כתב נושא: חדשות משמחות :"הקצין המתעלל" מכפיר לא יישלח לכלא  (נקרא 2573 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3861077,00.html

הבן אדם גיבור. הוא הפסיק ירי רציף לעבר ישוב יהודי בזה שהוא הוריד כאפות לכמה ערבים חפים מפשע.

בדרך כלל אני נגד פגיעה בחפים מפשע (שהם לבדם), אבל אם זה מה שיפסיק ירי לעבר יהודים אז פגיעה מידתית

בחפים מפשע היא לגיטימית ולעיתים אף מבורכת ורצויה .

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
צחוק הגורל. הקצין הזה שהרים יד על אנשים חפים מפשע יצא זכאי, בעוד שאני לפני שלוש שנים פתחו לי תיק במשטרה פשוט כי לגמרי לא בכוונה נכנסתי באוטו של מישהו...
"אנחנו לא רוצים עקרונות, אנחנו רוצים עובדות!" (קלימנט וורושילוב)

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
צחוק הגורל. הקצין הזה שהרים יד על אנשים חפים מפשע יצא זכאי, בעוד שאני לפני שלוש שנים פתחו לי תיק במשטרה פשוט כי לגמרי לא בכוונה נכנסתי באוטו של מישהו...

א. הוא ישב במעצר ובמחבוש מספר לא מבוטל של ימים.

ב. הוא אכן הרים יד על חפים מפשע, אבל זה מנע ירי על ישוב יהודי ולכן המעשה שלו לגיטימי.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
א. הוא ישב במעצר ובמחבוש מספר לא מבוטל של ימים.

ב. הוא אכן הרים יד על חפים מפשע, אבל זה מנע ירי על ישוב יהודי ולכן המעשה שלו לגיטימי.

אם האנשים האלה רצו לירות על יישוב יהודי הוא היה יכול פשוט לעצור אותם לחקירה בלי להרים עליהם יד. בדיוק כמו שאותי לקחו לחקירה במקום להרביץ לי...

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אם האנשים האלה רצו לירות על יישוב יהודי הוא היה יכול פשוט לעצור אותם לחקירה בלי להרים עליהם יד. בדיוק כמו שאותי לקחו לחקירה במקום להרביץ לי...

האנשים שהוא הכה, לא היו האנשים שירו על הישוב היהודי. הם סתם היו אזרחים תמימים שעברו במקום.

אבל הנקודה היא שההכאה שלהם גרמה לפושעים המרצחים להפסיק לירות על הישוב.

אין מה לעשות, במצבים כאלו חייבים לתפוס קורבן חף מפשע למען יראו ויראו. ועובדה שאחרי שהוא עשה זאת הפסיק הירי על הישוב.

אני בטוח שגם אם אתה הייתה נתקל בסיטואציה כזו בחיים (לוו דווקא עם ערבים) הייתה נוהג אותו דבר.

מנותק קישקשתא

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
"הקצין המתעלל"... איזו כותרת Ynet-ית טיפוסית
אדם מלול צריך לקבל צל"ש.

מזכיר את "פקודה בלתי חוקית" למי שראה

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
האנשים שהוא הכה, לא היו האנשים שירו על הישוב היהודי. הם סתם היו אזרחים תמימים שעברו במקום.

אבל הנקודה היא שההכאה שלהם גרמה לפושעים המרצחים להפסיק לירות על הישוב.

אין מה לעשות, במצבים כאלו חייבים לתפוס קורבן חף מפשע למען יראו ויראו. ועובדה שאחרי שהוא עשה זאת הפסיק הירי על הישוב.

אני בטוח שגם אם אתה הייתה נתקל בסיטואציה כזו בחיים (לוו דווקא עם ערבים) הייתה נוהג אותו דבר.

לא הייתי עושה משהו למישהו שלא עשה לי כלום. ובכלל אני לא מבין את ההיגיון בלהרביץ לאנשים חפים מפשע כדי "למנוע ירי על יישוב יהודי"...

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
לא הייתי עושה משהו למישהו שלא עשה לי כלום. ובכלל אני לא מבין את ההיגיון בלהרביץ לאנשים חפים מפשע כדי "למנוע ירי על יישוב יהודי"...

אני אתן לך את דוגמת ילד הכאפות.

תתאר לך שאתה יושב בכיתה ושולחן מאחוריך יושבים שניים שאחד מהם (רק אחד) כל הזמן מלביש לך כאפות.

כל אחד מהם מצביע על השני ואומר : "זה הוא", כך שאינך יכול להחליט מי זה שמכה אותך באמת.

יש לך שתי אופציות :

1. לא לעשות כלום ולהמשיך לחטוף כאפות כמו כל ילד כאפות קלאסי.

2. לקום לתפוס את אחד מהם, לא משנה מי, ולפוצץ לו את הצורה. בין אם זה הפושע או החף מפשע התוצאה תהיה שאתה לא תקבל
יותר כאפות. נכון, המחיר כואב : יתכן שהרבצת לאדם שלא הזיק לך מעולם, אבל אין ברירה, אלא אם אתה רוצה להמשיך לקבל מכות.

חוץ מזה כלום לא עוזר - לא ללכת למנהל ולא להתחנן מהם להפסיק. אז תחליט אתה מה נראה לך יותר הגיוני.

דרך אגב, פה המקרה הוא גרוע פי כמה, כי פה לא מרביצים, אלא יורים עלינו, דבר שיכול להביא להרג. אז קל וחומר
שבמצב הזה אפשר וצריך להכות כמה אנשים חפים מפשע כדי להגיע לתוצאות הראויות.  

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
אני אתן לך את דוגמת ילד הכאפות.

תתאר לך שאתה יושב בכיתה ושולחן מאחוריך יושבים שניים שאחד מהם (רק אחד) כל הזמן מלביש לך כאפות.

כל אחד מהם מצביע על השני ואומר : "זה הוא", כך שאינך יכול להחליט מי זה שמכה אותך באמת.

יש לך שתי אופציות :

1. לא לעשות כלום ולהמשיך לחטוף כאפות כמו כל ילד כאפות קלאסי.

2. לקום לתפוס את אחד מהם, לא משנה מי, ולפוצץ לו את הצורה. בין אם זה הפושע או החף מפשע התוצאה תהיה שאתה לא תקבל
יותר כאפות. נכון, המחיר כואב : יתכן שהרבצת לאדם שלא הזיק לך מעולם, אבל אין ברירה, אלא אם אתה רוצה להמשיך לקבל מכות.

חוץ מזה כלום לא עוזר - לא ללכת למנהל ולא להתחנן מהם להפסיק. אז תחליט אתה מה נראה לך יותר הגיוני.

דרך אגב, פה המקרה הוא גרוע פי כמה, כי פה לא מרביצים, אלא יורים עלינו, דבר שיכול להביא להרג. אז קל וחומר
שבמצב הזה אפשר וצריך להכות כמה אנשים חפים מפשע כדי להגיע לתוצאות הראויות.  

ייתכן שיש משהו בדבריך, אבל אני במקרה כזה, בניגוד למשטרת ישראל שישר קפצה למסקנות וזימנה אותי לחקירה על לא עוול בכפי, אני הייתי מפעיל שיקול דעת. הייתי מנסה לחשוב מי מבין השניים יותר סביר שהוא הרים עליי יד, מה היה המניע שלו, וכדומה.