יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

הרב מלמד: הלאומיות החילונית היא בלתי מוסרית

<< < (4/12) > >>

El Blanco:

--- ציטוט של: עדן איסקוביץ על מאי 16, 2010, 14:36:33 ---בס''ד
אם כך, אז מחצית ממשפחתי אינם יהודים, וחלק נכבד מיהודי העולם אינם יהודים!
אלה הם דברי הבל! יהודי שאוכל חזיר עם חלב ביום כיפור - בשבילי הוא עדיין יהודי! כי הוריו יהודים, כי יש לו דם יהודי, כי הוא מזרע אברהם אבינו! אלה הם הקריטריונים ליהודי אמיתי! אתם מערבבים כאן שני מושגים שונים לחלוטין. יהדות היא קודם כל קבוצה אתנית, ורק אחר כך דת. אדם יכול לשנות את דתו אך הוא עדיין ישאר בן אותו עם. אי אפשר לשנות לאומיות! מי שנולד יהודי - ימות יהודי! זה מה שקרה גם בשואה, הנאצים יש''ו לא בדקו אם יהודי הוא שומר תרי''ג מצוות או לא, הם רצחו כל אדם שהיה לו דם יהודי! וזה מה שחשוב!

--- סוף ציטוט ---

אם אתה דתי אני נוצרי.
עם ישראל ללא תורה הוא לא עם ישראל. יהודי בארץ ללא תורה הוא גוי דובר עברית. עד שלא תמצא לי תכונה אחת יהודית בו אני מסרב להאמין כי מעבר
להיותו ילד שנולד במקרה לאם יהודייה יש בו יהדות.

חרותניק:

--- ציטוט של: רק_כך על מאי 16, 2010, 16:42:55 ---העם היהודי הוא קבוצה אתנית בגלל תורת ישראל ולא להפך. אילולא תורת ישראל יש סיכוי שאין ביני לבינך שום קשר.

--- סוף ציטוט ---
בסדר, אבל אני חושב שמבחינה גנטית אפשר למצוא את הקשר גם בינך לבין יהודי לא מאמין, וזוהי המציאות נקודה.

El Blanco:

--- ציטוט של: חרותניק על מאי 16, 2010, 16:52:33 ---בסדר, אבל אני חושב שמבחינה גנטית אפשר למצוא את הקשר גם בינך לבין יהודי לא מאמין, וזוהי המציאות נקודה.

--- סוף ציטוט ---

בסדר, אפשר למצוא קשר גנטי גם בין ערבי שהתגייר (יהודי לכל דבר) לבין נאצר, אז מה.....

חרותניק:

--- ציטוט של: רק_כך על מאי 16, 2010, 16:54:46 ---בסדר, אפשר למצוא קשר גנטי גם בין ערבי שהתגייר (יהודי לכל דבר) לבין נאצר, אז מה.....

--- סוף ציטוט ---

אל תקטין ראש..

El Blanco:

--- ציטוט של: חרותניק על מאי 16, 2010, 16:57:37 ---אל תקטין ראש..

--- סוף ציטוט ---

כוונתי היא שגנטיקה לא הופכת אדם ליהודי ולא משנה כמה תנסה לייפות את זה, להביא לכאן
טיעונים ממדענים ותיאורטיקנים אירופאיים כי עם ישראל הוא לא ככל העמים והמהות
שלו שונה ממהותם של כל העמים האחרים.

אדם יכול לצאת מעם ישראל ועדיין להיות קשור אלינו גנטית ואדם יכול להצטרף לעם
ישראל ולהיות קשור אלינו גנטית כחתול.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה