דייויד פטראוס, מפקד הכוחות האמריקאים בעירק אמר את הדברים והסביר ש"פעילות צבאית חיונית, אך צריך שיהיה גם היבט פוליטי"
"אין פתרון צבאי למצב בעירק", כך אמר היום המפקד העליון של הכוחות האמריקאים בעירק, הגנרל דייוויד פטראוס במסיבת עיתונאים מיוחדת. הגנרל, שנטל את הפיקוד על צבא ארצות הברית במדינה לפני חודש, הוסיף ש"הצבא אינו יכול לספק פתרון להתקוממות כמו זו המתחוללת בעירק".
"פעילות צבאית חיונית אמנם לשיפור הביטחון", הסביר פטראוס, "אך אין זה מספיק: צריך שיהיה גם היבט פוליטי". הוא הוסיף כי יש לשתף בשיחות על עתיד עירק "כמה קבוצות שחשו כי אין להם מקום בעירק החדשה".
הגנרל ציין כי מטרת המבצע הצבאי המשותף לארצות הברית ולעירק, שהחל לפני כמה שבועות בבגדד, אינה רק השגת רגיעה ביטחונית באזורים מסוימים בבירה, אלא גם שימור המצב לאורך זמן ושיפור אספקת השירותים החיוניים. פטראוס הוסיף כי צעדי הביטחון שננקטו באחרונה בעירק גרמו לימים קשים, אך הוא בטוח כי אפשר להקטין את רמת האלימות. דבריו נאמרו אחרי ששר ההגנה האמריקאי, רוברט גייטס, אישר אתמול לתגבר את הכוח האמריקאי ב-2,200 חיילי משטרה צבאית.