכל לפי מידת דקדקנותו של האדם בדבר ה'.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #14 ב- : מאי 23, 2010, 21:52:32 »
שלום אני לא סובלת אותכם, האמת שאני שונאת אותכם  בייחוד את החלאה שדיבר איתי אז בצ'ט (פטריוט ישראלי- אם אני לא טועה) , חלאות!!!

מה קרה?

מנותק MATAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #15 ב- : מאי 23, 2010, 21:54:16 »
בס''ד

אולי הקב"ה מחכה שסוף סוף נלחם באמת באוייב כמו שצריך ובגלל החטא הזה שאנחנו תונים לגויים האלה להכות אותנו ועוברים על הרבה בגלל זה אז אחנו חוטפים..

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #16 ב- : מאי 23, 2010, 21:54:47 »
מאיפה צצת פתאום?! :old_huh:

מנותק benjo_k

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #17 ב- : מאי 23, 2010, 21:54:50 »

בס"ד

וואוו וואוו תירגעי מותק... קחי אוויר ותסבירי מה קרה...

מנותק חד כתער

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #18 ב- : מאי 23, 2010, 21:55:01 »
אני? מה כבר עשיתי?

מנותק MATAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #19 ב- : מאי 23, 2010, 21:56:25 »
הופה איזו הפתעההה..עוד אחת בסגנון של יונתן וכל החברים בסגנוןן..מה קרה???.
ישלי תחושה שאותם משתמשים פותחים חשבונות פה ורוצים לשגע אותנו!

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #20 ב- : מאי 23, 2010, 22:00:36 »
כנראה שזה היה כדי להסית את הדיון...

מנותק 500sw

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #21 ב- : מאי 23, 2010, 22:00:46 »
רגע אז אלוהים נותן זכות בחירה על ידי כך שהוא לא מעניש ועושה משהו בנוגע לבחירות של אנשים? אז איך אפשר לומר שיש לנו אויבים בגלל שאנחנו לא שומרים מצוות? אלוהים רק עוצם עין לא מתערב היה יכול להיות שלום(תאורטית)אם או בלי המצוות כך שאי אפשר להאשים את הבעיה בזה שאנחנו לא שומרים מצוות זה עדיין בסופו של דבר בגלל הבחירה של הערבים,ושאני אומר "משתלט על השכל" זה פשוט מאד גורם למישהו לעשות משהו בלי קשר לרצונו במידה ואלוהים מעניש אותנו על החטאים באמצעות הערבים(שבעלי רצונות ובחירה משלהם).
אל תצביע תשפיע

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #22 ב- : מאי 23, 2010, 22:03:38 »
רגע אז אלוהים נותן זכות בחירה על ידי כך שהוא לא מעניש ועושה משהו בנוגע לבחירות של אנשים? אז איך אפשר לומר שיש לנו אויבים בגלל שאנחנו לא שומרים מצוות? אלוהים רק עוצם עין לא מתערב היה יכול להיות שלום(תאורטית)אם או בלי המצוות כך שאי אפשר להאשים את הבעיה בזה שאנחנו לא שומרים מצוות זה עדיין בסופו של דבר בגלל הבחירה של הערבים,ושאני אומר "משתלט על השכל" זה פשוט מאד גורם למישהו לעשות משהו בלי קשר לרצונו במידה ואלוהים מעניש אותנו על החטאים באמצעות הערבים(שבעלי רצונות ובחירה משלהם).
לא, זה גם בחירה של הערבים להרע ולהצר לנו אלא שאם היינו שומרים את מצוות ה' אזי היה לנו יותר ניסים והיינו יותר נושעים מידם.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #23 ב- : מאי 23, 2010, 22:05:54 »

הקב"ה עוזר לנו כאשר אנחנו ממלאים את המצוות - ומעלים עין (מעניש באופן כאילו "פאסיבי") כאשר אנחנו לא. זה חוק מס' 1. זה לא משנה את הבחירה של האנשים - האנשים בוחרים בלי קשר אלינו. זה חוק טבע שתמיד יהיו לנו שונאים, בתקופת השואה זה יכוול היה להיות היטלר, סטלין, צ'מברליין וכל אחד אחר, היטלר היה הראשון להיות מטומטם מספיק לעשות את זה אלימיוצני ולהלן התוצאות.

יש לנו אויבים בגלל שלל סיבות, כל דבר בעולם הוא מבחן, לא משנה למה, אבל אנחנו מדברים באופן עקרוני, יש אויבים מכאן ויש אויבים מכאן, הסיבה שהערבים מכים בנו (כלומר, מצליחים להכות בנו, הם היו יכולים לבחור לעשות את זה ולא להצליח, אם הקב"ה לא היה מעניש אותנו על חטא) עכשיו היא כנראה בגלל שאנחנו חוטאים (החטאים יכולים להתבצע גם בעת מלחמה עם האויב, כמו למשל, החרבת ארץ ישראל בגירוש).

אני לא מבין מאיפה אתה מסיק את המסקנות שלך.

מנותק 500sw

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
אין ערבים-אין פיגועים?
« להגיב #24 ב- : מאי 23, 2010, 22:14:10 »
אז אפשר לומר שהמצב יכל להשתפר אם היינו מקיימים מצוות אבל אי אפשר לתלות את הכל במצוות ולומר שכל מה שקורה לנו זה עונש מאלוהים ושהפתרון להכל זה לחזור בתשובה
אל תצביע תשפיע