יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
2 שאלות תאולוגיות
אוהד הפועל:
עקב העובדה שמדובר בפורום של אנשי דת הייתי רוצה לשאול:
1. מה כל כך טוב בגן עדן? אזי אם נגיע לעולם הבא, מה יש בגן עדן שכל כך טוב שם?
2. נניח והגיע זמן אחרית הימים. הגיע הגאולה ביחד עם המשיח אחרי מלחמת גוג ומגוג(תקנו אותי אם אני טועה, על פי הנבואה, תהיה מלחמה גוג ומגוג כאשר במהלכה, אחריה או לפניה יגיע המשיח, יציל את היהודים ויתקיים שלב של תחיית המתים).
מה יקרה לאותם צדיקים אם חלקם יחליטו לחטוא? לעבוד אלילים, לגנוב, לרצוח או כל חטא אחר?
T-800:
1. מה שטוב בגן עדן זה שאתה יכול לאכול כמה אוכל לא בריא שאתה רוצה כי אתה כבר בלאו הכי מת.
2. סביר להניח שחיים בן פסח יטמין להם פצצות.
יובל הכהניסט:
בס"ד
1.מה זה אם "נגיע"? אתה לא תגיע,אל תדאג.
2.למה שזה יקרה? אם כבר אז זה לא משיח..
הימני:
1. לא יודע ממש, לפי מה ששמעתי הנאה רוחנית תהיה העיקר. אני לא יודע אם תהיה הנאה גשמית, אבל סביר להניח שגם היא תהיה ברמה כזו או אחרת.
2. לא יודע, אבל לדעתי אחרי תחיית המתיםה צריך להיות מצב של שלמות.
אני לא חושב שמישהו בפורום או בעולם יוכל לענות לך על השאלות האלו.
נדב:
אוהד הפועל, בינינו, לא עדיף לנו כבר להגיע לגהנום ולהיות שם עם אנשים מעניינים כולל טובי המוזיקאים, האמנים ואנשי הרוח אי פעם (אצלי באקדמיה אומרים שכל המוזיקאים הגדולים הולכים לגיהנום, ואלו שלא פשוט לא מספיק מעניינים), מאשר להגיע לגן עדן ולשרוץ שם עם... חברי הפורום הזה...? :::D ואולי עוד כמה...? יש לי הרבה הערכה כלפי חברי התנועה אבל לבלות איתם נצח זה קצת... גיהנום לא? אני מאד מחכה להגיע לגהנום זה נשמע מקום מגניב לגמרי, כל האנשים ששווים משהו הלכו לשם.
אבל ברצינות, אוהד הפועל, אני מניח שיש לך משפחה חילונית וחברים חילונים, בוא נניח שתחזור בתשובה מלאה ותלך לגן עדן, אתה רוצה להגיד לי שבאמת תוכל לעשות חיים בגן עדן כשאתה יודע שהמשפחה שלך סובלת ייסורי תופת? האם את עד כדי כך אנוכי, שתוכל לשרוץ בגן עדן, לשחק כל היום פריזבי יחד עם נץ וגאה בזה ורון בן מיכאל, בזמן שאתה יודע שברגעים אלה ממש החברים הכי טובים שלך נשרפים באש נצחית? לא תחשוב עליהם? זה לא יהרוס לך את הכיף?
אני אומר - לא תודה. אם דינם של כל החברים והמשפחה שלי להשרף בגהנום אז אני מעדיף לסבול שם יחד איתם ולא להתפנן עם כמה דתיים בזמן שהם סובלים. שוב יוצא שעדיף לי שלא לחזור בתשובה.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה