הוושינגטון פוסט מדווח כי עלי רזא עסכרי משתף פעולה עם ארגוני מודיעין. וגם לישראל יש חלק.

עיתון הוושינגטון פוסט מצטט הבוקר גורם אמריקני הטוען כי היעלמותו של הגנרל האיראני, עלי רזא עסכרי, נעשתה בצורה מתוזמנת עם ישראל. גורם נוסף אמר לעיתון כי הגנרל לשעבר משתף פעולה עם סוכנויות מודיעין מערביות, לאחר שעזב את איראן.
הוושינגטון פוסט מדווח כי גורם אמריקני שסירב להזדהות בשמו הכחיש את הדיווחים שהתפרסמו בישראל לפיהם עסכרי נמצא בארה"ב, אותו גורם טען כי ההיעלמות של עסכרי נעשתה מרצון ובצורה מתוזמנת עם ישראל. בעיתון מצוין כי ישראל הכחישה באופן רשמי מעורבות בפרשה. "ככל הידוע לי ישראל אינה מעורבת בדרך כלשהי בהיעלמות", צוטט דובר משרד החוץ הישראלי, מרק רגב.
דובר נוסף בכתבה, פקיד ממשל בכיר שדיבר אף הוא מבלי להזדהות, אמר כי עסכרי שנעלם לפני כחודש במהלך ביקור בטורקיה, לא נחטף על ידי ארה"ב או ישראל, כפי שהציעו האיראנים, אלא פועל בשיתוף פעולה עם סוכנויות מודיעין מערביות. פקיד הממשל לא הסכים לציין באיזו מדינה נמצא עסכרי, אך הדגיש כי כל הדברים שהבכיר האיראני מוסר מועברים לארה"ב באופן מלא.
לדברי פקיד הממשל האמריקני הבכיר, סוכנויות המודיעין המערביות לא שאלו את עסכרי על תוכנית הגרעין האיראנית. לעסכרי מידע רב על התשתית הביטחונית של איראן, על מערכות הנשק הקונבנציונאלי ועל הקשרים עם החיזבאללה.
בכלי התקשורת האמריקנים צוטט אתמול איש המוסד לשעבר, רם איגרא בנוגע לעסכרי. לדברי איגרא עסכרי הקדיש את מרבית שנות ה-80 וה-90 כדי לטפח את הקשר בין איראן לחיזבאללה, "הוא גר בלבנון ולמעשה הוא האיש שבנה, קידם וביסס את החיזבאללה בשנים האלה". אמר איגרא.