הקומונסטים היו צריכים כל משאב אפשרי במלחמה בנאצים, אז לא פלא שאנשים מתו לא היתה לקומונסטים ברירה.
ומה שהיה בסרטון לא משקף את הרעיון הקומונסטי(גם אם הוא לא ניתן לביצוע) לכן אי אפשר להגיד שהם קומונסטים.
עצם העובדה שהסובייטים נהרגו בכמויות אסטרונומיות בתחילת ובשאר המלחמה זה סימפטום של השואה שערך הקומוניסטים בתושבי ברית המועצות, בעיקר בהיררכיה וביהודים - לא סיבה.
לוגיקה מעניינת שמתעלמת מן העובדה שהסובייטים רצחו בשיטות סמר"ש, מחנות ריכוז וגולאגים, מימון פעולות טרור ברחבי העולם, מלחמות אלימות, שיסוע בני "גזעים", דתות ומינים זה בזה (וזה בזו) וחיסול שיטתי של אוכלוסיות שלמות, לא בכדי אמר לואי פרדינאן סלין לקצין צבא גרמני בפריז: "אני מופתע ומזועזע מכך שאתם החיילים לא יורים, לא תולים, ולא משמידים את האוכלוסייה כולה - מזועזע מכך שמי שמצויד בכידון איננו עושה בו שימוש לא מוגבל. אם הקומוניסטים היו בפריז; הם היו מראים לכם אך עושים את זה; הם היו מראים לכם איך מטהרים אוכלוסייה; רובע אחרי רובע, בית אחר בית. אילו היה לי כידון, הייתי יודע מה עליי לעשות".
הקומוניזם קבר פי כמה וכמה בני אדם מהנאציזם (בין אם בברית המועצות ולא רק האבידות ההמוניות ולא הכרחיות בעליל
בזמן המלחמה, ממש לא, בין אם בסין, בין אם בצפון קוריאה, בין אם בהודו-סין, בין אם בקובה, בין אם אפריקה, בין אם באירופה,
בין אם באמריקה הצפונית, איפה לא), נקודה למחשבה.