לא תלך רכיל בעמך.
דיני לשה"ר חלים על מי שחל עליו דין עמך - לא על כופרים וחובבי דת הרצח איסלם כגון יונה מצגר.
הנבל הזה נשא נאום במסגד של כפר המרצחים יאסוף - בו הוא אמר שהצתת השטיח במסגד היא
כמו השואה בה נרצחו 6 מליון יהודים. הוא אמר שהיהודים עושים למוסלמים מה שהנאצים עשו ליהודים.
אז כן, נצטט בגאון את העיתונים ואת העדויות הרבות הטוענות שמצגר הוא הומו, סוטה וחובב גברים.
כופר - גם אם אתה צודק ולא מוכן לקבל את דעתו שהוא סובר שבית המקדש צריך להיבנות רק משמיים,
המילה כופר היא עדיין הגזמה. כופר זה מישהו שלא מוכן לקבל את מציאות הבורא, או שלא מאמין שתהיה תחיית
המתים. אני לא חושב שדעתו בעניין המקדש הופכת אותו לכופר במובן הקלאסי של המילה. אם אתה אומר
שיש מצוות עשה לבנות את המקדש, אז אני בטוח שהוא התכוון שהוא ישתתף בבניית בית המקדש כאשר יהיה לזה אישור מהשמיים.
עדיף לדון את דבריו לזכותו.
חובב דת האיסלאם - אם אתה מסתמך על המקרה שהוא הלך לנחם את הערבים שנשרף להם המסגד, אני מסכים איתך
שזה לא בסדר וגם אני לא הייתי מצפה מהרב הראשי לישראל לעשות כך, אבל מכאן ועד לומר שהוא חובב דת האיסלאם יש דרך ארוכה . . .
אני לא זוכר ששמעתי אותו אומר שמוחמד הוא נביא אמת או שהקוראן הוא ספר קדוש . . .
גם פה אני מעדיף לדון אותו לכף זכות ולומר שהוא נסע לשם רק כדי להוריד את הלהבות, ואני בטוח שיש לכך סימוכין הלכתיים שלמען
מטרה כזו מותר לו ללכת לנחם גויים על שרפת בית תפילתם.
עיין בהלכות צדקה - נותנים צדקה לגוי בגלל דרכי השלום (סליחה על השיבוש בציטוט). אז אם לתת צדקה לגוי זה
בסדר הלכתית כדי לא לסכן יהודים, קל וחומר שללכת לנחם אותם שנשרף להם בית תפילה זה בסדר, כאשר התכלית זהה. (זה לפחות ההיקש שאני עושה).
זילות השואה - אמירה מיותרת ומרגיזה, לא במקום. אבל גם פה אני אלמד עליו זכות (אין לי מה להפסיד) ואומר שהוא
התכוון לזה שהצתת המסגד מזכירה את האירועים בליל הבדולח ששם נשרפו (בין השאר) בתי כנסת. ההיקש הוא בין הצתה
להצתה ולא כמו שאתה כתבת - בין הצתת המסגד לרציחתם של שישה מיליון.
עם זאת אני מודה שגם כאשר האמירה מוצגת בדרכי, עדיין יש פה זילות של אירועי ליל הבדולח, שנבעו משנאה טהורה.
-----------------------------------------------------------------
הגישה שלי שונה משלך ביחס ליהודים במצוות שבין אדם לחברו. אתה מקל עם עצמך ודן אחרים לחומרא ביתר קלות לדעתי.
יהודים כמו הרב מצגר ראויים ליחס מקל יותר.