כתב נושא: שאלה -אני לא מבין מה רע כל כך בקומוניזם?  (נקרא 7919 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק PencilAndPaper

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
ואני לא מתכוון לשלטון שהיה ברוסיה ,הרעיון עצמו מה רע בו?
גם אם הוא לא ניתן לביצוע עכשיו הוא לא רעיון מעוות אולי פשוט תמים מידי
וכדי שיתחילו להתייחס ככה כאן אל השמאל כי זה עושה שם ממש רע לקבוצה הזאת

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
שאלה -אני לא מבין מה רע כל כך בקומוניזם?
« להגיב #1 ב- : מרץ 14, 2010, 21:28:12 »
לא הבנתי את השורה האחרונה שלך.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #2 ב- : מרץ 14, 2010, 21:40:02 »
מה שקרה ברוסיה ובמזרח אירופה יחזור על עצמו בכל מדינה שמנהלת משק קומוניסטי.
אין לאזרחים בעלות על רכושם, כי כולם "שותפים" בהכל. הדירה שלך שייכת לממשלה. אפילו אם בנית את הבית שלך בעמל כפיך הוא שייך למדינה. השדה שהאיכר חורש שייך למדינה. המדינה לוקחת לו את כל היבול, ואם יש לו מזל היא משאירה לו קצת שיהיה לו מה לאכול בעצמו. סחורות ומצרכים מוקצים באופן שרירותי על ידי פקידי המדינה. אתה לא רשאי לקנות זוג נעליים נוסף, או קרטון חלב, או למלא מיכל דלק מעבר למכסה שלך. יש עוד אין ספור דוגמאות קטנות כאלה.

איכרים משאירים את גידולים להירקב בשדות כי אין להם סיבה לקצור בשביל שייקחו להם הכל ולא ישאר להם. לעובדים אין כל סיבה להתאמץ, ולתאגידים אין כל סיבה להתיעל. החנויות ריקות ואנשים מחכים שעות בתור. בפועל מה שקורה הוא שהשוק "השחור", השוחד והפרוטקציות מהווים את הכלכלה האמיתית שגם היא מאוד לא יעילה ומאוד לא צודקת.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #3 ב- : מרץ 14, 2010, 22:25:34 »
מה שקרה ברוסיה ובמזרח אירופה יחזור על עצמו בכל מדינה שמנהלת משק קומוניסטי.
אין לאזרחים בעלות על רכושם, כי כולם "שותפים" בהכל. הדירה שלך שייכת לממשלה. אפילו אם בנית את הבית שלך בעמל כפיך הוא שייך למדינה. השדה שהאיכר חורש שייך למדינה. המדינה לוקחת לו את כל היבול, ואם יש לו מזל היא משאירה לו קצת שיהיה לו מה לאכול בעצמו. סחורות ומצרכים מוקצים באופן שרירותי על ידי פקידי המדינה. אתה לא רשאי לקנות זוג נעליים נוסף, או קרטון חלב, או למלא מיכל דלק מעבר למכסה שלך. יש עוד אין ספור דוגמאות קטנות כאלה.

איכרים משאירים את גידולים להירקב בשדות כי אין להם סיבה לקצור בשביל שייקחו להם הכל ולא ישאר להם. לעובדים אין כל סיבה להתאמץ, ולתאגידים אין כל סיבה להתיעל. החנויות ריקות ואנשים מחכים שעות בתור. בפועל מה שקורה הוא שהשוק "השחור", השוחד והפרוטקציות מהווים את הכלכלה האמיתית שגם היא מאוד לא יעילה ומאוד לא צודקת.
יפה אמרת, אני רק יוסיף שכמובן שקפיטליזם איננו מושלם אך אין ספק שהוא עדיף בהרבה על
קומניזם/סוציאליזם/סוציאל דמוקרטי/מדינת רווחה לפחות במקרה של ישראל, לעומת זאת
יש גם מדינות שמסתדרות יפה עם סוציאליזם כמו ארצות סקנדינביה למשל אבל כמובן שאין מה להשוות בין המצב של
סקנדינביה לישראל, במקרה שלנו כפי שראינו ב14 שנים האחרונות עדיף קפיטליזם מלא אם אנחנו רוצים צמיחה כלכלית
ואולי עם מעט חמלה שלפחות אנשים שלא יכולים לעבוד (מסיבות מוצדקות כמובן) לא יגבעו ברעב..

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #4 ב- : מרץ 14, 2010, 22:27:57 »
אני לא ממש הייתי רוצה לחיות תחת משטר קומוניסטי, כי ראינו איך זה הרס כל מיני מדינות בעולם (בעיקר מדינות מזרח אירופה), אבל בכל זאת אני חושב שיש כמה דברים שאפשר ללמוד מהקומוניזם...
"אנחנו לא רוצים עקרונות, אנחנו רוצים עובדות!" (קלימנט וורושילוב)

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
« להגיב #5 ב- : מרץ 14, 2010, 23:32:42 »
הרעיון הקומוניסטי הוא יפה אבל אוטופי.
אף אורגניזם תבוני אינו מסוגל לקיים סדר חברתי נטול שחיתות ואינטרסנטיות.  הקומוניזם נותן פתח למגמה זו ועל כן היא נפרצת ועוברת כל גבול.
המשאבים שיש להשקיע ע"מ להלחם בתופעות השחיתות הם עצמם משחיתים ופוגעים בסדר החברתי...

כל העסק לא מתקתק כמו שצריך וזה מוכח כל פעם מחדש (ובעתיד לבוא גם בסין).

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #6 ב- : מרץ 14, 2010, 23:41:54 »
אני לא ממש הייתי רוצה לחיות תחת משטר קומוניסטי, כי ראינו איך זה הרס כל מיני מדינות בעולם (בעיקר מדינות מזרח אירופה), אבל בכל זאת אני חושב שיש כמה דברים שאפשר ללמוד מהקומוניזם...
תודה לך קומארד קומיסר.
והנה תשובה לשואל מה רע בקומוניזם על הנייר לפני יישומו ברוסיה...
http://www.aynrand.org/site/PageServer?pagename=reg_ar_cvc
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #7 ב- : מרץ 15, 2010, 01:32:23 »
תודה לך קומארד קומיסר.
והנה תשובה לשואל מה רע בקומוניזם על הנייר לפני יישומו ברוסיה...
http://www.aynrand.org/site/PageServer?pagename=reg_ar_cvc

אני אישית שחשבתי בעבר שקומניזם זה דבר טוב היום אני חושב בדיוק ההפך אבל מה שכן אני עדיין תומך במדינת רווחה
אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק דניאל בן יהושע

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #8 ב- : מרץ 15, 2010, 13:28:57 »
אני אישית שחשבתי בעבר שקומניזם זה דבר טוב היום אני חושב בדיוק ההפך אבל מה שכן אני עדיין תומך במדינת רווחה

בטח שתתמוך במדינת רווחה... עלאק לא חושב שקומוניזם זה דבר טוב... הקומוניסטים הנחילו לך את הרעיון של מדינת רווחה.
משרד הרווחה והסעד - או בשמו האמיתי "המשרד לרישום מובטלים" הינו משרד סרק הוא לא צריך להיות קיים בכלל, רק מעודד אנשים לא לעבוד, ולשבת על התחת ולעשות לא כלום.
דין יהושע בסיף! אמן.
ܕܝܢܐ ܕܝܗܘܫܘܥ ܒܣܝܦܐ! ܐܡܝܢ.

כ-מיליון יהודים מבריה"מ הארורה לשעבר מודים לך, הרב כהנא הי"ד זצוק"ל, על שגאלתנו מיד שעבוד מלכות עגלה!

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #9 ב- : מרץ 15, 2010, 13:34:25 »
בטח שתתמוך במדינת רווחה... עלאק לא חושב שקומוניזם זה דבר טוב... הקומוניסטים הנחילו לך את הרעיון של מדינת רווחה.
משרד הרווחה והסעד - או בשמו האמיתי "המשרד לרישום מובטלים" הינו משרד סרק הוא לא צריך להיות קיים בכלל, רק מעודד אנשים לא לעבוד, ולשבת על התחת ולעשות לא כלום.
יש הבדל גדול בין מדינת רווחה לקומוניזם. במדינת רווחה יש ייתרונות וזו שיטה שיכולה לעבוד בחברה של אנשים חרוצים וממושמעים, ולכן היא התאימה למדינות שונות באירופה לפני שהחלה הפלישה הגדולה של הפרזיטים המוסלמים.  

מנותק דניאל בן יהושע

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #10 ב- : מרץ 15, 2010, 13:58:55 »
יש הבדל גדול בין מדינת רווחה לקומוניזם. במדינת רווחה יש ייתרונות וזו שיטה שיכולה לעבוד בחברה של אנשים חרוצים וממושמעים, ולכן היא התאימה למדינות שונות באירופה לפני שהחלה הפלישה הגדולה של הפרזיטים המוסלמים.  
לא, אין הבדל - "מדינת רווחה" הוא רעיון שהמציאו הסוציאל-דמוקרטים, שם יפה לקומוניסטים שמאמינים בדמוקרטיה.
מה היתרונות במדינת רווחה? שהיא מכלכלת מגזרים שלמים על כספיו של מגזר אחר? וכך בעצם נוצרת תרבות ה-"מגיע לי": "מגיע לי כי אני אם חד הורית, מגיע לי כי אני אב ל-10 ילדים, מגיע לי כי אני בוס רם דרג, מגיע לי כי הקמתי מפעל באזור נחשל, מגיע לי כי אני שייך לאגודת הסטונדטים, מגיע לי כי אני מקופח, מגיע לי כי אני מסכן, מגיע לי כי אני גר באזור "עדיפות לאומית" " וכן הלאה והלאה.... בעצם כל האנשים שסבורים כי "מגיע להם" יוצרים מעמסה על המשק -> מעמסה על המשק מתבטאת בעצם באי יכולתם לעבוד -> אי יכולתם לעבוד מתבטאת באבטלה, במקרה זה סמויה - כי הם מקבלים קצבה כלשהי, אבל לא עובדים -> אתה מפסיד! אתה פראייר! כי אתה עובד, הפוליטיקאים ואוכלי החינם סועדים על חשבונך.

למרות שאני לא אוהב את המוסלמים, מאוד נוח להאשים את המוסלמים בהכל - אבל בעניין הזה הקומוניסטים הם האשמים הגדולים בכל הסיפור.

רווחה, אף פעם לא הייתה מעמסה של השלטון, אלא של החברה ומיוזמת הפרט לעזור - גם ביהדות. "צדקה" - לא מהממשלה, "קמחא דפסחא" - לא מהממשלה - אלא מהחברה ומהפרט עצמו.

אם אתה רוצה לדעת עוד אתה מוזמן להכנס לאתר "קו ישר" ולהסתכל בסעיפים "דמוקרטיה" ו-"רווחה וסעד".
דין יהושע בסיף! אמן.

כ-מיליון יהודים מבריה"מ הארורה לשעבר מודים לך, הרב כהנא הי"ד זצוק"ל, על שגאלתנו מיד שעבוד מלכות עגלה!

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #11 ב- : מרץ 15, 2010, 14:48:42 »
לא, אין הבדל - "מדינת רווחה" הוא רעיון שהמציאו הסוציאל-דמוקרטים, שם יפה לקומוניסטים שמאמינים בדמוקרטיה.
מה היתרונות במדינת רווחה? שהיא מכלכלת מגזרים שלמים על כספיו של מגזר אחר? וכך בעצם נוצרת תרבות ה-"מגיע לי": "מגיע לי כי אני אם חד הורית, מגיע לי כי אני אב ל-10 ילדים, מגיע לי כי אני בוס רם דרג, מגיע לי כי הקמתי מפעל באזור נחשל, מגיע לי כי אני שייך לאגודת הסטונדטים, מגיע לי כי אני מקופח, מגיע לי כי אני מסכן, מגיע לי כי אני גר באזור "עדיפות לאומית" " וכן הלאה והלאה.... בעצם כל האנשים שסבורים כי "מגיע להם" יוצרים מעמסה על המשק -> מעמסה על המשק מתבטאת בעצם באי יכולתם לעבוד -> אי יכולתם לעבוד מתבטאת באבטלה, במקרה זה סמויה - כי הם מקבלים קצבה כלשהי, אבל לא עובדים -> אתה מפסיד! אתה פראייר! כי אתה עובד, הפוליטיקאים ואוכלי החינם סועדים על חשבונך.

למרות שאני לא אוהב את המוסלמים, מאוד נוח להאשים את המוסלמים בהכל - אבל בעניין הזה הקומוניסטים הם האשמים הגדולים בכל הסיפור.

רווחה, אף פעם לא הייתה מעמסה של השלטון, אלא של החברה ומיוזמת הפרט לעזור - גם ביהדות. "צדקה" - לא מהממשלה, "קמחא דפסחא" - לא מהממשלה - אלא מהחברה ומהפרט עצמו.

אם אתה רוצה לדעת עוד אתה מוזמן להכנס לאתר "קו ישר" ולהסתכל בסעיפים "דמוקרטיה" ו-"רווחה וסעד".
כמו רוב המושגים המעשיים מדובר בספקטרום של מצבים בין קומוניזם מוחלט לשוק חופשי מוחלט. אי אפשר להשוות את הדגם של כלכלת שבדיה לבריה"מ.  בעקרון אני כן חושב שזה מוצדק להשתמש בקופה הציבורית כדי לתמוך באנשים במצוקה. יש אנשים שלא יכולים להתפרנס בגלל נכות או מחלה או מוגבלות כלשהי ולהם לדעתי חייבים לעזור להם. אני לא רוצה שהם יהפכו לקבצנים ויחיו על נדבות. בשל כך המדינה היא הגוף המתאים. אחרת מי ייתמוך בהם ועל פי איזה קריטריון ? הם זכאים לתמיכה והם לא צריכים להתחנן שייתנו להם כסף. אם אתה רוצה לתרום להם בנוסף על מה שהם זכאים לו דרך עמותות צדקה זו יוזמה מבורכת כמובן.

מנותק דניאל בן יהושע

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #12 ב- : מרץ 15, 2010, 16:18:04 »
כמו רוב המושגים המעשיים מדובר בספקטרום של מצבים בין קומוניזם מוחלט לשוק חופשי מוחלט. אי אפשר להשוות את הדגם של כלכלת שבדיה לבריה"מ.  בעקרון אני כן חושב שזה מוצדק להשתמש בקופה הציבורית כדי לתמוך באנשים במצוקה. יש אנשים שלא יכולים להתפרנס בגלל נכות או מחלה או מוגבלות כלשהי ולהם לדעתי חייבים לעזור להם. אני לא רוצה שהם יהפכו לקבצנים ויחיו על נדבות. בשל כך המדינה היא הגוף המתאים. אחרת מי ייתמוך בהם ועל פי איזה קריטריון ? הם זכאים לתמיכה והם לא צריכים להתחנן שייתנו להם כסף. אם אתה רוצה לתרום להם בנוסף על מה שהם זכאים לו דרך עמותות צדקה זו יוזמה מבורכת כמובן.

הו פה אתה מגיע לנקודה חשובה - משאל עם, העם יבחר למי הוא רוצה באמת ובתמים להעביר את הכסף! לא הפוליטיקאים יגידו לו - אלא הוא יחליט.
דין יהושע בסיף! אמן.

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #13 ב- : מרץ 16, 2010, 00:55:42 »

זה ממש לא נכון מה שאתה אומר,לי לדוגמא יש אח נכה הוא לא יכול לעבוד,אז למה שהוא לא יקבל כסף מהמדינה?????
אני משלם מיסים אז שישלמו גם לאנשים שלא יכולים לעבוד ושלא יקחו את כל הכסף לתחת השמן שלהם.

מנותק דניאל בן יהושע

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #14 ב- : מרץ 16, 2010, 09:41:18 »
זה ממש לא נכון מה שאתה אומר,לי לדוגמא יש אח נכה הוא לא יכול לעבוד,אז למה שהוא לא יקבל כסף מהמדינה?????
אני משלם מיסים אז שישלמו גם לאנשים שלא יכולים לעבוד ושלא יקחו את כל הכסף לתחת השמן שלהם.
תקרא את ההודעה האחרונה שלי(כן ידיד, הזאת שמעל לתגובה הזו) ותבין.
עבד לשיטה.
דין יהושע בסיף! אמן.

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #15 ב- : מרץ 17, 2010, 10:33:49 »
תקרא את ההודעה האחרונה שלי(כן ידיד, הזאת שמעל לתגובה הזו) ותבין.
עבד לשיטה.

לפי דעתי אתה עדיין טועה,אם יהיה משאל עם והעם יבחר למי לתת זה תהיה הטעות הגדולה ביותר כי כל אחד יבחר לפי מה שקרוב עליו.
מי שצריך לבחור זה בעלי מקצוע שאמורים להיות הפוליטיקאים,אבל הבעיה המרכזית היום היא שהפוליטיקאים של היום נבחרים מתוך רצון לכוח ושליטה של הבוחר בהם:אני בוחר בך אתה תתן לי תעזור לי תביא לי וכו.
הפוליטיקאים של היום מושחטים ולא בגלל הסוציאליזם בגלל הקפיטליזם שיצר תחרות ואחד דורס את השני רק כדיי להגיע גבוהה יותר.
ומה התוצאה?
אתה מקבל שר ביטחון שלא מוריד את הכיסויי מהמשקפת.
אתה מקבל שר תחבורה שמבין בתחבורת לגו.
אתה מקבל שר רווחה שמבין במונופול(המשחק).
ואתה מקבל ראש ממשלה(ביבי)כלב  בן כלב שכל רצונו זה ליצור 2 מעמדות שולט ונשלט..
מה שהוא מנסה ליצור זה כמו דוגמא לסוחר סמים ומסומם:בהתחלה הוא מפתה אותך וכשאתה מתמכר כל פעם שהוא מביא לך טיפת סם אתה מחשיב אותו כמו אלוהים.
זה מה שהם(הקפיטליסטים)רוצים,אותי לא תצליח להפיל בפח שלהם,עם זאת הניצול נוצר בגלל הערבים והחרדים שמביאים לעולם מיליון ילדים וגילו את החולשה במערכת הזאת,הם אשמים ולא המשטר הסוציאליסטי שנועד לעזור לחלשים באמת!!! >:(

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #16 ב- : מרץ 17, 2010, 13:54:38 »
הו פה אתה מגיע לנקודה חשובה - משאל עם, העם יבחר למי הוא רוצה באמת ובתמים להעביר את הכסף! לא הפוליטיקאים יגידו לו - אלא הוא יחליט.

הרעיון הוא שאתה תבחר בפוליטיקאי שמייצג את העמדה שלך בכל הנוגע לכסף.

אבל כאן הבעיה, מכיוון שיש התעסקות במיליון נושאים אחרים ולכן אתה בוחר את מי שהכי מתאים או יותר נכון במצב שלנו, מי שהכי פחות גרוע.

בנוגע למשאל עם, זה בעייתי כיוון שזו שאלה כללית. העם לא יכול לבחור כיצד לחלק את כספי המיסים, אם כי רוב העם בכלל לא מבין איך וכמה צריך ללכת לאן, מה הם השיקולים הכלכליים, ומה נכון לעשות עם הכסף.
כמה ילך לתקציב פיתוח? כמה לתקציב רגיל?
כמה לחנוך וכמה לביטחון?
מה יעשו עם הכסף של ביטחון או של החינוך?
איפה הכי טוב יהיה לקצץ?
כל השאלות האלו הם רק חלק ממרכיבי התקציב, וההון הקיים, ולכן יש צורך באיש מקצוע שהוא ישבור את הראש.
אם זה עובד בצורה מושלמת? ברור שלא, עדיף על כל דבר אחר.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #17 ב- : מרץ 17, 2010, 18:08:41 »
בס"ד

מה הבעיה בזה אתה שואל?

מנותק דניאל בן יהושע

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #18 ב- : מרץ 17, 2010, 19:07:46 »
לפי דעתי אתה עדיין טועה,אם יהיה משאל עם והעם יבחר למי לתת זה תהיה הטעות הגדולה ביותר כי כל אחד יבחר לפי מה שקרוב עליו.
מי שצריך לבחור זה בעלי מקצוע שאמורים להיות הפוליטיקאים,אבל הבעיה המרכזית היום היא שהפוליטיקאים של היום נבחרים מתוך רצון לכוח ושליטה של הבוחר בהם:אני בוחר בך אתה תתן לי תעזור לי תביא לי וכו.
הפוליטיקאים של היום מושחטים ולא בגלל הסוציאליזם בגלל הקפיטליזם שיצר תחרות ואחד דורס את השני רק כדיי להגיע גבוהה יותר.
ומה התוצאה?
אתה מקבל שר ביטחון שלא מוריד את הכיסויי מהמשקפת.
אתה מקבל שר תחבורה שמבין בתחבורת לגו.
אתה מקבל שר רווחה שמבין במונופול(המשחק).
ואתה מקבל ראש ממשלה(ביבי)כלב  בן כלב שכל רצונו זה ליצור 2 מעמדות שולט ונשלט..
מה שהוא מנסה ליצור זה כמו דוגמא לסוחר סמים ומסומם:בהתחלה הוא מפתה אותך וכשאתה מתמכר כל פעם שהוא מביא לך טיפת סם אתה מחשיב אותו כמו אלוהים.
זה מה שהם(הקפיטליסטים)רוצים,אותי לא תצליח להפיל בפח שלהם,עם זאת הניצול נוצר בגלל הערבים והחרדים שמביאים לעולם מיליון ילדים וגילו את החולשה במערכת הזאת,הם אשמים ולא המשטר הסוציאליסטי שנועד לעזור לחלשים באמת!!! >:(

ראשית, מושחתים בת' ולא בט'.
שנית, איני טועה - אלא אתה, המצב דהיום הוא מצב שבו למפלגות יש כח - יש להן 120 צירים והן יכולות לעשות כל העולה רוחן(משרדים, ועדות חקיקה, רשויות, נציבויות וכו' וגו'), ברגע שכוח המפלגה/המפלגות יוחלש על ידי:
א. צמצום מושבי הכנסת מ-120 ל-70.
ב. ביטול מוסד ראש הממשלה והפיכת מוסד הנשיא למוסד שנבחר אחת ל-6 שנים (והכנסת תבחר כל 4 שנים(במצב רגיל כן)), כשהנשיא אינו ח"כ.
ג. המשך נטרול כוח המפלגה על ידי הפיכת 20 מושבים מתוך ה-70 למושבים של מועמדים עצמאיים, שאינם קשורים בשום אופן לאף אחת מהמפלגות.
ד. 5 שרים בממשלה, כשאף אחד מהם אינו חבר כנסת מכהן, אלא איש מקצוע(שר הבטחון, שר הפנים, שר האוצר, שר המשפטים ושר החוץ).

ברגע שזה יקרה - העם יוכל להחליט.
רואים שלא קראת את הודעתי הקודמת - כשאני מפנה לקישור כלשהו, אני מצפה שמי שיבוא להתווכח איתי לא יתווכח איתי על סרק - אלא יקרא את המראה מקום אליו הפנתי אותו.

אני שוב מפנה אותך לאתר "קו ישר" לסעיפים "דמוקרטיה" ו"רווחה וסעד".

דין יהושע בסיף! אמן.