כתב נושא: שאלה לחברי הפורום  (נקרא 6123 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחברי הפורום
« ב- : אפריל 28, 2010, 21:52:00 »
בהנחה שמחר ממשלת ישראל מקבלת את ההצעה הבאה, לחזור לגבולות 67 ושירושלים נשארת כולה בידינו, בתמורה לשלום אמת (כשהשלום הוא באמת שלום) האם יש לקבל את ההצעה?

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #1 ב- : אפריל 28, 2010, 21:57:21 »
אם יוענקו לישראל ערובות הוגנות לבטחונה, אני בעד ללכת על ההצעה.
באשר לירושלים, אם הפלסטינים (כולל תושבי מזרח ירושלים) יום אחד יבואו בהצהרה רשמית ומפורשת שהם מוותרים על כל זכויותיהם על ירושלים, אני מניח שלא יפריע לי שירושלים תישאר מאוחדת תחת ריבונות ישראלית.
"אנחנו לא רוצים עקרונות, אנחנו רוצים עובדות!" (קלימנט וורושילוב)

מנותק חד כתער

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #2 ב- : אפריל 28, 2010, 22:06:12 »
ארץ ישראל זה מנהר מצרים ועד הפרת ,לכן לא אקבל הסכם כזה .
« עריכה אחרונה: אפריל 29, 2010, 00:03:19 על ידי Israelipatriot »

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #3 ב- : אפריל 28, 2010, 23:25:53 »
מאחר שלא אנחנו ולא אף בן-אדם בשר ודם הוא הריבון בעולם הזה ושום דבר לא שייך לנו באמת אז אין לנו שום זכות לוותר על אף גרגיר מאדמת ארץ-ישראל מכיוון שבעל הבית רשם בספר הוראותיו שאסור לנו לתת לעמים אחרים אף שעל מארץ-ישראל. זה כמו שאתה תשכיר בית האם יעלה בדעתך לתת מהבית השכור למישהו זר תוך הפרת תנאיו של בעל הבית האמיתי שבו אתה מתגורר לעת עתה?.
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #4 ב- : אפריל 28, 2010, 23:59:15 »
בשום פנים ואופן לא.
אתה יודע בכלל מה זה אומר?
זה אומר שאנחנו מוותרים על ארץ ישראל האמיתית, על חברון (עיר האבות), בית לחם (קבר רחל), שכם (קבר יוסף), ועוד אתרים היסטוריים שלנו.
אני לא מכיר מוסלמי אחד על פני כדוה"א שהיה מסכים לוותר על גרגיר אדמה אחד ממכה או מדינה, אז למה שאנחנו נסכים.
ודרך אגב, בנושא של ה"וויתורים כואבים" שהפוליטיקאים מדברים עליו שנים. למה אף אחד לא מזכיר שאנחנו כבר שילמנו מחיר כבד תמורת ה"שלום" שכולם מדברים עליו: אני מדבר על זה שאף אחד לא מזכיר את העובדה שארץ ישראל כבר מחולקת יותר מ-60 שנה כאשר הבריטים חילקו את הארץ ומסרו את חלקה המזרחי (ממזרח לירדן, מה שמכונה היום "הממלכה הירדנית") למשפחת חוסיין כאות תודה על שיתוף פעולה במלחמת העולם הראשונה נגד העותומאנים והקימו שם את ה"עם הירדני" (עוד פיקציה ערבית).
אז אם מדובר על 2 מדינות ל-2 עמים אז למה עוד יש וויכוח? הרי זה קיים בפועל בשטח. מה שלא רוצים להגיד לנו זה שהשמאל מתכנן לנו 4 מדינות ל-4 עמים:

*ירדן - מדינה שבה יושב ה"עם הירדני" (או ה"פלסטיני", תחליטו אתם) בעבר הירדן המזרחי (חלק בלתי נפרד מארץ ישראל השלמה).
*פלסטין - מדינה ערבית שתקום בשטחי יהודה ושומרון (ובה יושב העם הידוע, ה"עם הפלסטיני").
*ישראל - מדינה יהודית עם מיעוט ערבי (שתוך עשור או שניים יהיה כבר 50 אחוז מהמדינה).
*חמאסטן - מדינה ערבית נוספת שתקום ברצועת עזה ובה יושב ה"עם החמאסי" (נכון שלא קיים עם כזה, אבל גם לא קיים "עם פלסטיני" ובכל זאת זה לא מנע מהערבים להמציא אחד כזה, אז ימציאו עוד עם אחד, מה יש?).
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #5 ב- : אפריל 29, 2010, 00:05:38 »
בהנחה שמחר ממשלת ישראל מקבלת את ההצעה הבאה, לחזור לגבולות 67 ושירושלים נשארת כולה בידינו, בתמורה לשלום אמת (כשהשלום הוא באמת שלום) האם יש לקבל את ההצעה?

אם אתה שואל את השאלה הזו, אז לא רק שאתה לא שייך לימין האמיתי, אלא אתה גם שמאלן לכל דבר ועניין.

אני אסביר לך למה - נניח שיש פורץ/גנב שמציק לך ומפריע לך ולרכושך האישי, כמה שאתה מנסה להילחם בו - הוא לא מפסיק.

בסופו של דבר הוא מעלה הצעה כזו : אם אתה תיתן לי מחצית מביתך, אני אפסיק להפריע לך ולאמלל את חייך.

האם תסכים לוותר על חלק מרכושך רק בגלל שגנב עלוב נפש מאיים עליך ?

אני סובר שארץ ישראל שייכת מהים ועד הירדן לעם ישראל (אידיאל דתי והיסטורי), ולכן אם זה היה תלוי רק בנו לדעתי לא צריכה לנו להיות לנו שום בעיה לגרש את הערבים,

אבל יש שני דברים שלא מאפשרים לעשות את זה :

א. כמו שאני מאמין שהארץ הזו כולה שלי, הערבים סוברים בדיוק הפוך - הארץ כולה שלהם ואנחנו המיותרים פה. זאת אומר, שלפי תפיסתם הם אלו המסכנים שמתנכלים
להם, ולכן הארץ שלהם ואנחנו צריכים להיות מגורשים מפה. ולכן כל עוד הערבים לא מודים בפה מלא שהארץ כולה שייכת ליהודים והם רק סתם מציקים לנו, אז לדעתי
אין לנו את האפשרות לגרש אותם מפה.

ב. בגלל הדור. הדור שלנו, וחיים מדבר על זה הרבה בפורום, הוא דור בעייתי כי הוא לא באמת מאמין שהארץ כולה שלנו ושאנחנו יכולים לגרש את הערבים. זו
דעתם של רוב האנשים בארת ולכן אי אפשר להתעלם מכך ואי אפשר להחליט על גירוש ערבים דבר שהוא מוקצה לחלוטין לרוב האנשים בארץ.

לכן הפתרון של הימין האמיתי הוא הפתרון הצודק והנכון :

אנחנו נשלם לערבים נקנה מהם את השטחים (שוב, למרות שלפי דעתי הם שייכים לנו), ואז בטוח לא תהיה להם שום עילה לתביעה על הארץ והיא תהיה שלנו לחלוטין.

*קח בחשבון ששלום עם הערבים זה דבר שיפה לכתוב אותו, אבל הוא לא ישים בעליל וההיסטוריה מלמדת על זה.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #6 ב- : אפריל 29, 2010, 00:28:49 »
השאלה היא ממש אוטופית שכן הערבים אינם מעוניינים בשלום, אבל אם היה מצב כזה - אני בשום פנים ואופן לא הייתי מוכן שרמת הגולן תוחזר וכן שטחי הבקעה.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #7 ב- : אפריל 29, 2010, 01:06:21 »
השאלה היא ממש אוטופית שכן הערבים אינם מעוניינים בשלום, אבל אם היה מצב כזה - אני בשום פנים ואופן לא הייתי מוכן שרמת הגולן תוחזר וכן שטחי הבקעה.

רמת הגולן והבקעה . . . אבל מה לגבי יתר יהודה ושומרון, הייתה מסכים לוותר על משהו ששייך לך ?

מנותק ירין הכהניסט

• חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #8 ב- : אפריל 29, 2010, 08:36:18 »
בס"ד

לא הייתי מקבל את ההצעה מאחר שבשום פנים ואופן לא הייתי מוכן לוותר על מטר אדמה מישראל בשביל שלום,וגם עם הערבים היו אומרים לנו בואו נעשה שלום בלי שטחים בלי כלום לא הייתי מוכן,אני לא רוצה שלום איתם בחיים.

מנותק הלוחם באנרכיסטים

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #9 ב- : אפריל 29, 2010, 08:46:34 »
אין דבר כזה הסכם עם האויב הערבי הנאצי.
הם מעולם לא קיימו שום הסכם חתום. אין שום דמוקרטיה ערבית כולם חיים במשטרים אפלים דיקטטורים נאצים.
 לכן אין בכלל מה לדבר איתם צריך לפעול נגדם בכוח זה מה שהם מכירים וזהו הפיתרון היחיד.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #10 ב- : אפריל 29, 2010, 11:19:04 »
רמת הגולן והבקעה . . . אבל מה לגבי יתר יהודה ושומרון, הייתה מסכים לוותר על משהו ששייך לך ?

בתרחיש שהוצג התשובה היא כן (עד כדי כמה תיקוני גבולות כמובן).

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #11 ב- : אפריל 29, 2010, 11:24:31 »
זה לא שלום אמת כשמאלצים אותנו למסור את ארץ אבותנו.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #12 ב- : אפריל 29, 2010, 11:50:01 »
בתרחיש שהוצג התשובה היא כן (עד כדי כמה תיקוני גבולות כמובן).

א. אז אני מניח שגם אם מישהו יטריד אותך ויאמר לך שהוא מוכן להפסיק רק אם תיתן לו חלק מרכושך האישי, אז גם לו תוותר ותיתן את מה שהוא דורש (קרי, תיכנע לסחיטה).

ב. אני באמת לא מצליח להבין מה ההבדל בין הדעה שלך לבין יריב אופנהיימר למשל. אני בטוח שגם הוא לא היה מסכים לוותר על שטחים ביהודה
ושומרון סתם כך, אלא הוא בעד לוותר עליהם כי הוא מאמין באמת (בניגוד אליך) שיגיע שלום אמת.
דא עקא, מבחינה עקרונית שניכם סוברים את אותו הדבר, ההבדל זה שהוא תמים/טיפש/חי-בסרט ואתה לא.

מנותק חד כתער

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #13 ב- : אפריל 29, 2010, 12:37:53 »
בכל אופן התרחיש הזה אינו אפשרי , מכיוון שהאויב הערבי אינו מסוגל לקבל נוכחות יהודית במזה''ת קל וחומר מדינה יהודית.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #14 ב- : אפריל 29, 2010, 13:10:48 »
א. אז אני מניח שגם אם מישהו יטריד אותך ויאמר לך שהוא מוכן להפסיק רק אם תיתן לו חלק מרכושך האישי, אז גם לו תוותר ותיתן את מה שהוא דורש (קרי, תיכנע לסחיטה).
הנחה מעניינת.  היא לא נכונה.
ב. אני באמת לא מצליח להבין מה ההבדל בין הדעה שלך לבין יריב אופנהיימר למשל. אני בטוח שגם הוא לא היה מסכים לוותר על שטחים ביהודה
ושומרון סתם כך, אלא הוא בעד לוותר עליהם כי הוא מאמין באמת (בניגוד אליך) שיגיע שלום אמת.
דא עקא, מבחינה עקרונית שניכם סוברים את אותו הדבר, ההבדל זה שהוא תמים/טיפש/חי-בסרט ואתה לא.
אתה טועה, הוא מוכן לוותר על השטחים בכל מחיר כיוון שהוא מאמין שזה ייצור אוירה טובה וכן הוא סבור שאנו שם בחטא.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #15 ב- : אפריל 29, 2010, 13:37:21 »
הנחה מעניינת.  היא לא נכונה.

היא לא נכונה כי אתה כנראה סובר שרכושך האישי שייך באמת לך, ושטחי יהודה ושומרון לא באמת שייכים לך/לנו. אני מניח שלא
תהיה לך אפשרות אחרת להסביר זאת.

אתה טועה, הוא מוכן לוותר על השטחים בכל מחיר כיוון שהוא מאמין שזה ייצור אוירה טובה וכן הוא סבור שאנו שם בחטא.

אני ממש לא בטוח שאתה צודק לגבי זה שהוא מוכן לוותר על השטחים בשביל "אוירה טובה", אני מאמין שאם נשאל אותו אז הוא
יאמר שהוא בעד הסכם שלום רק תמורת שלום אמת ולא רק תמורת "אוירה טובה". אבל זה לא משנה כל כך הרבה כי 
בשורה התחתונה שניכם מוכנים לוותר על חבלי ארץ שלמים שלפי דעתי שייכים לנו.

דרך אגב, לא ברור לי למה אנו צריכים להישאר לדעתך דווקא ברמת הגולן ובקעת הירדן . . . הרי יש שלום אמת ואנו לא צריכים שטחים
שנותנים עדיפות בטחונית . . . עם בקעת הירדן בקושי תהיה לנו רציפות טריטוריאלית, אז למה להישאר שם ?

מנותק 500sw

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #16 ב- : אפריל 29, 2010, 13:48:43 »
אם באמת היה שלום אמיתי מיזה והם לא היו מנסים לדרוש ולהשתלט על שאר הארץ אז לדעתי כבר עדיף לוותר באמת..זה עדיין משאיר לנו מדינה וגם מבטיח לנו שקט סוף סוף וזה לדעתי שווה את זה..
אבל זה לא משנה באמת כי זה מצב אוטופי ולא מציאותי נוכח השקרנות וההתפלגות בינם לבין עצמם(מה שלא מותיר מקום להסכמים יעילים בוא נאמר)והקלות בה הם מוסתים והולכים אחרי כל דביל שמקשקש שטויות.
אל תצביע תשפיע

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #17 ב- : אפריל 29, 2010, 13:54:28 »
היא לא נכונה כי אתה כנראה סובר שרכושך האישי שייך באמת לך, ושטחי יהודה ושומרון לא באמת שייכים לך/לנו. אני מניח שלא
תהיה לך אפשרות אחרת להסביר זאת.
עוד פעם יש לך הנחה מעניינת (שאני לא יודע להסביר אחרת).
הדוגמא שנתת לדעתי אינה לעניין בכלל.
אדם שהתנכל לי והוא זבל, לא אוכל למחול לו וברוך השם, תוך כמה עשרות שנים ימות.  כשמדובר בעמים, המצב שונה לגמרי ותוך עשרות שנים דברים יכולים להשתנות מן הקצה אל הקצה.  קל לראות זאת מהסתכלות על יפן, גרמניה, סין וישראל עצמה שעוברות תהפוכות במהלך השנים.  עורך הדיון הציג מצב אוטופי ואני מוכן לשחק בסימולציה הזו כאדם הגון שפיו וליבו שווים.

אני ממש לא בטוח שאתה צודק לגבי זה שהוא מוכן לוותר על השטחים בשביל "אוירה טובה", אני מאמין שאם נשאל אותו אז הוא
יאמר שהוא בעד הסכם שלום רק תמורת שלום אמת ולא רק תמורת "אוירה טובה". אבל זה לא משנה כל כך הרבה כי  
בשורה התחתונה שניכם מוכנים לוותר על חבלי ארץ שלמים שלפי דעתי שייכים לנו.
אני סבור שאתה טועה.  אנשים כדוגמת אופנהיימר, הם לא השמאל הרגיל כמו אהוד ברדעק ועוזריו.  אנשי "שלום עכשיו" מוכנים לוותר ללא שום משא ומתן לבלסטינים ומאמינים ש"הכיבוש משחית".

דרך אגב, לא ברור לי למה אנו צריכים להישאר לדעתך דווקא ברמת הגולן ובקעת הירדן . . . הרי יש שלום אמת ואנו לא צריכים שטחים
שנותנים עדיפות בטחונית . . . עם בקעת הירדן בקושי תהיה לנו רציפות טריטוריאלית, אז למה להישאר שם ?
- כן תהיה רציפות לבקעה, לא מכל כיוון אבל תהיה.  הבקעה מרוקנת מערבים ועל כן אין בכלל מקום לדון עליה.
- לגבי הגולן.  סוריה הפסידה את הגולן כשהייתה מדינה ריבונית והימרה על מלחמה.  הגולן גם הוא ריק מערבים ומהווה 0.5% משטחה של סוריה, כך שהיא בהחלט יכולה לוותר עליו בשל ההימור המלחמתי.  אם השטח היה מהווה 50% משטחה של סוריה, הייתי מוכן להתמתן בעניין זה אם היה נראה שהם זקוקים לשטח תמורת שלום אמת.

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #18 ב- : אפריל 29, 2010, 15:08:05 »
אם יוענקו לישראל ערובות הוגנות לבטחונה, אני בעד ללכת על ההצעה.

אני בעד לגרש אותך ואת המשפחה שלך תמורת שלום אתה מוכן??
אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק יובל הכהניסט

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #19 ב- : אפריל 29, 2010, 23:14:05 »
בס"ד

המדינה שלנו גם ככה קטנה.בלי שום קשר לשלום.אנחנו מאוד צפופים.אז גם בגלל זה לא.

מנותק רועי דרקון צהוב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
שאלה לחברי הפורום
« להגיב #20 ב- : אפריל 30, 2010, 02:13:40 »
ואני אומר , בהחלט !

הסיבה היא  שמצב כזה , לדעתי , לא יכול להתקיים במבחן המציאות מכמה סיבות ,
הערבים לא רוצים שלום ולא רוצים אותנו כאן ולכן הם יפרו כל התחייבות וכך נוכל לפתוח את עיניי השמאלנים המאמינים בשקר השלום ,
ה' הבטיח לנו את ארץ ישראל ,שכרגע יש בה המוניי ישמאלים .. , לכן אין סיכוי שמצב זה יחזיק מעמד במציאות ..
הרעיון ,לדעתי הוא, כמה שנחשוף בפניי העולם והשמאל היהודי את האמת ואת הפרצוף האמיתי של הערבים , אזי , כך נקרב את הגאולה ע"י קירוב הלבבות
ואיחוד ישראל ! :old_afro:
צריך לחלק את ירושלים ,אנחנו למעלה והם למטה . . .