יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
הרב מלמד: הלאומיות החילונית היא בלתי מוסרית
m4a1:
--- ציטוט של: מתן92 על מאי 16, 2010, 13:32:18 ---כמו שרון אמר אתה לא יכול להיות יהודי אם אתה אוכל חזיר ביום כיפור ח''ו כמו שרון התווכח עם חזיזו השמאלן אמר לו יהודי זה מושג של אדם שמאמין בה' אתה לא יכול לקחת את המושג הזה כביכול להוריד או להוסיף מה שאתה רוצה או בכלל לא לעשות כלום ועדיין להקרא יהודי זה כמו שתיקח קולה תוסיף לו מוצרים שאין בקולה ועדיין תקרא לו קולה (קרדיט להם חח אחלה דימוי אהבתי)
--- סוף ציטוט ---
אבל מה הקריטריונים? לא לאכול חזיר? להניח תפילין? לשמור שבת? להיות חרדי? מה צריך כדי להיחשב יהודי?
מתן92:
רגע חח מה זהה זה שכתבתי שאתה לא יכול להיות יהודי אם אתה אוכל חזיר זה לא רון כתב זה אני כתבתי!
אם אתה באמת מתעניין בנושא רציני וכנה עם עצמיך תקרא את זה במיוחד פרק א'
פה http://www.rabbikahane.org/kahane/index.php?option=com_content&view=category&id=34&Itemid=56
זו המהות היהודית
עדן איסקוביץ:
בס''ד
אם כך, אז מחצית ממשפחתי אינם יהודים, וחלק נכבד מיהודי העולם אינם יהודים!
אלה הם דברי הבל! יהודי שאוכל חזיר עם חלב ביום כיפור - בשבילי הוא עדיין יהודי! כי הוריו יהודים, כי יש לו דם יהודי, כי הוא מזרע אברהם אבינו! אלה הם הקריטריונים ליהודי אמיתי! אתם מערבבים כאן שני מושגים שונים לחלוטין. יהדות היא קודם כל קבוצה אתנית, ורק אחר כך דת. אדם יכול לשנות את דתו אך הוא עדיין ישאר בן אותו עם. אי אפשר לשנות לאומיות! מי שנולד יהודי - ימות יהודי! זה מה שקרה גם בשואה, הנאצים יש''ו לא בדקו אם יהודי הוא שומר תרי''ג מצוות או לא, הם רצחו כל אדם שהיה לו דם יהודי! וזה מה שחשוב!
El Blanco:
--- ציטוט של: m4a1 על מאי 16, 2010, 11:47:00 ---השאלה אם מתייחסים לאמונה או גם לאורך החיים.
--- סוף ציטוט ---
אם מקיימים רק את אחד מהם (אמונה או אורח חיים, וואי, אתאיסט עם כיפה או "מאמין" שמחלל שבת) זו צביעות שהיא החטא הגרוע ביותר.
El Blanco:
--- ציטוט של: חרותניק על מאי 16, 2010, 11:00:28 ---תראה, אין לי שום בעיה שתגדיר חוסר אמונה כ"תינוקות שנישבו" או משהו כזה, אבל מעבר לזה שמה שמחבר בינינו היא תורת ישראל, עליך להכיר גם בעובדה שהעם היהודי זהו גם קבוצה אתנית (תרצה או לא תרצה), אגב איך לדעתך צריך להגדיר אותנו כגויים, מתבוללים או משהו אחר? (באמת אני שואל).
--- סוף ציטוט ---
העם היהודי הוא קבוצה אתנית בגלל תורת ישראל ולא להפך. אילולא תורת ישראל יש סיכוי שאין ביני לבינך שום קשר.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה