יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
2 שאלות תאולוגיות
אלמ:
התיקון נעשה רק כשהנשמה מגיע לנקודה בה היא לא תחטא.
"לכל ישראל יש חלק לעולם הבא" תלוי איזה חלק.
benjo_k:
בס"ד
--- ציטוט של: אוהד הפועל על אפריל 14, 2010, 16:08:49 ---
אל דאגה, סביר להניח שאני לא הולך להגיע לגן עדן, אבל סתם השאלה שמעניינת אותי.
אני באמת שאלתי מסקרנות, לא היה כאן שום ניסיון להסתלבט.
אל''מ תודה, אזי אם הגעת לגן עדן טכנית אתה כבר לא יכול לבצע חטא?
--- סוף ציטוט ---
הדברים שכתבתי לא הופנו אליך אוהד הגועל, אתה שאלת שאלה לגיטימית... הדברים התייחסו לתגובותיהם של הונללולו ונדב.
נדב:
אוהד הפועל, רק אמרתי שמבחינתך לא כדאי לך להשתדל ולהגיע לגן עדן, אני לפחות לא הייתי מסוגל להסתלבט שם עם צדיקי הפורום הזה בזמן שאני יודע שמשפחתי וחברי הטובים נשרפים בזה הרגע. לכן עדיף לי להמשיך להיות כופר. אני מעדיף להישרף ביחד עם המשפחה שלי מאשר לעשות חיים בזמן שהם נשרפים. אני לא פחדן. ואני לא נכנע לאיומים.
benjo_k:
בס"ד
על איזה איומים אתה מדבר? או שאתה מאמין שיש שכר ועונש או שאתה לא מאמין.
ומה זאת אומרת מעדיף להיות כופר?! אתה מבסס את האמונה שלך על פי העדפות או על סמך האמת?
וזה לא קשור לפחדנות או לאיומים, מי שקבע את החוקים זה בורא עולם.
מה? לא ראוי שתפחד ממנו? (גם תאהב אותו)
ובקשר למשפחה שלך שהזכרת, מאין לך שאם תשתדל להגיע לגן עדן (ומן הסתם תעשה מעשים טובים) אז ה' יתברך לא ישלח בלב האהובים שלך הרהורי תשובה וגם הם ילכו בדרך שבחרת?
אתה יודע את העתיד? למה אתה לא בוטח בה' שאם תעשה את רצונו אז הוא יתברך יסובב סיבות כדי להיטיב איתך?
אתה לא חייב להחזיר לי קונטרה פשוט תחשוב על זה...
hebraic:
יובל הכהניסט - אל תגיד כך, לכל אחד יש יכולת לעשות תשובה
אוהד הפועל - 1. יש הרבה "טוב" בגן עדן ,לא רק דבר אחד , אבל המהות של ההגעה לשם דורשת הסתכלות בפני עצמה וננסה להעביר את הרעיון בכמה קוים עיקריים
1. יש את דרכי השם הנעלים ,שהם מידותיו, רעיונותיו ,ודעותיו הנשגבים - את ה"דרכים" האלה , רעיונות הקב"ה ,שהם המהות העמוקה מאחורי המוסר ,הצדק, המשפט והקונספט של ה"טוב" , הקב"ה החליט לברוא עולם שבו יוכלו להנות מהם היצורים שיברא ולהביא להגשמה דרך המציאות שהוא ברא עבורם את כל אותם רעיונות , דרך זה שיממשו אותם בעצמם ,ויבינו דרכם את טוב השם יתברך ודרכיו ,ויקבלו אותו כמלך עליהם בקבלם עול מלכות שמים
2. מכיוון שהשם ברא את העולם לשם דרכיו הטובים , הוא ברא גם את העולם עצמו שאמור להכיל את אותם יצורים בצורה נאה וטובה למראה ובתוך העולם הזה ברא מושגים שרומזים לרוחניות (ומשקפים בזה את הטוב הרעיוני הרוחני) , כל מה שנותר הוא האורחים שיבואו ויראו ויהנו מהדברים , ואלו הבני אדם
