עמלק ואויבי ישראל > המאבק על ארץ ישראל
שואה לערבים???
הזיז וגלגל החמה:
בס''ד
התורה מדברת על מצב של מלחמה,שעמי הארץ מסרבים לשלום. וגם כאשר עמי הארץ מסרבים לשלום התורה מתירה לנו להרוג רק את הגברים,אך את הנשים והילדים צריך לקחת לעבדים ואסור להורגם(רק לעמלק יש דין מיוחד שמותר להרוג גם את הנשים ואת הילדים)
--- ציטוט של: רק_כך על מאי 16, 2010, 10:09:43 ---אם אתה מרחם עליהם, איך בדיוק אתה שונה מהם?
--- סוף ציטוט ---
לגבי שאלתך: אני סבור כי יש לגרום להגירה של ערבים מהארץ,אך אין הכרח להורגם,במיוחד לא את התינוקות והילדים. למה להרוג אם אפשר להעיף אותם מכאן?
ולגבי השאלה "איך בדיוק אתה שונה מהם" אני אשאל אותך איך בדיוק אתה שונה מהנאצים? שהרי גם הנאצים טענו שהיהודים מהווים בעיה ויש להורגם (כפי שאתה טוען שיש להרוג את כל הערבים מפני שהם מהווים בעיה לעם)
צריך לגרום להגירה של הערבים מהארץ-אסור להרוג את כולם.
benjo_k:
--- ציטוט של: הזיז וגלגל החמה על מאי 16, 2010, 11:09:36 ---בס''ד
התורה מדברת על מצב של מלחמה,שעמי הארץ מסרבים לשלום. וגם כאשר עמי הארץ מסרבים לשלום התורה מתירה לנו להרוג רק את הגברים,אך את הנשים והילדים צריך לקחת לעבדים ואסור להורגם(רק לעמלק יש דין מיוחד שמותר להרוג גם את הנשים ואת הילדים)
--- סוף ציטוט ---
בס"ד
""ויחרימו את כל אשר בעיר מאיש ועד אשה מנער ועד זקן, ועד שור ושה וחמור לפי חרב" (יהושע ו' כא').
וגם "ויהי ככלות ישראל להרוג את כל יושבי העי בשדה במדבר אשר רדפום בו ויפלו כולם לפי חרב עד תומם, וישובו כל ישראל העי ויכו אותה לפי חרב" (ח' כד')
אולי עכשיו אחרי שהדגשתי את זה בשבילך אתה תבין יותר טוב...אל תנסה להיות צודק תבין מה כתוב.
הזיז וגלגל החמה:
בס''ד
בתקופת יהושע היו סנהדרין,ויהושע קיבל הוראות מה'. כיום זה לא ככה.
ייתכן שה' אמר ליהושע להרוג את כל מי שיתנגד לכיבוש,ואפילו לפגוע בנשים וילדים,אך ייתכן וזו היית הוראת שעה. מה גם שכיום אין לנו סנהדרין,ולא נבואה,ולכן אין אנחנו יכולים להרוג את כל הערבים או את כל מי שבא לנו. בנוסף,ראינו כבר פסוקים בתורה שכתוב בהם שעם ישראל גם לקח את הנשים והילדים(אולי לא תמיד) לעבדים ולשפחות. כפי שכתוב בספר דברים בפרשה שמדברת על בקשת שלום.
כל עוד אפשר להעיף את הערבים מהארץ מבלי להורגם-זה עדיף.
benjo_k:
בס"ד
אני מסכים איתך, אבל רציתי שתראה שהדבר אפשרי במקרים מסויימים.
מעבר לכך במקרים שהזכרתי אותם עמים לא תקפו את ישראל הם פשוט לא הסכימו להתפנות מארצם.
כמובן שאני לא מדבר על המצב של היום, בכל מקרה לגבי הטענה שאם אותו עם רוצה שלום אז צריך לעשת שלום אתה צודק אבל אתה באמת חושב שהפלסטינים רוצים שלום? ואם כן מדוע המנהיגים שלהם למשל עראפת-שם רשעים ירקב אמרו שהם רוצים אותנו בים? שים לב, לא במדינה אחרת אלא בים...
אתה באמת חושב שאם חלילה היינו מוותרי ועוזבים את ארץ ישראל ח"ו הם היו עוזבים אותנו לנפשנו? לא אחי, אל תטעה את עצמך... הם רוצים את הדם שלנו אך ורק על עצם היותינו יהודים.
האיסלם רוצה להשליט את דתו בעולם ומבחינתו אין מקום בעולם לדתות אחרות.
משך כל הדורות שרפו את אחינו חיים אך ורק על עצם יהדותם ה' יקום דמם.
500sw:
למה להרוג גברים אבל לא נשים?? מילה לרחם על ילדים אבל הנשים לא יותר טובות מהגברים הערבים או משהו..אני גם לא בעד רצח מסיבי של עם שלם אבל במצבים מסוימים הרג(אפילו מסיבי..) יכול להפוך להיות הכרחי גם אם זה לא נגד אנשים ספציפים דווקא כמו טרוריסטים ידועים או משהו..
בכל מיקרה היום אי אפשר להשליח דברים מהתורה על הנושא הזה זה מסוכן מאד ומי שיהרוג אנשים בלי הבחנה על ידי מציאת "סיבות" מהתורה ממקרים שונים בתורה יהפוך לסוג של ג'יהאדיסט יהודי שרוצח אנשים על פי אלוהים כביכול...
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה