סקר

איך לדעתכם צריך להיקבע חוק השבות ?

להשאיר אותו כמו שהוא
2 (10%)
לבטל לחלוטין - מדינת כל אזרחיה
0 (0%)
לאפשר שבות רק ליהודי ע"פ ההלכה( אמא יהודייה)
14 (70%)
לאפשר שבות רק ליהודי בעל אופי יהודי
4 (20%)

סך הכל הצבעות: 1

כתב נושא: חוק השבות  (נקרא 2309 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
חוק השבות
« ב- : מרץ 27, 2010, 18:54:31 »
חוק השבות הוא חוק שמאפשר לכל אחד שאחד מסביו היה יהודי, מי שבן/בת זוגו יהודי או מי שבן/בת זוגו הוא בן או נגד של יהודים.

לקריאה נרחבת על חוק השבות פנו לויקיפדיה :

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%94%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%AA

התוצאה הישירה של חוק השבות במתכונתו הנוכחית היא כמובן מדינה עם אופי פחות יהודי ופעמים אף גרוע הרבה יותר.

לדוגמה, כנופיות נאו-נאצים קמות במדינה לא אחת, וחנויות לממכר בשר חזיר נפתחות במדינה חדשות לבקרים.

רציתי לראות איך חברי הפורום מתייחסים לחוק השבות הנוכחי והאם לדעתם צריך לשנות אותו ואם כן אז איך. 

אני בחרתי באפשרות הרביעית - אני חושב שרק אם נאפשר ליהודים עם מינימום הכרחי* של אופי/התנהגות יהודית, נוכל

להקים פה מדינה יהודית סבירה. אני לא חושב שצריך לאפשר לכל אחד שיהודי (שאמא שלו יהודייה) לעלות לישראל, כי לעיתים

מדובר באנשים שחוץ מכך שאמא שלהם יהודייה, כל קשר בינם לבין היהדות הוא מקרי בהחלט.

כמו כן הייתי רוצה לשמוע האם לדעתכם יש סיכוי לשנות את החוק הזה במדינה הנוכחית ?

*את המינימום ההכרחי להגדרת אדם בעל אופי/התנהגות יהודית תקבע ועדה מיוחדת (למשל, שמירת שבת זה מינימום הכרחי שכל יהודי חייב לבצע).

אנא השתתפו בסקר ונמקו את בחירתכם.

מנותק יובל הכהניסט

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
חוק השבות
« להגיב #1 ב- : מרץ 27, 2010, 19:11:21 »
בס"ד

אני בחרתי באפשרות הרביעית ואני חושב שצריך להכניס לפה יהודים שהם נאמנים למדינה ולא רק בגלל שהם יהודים לפי ההלכה.

ועם מישהו למשל יהודי אבל בן\בת זוגו לא יהודים אז צריך שהם התגיירו או שיוכיחו שהם נמאנים למדינה.

לגבי כנופיות הניאו-נאצים,אלו גויים רוסים.הם לא יהודים בכלל(לפי מה שזכור לי מלפני 3 שנים).

מנותק כהנא צדק- חוזר בתשובה

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
חוק השבות
« להגיב #2 ב- : מרץ 27, 2010, 19:27:05 »
גר  או  אמא יהודייה
« עריכה אחרונה: מרץ 27, 2010, 22:00:35 על ידי כהנא צדק- חוזר בתשובה »
לשכים בעיניכם

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
חוק השבות
« להגיב #3 ב- : מרץ 27, 2010, 20:14:18 »

לגבי כנופיות הניאו-נאצים,אלו גויים רוסים.הם לא יהודים בכלל(לפי מה שזכור לי מלפני 3 שנים).

נכון, כנראה הם לא יהודים, אבל איך הם הגיעו לארץ והם אזרחים בה ? - בגלל חוק השבות.

להערכתי 90 אחוז ממי שעולה בעזרת חוק השבות הוא לא יהודי על פי ההלכה וכמעט אף אחד מהם לא מנהל אורח חיים יהודי בסיסי.

מה שעצוב זה גם כאלה שהם כן יהודים על פי ההלכה (אמא שלהם יהודיה) כל קשר נוסף בינם לבין היהדות הוא מקרי בהחלט.

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • וְהַמַּשְׂכִּלִים יַזְהִרוּ כְּזֹהַר הָרָקִיעַ
חוק השבות
« להגיב #4 ב- : מרץ 27, 2010, 20:28:46 »
בחרתי בשלישית על אף היותי אדם מאמין חזק, וזאת משום שכך האפשרות הכי מציאותית, והרביעית אני מאמין שזה רק בתיאוריה ולא ניתן למימוש כולל (בחדרי חדרים אנו לא יודעים מה אף אדם עושה). ואפילו אם הוא יצהיר שהוא כמובן שומר שבת זה יכול לשמש רק כאנטרס בלבד ולשנות ממנהגו לאחר מכן.
סיבה נוספת היא שלעיתים היהודים  השבים ארצה חוזרים בתשובה במהלך שהותם בארץ.
אני מאמין שהקריטריונים כגון שמירת שבת כללית ולעיצוב יהודי אמיתי (ע"פ ההלכה)בארץ הקודש ניתנים למימוש רק לאחר בוא המשיח.
כל מה שהיה טוב, עכשיו נחשב רע.
התיישבות הייתה מצווה, עכשיו היא עבירה.
להתגייס לצבא היה זכות, עכשיו זה חובה, עבודת כפיים הייתה כבוד, עכשיו זו בושה.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
חוק השבות
« להגיב #5 ב- : מרץ 27, 2010, 20:37:47 »
בחרתי בשלישית על אף היותי אדם מאמין חזק, וזאת משום שכך האפשרות הכי מציאותית, והרביעית אני מאמין שזה רק בתיאוריה ולא ניתן למימוש כולל (בחדרי חדרים אנו לא יודעים מה אף אדם עושה). ואפילו אם הוא יצהיר שהוא כמובן שומר שבת זה יכול לשמש רק כאנטרס בלבד ולשנות ממנהגו לאחר מכן.
סיבה נוספת היא שלעיתים היהודים  השבים ארצה חוזרים בתשובה במהלך שהותם בארץ.
אני מאמין שהקריטריונים כגון שמירת שבת כללית ולעיצוב יהודי אמיתי (ע"פ ההלכה)בארץ הקודש ניתנים למימוש רק לאחר בוא המשיח.

מדבריך אני מסיק שני מסקנות :

1. ימשיכו להיפתח במדינה חנויות שמוכרות בשר חזיר (כי הרבה מאד יהודים שהם יהודים ע"פ ההלכה, אינם יהודים באופי שלהם).

2. אתה לא מאמין שהמשיח יכול לבוא בטוב, כי ביאה כזו יכולה להתרחש רק כאשר עם ישראל יעלה גבוה במדרגה הרוחנית.

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • וְהַמַּשְׂכִּלִים יַזְהִרוּ כְּזֹהַר הָרָקִיעַ
חוק השבות
« להגיב #6 ב- : מרץ 27, 2010, 20:53:09 »
מדבריך אני מסיק שני מסקנות :

1. ימשיכו להיפתח במדינה חנויות שמוכרות בשר חזיר (כי הרבה מאד יהודים שהם יהודים ע"פ ההלכה, אינם יהודים באופי שלהם).

2. אתה לא מאמין שהמשיח יכול לבוא בטוב, כי ביאה כזו יכולה להתרחש רק כאשר עם ישראל יעלה גבוה במדרגה הרוחנית.

1. לא ניתן קונקרטית להקהיל בא"י רק יהודים ע"פ ההלכה (דבר שאני תומך בו) זה רק בתיאוריה. היית יכול לדייק בשאלה אם כבר ולשאול "האם אתם תומכים באיסור חוק מכירת חזיר"?
לדאבוני גם גויים מוכרים כיום חזיר בא"י.
לא ניתן להעמיד למבחן יהודי (באופי) ולהחליט האם הוא ימשיך לנהוג כך(יצר הרע ויצר טוב), ולא ניתן להציב קריטריונים ברורים לברור יהודי(באופי).

2.משיח בן דויד יבוא "בדור שכולו זכאי - או בדור שכולו חייב"
אני מאמין שהו יכול לבוא בדור זכאי ולזה אני מצפה, אך התנאי שהצבת זה לא מה שיעשה מהפך מוחשי למעמד הרוחני של עמ"י.
כל מה שהיה טוב, עכשיו נחשב רע.
התיישבות הייתה מצווה, עכשיו היא עבירה.
להתגייס לצבא היה זכות, עכשיו זה חובה, עבודת כפיים הייתה כבוד, עכשיו זו בושה.

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
חוק השבות
« להגיב #7 ב- : מרץ 28, 2010, 01:02:00 »
אני בחרתי ברביעי,בגלל שלדעתי זה שאדם נולד לאמא יהודיה זה לא נותן לו זכויות יתר לעשות מה שהוא רוצה לעשות.
לגביי שמירת שבת אני לא חושב שזה המינימום שצריך יהודי לעשות,לפי דעתי מינימום זה לקיים אורך חיים מינימלי לפי ההלכה כלומר לא חייבים לבוש חרדי וכו אלה בהתנהגות בלבד אבל כמו שאמרתי זה רק הדבר המינימלי.
אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק חד כתער

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
חוק השבות
« להגיב #8 ב- : מרץ 28, 2010, 03:21:19 »
החוק הזה ממש בעייתי.יש לי שכנים חדשים (יהודים משיחיים) האנשים האלה מקימים באופן גלוי כת מסיונרית 2 מטר מביתי, הם אפילו התחילו בשיפוצים במטרה להסב את הבית לכנסייה , הם משתמשים בצורה צינית בחוק השבות , נכנסים לפה ומפיצים את הזבל שלהם ברחבי המדינה , ועל תטעו יש אלפים כאלה , בכל מקרה עם יש למישהו עצות אני אשמח לשמוע.