למר חיים בן פסח להזכירך שאני זה שהעלתי את כל הדיון הנ"ל ,ואני חושב שבהחלט יש לך מקום להתחרט על אותם שנים שישבת בכלא ,או לפחות לא להתגאות בכך ,מאחר שזוהי מציאות שכבר לא ניתן לשנות ,ועובדות קיימות שאליהן לא תוכל להתכחש כפי ציונו כאן על ידי חברי הפורום לגבי נתוני הפשיעה וכו',ואם אתה עושה השואות בין הרוסים לאותם יהודי עדות המזרח דאז ,אז כנראה שעוד לא הבנת מה ההבדל "הקטן" ,דגם אם נניח שהיו חלק מעדות המזרח היו גויים כמו אותם יהודים מברית המועצות ,הם באו הינה מתוך כמיהה לעלות לארץ הקודש ,על אף שלחלקם היה יותר טוב בחו"ל,הם באו הינה להיות ישראלים ,הם הסירו מעליהם את חלד התרבות הגויית וניסו להיות יהודים מחדש ,יהודים ציונים של ארץ ישראל הם השתדלו לדבר עם ילדיהם עברית,בקיצור הם רצו להיות "י ש ר א ל י ם"
,לעומת זאת אותם או חלקם מיוצאי בריה"מ אינם רוצים להיות ישראלים הם ממשיכים לדבר עם ילדיהם רוסית ,הם פתחו כאן חניות משלהם בין אם זה למסחר ה"מאכלים" הלא כשרים שלהם ובין אם זה למסחר התרבות שולהם(כמו חניות ספרים וסרטים ברוסית),אין מרכז מסחרי אחד בצפון שלא תמצא בו חניות כאלה,הם הקימו כאן אפילו מפלגות משלהם שידאגו להמשיך לפתח כאן את "מוסקבה הקטנה" .
ואינני אומר זאת מתוך שנאה דאחרי הכל הם לא אשמים שהשלטון הקומונסטי מחק מהם את היהדות,
אך אם כבר הם הגיעו הנה אז לפחות שינסו להשתלב בארץ כמו שעולי אתיופיה עושים ובהצלחה ,וכאן טמונה הבעיה שהם עדיין מרגישים קשורים למאמא רוסיה ,לחלקם ישראל הייתה רק גלגל הצלה כלכלי בלבד ,והיו מבניהם חצופים שניצלו את ההטבות שמדינה העניקה להם וברחו חזרה לרוסיה.
יש כאלו הסבורים שהשלטון הממלכתי בולשביקי (או איך שלא תקרא לו) העלה אותם הנה בלי לייחס חשיבות יותר מידי לעברם היהודי על מנת לדלל כאן את האכלוסיה הדתית ולתת כח למפלגות השמאל (שהוכח ככישלון מאחר הקימו מפלגות משלהם).
בקיצור הדברים מר חיים אני מניח שזו ודאי לא הייתה כוונתך שזה יקרה שנאבקת למען שיחרורם ואף ישבת בכלא על כך,אך כפי שאמרתי בתחילת דבריי יש על מה להתחרט (מה לעשות אנחנו רק בני אדם ועושים לפעמיים טעויות) ואם לא להתחרט ודאי לא להתגאות בכך.