סקר

סקר: רוב היהודים בא''י יהיו דתיים בעתיד כי יש לדתיים יותר ילדים. זה טוב או רע?

טוב. דתיים בדרך כלל מתנגדים לנסיגות מא''י, הם בעד התיישבות יהודית ויש להם ערכים יהודיים
9 (34.6%)
רע. הרבה דתיים לא משרתים בצה''ל, לא מכירים במדינת ישראל ולא עובדים
1 (3.8%)
זה תלוי. דתיים לאומיים כמו ביו''ש וכמו הכהניסטים, זה טוב. דתיים כמו ש''ס, זה רע
16 (61.5%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: סקר: רוב היהודים בא''י יהיו דתיים בעתיד כי יש לדתיים יותר ילדים. זה טוב או רע?  (נקרא 4010 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס''ד

אני מבקש שהדיון בנושא הזה ינוהל עם אהבת ישראל ובאופן תרבותי. אפשר לא להסכים עם הזולת בלי להעליב או לפגוע.

אנא הסבירו את בחירתכם.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
סקר: רוב היהודים בא''י יהיו דתיים בעתיד כי יש –
« להגיב #1 ב- : אפריל 07, 2010, 10:49:34 »
זה תלוי, לדעתי אם בישראל יהיה רוב של חרדים (עם כל הכבוד שיש לי אליהם) אנחנו נהיה בבעיה קשה ביותר ואין צורך לפרט מדוע, לעומת זאת אני דווקא חושב שאם יהיה רוב של אנשים מהציונות הדתית זה יהיה מצויין, כי לדעתי (ואני לא החילוני היחיד שחושב כך) הם האנשים שמחזיקים היום את המדינה הזאת על הכתפיים שלהם, כמה שיותר יותר טוב.  :old_smiley:
« עריכה אחרונה: אפריל 07, 2010, 10:59:03 על ידי חרותניק »

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
תגובה לחרותניק.
יש לך דעה קצת מוטעית על החרידים.
החרידים לא מתנגדים לשרות צבאי. הם פשוט מתנגדים לשרות בצה"ל כפי שהוא היום.
אני בטוח שכולם שמעו על החייל שהואשם לאחרונה בזה שביקש מילדים ערבים בעזה (ב"עופרת יצוקה") לפתוח תיקים חשודים (לפי החוק הצבאי אסור היה לחייל לסכן ילד "תמים").
אני לא יודע מה גילך אבל אם שירתת בצה"ל אתה בטח יודע שאין שם הפרדה בין בנים לבנות ושהחיילות ברוב המקרים לא הכי צנועות (בלילה ישנם תורנויות מעורבות ולא צריך לנחש מה קורה שם).
היו לי הרבה שיחות עם צעירים חרדים ושמעתי מהם שדווקא הם היו רוצים להילחם באוייבי ישראל אבל לדבריהם צה"ל שולח חיילים למלחמה עם ידיים קשורות (ונאלצתי להסכים איתם).
הרבה חרדים אמרו לי שאם צה"ל יהיה צבא יהודי אמיתי עם חוקי מלחמה כמו בתורה הם יהיו הראשונים להתייצב בשדה הקרב (משום שבמלחמת מצווה כולם מצווים בימינו עד שיקום בעז"ה בית שלישי)
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק רועי דרקון צהוב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
כמו שלא הייתי רוצה מדינה חילונית , כך , אני לא רוצה מדינה חרדית ...
כל היופי זה השילוב ...  :old_smiley: , הישן ,הקדוש ,העתיק  (ירושליים לדוגמא)  ,  אל מול ובנוסף החדשנות ,המודרניזציה ,חופש תרבותי...(ת"א לדוגמא) .

העיקר שכולנו נדע לקבל את היהודי האחר , לכבדו כיהודי וכבן אדם ,לעשות למען עמנו (ע"י שילוב פעולה בין כל היהודים מול כל האוייבים ...),ושלום על ישראל ...
נ.ב. חיים , זה שחרדים מביאים יותר ילדים לעולם לאו דווקא מבטיח שילדיהם יהיו חרדים  :old_wink2: ...

חיים היקר  ,אני מאחל לשובך הביתה ,ישראל, במהרה בימינו ... O0
צריך לחלק את ירושלים ,אנחנו למעלה והם למטה . . .

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
סקר: רוב היהודים בא''י יהיו דתיים בעתיד כי יש ̵
« להגיב #4 ב- : אפריל 07, 2010, 18:20:37 »
תגובה לחרותניק.
יש לך דעה קצת מוטעית על החרידים.
החרידים לא מתנגדים לשרות צבאי. הם פשוט מתנגדים לשרות בצה"ל כפי שהוא היום.
אני בטוח שכולם שמעו על החייל שהואשם לאחרונה בזה שביקש מילדים ערבים בעזה (ב"עופרת יצוקה") לפתוח תיקים חשודים (לפי החוק הצבאי אסור היה לחייל לסכן ילד "תמים").
אני לא יודע מה גילך אבל אם שירתת בצה"ל אתה בטח יודע שאין שם הפרדה בין בנים לבנות ושהחיילות ברוב המקרים לא הכי צנועות (בלילה ישנם תורנויות מעורבות ולא צריך לנחש מה קורה שם).
היו לי הרבה שיחות עם צעירים חרדים ושמעתי מהם שדווקא הם היו רוצים להילחם באוייבי ישראל אבל לדבריהם צה"ל שולח חיילים למלחמה עם ידיים קשורות (ונאלצתי להסכים איתם).
הרבה חרדים אמרו לי שאם צה"ל יהיה צבא יהודי אמיתי עם חוקי מלחמה כמו בתורה הם יהיו הראשונים להתייצב בשדה הקרב (משום שבמלחמת מצווה כולם מצווים בימינו עד שיקום בעז"ה בית שלישי)
:old_rolleyes:
תגובה לRafoe
היום כמות החרדים שאינם מתגייסים לצבא בגלל "תורתו אומנותו" (ולא בגלל הסיבות שציינת) עומד על מעל 60,000, ואני לא מומחה בענייני הלכה אבל כל בר דעת יודע שעניין "תורתו אומנתו" זה דבר בעייתי (במילים עדינות) גם מבחינה הלכתית ויש רבנים שמכנים זאת חילול שמיים גדול מאוד.
אם תהית אז אני השתחררתי משרות קרבית בנח"ל רק לפני מספר חודשים וגם שהיתי מספר פעמים בבסיסים של גובניקים מסיבות כאלה ואחרות כך שאני יודע מצויין מה מתחולל שם, ואכן יש בעיה של צניעות וכד', אבל אל תשכח שלחרדים יש אלטרנטיבות ואם הם כל כך רוצים לשרת אז מדוע הם אינם מתגייסים לנח"ל החרדי למשל? ואם רבים מהם יתגייסו אין לי ספק שצה"ל ירחיב את מספר היחידות הקרביות עבור חרדים, לכן עניין הצניעות ודברים מהסוג הזה לפעמים (לא תמיד) מהווה תירוץ לחרדים שאינם מוכנים להשתתף במלחמות ישראל.
אני גם מודע לעובדה שיש חרדים שהולכים לשרות לאומי במקום, אבל הלוואי והבעיתיות עם חלק ניכר מהחרדים היה נגמר בשרות צבאי כי יש גם חלק לא קטן (כמו שכתוב באפשרות השנייה בסקר) שאינם עובדים ועוסקים אך ורק בתורה, ואני מניח שאתה יודע את מה שאמר הרמב"ם על הנושא הזה, וזה לא שאני חושב שהרמב"ם הוא אלוקים חלילה או משהו כזה אני פשוט מסכים איתו לחלוטין בנושא הזה, ואני יודע שזה לא יפה לומר את זה וזה לא פוליטקלי קורקט אבל זה מהווה נטל כלכלי וזה יכול לפתור לנו בעיות.

אגב אני לא שונא חרדים חס וחלילה ואני מקווה שלא עשיתי רושם כזה כי ההפך הוא הנכון, אני דוקא מאוד מכבד אותם על כך שהם חיים על פי תורה ומצוות, פשוט יש לי בעיה עם חלק מהמנהגים של חלקם שגורם להם להיות תלויים בכספי המסים ועל גבם של שאר הציבור שעובד קשה (וזה לא ששאר הציבור הוא תלית שכולה תכלת).

« עריכה אחרונה: אפריל 07, 2010, 18:37:12 על ידי חרותניק »

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
חרותניק, אני מסכים איתך.
אני רק אומר שאנחנו ניזונים ברוב הנושאים מהתקשורת (ולצערנו היא מעוותת דברים), והעניין שהחרדים לא עובדים הוא הכללה גסה מאד כי אני גר בנתניה שהיא עיר עם גיוון מאד גדול של יהודים ועם ריכוז גדול מאד של חרדים וחלקם הגדול מאד עובד ולומד תורה בישיבות בשעות הערב, וגם בבחירות האחרונות לראשות העירייה היה מועמד חרדי ששירת כלוחם בצה"ל.
שלא תבין אותי לא נכון - יש לי כמו לך ביקורת גדולה מאד על החרדים (וכמו שהזכרתי יש לי שכנים חרדים רבים שמהם אני לא חוסך ביקורת) ואני באמת מאמין שאם יבואו לקראתם קצת יותר אפשר יהיה למצוא פתרון שיתאים לכולם.
ודרך אגב, יש גם ח"כ מטעם ש"ס (לא זוכר את שמו) שגם אמר דברים בסגנון שלך בנוגע לעניין של "תורתו אמנותו" והוא יצא נגד אלה שתופסים  טרמפ על החוק שמתיר לבחורי ישיבות לקבל פטור משירות צבאי/לאומי ולצאת לעבוד. יש כאלה שבאמת מקדישים את חייהם ללימוד תורה ולומדים מבוקר ועד לילה (אנשים כאלה יש לחזק ולתמוך בהם), אבל כמו שאמר אותו ח"כ של ש"ס - מי שלא מתכוון להקדיש את כל מרצו ללימוד תורה אלא רק מספר שעות ביום יכול להתגייס לשרות צבאי/לאומי או לצאת לעבוד וללמוד תורה בשעות הערב.
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #6 ב- : אפריל 07, 2010, 19:30:34 »
חרותניק, אני מסכים איתך.
אני רק אומר שאנחנו ניזונים ברוב הנושאים מהתקשורת (ולצערנו היא מעוותת דברים), והעניין שהחרדים לא עובדים הוא הכללה גסה מאד כי אני גר בנתניה שהיא עיר עם גיוון מאד גדול של יהודים ועם ריכוז גדול מאד של חרדים וחלקם הגדול מאד עובד ולומד תורה בישיבות בשעות הערב, וגם בבחירות האחרונות לראשות העירייה היה מועמד חרדי ששירת כלוחם בצה"ל.
שלא תבין אותי לא נכון - יש לי כמו לך ביקורת גדולה מאד על החרדים (וכמו שהזכרתי יש לי שכנים חרדים רבים שמהם אני לא חוסך ביקורת) ואני באמת מאמין שאם יבואו לקראתם קצת יותר אפשר יהיה למצוא פתרון שיתאים לכולם.
ודרך אגב, יש גם ח"כ מטעם ש"ס (לא זוכר את שמו) שגם אמר דברים בסגנון שלך בנוגע לעניין של "תורתו אמנותו" והוא יצא נגד אלה שתופסים  טרמפ על החוק שמתיר לבחורי ישיבות לקבל פטור משירות צבאי/לאומי ולצאת לעבוד. יש כאלה שבאמת מקדישים את חייהם ללימוד תורה ולומדים מבוקר ועד לילה (אנשים כאלה יש לחזק ולתמוך בהם), אבל כמו שאמר אותו ח"כ של ש"ס - מי שלא מתכוון להקדיש את כל מרצו ללימוד תורה אלא רק מספר שעות ביום יכול להתגייס לשרות צבאי/לאומי או לצאת לעבוד וללמוד תורה בשעות הערב.
li\s:
יפה אז אני שמח שאין לנו חילוקי דעות.
רק כדי להעמיד דברים על מקומם, לא הייתה לי שום כוונה להכליל חלילה את כל החרדים כבטלנים או משהו כזה, כי בשירותי הצבאי שירתתי בין היתר בעיר החרדית בית"ר עילית שבגוש עציון ויצא להכיר כמה וכמה חרדים ומשפחות חרדיות שעובדות קשה לפרנסתם ויצא לי לדבר עם חלקם על פוליטיקה ואמרתי לעצמי חבל שהם לא מייצגים את החרדים בכנסת במקום הרוב המושחת ששולט בש"ס למשל, כי הם נשמעים לי יותר ציונים מה"ציונים", וגם אמרו בין היתר דברים טובים על הרב כהנא וגנדי הי"ד.
אבל עדיין צריך להכיר בעובדה שיש חלק לא קטן בציבור החרדי שאינו תורם את חלקו, וגם אם הם אכן ילמדו תורה מבוקר ועד ערב עדיין יש לי קושי עם זה אבל אולי זה רק אני.

« עריכה אחרונה: אפריל 07, 2010, 19:48:25 על ידי חרותניק »

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #7 ב- : אפריל 07, 2010, 19:50:26 »
כמו שלא הייתי רוצה מדינה חילונית , כך , אני לא רוצה מדינה חרדית ...
כל היופי זה השילוב ...  :old_smiley: , הישן ,הקדוש ,העתיק  (ירושליים לדוגמא)  ,  אל מול ובנוסף החדשנות ,המודרניזציה ,חופש תרבותי...(ת"א לדוגמא) .

העיקר שכולנו נדע לקבל את היהודי האחר , לכבדו כיהודי וכבן אדם ,לעשות למען עמנו (ע"י שילוב פעולה בין כל היהודים מול כל האוייבים ...),ושלום על ישראל ...
נ.ב. חיים , זה שחרדים מביאים יותר ילדים לעולם לאו דווקא מבטיח שילדיהם יהיו חרדים  :old_wink2: ...

חיים היקר  ,אני מאחל לשובך הביתה ,ישראל, במהרה בימינו ... O0

גם זו תגובה טובה והולמת אני מסכים לחלוטין וגם אין לי מה להוסיף זה חימם לי את הלב לקרוא את זה, כל הכבוד.  O0

מנותק משה בן אליעזר

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *

מנותק יובל הכהניסט

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
בס"ד

ברחתי באפשרות השלישית מכיוון שהדתיים הלאומיים הם באמת נאמנים ועושים קידוש השם וש"ס יש"ו הם בוגדים אז לא אכפת לי שהם דתיים.

וגם מכייון שאנחנו צריכים להגדיל את האוכלוסייה שלנו.הערבים מולידים 10 חארות במשפחה בתוך המולדת שלנו,ומכייון שהמנהיגים לא מתכוונים לפעול אז צריך להרוג אותם,לעודד אותם לעזוב ולמנוע מהם להשתלט על המדינה ע"י הגדלת האוכלוסייה כמה שיותר.כל ילד זה ברכה.

מנותק משה בן אליעזר

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
בס"ד

ברחתי באפשרות השלישית מכיוון שהדתיים הלאומיים הם באמת נאמנים ועושים קידוש השם וש"ס יש"ו הם בוגדים אז לא אכפת לי שהם דתיים.

אבל כל המפלגות החילוניות הן רעות. ש"ס לא יותר גרוע מעבודה, קדימה, והליכוד.

מנותק יובל הכהניסט

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #11 ב- : אפריל 09, 2010, 01:07:19 »
בס"ד

אבל כל המפלגות החילוניות הן רעות. ש"ס לא יותר גרוע מעבודה, קדימה, והליכוד.

ש"ס כן יותר גרוע מעבודה וקדימה.ש"ס והליכוד זה הימין המזוייף.הימין המזוייף יותר גרוע מהשמאל.

הליכוד הוא זה שביצע את רוב הנסיגות.הגירוש מגוש קטי, ונסיגה מכל חבל עזה,נסיגה מסיני ונסיגה מבחרון ו13% מי"וש.

חוץ מזה רבין יש"ו שר"י היה היחיד שנסוג(הסכמי אוסלו) והוא לא הקשיב לעם וקילל אותם.ש"ס תמכו בהסכמי אוסלו ועובדיה יוסף רוצה למסור את רמת הגולן לסוריה ולחלק את ירושליים(אם אני לא טועה).
« עריכה אחרונה: אפריל 09, 2010, 01:19:31 על ידי יובל הכהניסט »

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
יובל, הגזמת. מהצדקה לביקורת להצדקה לקללה נוראית כמו "יימח שמם וזכרם" יש הרבה מרחק.

בנוגע לסקר - בחרתי באפשרות הראשונה. זה יהיה שלב ראשון בהקמתה של מדינה יהודית וסופה של הפלישה הבריטית, הסובייטית והאמריקנית לארצנו.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
אם הכוונה לכיפות סרוגות, ברור שזה עדיף משמאלנים, הבעיה לדעתי ותקנו אותי אם אני טועה, שגם החבר'ה של כיפות סרוגות שואפים למדינת הלכה.

אם הכוונה לחבר'ה חרדים, אז אני לא רואה את עצמי חי בחברה חרדית בשום אופן. הדבר יוביל לפילוג ואלא אם כן אלוהים יחליט שהוא מתגייס לצה"ל, אני לא רואה איך מדינהכזו תתקיים.

מנותק PencilAndPaper

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
אני חושב שזה רע אבל לא הצבעתי משום שזאת לא הסיבה
אני רגיל לאורך חיים חילוני ואני חושב שיקחו מנשים את הזכיות שלהן

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *

ראוי שתלך ללמוד קצת יהדות, תעיין בספרות הקודש ותופתע לגלות שהיחס לאישה ביהדות הוא
היחס הטוב ביותר שיש, לפעמים אפילו יחס עודף על פני הגבר.

מנותק 500sw

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
סקר: רוב היהודים בא''י יהיו דתיים בעתיד כי יש –
« להגיב #16 ב- : אפריל 09, 2010, 13:02:29 »
אם יהיה רוב דתי זה לא ישפיע על כל אישה אחרת שלא שייכת למגזר ומקבלת את העקרונות שלו לא משנה מה הם.
אל תצביע תשפיע