ח"כ אלון מאשים את שר הבטחון פרץ באפלייה כלפי אזרחי ישראל ביו"ש. בדבריו במליאה התייחס בין היתר לצווים העוסקים באישורי בניה.
יו"ר האיחוד לאומי מפד"ל ח"כ בני אלון אומר כי רק יהודים נמצאים היום תחת ממשל צבאי ביו"ש.
אלון אמר את הדברים בדיון אתמול במליאת הכנסת בהצעת אי אמון שהגיש האיחוד לאומי מפד"ל. זאת על רקע טענה כי אזרחי ישראל ביו"ש מופלים על ידי שר הבטחון לעומת אזרחי ישראל. אלון אמר כי לאחרונה חתם שר הבטחון פרץ על שרשרת צווים המסדירים את החוקים החלים על אזרחי ישראל ביו"ש, וכי מדובר בהחמרה במצבם לעומת אזרחי ישראל.
אלון הדגיש כי ישראל לא החילה את החוק הישראלי על יו"ש וגם לא החילה את החוק הפרסונאלי על אזרחי המדינה ביו"ש אלא "היא מידי פעם מתרגמת את החוקים להוראות צבאיות". לדברי אלון למעשה "הממשל הצבאי חל רק על יהודים ביו"ש שכן באזורי A ו B אין לו אחיזה".
את ההחמרה שחלה על ידי הצווים החדשים הדגים אלון באלו העוסקים באישורי בניה. לדבריו הצוו שנחתם מאפשר לכל קצין 'להכנס לנעליה של ועדה מקומית'. לדבריו "אזרח ישראל שסוגר מרפסת בצורה שיש בה ספק חוקיות, אז הוא בודק את זה, יש לו זכויות. הוא יכול לבוא לערער, הוא יכול לבוא להדיין. ביהודה ושומרון שבהם חלים חוקים שהופכים כאמור להוראות צבאיות 'אבל לא בתרגום מלא', יכול קצין צבאי להכנס לעצור, ולא לתת ברמות הכי פשוטות של בניה אישורי בניה הכי פשוטים שכל אזרח ישראלי בבירוקרטיה פשוטה יודע איך להתמודד איתם. ביהודה ושומרון אין אפשרות והחנק הוא מוחלט", אומר אלון.
ביקורת על הצווים מתח גם ח"כ מטעם קדימה עתניאל שנלר. בדיון בועדת החוקה אמר שנלר כי לאחר שעיין בהם וגם ערך התייעצויות משפטיות "מצאתי שהצווים האלה לא ראויים, אין לי מילה יותר עדינה להגיד". שנלר הוסיף "הצווים האלה אני לא רוצה להשתמש במילים גסות, אני מאוד רוצה להיות מאופק היום, יש בהם ליקויים בזכויות הפרט, יש בהם בזכויות האזרח הישראלי בנושא של איגוד וחזקה, בנושא של בנייה, יש כאן היבטים שנדמה לי שהם נחתמו לא בעצה משפטית אלא בהנחיה מדינית. אם זה כך, נתמודד מול הדרג המדיני אם זה בעצה משפטית, אני מעלה ספק, יותר מספק, באמות מידה שיפוטיות וערכיות של הדרג המשפטי. אני משוכנע שזה לא משפטי כי משפטן לא יעשה חוקים שהם גובלים בפגיעה בזכויות הפרט, בזכויות יסוד ואולי אפילו, אתם יודעים מה? אני לא רוצה לדבר על מונחים הקשורים לעם היהודי".
שנלר ביקש בתום הדיון מיו"ר ועדת החוקה לקיים דיון דחוף בצווים.
במהלך סקירה של הפרקליט הצבאי הראשי מנדבליט, שניתנה באותו דיון, הוא ציין כי לאחרונה גובש נוהל חדש 'מהיר', לבדיקת זכות החזקה בקרקע במקרה של סכסוך בין יהודים לערבים. מדובר לדבריו ב"סוג של בדיקה מאוד מהירה על בסיס מסמכים בפני יומ"ש היו"ש, לא כשופט אלא כרשות מינהלית, בדבר זכות החזקה במקרקעין. הוא קובע איזו קביעה מינהלית ראשונית. בעקבות הקביעה הזאת למעשה מוצא איסור כניסה לצד האחר, הכרזה על שטח צבאי סגור שמכוונת לאחד הצדדים הטוענים לבעלות ונמנע ממנו להיכנס. כמובן שהוא יכול לפנות לבית משפט וההליך מתנהל בבית משפט עד שיש הכרעה משפטית מחייבת. זה למעשה יוצר הפרדה בין הכוחות, שזו החוכמה בעצם", דברי הפצ"ר בסקירה.
כאמור נוהל מהיר זה מאפשר למפקד בשטח לפעול 'כרשות מנהלית שופטת' המכריעה למי שייך השטח, להכריז עליו שטח צבאי סגור, ולמנוע כניסת הצד השני אשר יכול לפנות בתביעות לבית המשפט.
יצויין כי נסיונות ערוץ 7 לקבל לידיו את הנוהל המהיר המדובר עלו לפי שעה בתוהו, וזאת למרות פניות חוזרות ונשנות לקבלתו מאת דובר צה"ל.