תגובה לחרותניק.
יש לך דעה קצת מוטעית על החרידים.
החרידים לא מתנגדים לשרות צבאי. הם פשוט מתנגדים לשרות בצה"ל כפי שהוא היום.
אני בטוח שכולם שמעו על החייל שהואשם לאחרונה בזה שביקש מילדים ערבים בעזה (ב"עופרת יצוקה") לפתוח תיקים חשודים (לפי החוק הצבאי אסור היה לחייל לסכן ילד "תמים").
אני לא יודע מה גילך אבל אם שירתת בצה"ל אתה בטח יודע שאין שם הפרדה בין בנים לבנות ושהחיילות ברוב המקרים לא הכי צנועות (בלילה ישנם תורנויות מעורבות ולא צריך לנחש מה קורה שם).
היו לי הרבה שיחות עם צעירים חרדים ושמעתי מהם שדווקא הם היו רוצים להילחם באוייבי ישראל אבל לדבריהם צה"ל שולח חיילים למלחמה עם ידיים קשורות (ונאלצתי להסכים איתם).
הרבה חרדים אמרו לי שאם צה"ל יהיה צבא יהודי אמיתי עם חוקי מלחמה כמו בתורה הם יהיו הראשונים להתייצב בשדה הקרב (משום שבמלחמת מצווה כולם מצווים בימינו עד שיקום בעז"ה בית שלישי)

תגובה לRafoe
היום כמות החרדים שאינם מתגייסים לצבא בגלל "תורתו אומנותו" (ולא בגלל הסיבות שציינת) עומד על מעל 60,000, ואני לא מומחה בענייני הלכה אבל כל בר דעת יודע שעניין "תורתו אומנתו" זה דבר בעייתי (במילים עדינות) גם מבחינה הלכתית ויש רבנים שמכנים זאת חילול שמיים גדול מאוד.
אם תהית אז אני השתחררתי משרות קרבית בנח"ל רק לפני מספר חודשים וגם שהיתי מספר פעמים בבסיסים של גובניקים מסיבות כאלה ואחרות כך שאני יודע מצויין מה מתחולל שם, ואכן יש בעיה של צניעות וכד', אבל אל תשכח שלחרדים יש אלטרנטיבות ואם הם כל כך רוצים לשרת אז מדוע הם אינם מתגייסים לנח"ל החרדי למשל? ואם רבים מהם יתגייסו אין לי ספק שצה"ל ירחיב את מספר היחידות הקרביות עבור חרדים, לכן עניין הצניעות ודברים מהסוג הזה לפעמים (לא תמיד) מהווה תירוץ לחרדים שאינם מוכנים להשתתף במלחמות ישראל.
אני גם מודע לעובדה שיש חרדים שהולכים לשרות לאומי במקום, אבל הלוואי והבעיתיות עם חלק ניכר מהחרדים היה נגמר בשרות צבאי כי יש גם חלק לא קטן (כמו שכתוב באפשרות השנייה בסקר) שאינם עובדים ועוסקים אך ורק בתורה, ואני מניח שאתה יודע את מה שאמר הרמב"ם על הנושא הזה, וזה לא שאני חושב שהרמב"ם הוא אלוקים חלילה או משהו כזה אני פשוט מסכים איתו לחלוטין בנושא הזה, ואני יודע שזה לא יפה לומר את זה וזה לא פוליטקלי קורקט אבל זה מהווה נטל כלכלי וזה יכול לפתור לנו בעיות.
אגב אני לא שונא חרדים חס וחלילה ואני מקווה שלא עשיתי רושם כזה כי ההפך הוא הנכון, אני דוקא מאוד מכבד אותם על כך שהם חיים על פי תורה ומצוות, פשוט יש לי בעיה עם חלק מהמנהגים של חלקם שגורם להם להיות תלויים בכספי המסים ועל גבם של שאר הציבור שעובד קשה (וזה לא ששאר הציבור הוא תלית שכולה תכלת).