אדרבא, אם הזמן שלך מוגבל למה אתה כל כך ממהר לענות? קח שבוע, חודש או שנה ותן תשובה רצינית, ככה זה לא רציני,
או שמנהלים דיון או שלא מנהלים דיון, כשאתה מתייחס לרבע נקודה שלי שנוח לך להתייחס אליה אז בשביל מה הדיון?
אתה טוען שהמקור הוא מערבי ואפריקני, ואני טוען שהמקור הוא יהודי ומערבי.
אבל סתם "לטעון" זה לא מספיק. אני הצבעתי על מספר אלמנטים שקיימים בבלוז שהוא אימץ אליו מאפריקה. האלמנטים האלה יכלו לבוא רק מהפריקה, לא משום מקום אחר, והם (בין השאר):
*מבנה ה 12 bar, 12 התיבות.
* מוטיב השאלה תשובה.
*השימוש הנרחב בבלו נוטס. (blue notes)
עכשיו בלי התחמקויות. עד שלא תסביר לי מה המקור של האלמנטים האלה אין טעם להמשיך.
יתרה מזו, אתה טוען שמקורה של מוזיקה אמריקאית בכלל הוא מערבי ואפריקני.
תפסיק להעליל, מעולם לא טענתי דבר כזה. ישנם זרמים במוזיקה האמריקאית שהם מאד "לבנים", למשל סצנת הגראנג' לכיוון המטאל על סגנונותיו השונים, כמעט לא תראה להקות שמנגנות את הסגנונות האלה שחבריהן שחורים. אם תשמע את המוזיקה הזו אתה תבין שהיא מאד נוגדת את התרבות האפריקאית - היא ברוטאלית, רעשנית ומדוייקת.
ואני טוען שהוא יהודי ומערבי, ושלא הייתה השפעה משמעותית מאפריקה.
אני רק רוצה להדגיש שוב שכל האקדמאים הבכירים לחלוטין בצד שלי ואין כמעט אף פרופסור שיתמוך בגרסא שלך. ואני בא מהאקדמיה.
כל הויכוחים והנימוקים שלנו לא שווים פרוטה אם אין הוכחה ממשית, אם לא תוכל להביא לנו דוגמאות של מוזיקה אפריקנית מקורית שנשמעת כמו רוקנרול או כמו מוזיקה אמריקנית אחרת.
שטויות. בלוז לא נשמע כמו מוסיקה אפריקאית, ועוד פחות מכך הוא נשמע כמו מוזיקת כליזמר או מוזיקה אירופאית אחרת. בלוז הוא אנומליה, הוא לא דומה באופן מובהק לאף אחד מהסגנונות שמרכיבים אותו, משל למה הדבר דומה? זה כמו שאני אראה לך עוגה ואטען שהכנתי אותה מקקאו, חלב, ביצים וקמח, אתה תבקש ממני להראות לך את המרכיבים וכשאראה לך אתה תגיד "שקרן, זה (הקמח והביצים) לא נראה כמו עוגה, זה אפילו לא מזכיר עוגה!"
הבלוז פותח בארה"ב, על ידי שחורים ולבנים ויש בו יסודות מערביים ואפריקאים. כדי להבין את התהליך וה"אבולוציה" שיצרה לבסוף את התוצאה יש צורך בלימוד מעמיק. הוא לא ממש נשמע כמו מוזיקה אירופאית למרות שיש בו אלמנטים ממנה, ולא ממש כמו מוזיקה אפריקאית למרות שיש בו גם אלמנטים ממנה.
גם מוזיקת הכליזמר אפילו לא מזכירה רוקנרול או מוזיקה אמריקאית אחרת, היא דומה להפליא למוזיקה בלקנית. כך שגם הטיעון שלך לגבי מקורותיו היהודיים של הרוקנרו'ל נפל.
נדב, אתה חושב ששחורים יותר מוכשרים מיהודים. אני חושב שיהודים יותר מוכשרים משחורים. זהו באמת שורש הויכוח שלנו.
יפה, כשהעניינים מסתבכים אתה פשוט מתחיל להמציא שקרים? מתי טענתי דבר כזה? זו שאלה מורכבת, יש תחומים שבהם שחוריםפ בהחלט יותר מוכשרים מיהודים - למשל ספורט. במוזיקה... כנראה שכן אם כי לא בהרבה. יש מוזיקאים יהודים אדירים כמו גם שחורים. בכל הקשור למדעים, פיסיקה טכנולוגיה וכו' - יהודים הרבה יותר מוכשרים משחורים.
אני פשוט מתנגד לניסיון הגזעני שלך להציג את השחורים בתור שימפנזות מהג'ונגל, "המפגרים האלה מאפריקה" - ולניסיון המגוחך שלך לטעון שהם לא תרמו שום דבר מעולם. אין לי ספק שזה נובע אך ורק מהשנאה שלך כלפי שחורים, ואני מתנגד לגזענות.