3. הקב"ה ברא עוד יצורים "נעלים" ברמת הבנתם , כגון המלאכים, שמעצם בריאתם יש להם תפקיד של קדושה והבנת האמת ואין להם יצר הרע כלל,ומצד שני ברא בעולם שלל מיני בעלי חיים שמעצם תפקידם ממלאים תפקיד בהמי של סיפוק תאוותיהם והליכה בדפוס בהמי מסוים ,ה"טבע" שלהם שניתן לכל אחת מהבריות האלה .... לכאורה עולם מושלם , עם יצורים נשגבים שמבינים את האמת וקדושים מעצם בריאתם , וממליכים את השם עליהם (המלאכים לסוגיהם) ומצד שני יצורים שממלאים תפקיד של יופי והדר כמין "עבודות" אומנות יפיפיות , שבעצם קיומם "שרים שירה" לאלוקים , על ידי ראיית המחשבה שבה הם נבראו וכמה הכל מסודר, חכם, ומדהים ... אבל משהו בכל זאת חסר ... נמשיל את זה למלך שבנה מגדל מלא כל טוב ,אוצרות, יצירות אומנות , מוזיקה גנים מהממים וכל דבר נאה ויפה לנפש ומעורר הערצה ופליאה ...אך במגדל אין אורחים שמסוגלים להבין ולהעריך באמת את כל הטוב הזה ואת כל המחשבה והיופי הגשמי והרוחני מאחורי כל הדברים שנמצאים במגדל ... כאן נכנס תפקיד ה"אורחים" שיכולים להעריך את כל זה .... בני האדם !
4. בני האדם נבראו כמין יצור ביניים , משהו בין הרוחניות של המלאכים שקדושים ומבינים את האמת מעצם בריאתם ,ללא יצר הרע , לבין הבהמות והחיות שיש להם "יצר "שמדריך את הגיון הפעולות שלהם ו"דפוס טבעי" .... כך שהאדם הוא יצור שמצד אחד יש לו יצר ובהמיות , ומצד שני הוא יצור שיכול להתגבר על יצרו ולכפות את יצרו וגאוותו , ולהתרומם על ידי כך רוחנית , והיכולת לתפוס ולהבין את האמת ולשאוף להתקדם ולאמץ אותה אל קירבו , בעצם לאדם יש בחירה ...הוא צריך לבחור בקבלת עול מלכות שמים (המלכת השם יתברך כמלך על עצמו ועל כל העולם) ...אך כדי שיוכל "לבחור" (זאת אומרת "להעריך" ו"לרצות" את זה) יש לו בחירה ...בין הטוב והאמת , לבין ללכת לפי היצר ולהיות משועבד ליצר הרע .... וכל המנגנון המוזר הזה לכאורה ,שאין כמוהו בשום בעל חיים או יצור אחר שברא השם ...נועד כדי שהאדם יוכל להבין ולהעריך את בריאת השם וכל הטוב שבה , להבין את הרעיונות והמידות והדעות הנשגבות של השם, ולאמץ אותם ולהפוך אותם לחלק מנפשו ומהותו , על ידי "בחירה" בהשם , על פני היצר ... במקום שיצריו ישעבדו אותו ויאמרו לו מה לעשות, הוא משעבד אותם - על ידי ההשתעבדות שלו להשם יתברך , על ידי בחירת השם, ודרכיו , על פני היצרים - וכך הוא בעצם "בוחר" ,וכך הוא בעצם ה"אורח" במגדל , שיודע להעריך את השם יתברך שברא את כל הטוב הזה הרוחני והגשמי - וממליך אותו עליו כמלך מלכי המלכים .
פה הנקודה האמיתית - לא ה"שכר" (גן עדן או גיהנום) ... הנקודה האמיתית היא , להתחבר לאמת ...או ליצרים ... בעצם , להיות בן אדם ,או להיות בהמה . זה הנקודה שמבדילה בין גן עדן ששמור לצדיקים שהקדישו את עצמם לאמת ובחרו בה ,והמליכו עליהם את השם .... לבין אלו המשועבדים ליצרם כבהמות וכחיות שמסרבים להכיר באמת, ומעדיפים חיים של שיעבוד ליצרם ... ובדבר הזה , בבחירה הזאת ...האדם הוא הבריאה הכי נהדרת של הקב"ה ... בעצם ה"בחירה" הזאת , וההתגברות על היצרים ...הוא מתרומם לדרגת המלאכים (ואף מעבר להם ייתכן, כי להם אין יצר הרע ,אבל לבן אדם יש ,והאדם התגבר על היצר הזה, שאף על פי שלמלאכים יש הבנה יותר גדולה מההבנה האנושית שגורמת להם להבין את האמת מעצם בריאתם - לאנושות יש יכולת לעשות משהו שלמלאכים אין, "לבחור" להיות בקדושה וברוממות הרוחנית ולהבין אותה ב"הדרגה" ,בהשוואת הטוב של השם, והגדולה שבשיעבוד להשם, במקום שיעבוד ליצר הבהמי )
גן עדן , והעולם הבא - הם בעצם לא סתם "שכר" ... אלא "העלאה" של הדרגה האנושית - לרמה שבה הם יוכלו להנות מכל הדברים האלה - ברמה הרבה הרבה יותר מתקדמת , ממה שהם מסוגלים כ"מכונה" (גוף)במתכונתה הפיזית הנוכחית בתוך העולם הגשמי (בנתיים , גם העולם כמדומני הולך לקבל "העלאת דרגה" בשלב מאוחר יותר אחרי שיבוא המשיח)
בקשר לשאלה השנייה : "מה יקרה לאותם צדיקים אם חלקם יחליטו לחטוא? לעבוד אלילים, לגנוב, לרצוח או כל חטא אחר?"
בעולם הבא (לאחר שיבוא המשיח - כל היהודים יחיו ביחד , דרך תחיית המתים) האנושות כמין , "תתקדם" לרמה בה יהיה לנו "לב חדש" ... לב שכבר התגבר על היצר הבהמי ברמה שלא מפריעה לו לרצות להתקדם ולהתרומם רוצה ללמוד ולהנות מהאמת ....לכן לא יהיה שום מחשבה של "לעבוד אלילים" חלילה ...או לעבור על דברי השם יתברך ... כי האנושות תתקדם לרמה רוחנית כזאת שהיא תבין באופן ברור מאד , דברים שהיום צריכים מאמץ אנושי של "התחלה מאפס" כתינוק שהופך לאדם מתגבר שמעצב את השקפת עולמו ומחליט באיזה דרכים הוא רוצה ללכת כדי להבין .. כמו שנאמר ביחזקאל פרק לו "וְלָקַחְתִּי אֶתְכֶם מִן-הַגּוֹיִם, וְקִבַּצְתִּי אֶתְכֶם מִכָּל-הָאֲרָצוֹת; וְהֵבֵאתִי אֶתְכֶם, אֶל-אַדְמַתְכֶם.... וְנָתַתִּי לָכֶם לֵב חָדָשׁ, וְרוּחַ חֲדָשָׁה אֶתֵּן בְּקִרְבְּכֶם; וַהֲסִרֹתִי אֶת-לֵב הָאֶבֶן, מִבְּשַׂרְכֶם, וְנָתַתִּי לָכֶם, לֵב בָּשָׂר. וְאֶת-רוּחִי, אֶתֵּן בְּקִרְבְּכֶם; וְעָשִׂיתִי, אֵת אֲשֶׁר-בְּחֻקַּי תֵּלֵכוּ, וּמִשְׁפָּטַי תִּשְׁמְרוּ, וַעֲשִׂיתֶם. וִישַׁבְתֶּם בָּאָרֶץ, אֲשֶׁר נָתַתִּי לַאֲבֹתֵיכֶם; וִהְיִיתֶם לִי, לְעָם, וְאָנֹכִי, אֶהְיֶה לָכֶם לאלוקים וְהוֹשַׁעְתִּי אֶתְכֶם, מִכֹּל טֻמְאוֹתֵיכֶם..." פסוקים כד , כו-כט וכו' עיין שם
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה