כתב נושא: תוכניות שעשיתי עם גוי נוצרי מפורסם נגד האיסלאם  (נקרא 19848 פעמים)

0 משתמשים ו- 3 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
תוכניות שעשיתי עם גוי נוצרי מפורסם נגד האיסלאם
« להגיב #25 ב- : פברואר 22, 2010, 00:20:02 »
אוהד הפועל,
1.) וכפי שאומר הרמב"ם על אחרית הימים שאדם אינו יודע איך יראה עד שיהיה.
2.) ביהדות יש דבר כזה שנקרא גם משפט המלוכה, ז"א שקיימת מערכת חוקים מקבילה ונוספת על ההלכה של השלטון היהודי המקומי המונרכי.
אחאב ואיזבל השתמשו בעדים ודנו את נבות בבית דין המלוכני של ממלכת ישראל (עליה מלך אחאב) ולא בסנהדרין בדרג 71 בירושלים (ממלכת ישראל לא שלטה על ירושלים, כי אם ממלכת יהודה) ולא בפורום של 23.
נכון שצריך 2 עדים, ושהם יכולים להיות עדי שקר, אבל בהליך הוגן (מה שלא היה בבית דינו של אחאב שכאמור לא היה פורום הלכתי אלא מלוכני) המטרה תהיה חקירה שתי וערב של העדים כדי לוודא שאינם עדי שקר (דינם של עדים זוממים שנתפסים הוא כדינו של הנאשם באם היה מחויב בדין, כך שזה גם מהווה הרתעה חמורה לעדי שקר).
3.) כפי שכתבתי לך, הצופים הם מיעוט בטל, שמוכרז גם ככופר על ידי רוב האסלאם, דרך אגב, והם גם עוסקים בג'האד מאוד מאוד פיזי בצ'צ'ניה, כך שגם עליהם לא הייתי שם את הכסף שלי.
4.) אני לא יודע מה הכעיס את הרבנים בזה, אבל מה שכן, אני חייב לדייק בסיפור שסיפר לך אותו חייל (שהוא רק קמצוץ ממה שהיה ליהדות לומר על ישוע עצמו, כאמור)- ישוע בסיפור הזה היה תלמידו של רבי יהושע בן פרחיה (דבר שלא עומד באותו קו כרונולוגי עם הסיפר הנוצרי) הם הגיעו לאכסניה שם אמר רבי יהושע שהאכסניה נאה, ישוע הגיב שעיניה של בעלת האכסניה (ויכול להיות שהיא זו שעמדה בדלפק) טרוטות (ככתוב).
טרוטות יכול להיות מובן כיפות, וזה יכול להיות מובן כמכוערות או עייפות.
כאמור ישוע סולק גם בגלל חטאים הרבה יותר חמורים, זה רק אנקדוטה על תלמיד שציפו ממנו יותר.
והבאתי גם את ההשוואה לתלמידו של אלישע הנביא הוא גיחזי.
הברית החדשה נכתבה הרבה אחרי ישוע על ידי ממשיכיו ושליחיו, שום מילה בברית החדשה לא נכתבה על ידיו אישית וגם הנוצרים מכירים בכך.
מי שניתק בין הנצרות למצוות המעשיות היה בכלל שאול התרסי הוא פאולוס (ויש שאומרים שזה בכלל פטרוס, האפיפיור הראשון- או בשמו העברי שמעון כיפא).
זה שהוא היה הומוסקסואל, זה ממקורות יהודיים מגוונים (ובראשם "תולדות ישו" אבל לא רק, זה גפ מופיע בכתבי פרשנות על התלמוד, דברי אגדה וכו').

בנוגע למה שכתבת בסוף, שכחת את היטלר, מאו טסה טונג, לנין וסטאלין.
ולגבי עץ הדעת, אני אביא פה את מה שאמר הרמב"ם בנדון-
"איש מלומד הקשה עלי לפני שנים רבות קושיה מופלאה. ראוי להתבונן בקושיה זאת ובתשובה שהשבנו לפותרה...  
אמר המקשה: מפשוטו של מקרא נראה שהכוונה הראשונה היתה שהאדם יהיה כשאר בעלי-החיים בלי שׂכל ובלי מחשבה ולא יבחין בין טוב לרע; וכאשר המרה (את פי האל) גרם לו מריו בהכרח את השלמות הגדולה ביותר לאדם, והיא שתהיה לו הבחנה זאת המצויה בנו. הבחנה זאת היא הנכבדה מכל התכונות המצויות לנו ובעבורה אנו עצמים. ומפליא הוא שעונשו על מריו הוא שניתנה לו שלמות שלא היתה לו, והיא השׂכל. אין זה אלא כדברי האומר שאיש מן האנשים המרה (את פי האל) והפליג בפשעו ואז שינו צורתו, ועשׂאוהו כוכב בשמים. זאת היתה כוונת הקושיה ומשמעותה, אף כי לא היתה מנוסחת כך.
שמע את תוכן תשובתנו. אמרנו: אתה, המעיין ברעיונות העולים ראשונים על דעתך, והחושב שאתה מבין ספר, שהוא הנחיה לראשונים ולאחרונים, בעוברך עליו באחת משעות הפנאי מן השתייה והמשגל כמי שעובר על ספר מספרי דברי-הימים או על שיר מן השירים - בדוק ביישוב הדעת והתבונן! הרי אין הדבר כמו שחשבת ברעיון שצץ ראשונה, אלא כמו שיתברר כאשר תתבונן בדברים אלה. כי השׂכל, שאותו השפיע אלהים על האדם - והיא שלמותו האחרונה - הוא אשר היה לאדם קודם מריו, ובגללו נאמר עליו שהוא בצלם אלהים ובדמותו. בגללו פנה אליו בדיבור וציווה אותו, כמה שאמר: וַיְצַו ה' אלהים [על האדם לאמֹר: מכל עץ הגן אָכֹל תֹּאכֵל. ומעץ הדעת טוב ורע לא תֹאכַל ממנו...] (בראשית ב', 16-17), ואין ציווי לבהמות ולא למי שאין לו שׂכל . בשׂכל הוא מבחין בין אמת ושקר, וזה, השׂכל, היה מצוי בו שלם וגמור. ואִילו מגונה ויפה  הם מן המפורסמות  ולא מן המושׂכלות, שהרי אין אומרים "שמים כדוריים - יפה", ו"הארץ שטוחה - מגונה", אלא אומרים "אמת" ו"שקר". גם בלשוננו (העברית) אנו אומרים על הנכון והכוזב: אמת ושקר ועל היפה והמגונה: טוב ורע. והנה בשׂכל מכיר האדם את האמת מן השקר, וכן הוא בכל הדברים המושׂכלים.
כאשר היה [אדם הראשון] במצבו השלם הגמור ביותר, הרי חרף טבע-בריאתו ומושׂכלותיו, אשר בגללם נאמר עליו: ותחסרהו מעט מאלהים (תהלים ח', 6), לא היה לו בכלל כוח המיועד לעסוק במפורסמות. הוא לא השׂיג אפילו את הברור ביותר בין המפורסמות לגנאי והוא חשיפת הערווה. דבר זה לא היה מגונה בעיניו והוא לא השׂיג את הגנאי שבו. וכאשר המרה (את פי האל) ונטה לעבר תאוותיו הדמיוניות ותענוגות חושיו הגופניים, כפי שאמר: כי טוב העץ למאכל וכי תאוָה הוא לעֵינַיִם (בראשית ג', 6) - נענש בכך שנשללה ממנו אותה השׂגה שׂכלית. לכן הוא המרה את הצו אשר נצטווה מפאת שׂכלו ותהי לו השׂגת המפורסמות. הוא נשתקע בציון הדברים כמגונים או כיפים. אותה שעה ידע את ערכו של מה שאבד לו ושממנו נתערטל ולאיזה מצב הגיע. לכן נאמר: והייתם כאלהים יֹדעי טוב ורע (בראשית ג', 5), ולא נאמר: יודעי שקר ואמת או משיגי שקר ואמת.
לגבי ההכרחי אין טוב ורע כלל, אלא יש שקר ואמת כו'...  
השבח לבעל החפץ,אשר תכליתו וחוכמתו לא יושגו.

אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #26 ב- : פברואר 22, 2010, 01:09:40 »
אוהד הפועל,
1.) וכפי שאומר הרמב"ם על אחרית הימים שאדם אינו יודע איך יראה עד שיהיה.
2.) ביהדות יש דבר כזה שנקרא גם משפט המלוכה, ז"א שקיימת מערכת חוקים מקבילה ונוספת על ההלכה של השלטון היהודי המקומי המונרכי.
אחאב ואיזבל השתמשו בעדים ודנו את נבות בבית דין המלוכני של ממלכת ישראל (עליה מלך אחאב) ולא בסנהדרין בדרג 71 בירושלים (ממלכת ישראל לא שלטה על ירושלים, כי אם ממלכת יהודה) ולא בפורום של 23.
נכון שצריך 2 עדים, ושהם יכולים להיות עדי שקר, אבל בהליך הוגן (מה שלא היה בבית דינו של אחאב שכאמור לא היה פורום הלכתי אלא מלוכני) המטרה תהיה חקירה שתי וערב של העדים כדי לוודא שאינם עדי שקר (דינם של עדים זוממים שנתפסים הוא כדינו של הנאשם באם היה מחויב בדין, כך שזה גם מהווה הרתעה חמורה לעדי שקר).
3.) כפי שכתבתי לך, הצופים הם מיעוט בטל, שמוכרז גם ככופר על ידי רוב האסלאם, דרך אגב, והם גם עוסקים בג'האד מאוד מאוד פיזי בצ'צ'ניה, כך שגם עליהם לא הייתי שם את הכסף שלי.
4.) אני לא יודע מה הכעיס את הרבנים בזה, אבל מה שכן, אני חייב לדייק בסיפור שסיפר לך אותו חייל (שהוא רק קמצוץ ממה שהיה ליהדות לומר על ישוע עצמו, כאמור)- ישוע בסיפור הזה היה תלמידו של רבי יהושע בן פרחיה (דבר שלא עומד באותו קו כרונולוגי עם הסיפר הנוצרי) הם הגיעו לאכסניה שם אמר רבי יהושע שהאכסניה נאה, ישוע הגיב שעיניה של בעלת האכסניה (ויכול להיות שהיא זו שעמדה בדלפק) טרוטות (ככתוב).
טרוטות יכול להיות מובן כיפות, וזה יכול להיות מובן כמכוערות או עייפות.
כאמור ישוע סולק גם בגלל חטאים הרבה יותר חמורים, זה רק אנקדוטה על תלמיד שציפו ממנו יותר.
והבאתי גם את ההשוואה לתלמידו של אלישע הנביא הוא גיחזי.
הברית החדשה נכתבה הרבה אחרי ישוע על ידי ממשיכיו ושליחיו, שום מילה בברית החדשה לא נכתבה על ידיו אישית וגם הנוצרים מכירים בכך.
מי שניתק בין הנצרות למצוות המעשיות היה בכלל שאול התרסי הוא פאולוס (ויש שאומרים שזה בכלל פטרוס, האפיפיור הראשון- או בשמו העברי שמעון כיפא).
זה שהוא היה הומוסקסואל, זה ממקורות יהודיים מגוונים (ובראשם "תולדות ישו" אבל לא רק, זה גפ מופיע בכתבי פרשנות על התלמוד, דברי אגדה וכו').

בנוגע למה שכתבת בסוף, שכחת את היטלר, מאו טסה טונג, לנין וסטאלין.
ולגבי עץ הדעת, אני אביא פה את מה שאמר הרמב"ם בנדון-
"איש מלומד הקשה עלי לפני שנים רבות קושיה מופלאה. ראוי להתבונן בקושיה זאת ובתשובה שהשבנו לפותרה...  
אמר המקשה: מפשוטו של מקרא נראה שהכוונה הראשונה היתה שהאדם יהיה כשאר בעלי-החיים בלי שׂכל ובלי מחשבה ולא יבחין בין טוב לרע; וכאשר המרה (את פי האל) גרם לו מריו בהכרח את השלמות הגדולה ביותר לאדם, והיא שתהיה לו הבחנה זאת המצויה בנו. הבחנה זאת היא הנכבדה מכל התכונות המצויות לנו ובעבורה אנו עצמים. ומפליא הוא שעונשו על מריו הוא שניתנה לו שלמות שלא היתה לו, והיא השׂכל. אין זה אלא כדברי האומר שאיש מן האנשים המרה (את פי האל) והפליג בפשעו ואז שינו צורתו, ועשׂאוהו כוכב בשמים. זאת היתה כוונת הקושיה ומשמעותה, אף כי לא היתה מנוסחת כך.
שמע את תוכן תשובתנו. אמרנו: אתה, המעיין ברעיונות העולים ראשונים על דעתך, והחושב שאתה מבין ספר, שהוא הנחיה לראשונים ולאחרונים, בעוברך עליו באחת משעות הפנאי מן השתייה והמשגל כמי שעובר על ספר מספרי דברי-הימים או על שיר מן השירים - בדוק ביישוב הדעת והתבונן! הרי אין הדבר כמו שחשבת ברעיון שצץ ראשונה, אלא כמו שיתברר כאשר תתבונן בדברים אלה. כי השׂכל, שאותו השפיע אלהים על האדם - והיא שלמותו האחרונה - הוא אשר היה לאדם קודם מריו, ובגללו נאמר עליו שהוא בצלם אלהים ובדמותו. בגללו פנה אליו בדיבור וציווה אותו, כמה שאמר: וַיְצַו ה' אלהים [על האדם לאמֹר: מכל עץ הגן אָכֹל תֹּאכֵל. ומעץ הדעת טוב ורע לא תֹאכַל ממנו...] (בראשית ב', 16-17), ואין ציווי לבהמות ולא למי שאין לו שׂכל . בשׂכל הוא מבחין בין אמת ושקר, וזה, השׂכל, היה מצוי בו שלם וגמור. ואִילו מגונה ויפה  הם מן המפורסמות  ולא מן המושׂכלות, שהרי אין אומרים "שמים כדוריים - יפה", ו"הארץ שטוחה - מגונה", אלא אומרים "אמת" ו"שקר". גם בלשוננו (העברית) אנו אומרים על הנכון והכוזב: אמת ושקר ועל היפה והמגונה: טוב ורע. והנה בשׂכל מכיר האדם את האמת מן השקר, וכן הוא בכל הדברים המושׂכלים.
כאשר היה [אדם הראשון] במצבו השלם הגמור ביותר, הרי חרף טבע-בריאתו ומושׂכלותיו, אשר בגללם נאמר עליו: ותחסרהו מעט מאלהים (תהלים ח', 6), לא היה לו בכלל כוח המיועד לעסוק במפורסמות. הוא לא השׂיג אפילו את הברור ביותר בין המפורסמות לגנאי והוא חשיפת הערווה. דבר זה לא היה מגונה בעיניו והוא לא השׂיג את הגנאי שבו. וכאשר המרה (את פי האל) ונטה לעבר תאוותיו הדמיוניות ותענוגות חושיו הגופניים, כפי שאמר: כי טוב העץ למאכל וכי תאוָה הוא לעֵינַיִם (בראשית ג', 6) - נענש בכך שנשללה ממנו אותה השׂגה שׂכלית. לכן הוא המרה את הצו אשר נצטווה מפאת שׂכלו ותהי לו השׂגת המפורסמות. הוא נשתקע בציון הדברים כמגונים או כיפים. אותה שעה ידע את ערכו של מה שאבד לו ושממנו נתערטל ולאיזה מצב הגיע. לכן נאמר: והייתם כאלהים יֹדעי טוב ורע (בראשית ג', 5), ולא נאמר: יודעי שקר ואמת או משיגי שקר ואמת.
לגבי ההכרחי אין טוב ורע כלל, אלא יש שקר ואמת כו'...  
השבח לבעל החפץ,אשר תכליתו וחוכמתו לא יושגו.

1. מרגש, הרמב''ם מעתיק ממני(כדי שלא תביא לי עוד סיפור של הרמב''ם מדובר בציניות  ;D)
2. ברור שהמשפט שנעשה שם לא היה משפט צדק, ועוד אחאב עצמו עבד אלילים(עבד את הבעל) ועוד הספיק להסתכסך שם עם הנביא אליהו.
ברור ומובן שהסנהדרין מחויב למשפט צדק(אגב זה לא חייב להיות עדי שקר, יתכן ומדובר בעדי אמת שטעו בעצמם), אך האם לא יוכל לטעות. הרי קראו מקרים היום, לדוגמה בארצות הברית, שאנשים נדונו למוות על לא עוול בכפם.
כיוון שסנהדרין, או כל בית משפט לא יכול להבטיח שלא יתקיים טעות במאה אחוז, מכאן תמוה לי כיצד ניתן בעתיד לדרוש עונש מוות למחלל שבת.
יתרה מכך, היו מחקרים שהראו שבמדינות בארצות הברית, שעברו מעונש של מאסר עולם על עבירות שעליהם כיום מוטל עונש מוות(רצח לדוגמה) לא ירדו מקרי הרצח. בחלק מהמקרים אף עלו.
זאת אומרת, לעונש עצמו לא היה אפקט התרעה בהכרח, והעבירה נעשתה מנסיבות כאלו ואחרות, ללא התייחסות לעונש עצמו.
כך שעוד תמוה לי מטרת "ההרתעה" בעונש זה.
ברור שבאמצעים של אז לא ניתן היה להבחין בכך, אך תמיכה במנהג זה לעתיד נשמע לי מוזר.
האם בעט עליית הסנהדרין על פי האמונה, יתקיים בית דין של צדק, המונחה ברוח האל? זאת אומרת האל, או המשיח ידאגו שלא יקרה כזה מקרה? כי אם כן אז כל מה שכתבתי זה לא רלוונטי.
3. המטרה היא כמובן ליצור סוג של אסלאם ללא ג'אהד. ולפתח את הזרם הזה, ובכך למנוע את התחזקות הג'אהד, אבל אם גם אצלם יש אחוזים גבוהים של טרוריסטים, אז זה לא רלוונטי.
4. בנוגע לישו, אני מניח שהיה כך, אני מין הסתם לא זוכר את כל הפרטים המדויקים שהבחור סיפר לי.
סטלין היטלר אפילו מאו טסה טונג זה לא אותו דבר, לפחות אצלם היה סוג של אידיאולוגיה שעמה ניתן לקבל החלטה רציונלית להצטרפות.
היטלר הציעה להאשים את כל הבעיות של העולם על היהודים, מכר גאווה לאומית, גזע עליון ויתרה מכך הבטיח הבטחות רציניות שמשפיעות על היחיד ישירות. ובתחילת דרכו הוא קיים את הבטחותיו, המצב הכלכלי בגרמניה השתפר, והוא כבש לא מעט מקומות בלי לירות כדור אחד. אם אתה לא יהודי, נשמע לי מצוין להאשים את כל הבעיות ביהודים, ולקבל את ההבטחות הכלכליות ולאומיות של היטלר. בכך יש לך החלטה רציונלית והגיונית, או במילים אחרות באותו רגע נתון הפעלת במידה מסוימת את השכל שלך(התעלמת מהמוסר, מההשלכות של עוד מלחמה, ממדע אמיתי ועוד דברים אחרים, אבל לפחות קיבלת החלטה).
אותו דבר בקומוניזם- אם אתה מעמד הפועלים, פתאום לך יש כוח.
ככה שבשני המקרים(להבדיל מהמורמונים) יש קוו מחשבה רציונלי שמתאים לך בתור אדם רציונלי ששוקל את הטוב והרע(או האמת והשקר?).
למרות שגם כאן היה עיוות של המציאות ונתונים מפגרים. אבל אפילו כאן יש פער עצום.
היטלר ותורתו על הגזע לפחות דבר במדע עדכני(מדע שהוכח שלא נכון ברובו אבל לפחות זה משהוא). מה יש למוסלמים? מה שמוחמד אמר? הבן אדם לא יודע קרוא וכתוב, והוא החליט שהוא נביא? אף אחד מתומכיו לא שאל את עצמו מה מונע ממנו לשקר?
זה ההבדל המהותי, איפה שהיטלר, סטלין וכן הלאה לפחות הקדישו קוו מחשבה מסוים, ותומכיהם הקדישו מחשבה משלהם לתמיכתם, כאן אין משהוא לוגי בהחלטה להצטרף לאסלאם או למורמונים או כל דבר אחר שציינתי.
אתה יודע יש משהוא יותר מצחיק, היה כתבה בעיתון לפני כמה חודשים, לקחו אנשי מכירות, מהטובים בארץ. נתנו להם קובייה מנייר, בשווי שקל אחד, ואמרו להם לנסות ולמכור אותה בכמה שיותר כסף.
המנצחת הצליחה למכור את הקובייה הזאת, לאנשים, במעל 250 שקל. קראתי את זה ופשוט נדהמתי.
ופה עוד לא מדובר בדבר שיש לו משקל של "האל אמר" או "הנביא אמר".
אבל זה הטבע האנושי כנראה.

בנוגע לאדם-רק באתי באמירה צינית לומר שיש אנשים טיפשים בעולם, אתה ניתחת כבר את פרי מוחו ושכלו של האדם הראשון(למרות שזה נותן משמעות לפואנטה שלי).

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #27 ב- : פברואר 23, 2010, 21:49:55 »
1. אם אתה לא רוצה שאביא לך עוד דברים שאמר הרמב"ם (ולא סיפור של הרמב"ם, הוא לא איזה פושטק מהרחוב ולא חבר שלך), אז אפסיק, כנראה לא לרמה שלך (לא גבוהה במיוחד).
2. קודם כל אחאב לא עבד רק את הבעל, אלא את הבעל בין השאר, הסכסוך עם אליהו היה בעיקר על רקע העבודה זרה ורדיפת הנביאים.
אם בעדים עסקינן, אזי נכון העדים יכולים לטעות ולכן החקירה העמוקה שלהם האיומים ואם צריך אז גם עונשים כלפי עדים כדי למנוע טעויות כאלה ו/או עדות עליהם.
אם בטעויות של הסנהדרין עסקינן, אני יכול תמיד להביא את מקרה תנורו של עכנאי, ולמרות שר' אלעזר צדק ומשמיא הסכימו, הרי שבדין תורה הולכים אחר הרוב ובדגש על הסנהדרין ולכן גם אם יש טעות, לא בשמים היא, ופסיקתם פסיקה מחייבת והכל חייבים להתנהל על פיה, ולמרות המקום האפשרי לטעות (שנדיר מאוד שהיא מתרחשת לאור התנהלות הסנהדרין, סדר הדין, בחירת החברים לדין ותהליכי הפסיקה שלהם) עדיין עונש מוות היה נהוג אז, ויצטרך להיות מונהג בעתיד לכשתוחזר הסנהדרין על כנה ודינה יהיה דין שנאכף.
ההשוואה למשפט האמריקאי או לכל מערכת משפט אחרת אינה במקומה, שכן זה דין אלוהי (או תקרא לזה תאוקרטי מצידי).
עצם העובדה שעונש מוות לא מרתיע בארה"ב היא בעיקר לנוכח העובדה שהזמן שעובר בין הפסיקה לביצוע בפועל הוא עשרות שנים, דבר כזה הוא בלתי אפשרי בסנהדרין.
3. אסלאם ללא ג'האד זה כמו כוכב ים בלי זרועות, וכיוון שכוכב ים תמיד מצמיח את זרועותיו חזרה, אין באמת אפשרות להוציא את הג'האד מהאסלאם, זה בילט אין.
4. ההשוואה בין מחמד להיטלר היא מבחילה, יש הרבה קווי דמיון ביניהם, גם באישיות, וגם בביוגרפיה, לימוד של ההסטוריה  של חצי האי ערב לפני עליית האסלאם מעלה קווים מאוד ברורים שיהוו את הכר לצמיחת האסלאם.
כשם שהיטלר לא חידש במישור הידאולוגי תיאורתי, דבר אלא רק צירף דברים שרווחו בגרמניה עוד הרבה לפניו, כך גם מחמד, אני היטב יכול להבין את המשיכה לאסלאם וכן גם לנצרות (שניהם כדתות מסיונריות, ולא בצורה פשטנית כפי שאתה מציג את זה).

אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #28 ב- : פברואר 23, 2010, 23:56:39 »
אוהד הפועל,
אני חייב להביא לך את הסרטון הזה, אני חושב שאני לא צריך להוסיף ולו מילה אחת:

אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
« להגיב #29 ב- : פברואר 24, 2010, 01:42:30 »
אוהד הפועל,
אני חייב להביא לך את הסרטון הזה, אני חושב שאני לא צריך להוסיף ולו מילה אחת:

שיואוו סרטון מעולה!

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #30 ב- : פברואר 24, 2010, 17:08:29 »
1. אם אתה לא רוצה שאביא לך עוד דברים שאמר הרמב"ם (ולא סיפור של הרמב"ם, הוא לא איזה פושטק מהרחוב ולא חבר שלך), אז אפסיק, כנראה לא לרמה שלך (לא גבוהה במיוחד).
2. קודם כל אחאב לא עבד רק את הבעל, אלא את הבעל בין השאר, הסכסוך עם אליהו היה בעיקר על רקע העבודה זרה ורדיפת הנביאים.
אם בעדים עסקינן, אזי נכון העדים יכולים לטעות ולכן החקירה העמוקה שלהם האיומים ואם צריך אז גם עונשים כלפי עדים כדי למנוע טעויות כאלה ו/או עדות עליהם.
אם בטעויות של הסנהדרין עסקינן, אני יכול תמיד להביא את מקרה תנורו של עכנאי, ולמרות שר' אלעזר צדק ומשמיא הסכימו, הרי שבדין תורה הולכים אחר הרוב ובדגש על הסנהדרין ולכן גם אם יש טעות, לא בשמים היא, ופסיקתם פסיקה מחייבת והכל חייבים להתנהל על פיה, ולמרות המקום האפשרי לטעות (שנדיר מאוד שהיא מתרחשת לאור התנהלות הסנהדרין, סדר הדין, בחירת החברים לדין ותהליכי הפסיקה שלהם) עדיין עונש מוות היה נהוג אז, ויצטרך להיות מונהג בעתיד לכשתוחזר הסנהדרין על כנה ודינה יהיה דין שנאכף.
ההשוואה למשפט האמריקאי או לכל מערכת משפט אחרת אינה במקומה, שכן זה דין אלוהי (או תקרא לזה תאוקרטי מצידי).
עצם העובדה שעונש מוות לא מרתיע בארה"ב היא בעיקר לנוכח העובדה שהזמן שעובר בין הפסיקה לביצוע בפועל הוא עשרות שנים, דבר כזה הוא בלתי אפשרי בסנהדרין.
3. אסלאם ללא ג'האד זה כמו כוכב ים בלי זרועות, וכיוון שכוכב ים תמיד מצמיח את זרועותיו חזרה, אין באמת אפשרות להוציא את הג'האד מהאסלאם, זה בילט אין.
4. ההשוואה בין מחמד להיטלר היא מבחילה, יש הרבה קווי דמיון ביניהם, גם באישיות, וגם בביוגרפיה, לימוד של ההסטוריה  של חצי האי ערב לפני עליית האסלאם מעלה קווים מאוד ברורים שיהוו את הכר לצמיחת האסלאם.
כשם שהיטלר לא חידש במישור הידאולוגי תיאורתי, דבר אלא רק צירף דברים שרווחו בגרמניה עוד הרבה לפניו, כך גם מחמד, אני היטב יכול להבין את המשיכה לאסלאם וכן גם לנצרות (שניהם כדתות מסיונריות, ולא בצורה פשטנית כפי שאתה מציג את זה).

1. תוכל להביא מה שתרצה
2. אז בעולם המודרני שלנו היום זה יהיה בעיה תלולה, עצם העובדה שיתכן ויטעו.
דין אלוקי זה טעה ויתכן ויטעה, נדיר או לא הוא בעייתי. אם כי אחרי זה לא ניתן להשוות בין כך לדיני אסלאם, אך מצביע כן על נוהל קדום, ולוו דווקא יעיל.
בנוגע לעונש המוות בארצות הברית-פעם ראשונה שאני שומע את זה, מהיכן אתה יודע שזאת הסיבה לחוסר ההרתעה?
3. אז לכן זה לא רלוונטי.
4. יתכן ויש קווי דמיון בין מורשתו של היטלר, לאסלאם הקיצוני או האסלאם בכלל, אך זו לא הנקודה.
יש הבדל בין תהליך קבלת ההחלטה של פרט להצטרף למפלגתו של היטלר לבין הצטרפות לכת כזו או אחרת, או אסלאם, כאשר לשני האחרונים אין סימוכין לקיומה. יתרה מכך אין אינטרס אישי רציונלי איפה שאצל היטלר יש כמו שהסברתי. כך שאם כבר, הצטרפות דאז לדת האסלאם,
או הצטרפות היום של הפרט לדת זו, או לכת כזו או אחרת(ובוא נקצין, כת בה המנהיג נחשב לאלוהים ללא שום סימוכין) אינה בחירה הגיונית. לאומת, ערך הלאומי, כלכלי ואישי שהציג היטלר במורשתו.
ברור שחלק מההליך האנושי הוא קבלת החלטות בלי לנתח אותן לעומק, אך ישנה ציפייה מחלק, כן לנתח כל החלטה לעומק, לטוב ולרע, ואז לקבלה כשם הם מתלבטים בין שני סוגי דגני בוקר לאכילה.
5. אני לא יודע אם חברי הפורום שמעו, אבל הפועל ת''א ניצחה את מכבי ת''א 4:2 ביום שני שעבר, כאשר היא עוברת במאזן כלל הניצחונות(מקום המדינה) בדרביים בליגה את מכבי לראשונה(מקום המדינה), עם 42 ניצחונות ו-41 הפסדים.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #31 ב- : פברואר 24, 2010, 22:34:41 »
אוהד הפועל,
1.) תודה על האישור.
2.) בדין האלוקי כשלעצמו אין טעות, השיפוט האנושי הוא בר טעות, למרות שבסנהדרין כשלעצמו עניין זה נדיר.
בשאר מערכות המשפט האנושיות המקום לטעות הרבה יותר גדול, כך שאינני מבין אותך, אם בערכאת שיפוט יש מקופ לטעות, אזי זה בעייתי, או קיי...ו....? זה בעייתי, אבל, זה עדיין הרבה יותר טוב מערכאת שיפוט אנושית בו קוד המוסר הוא ירוד יותר בהשוואה לזה האלוקי, הערכים ניתנים לשינוי עם צו האופנה והמקום לטעות אפשרית הרבה הרבה יותר גדול, אז מה כאן יותר בעייתי?
ואם מסתכלים על ההתנהלות של הערכאות הסנהדריות אל מול שאנחנו מתמודדים מולו היום, זה פשוט לעג לרש.
אני מסתכל היום על מערכת המשפט שלנו-מה נאמר, יעילות זה לא בדיוק הצד החזק שלה.
ההשוואה לדיני האסלאם היא בהחלט במקום, גם ביחס ללא יהודים, גם ביחס לנשים, גם ביחס למטרות היהדות מול אלה של האסלאם, גם ביחס למדע המדינה וכו' וכו' וכו'.
לגבי עונש המוות בארה"ב, עובדתית, תסתכל על מרווח הזמן שעובר מפסק דין מוות ועד ביצועו בפועל, עשרות שנים.
בוודאי שלא יהיה לדבר הזה אפקט רציני, בסנהדרין מאידך, משפט מוות מתנהל על פני 3 ימים בלבד, הפסק ניתן בסוף ומבוצע למחרת! בבוקר, הנה לך יעילות בהתגמותה.
3.) אני שמח שהגעת למסקנה המתבקשת.
4.) אוהו כמה שאתה טועה, יש בהחלט והיה בהחלט אינטרס אישי להצטרף לאסלאם, הנה כמה דוגמאות על קצה המזלג-
מחמד מדבר על איחוד שבטי ערב ופנייה נגד גורמים מבחוץ, לאנשי דתות אחרות שרוצים במות המסלמי, פלא שזה גורם מאחד, מחמד גם מטיל טרור על סביבתו, משתמש בכח הזרוע לאיחוד חצי האי ערב תחתיו, הרי זה בדיוק מה שעשה ג'ינגס חאן במונגוליה בתחילת דרכו עת איחד את שבטי מונגוליה תחתיו.
מצד אחד זה הפחד, הרצון שלא לחיות כמושפל תחת האסלאם, להמלט מהצורך להיות נתון למשיסה.
מצד שני, זה העצמה, זה הצבאיות, זה ההבטחה לשלל, לביזה ולשפחות מין.
זה הסתכלות על האסלאם כזה שידו על העליונה (תלוי באיזה זמן בהסטוריה) וכמובן האסכטולוגיה, תפיסת העולם הבא של האסלאם (שעשיתי עליו עבודה אקדמית).
כל זה מהווה גורמים בעלי חשיבות רציונלית חשובה עבור מי שבוחר להצטרף לאסלאם.
גם בנצרות היו קיימים כל האלמנטים הללו (פחות בדגש על הצבאיות כמו באסלאם) ובנצרות מאידך קיימת האסתטיקה, היופי המנקר, השירה כתפילה, האמונה כדרישה יחידה והצטרפות בטבילה או התזת מים, הכל מאוד קל, אלילות בעטיפת צלופן, אווירה מחבקת, מאוד מובן למה בן אדם ירצה להיות שותף לדבר כזה.

אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #32 ב- : פברואר 25, 2010, 10:33:01 »
1. בבקשה
2. במערכת המשפטית שלנו היום אין עונש מוות.
האדם, אותו אדם שיהיה הוא בסנהדרין הוא בר הטעות, וטעות שלו, נדיר ככל שיהיה, יכול לעלות בחיים של אדם אחר.
טעות של שופט בישראל, נדיר ככל שיהיה, לא תעלה בהכרח על חייו של אדם אחר.
מכאן חוסר המוסריות בעונש מוות, בטח ובטח על עבירה שולית כמו אי כיבוד השבת,  משכב זכר וכו'.
כל זה, זה לא מוסרי, היש מבין?
ואני כבר מבולבל, אז אתה כן משווה את הסנהדרין לדיני האסלאם?
בנוגע לעונש מוות-יש מרווח זמן מסוים, כיצד אתה יודע שזה משפיע על ביצוע העבירה? תחושת בטן?
3. כן אה?
4. חשבתי על זה, אכן יש אינטרס להצטרפות(יותר רגשית מחומרית).
עכשיו זה דווקא יותר הגיוני. 

מנותק sarit

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #33 ב- : פברואר 25, 2010, 12:26:44 »

תודה על הסרטונים הנפלאים הם חושפים את כל האמת על המוסלמים הטרוריסטים :old_smiley:

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #34 ב- : פברואר 25, 2010, 14:03:14 »
2. במערכת המשפטית שלך יש גם יש עונש מוות, על בגידה, מסירת חלקי ארץ, ועשיית דין אחד בנאצים ובעוזריהם.
טעויות שיפוט במדינת ישראל כבר עלה בחייהם של אין ספור אנשים, ואני לא צריך לפרט השד יודע כמה פסיקות מטופשות בעיקר של בג"ץ, ולמה הם הובילו....
כך שאני רחוק מלראות במערכת המשפט הישראלית דבר מוסרי כלל.
כאדם דתי שרואה בציווים הללו דבר מחייב, חילול שבת ומשכב זכר הם דברים מאוד מאוד מאוד חמורים.
וכן לדידי משכב זכר הוא כשלעצמו אקט מאוד לא מוסרי.
להפך, עונש מוות נדיר על דבר שצריך לעמוד בפני 2 עדים עם התראה הוא כל כך נדיר, כך שאין מה לדאוג על המוסריות של הדבר, ומי שבכל אופן הלך ועשה את הדבר תחת התנאים הללו, אכן ראוי לעונש הזה והוא מוסרי בהחלט.
צר לי, המערב כולו מצוי בדקדנס מוסרי, ואני רואה היטב לאן המערב חותר, בדרך לתהום, בעזרתו האדיבה של האסלאם.
אינני מוצא עניין להיות באותה סירה מוסרית יחד עם המערב המנוון, אם זה רצונך, תרגיש חופשי.
בנוגע להשוואה לאסלאם, הרי מלכתחילה היה כאן דיון על השוואה בין שני מערכות דינים תיאוקרטיות (תרגיש חופשי לעבור על פני האשכול כולו ולראות בעצמך, כנראה שכחת) רק הראתי שאין בסיס אחיד להשוואה לאסלאם כפי שעשיתי כן בפועל וכפי שעשיתי בעוד אשכולות בפורום הזה לא פעם ולא פעמיים.
4. תאמין לי היו זמנים ודברתי על זה כבר, שהצטרפות לאסלאם ו/או לנצרות היו סיבות מאוד מאוד חומריות.
ואם לומר את האמת, אוהד הפועל, כל עוד תמשיך לשפוט את העולם בעיניים מרקסיסטיות, אתה רק תמשיך להפסיד, זה המחלה של המערב כולו בסופו של דבר.

אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #35 ב- : פברואר 25, 2010, 14:59:08 »
2. במערכת המשפטית שלך יש גם יש עונש מוות, על בגידה, מסירת חלקי ארץ, ועשיית דין אחד בנאצים ובעוזריהם.
טעויות שיפוט במדינת ישראל כבר עלה בחייהם של אין ספור אנשים, ואני לא צריך לפרט השד יודע כמה פסיקות מטופשות בעיקר של בג"ץ, ולמה הם הובילו....
כך שאני רחוק מלראות במערכת המשפט הישראלית דבר מוסרי כלל.
כאדם דתי שרואה בציווים הללו דבר מחייב, חילול שבת ומשכב זכר הם דברים מאוד מאוד מאוד חמורים.
וכן לדידי משכב זכר הוא כשלעצמו אקט מאוד לא מוסרי.
להפך, עונש מוות נדיר על דבר שצריך לעמוד בפני 2 עדים עם התראה הוא כל כך נדיר, כך שאין מה לדאוג על המוסריות של הדבר, ומי שבכל אופן הלך ועשה את הדבר תחת התנאים הללו, אכן ראוי לעונש הזה והוא מוסרי בהחלט.
צר לי, המערב כולו מצוי בדקדנס מוסרי, ואני רואה היטב לאן המערב חותר, בדרך לתהום, בעזרתו האדיבה של האסלאם.
אינני מוצא עניין להיות באותה סירה מוסרית יחד עם המערב המנוון, אם זה רצונך, תרגיש חופשי.
בנוגע להשוואה לאסלאם, הרי מלכתחילה היה כאן דיון על השוואה בין שני מערכות דינים תיאוקרטיות (תרגיש חופשי לעבור על פני האשכול כולו ולראות בעצמך, כנראה שכחת) רק הראתי שאין בסיס אחיד להשוואה לאסלאם כפי שעשיתי כן בפועל וכפי שעשיתי בעוד אשכולות בפורום הזה לא פעם ולא פעמיים.
4. תאמין לי היו זמנים ודברתי על זה כבר, שהצטרפות לאסלאם ו/או לנצרות היו סיבות מאוד מאוד חומריות.
ואם לומר את האמת, אוהד הפועל, כל עוד תמשיך לשפוט את העולם בעיניים מרקסיסטיות, אתה רק תמשיך להפסיד, זה המחלה של המערב כולו בסופו של דבר.

2. מערכות המשפט יש גם עונש מוות, אשר אף יותר נדיר מהסנהדרין(אמרת 1 ל-7 שנים? נסה אחד מאז קיומה של מדינת ישראל). ואתה צריך יותר מ-2 עדים(וכמובן אוטומטית יש ערעור לעליון) בשביל לקדם את עונש זה.
עונש מוות באופן כללי זה דבר לא מוסרי, ולא יעיל(אלא אם לך תחושת בטן שזה כן כמו בטעון לחוסר היעילות במשפט האמריקאי). עצם העובדה שאתה כאן מציין, שעבירה מסוימת לוו דווקא תוביל לעונש מוות מחשש למרידה מעיד על כך
עוד יותר, שאין כאן יעילות או מוסר כולל.
טעויות שיפוט כבר היו, טעויות גם יהיו, מכאן ולראות בחוקי הדת כחוקים מוסריים זה דבר לא יותר ממצחיק.
חוקי המוסר בדת מתאימים לזמן קדום, ולכן, על פי דת זו, אין היא מתאימה לעולם שלנו היום. לא מדובר בעולם בעל שינוי מוסר, אלא בהתקדמות המוסר האנושי לחברה טובה יותר.
החוקים האלו היום שאתה מדבר עליהם, אינם מוסריים בעליל, ואינם נמצאים רק בקוראן אלא בדת היהודית שאתה דוגל בה.
זה מה שהראת כאן. מכאן השאלה היא, כיצד ניתן לשפוט את הדת האסלאם ובו זמנית לתמוך בחוקי דת קדומים אלו.
אני אכן ניסית לראות לך את דבר זה, בהשוואה לקיצוניות מצד אחד, הקיצוניות האסלאמית לקיצוניות היהודית, שניהם לא מוסריים היום, ולפי כך הסנהדרין הדוגל בעונש מוות, על עבירות ללא משמעות היום(משכב זכר, חילול שבת וכן הלאה) הינו בית דין לא מוסרי בעליל.
4. בעט הקמת דת האסלאם, היו יותר מרכיבים חומריים מרגשיים?
בכל אופן אני שמח לדעת שחילקת את העולם לשניים, יהודים ומרקסיסטיים.
שני גישות לא מוסריות בעליל.  
« עריכה אחרונה: פברואר 25, 2010, 15:10:05 על ידי אוהד הפועל »

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #36 ב- : פברואר 25, 2010, 17:41:29 »
2.)  גם בסנהדרין יש אפשרות טכנית לערעור לפורום גבוה יותר, דרך אגב.
ולגבי הוצאה להורג, אמרתי אחת ל-7 או אחת לשבעים!!!
במדינת ישראל היו 2 הוצאות להורג ולא אחת (הראשונה הייתה במלחמת העצמאות נגד יהודי! באשמת בגידה).
ובתיאוריה, אגב, מבחינת החוק, מספיק דווקא עד אחד ואפילו גם זה לא, אלא ראיות מוצקות בלבד!!
במשפט מול סנהדרין אתה צריך 2 עדים+ התראה של העדים בעושה המעשה לפני המעשה שלו כשהוא רק בשלב הכוונה ו/או ההכנה לעשיית המעשה! (משום מה אתה בוחר להשמיט את עניין ההתראה, מה ששוב, מקטין באופן משמעותי את הסיכוי להוצאה להורג בסופו של הליך, כי עדים בלי התראה זה לא מספיק).
מה גם שאני רוצה להזכיר שהעונש על עדות שקר הוא בטל בשישים לעומת עונש מוות אפשרי (מה שאין כן בסנהדרין, דבר המהווה איום אדיר שעומד מעל ראשו של עד שקר פוטנציאלי) ובאופן כללי, עד במשפט מודרני מטופ בכפפות של משי לעומת הסנהדרין שם הוא עובר חקירת שב"כ אם לא גרוע הרבה יותר.
אתה טוען שעונש מוות זה לא מוסרי? ידידי זה כבר טיעון ודיון שונה לחלוטין שלא קשור דווקא לנושאינו אנו, אני מצד שני אטען שעונש כליאה, בידוד, ומאסר הם בלתי מוסריים לעומת זאת עונש חד פעמי (בין אם זה מלקות, קנס כספי גבוה או עונש מוות, תלוי בחומרת החטא, הוא עונש הרבה יותר מוסרי) עם ישראל מצווה לבער הרע מקרבו, ולא לכלוא את הרע ולשים אותו זמנית באיזה מבנה ייעודי, במחילה.
אתה טוען לא יעיל? אם אכן יש הליך שיפוט מהיר ועונש מיידי ולא סחבת, הרתעה ואכיפה מקסימלית, למה שזה לא יהיה יעיל? אם תתן לי דוגמה למדינה שכזו שבה הליך השיפוט הוא מהיר, עם משפט צדק והליך הוגן+עונש מוות, עם אכיפה חזקה ולמרות זאת זה לא יעיל, אני אודה שטעיתי, המציאות היא, שאין כזו בנמצא כיום.
לגבי מרידה, לגבי עונש מוות על נושא מסוים, או כל עונש שהוא על עבירה שרוב הציבור לא רואה בו ככזה כיום, זה לבטח לא מוסרי ולא יעיל, אבל בעתיד אם וכאשר (והמטרה היהודית היא קודם כל חינוכית, בשונה מאיראן או סעודיה, אף ציווי דתי לא יחול מלמעלה, אלא ברגע שיהיה שינוי באווירה הציבורית לגבי נושא מסויים, אז זה גם יהיה רלוונטי בתור חוק ועונש על העובר עליו).
עצם זה שיש טעות שיפוט לא הופך שום חוק למגוחך, הרי אני יכולתי ללכת איתך צעד אחד רחוק יותר, בא ונבטל את כל החוקים, למה שיהיה חוק בכלל? הרי יכולים לטעות! למה שתוציא מאדם כסף בתור קנס הרי זה פוגע בו אולי היה פה טעות? ומה לגבי מאסר, לא בדיוק כיף חיים, ואולי טעית לגבי אדם שהרסת לו את החיים ל15 שנה? ולמה זה מוסרי יותר? אתה מבין מה אתה טוען פה?
אני רוצה לדעת, מהו בדיוק התקדמות המוסר האנושי? מהו מוסר באופן כללי לדידך? לאן הוא מתקדם? מי מוביל אותו? מה עושה חברה X ליותר מוסרית מחברה Y? הפוסט מדורניזם לגבי מוסר שואב את טיעונו ביחס למוסר מעמנואל קאנט! אני שואל דווקא מזווית זו כלפיך, מהו דבר מוסרי? מהו מוסר?

לגבי השוואה בין האסלאם ליהדות, שוב, הראתי שאין שום בסיס אחיד להשוואה בכל נושא כמעט, בטח ובטח בנושאים הקרדינליים, אז בא נרד מזה, טוב?

אין שום בסיס אחיד להשוואה בין אסלאם לבין יהדות, וכפי שהראתי לך, גם מנקודת מבט יהודית שומרת תורה ומצוות, ניתן גם ניתן לשפוט את האסלאם (וכפי איך שהדיון הזה התפתח, אני דווקא בתור אדם דתי, שמבין חלק גדול מבסיס האסלאם ומאיפה זה מגיע, יכול לומר לך, שהרבה יותר קל והרבה יותר מובן האלמנטים הללו באסלאם, ולמה הם פסולים מעיקרא, לעומת מי שבא מנקדות מבט אתאיסטית).
תמיכה בקימום סנהדרין והחזרת ערכי השיפוט היהודיים, אינם קיצוניות כלל כמו שמה שמתחולל באסלאם איננו קיצוניות כלל ועיקר, אלא המיינסטרים! שלהם.
כל יהודי אורתודוכסי שלא עושה שקר בנפשו מתפלל ומשווע 3 פעמים ביום להשבת בית המקדש ולכינון מלוכה וסנהדרין ודין תורה גם כיום, עד כמה שזה יישמע לך אנכרוניסטי.
לא קיצוניות ולא נעליים.
סנהדרין שלא דוגל בעונש מוות זה אוקסומורון, ידידי, ניגוד בסיסי מוחלט.
4.) לא חילקתי את העולם ליהודים למרקסיסטיים, תפסיק לקשקש, כל שאמרתי שאתה שופט את העולם באמות מידה מרקסיסטיות וזה גם סוג של בעיה מובנית במערב, מכאן ועד חלוקת העולם כולו ליהודים ומרקסיסטיים הדרך מאוד מאוד רחוקה.
בעת כינון האסלאם, הסיבות להצטרפות אליו היו כמו הסיבות להצטרפות לתנועה הקטנה וחסרת החשיבות של אנטון דרכסלר, תנועת הפועלים הנאציונל סוציאלית הגרמנית במינכן.
ואחרון, אם היהדות היא לא מוסרית, מה אתה עושה פה?

אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #37 ב- : פברואר 25, 2010, 19:09:56 »
2.)  גם בסנהדרין יש אפשרות טכנית לערעור לפורום גבוה יותר, דרך אגב.
ולגבי הוצאה להורג, אמרתי אחת ל-7 או אחת לשבעים!!!
במדינת ישראל היו 2 הוצאות להורג ולא אחת (הראשונה הייתה במלחמת העצמאות נגד יהודי! באשמת בגידה).
ובתיאוריה, אגב, מבחינת החוק, מספיק דווקא עד אחד ואפילו גם זה לא, אלא ראיות מוצקות בלבד!!
במשפט מול סנהדרין אתה צריך 2 עדים+ התראה של העדים בעושה המעשה לפני המעשה שלו כשהוא רק בשלב הכוונה ו/או ההכנה לעשיית המעשה! (משום מה אתה בוחר להשמיט את עניין ההתראה, מה ששוב, מקטין באופן משמעותי את הסיכוי להוצאה להורג בסופו של הליך, כי עדים בלי התראה זה לא מספיק).
מה גם שאני רוצה להזכיר שהעונש על עדות שקר הוא בטל בשישים לעומת עונש מוות אפשרי (מה שאין כן בסנהדרין, דבר המהווה איום אדיר שעומד מעל ראשו של עד שקר פוטנציאלי) ובאופן כללי, עד במשפט מודרני מטופ בכפפות של משי לעומת הסנהדרין שם הוא עובר חקירת שב"כ אם לא גרוע הרבה יותר.
אתה טוען שעונש מוות זה לא מוסרי? ידידי זה כבר טיעון ודיון שונה לחלוטין שלא קשור דווקא לנושאינו אנו, אני מצד שני אטען שעונש כליאה, בידוד, ומאסר הם בלתי מוסריים לעומת זאת עונש חד פעמי (בין אם זה מלקות, קנס כספי גבוה או עונש מוות, תלוי בחומרת החטא, הוא עונש הרבה יותר מוסרי) עם ישראל מצווה לבער הרע מקרבו, ולא לכלוא את הרע ולשים אותו זמנית באיזה מבנה ייעודי, במחילה.
אתה טוען לא יעיל? אם אכן יש הליך שיפוט מהיר ועונש מיידי ולא סחבת, הרתעה ואכיפה מקסימלית, למה שזה לא יהיה יעיל? אם תתן לי דוגמה למדינה שכזו שבה הליך השיפוט הוא מהיר, עם משפט צדק והליך הוגן+עונש מוות, עם אכיפה חזקה ולמרות זאת זה לא יעיל, אני אודה שטעיתי, המציאות היא, שאין כזו בנמצא כיום.
לגבי מרידה, לגבי עונש מוות על נושא מסוים, או כל עונש שהוא על עבירה שרוב הציבור לא רואה בו ככזה כיום, זה לבטח לא מוסרי ולא יעיל, אבל בעתיד אם וכאשר (והמטרה היהודית היא קודם כל חינוכית, בשונה מאיראן או סעודיה, אף ציווי דתי לא יחול מלמעלה, אלא ברגע שיהיה שינוי באווירה הציבורית לגבי נושא מסויים, אז זה גם יהיה רלוונטי בתור חוק ועונש על העובר עליו).
עצם זה שיש טעות שיפוט לא הופך שום חוק למגוחך, הרי אני יכולתי ללכת איתך צעד אחד רחוק יותר, בא ונבטל את כל החוקים, למה שיהיה חוק בכלל? הרי יכולים לטעות! למה שתוציא מאדם כסף בתור קנס הרי זה פוגע בו אולי היה פה טעות? ומה לגבי מאסר, לא בדיוק כיף חיים, ואולי טעית לגבי אדם שהרסת לו את החיים ל15 שנה? ולמה זה מוסרי יותר? אתה מבין מה אתה טוען פה?
אני רוצה לדעת, מהו בדיוק התקדמות המוסר האנושי? מהו מוסר באופן כללי לדידך? לאן הוא מתקדם? מי מוביל אותו? מה עושה חברה X ליותר מוסרית מחברה Y? הפוסט מדורניזם לגבי מוסר שואב את טיעונו ביחס למוסר מעמנואל קאנט! אני שואל דווקא מזווית זו כלפיך, מהו דבר מוסרי? מהו מוסר?

לגבי השוואה בין האסלאם ליהדות, שוב, הראתי שאין שום בסיס אחיד להשוואה בכל נושא כמעט, בטח ובטח בנושאים הקרדינליים, אז בא נרד מזה, טוב?

אין שום בסיס אחיד להשוואה בין אסלאם לבין יהדות, וכפי שהראתי לך, גם מנקודת מבט יהודית שומרת תורה ומצוות, ניתן גם ניתן לשפוט את האסלאם (וכפי איך שהדיון הזה התפתח, אני דווקא בתור אדם דתי, שמבין חלק גדול מבסיס האסלאם ומאיפה זה מגיע, יכול לומר לך, שהרבה יותר קל והרבה יותר מובן האלמנטים הללו באסלאם, ולמה הם פסולים מעיקרא, לעומת מי שבא מנקדות מבט אתאיסטית).
תמיכה בקימום סנהדרין והחזרת ערכי השיפוט היהודיים, אינם קיצוניות כלל כמו שמה שמתחולל באסלאם איננו קיצוניות כלל ועיקר, אלא המיינסטרים! שלהם.
כל יהודי אורתודוכסי שלא עושה שקר בנפשו מתפלל ומשווע 3 פעמים ביום להשבת בית המקדש ולכינון מלוכה וסנהדרין ודין תורה גם כיום, עד כמה שזה יישמע לך אנכרוניסטי.
לא קיצוניות ולא נעליים.
סנהדרין שלא דוגל בעונש מוות זה אוקסומורון, ידידי, ניגוד בסיסי מוחלט.
4.) לא חילקתי את העולם ליהודים למרקסיסטיים, תפסיק לקשקש, כל שאמרתי שאתה שופט את העולם באמות מידה מרקסיסטיות וזה גם סוג של בעיה מובנית במערב, מכאן ועד חלוקת העולם כולו ליהודים ומרקסיסטיים הדרך מאוד מאוד רחוקה.
בעת כינון האסלאם, הסיבות להצטרפות אליו היו כמו הסיבות להצטרפות לתנועה הקטנה וחסרת החשיבות של אנטון דרכסלר, תנועת הפועלים הנאציונל סוציאלית הגרמנית במינכן.
ואחרון, אם היהדות היא לא מוסרית, מה אתה עושה פה?

2. א. במקרה של עונש מוות אוטומטית יש ערעור לפורום גבוה יותר?
ב. אז זה אחת ל-7 או אחת ל70?
ג. בתאוריה ראיות דווקא הם ראיות מעל עד(תלוי כמובן מה הוא הכתב אישום/פס''ד)
התראה של 2 עדים, אכן אכן. ובכל זאת כל ההתעסקות באותו עונש מוות הם עבירות שאינן מספיקות לעונש מוות.
אישום בגידה, שיתוף פעולה עם הנאצים וכן הלאה, המזכות את הנאשם כאן בעונש מוות הם עבירות חמורות. לאומת משכב זכר או חילול שבת שהם בכלל לא עבירות(ותקווה שלא יהיו עבירות אף פעם) עקב החופש הטבעי הטמון בכולנו לעשות כרצוננו ללא פגיעה באחרים(נגיע לזה בהמשך).
ועד עטוף כפפות של משי בארץ? ראה פס''ד חיים רמון המפורסם, ומה עשו לעדה המרכזית(וכיצד השופטים כינו את העדות של רמון לטובתו). אני מסכים איתך שאומנם יש לתת עונש כבד(לא מוות אומנם) לעד שקר בזדון, במידה והוכח כך(אם אינני טועה אף יש חוק כזה, אבל כאן איני בטוח). אך לומר שעד בבית משפט מודרני(בין אם בשיטה האדווסרית או האינקוויזיטורית האירופאית) זוכה לכפפות משי זה פשוט בדיחה.
ד.עונש מוות הוא אכן לא מוסרי, ואכן מתאים לדיון שלנו, בו אני מסביר לך שיהדות דתית קיצונית לא מתאימה לימנו בדיוק כמו האסלאם הקיצוני.
ובכללי אם נכנס לזה? מטרת העונש שאמורה להיות בכל בית דין, היא הרחקה ושיקום העבריין בלבד. להבדיל מעונש מאסר, עונש מוות אין דרך חזרה ממנו, ועוד, העונש נותן תג מחיר לחיי אדם. אדם חילל שבת או בגד במדינה לצורך העניין= חיי אדם אחד. זו היא השוואה לא מוסרית ואין בה יעילות.
בטח שכל העונש וההליך מתואם בדרכי החשיבה הקרימינולוגית הפרימיטיביים של עוד לפני ימי הביניים, שאין בהם כלום ושום דבר בימנו.
בנוגע ליעילות? אינני כמובן יכול להביא לך מדינה עם שיפוט מהיר ללא סחבת, משפט צדק +עונש מוות שלא יעיל-כי כמו שכתבת אין כזו מדינה היום(וטוב שכך). אני כן יכול להביא לך את העובדות הבאות:
נכחתי בעצמי בכמה הרצאות של קרימינולוגים, רואים מגמה ברורה של מדינות ללא עונש מוות עם כמות פשיעה נמוכה מכות הפשיעה ממדינות עם עונש מוות.
לדוגמה, כמות הפשיעה בארצות הברית לאומת אנגלה, גרמניה, ובמיוחד יפן.
בבקשה מדד רגיעה בעולם':
http://www.mako.co.il/spirituality-popular_culture/Article-fbf6c50a3aac221004.htm

ראה את יפן(מקום 7) "כמות מקרי הפשיעה והרצח הנמוכות ביותר בעולם"- ללא עונש מוות, לאומת ארצות הברית במקום ה-83, אם 20 אלף רציחות שנתיות מרובאים/אקדחים(בלבד) על פי הסרט התיעודי באולינג לקולומביין.
מכאן עונש המוות בשל עצמו בין אם עקב הסחבת(לא בטוח אין לי נתונים של צפון קוריאה או איראן) או כל סיבה אחרת אינו יעיל.
אתה יכול לומר לי שכמות הפשע דאז היית קטנה יותר משל יפן היום עם הסנהדרין ומשטר היהודי הפלאי הזה? יש לך לאלא כל מקור סטטיסטי?

ה. לגבי המרידה- מה שאני מבין, אתה בעצם מציין שרק אחרי קבילה חברתית לתרבות הזאת יוקם הסנהדרין בעל העונש מוות, אזי כל אדם חילוני מחויב בזאת להכשיל כל מאמץ כזה, לכינון בית המקדש ועלייתו של משטר הסנהדרין, שחלילה לא יסקלו אותו(עם 2 עדי אמת, באופן נדיר, אחרי חקירתם) כשם הסקלו הטאליבן את נשיהם באפגניסטן.

ו. ההבדל הוא שאם אתה טועה לגבי מאסר או קנס, אתה עוד יכול לפחות לפצות את הנאשם. אחרי עונש מוות לא. ברור שאין ויכוח לעצם מהות "חוק" בין אף אחד. תוכל להתווכח אם חוק הוא יעיל או לא, או אפקטיבי או לא. אבל מהות קיומו של "חוק" היא הכרחית.
העונש על החוק זה משהוא אחר.
ובעניין לחוקי הדת, אין הם רלוונטים להיום. לכן מהות הדת עצמה נתפסת כדבר רוחני אישי, הנתון לאדם באופן פרטי. ובכך אין לך או לאף אחד אחר זכות לכפות את אמונתם על איש. בטח לא במחיר חייו(עם כל התנאים הנלווים).

ז. ואם אתה שואל אותי מה מוסרי? מוסרי הוא החופש הטבעי הטמון באדם שיוכל לעשות כל העולה על רוחו כל עוד אין הוא פוגע באדם אחר.
וזה כל הומוסקסואליות, חילול שבת וכן הלאה.
העונש על אדם העובר על חוק מוסר בסיסי זה, הפוגע באדם אחר באופן משמעותי, בידיעה, יהיה חייב להתאים את יכולתו להשתקם. כל עוד אינו הוא יכול להשתקם, אין סיבה להחזירו לחברה הנורמטיבית, וזאת כי עלול הוא לפגוע בה.
אין העונש הוא לשם הרתעה, לשם פופוליזם, לצדק או כל אלמנט אחר מלבד הגנה על החברה הנורמטיבית.
שינוי תרבותי וחינוכי מהותי, הוא הכלי להרתעה חברתית, ומניעת פשע(כאשר פשע הוא פשע חילוני לא חילול שבת).
זהו מוסר.
לא החצי המוסר שאתה נוהג בו, על רדיפת מחללי השבת וההומוסקסואלים מהחברה.

בנוגע לאסלאם ויהדות? כל דת אשר מונעת הליך פרוגרסיבי לימנו, הרואה בכל החולל בה אויב, ומענישה אותו אף בעונש מוות(בתנאים או בלי תנאים) למניעת חופש הפרט הינה בלתי מוסרית קיום.
ולכן יש להפרידה מין המרחב הפרטי, מין המרחב החוקתי וכן הלאה ויש לייחסה אך ורק למרחב התרבותי/רוחני  למי שרוצה בכך. דת לגיטימית, או יותר נכון ביסוס אמונה לגיטימי ומוסרי, מתעלם הוא מהשאיפה לכפיה חוקי הדת על אחרים, אשר אינם פוגעים בו ישירות(כמו חילול שבת)...
אנשים אלו קיימים בכל הדתות, ביהדות, נצרות ואסלאם. וככל שהעולם יתקדם, בתקווה שיותר ויותר אנשים בשלושת הדתות יקבלו הליך פרוגרסיבי זה, למען קידומם הטבעי בעולם המודרני.

בנוגע למשפט: "סנהדרין שלא דוגל בעונש מוות זה אוקסומורון, ידידי, ניגוד בסיסי מוחלט"- זהו משפט המפתח של כל הסיפור.
לכן הסנהדרין(וסלח לי איני מעוניין לפגוע בך אישית או באף אחד אחר על אמונתו) כיום, הוא בית דין לא מוסרי בעליל, עקב היותו דוגל בעונש מוות שבסיסו מודע הוא ליכולת טעותו. במיוחד על עבירה על חוקי מצוות לא אקטואליים כיום.
ולכן איני מבין כיצד אדם המבקר רבות את האסלאם על דרכה הפרימיטיבי וברברי, יד ביד שואף לאותו בית דין לא מוסרי ולא רלוונטי להיום.

4. הסבר את המשפט, הקשר בין השיפוט שלי למרקסיזם
אשמח לדעת(אולי אני קומוניסט ולא יודע בכך).
ומה אני עושה פה? זו היא המדינה שלי, מדינה יהודית(לאום יהודי) חילונית דמוקרטית, הנותנת לי בית לאומי לעם שלי. מה אתה עושה פה אדון "100 אחוז אנטי אליטות"?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #38 ב- : פברואר 25, 2010, 19:19:07 »
אוהד הפועל, תודה על תשובתך המפורטת, תגובה לדבריך תקבל בהזדמנות.
לא שכחתי אותך לא פה ולא בדיון על "דע את האויב".
אני לוקח אותך במלוא הרצינות.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #39 ב- : פברואר 25, 2010, 19:23:50 »
אוהד הפועל, תודה על תשובתך המפורטת, תגובה לדבריך תקבל בהזדמנות.
לא שכחתי אותך לא פה ולא בדיון על "דע את האויב".
אני לוקח אותך במלוא הרצינות.

אתה הורג אותי

אם אתה רוצה לכתוב תגובה כתוב, אני יכול לחכות.

אני לא משחק כאן משחק "למי יש יותר גדול" או מי ניצח ומי הפסיד בוויכוח.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #40 ב- : פברואר 25, 2010, 19:40:14 »
אתה הורג אותי

אם אתה רוצה לכתוב תגובה כתוב, אני יכול לחכות.

אני לא משחק כאן משחק "למי יש יותר גדול" או מי ניצח ומי הפסיד בוויכוח.

לא, לא זו הייתה כוונתי, גם אני לא משחק את המשחק הזה.
פשוט לאור ניסיונות עבר כבר התנסיתי בכאלה שהתווכחו איתו שניסו להשתמש בדיליי של תגובתי קרדום לחפור בו, זה הכל, פשוט אני לא מכיר אותך, אם אתה אומר שזה בסדר, להבא לא אגיב כך יותר, קיבלתי.
אני יודע שיש כאן בירור כן של דעות, זה בסדר גמור, רק רציתי להרגיע מראש (זו הייתה גם הודעה לגורמים אחרים בהנהלה שלא יעשו בעיות למקרה ואני אתמהמה בתגובה, תקנות של הפורום זה הכל).
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק popmart

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #41 ב- : פברואר 25, 2010, 23:42:28 »
חיים יש לך אולי גם תוכניות עם הכומר המפורסם ג'ון הייגי מנהיג האוונגליסטים?
להעלות את חיים בן פסח לישראל!!!!
כהנא צדק!!!!
יגורשו הערבים הנאצים!!!

מנותק sarit

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #42 ב- : פברואר 26, 2010, 08:50:03 »

תסתכלו על הקליפ הזה הוא מנסה לסתור את מה שקרייג כתב בספר שלו
הוא די לא הצליח יש לו טירוף בעיניים :old_cool: תעבירו את שתי דקות הראשונות של הקליפ קדימה יש שם דברי טירוף מהקורן שלהם.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס"ד

חיים יש לי שאלה, אתה טוען בסרט הזה וגם בסרטים אחרים שהמוסלמים רק רוצים להשמיד את כל הנוצרים והיהודים, וכך כתוב בקוראן שלהם.
אך לפי מה שאני יודע, לפי האיסלם, יהודים ונוצרים(שני הדתות מונותאיסטיות) יכולים לחיות בקרב מוסלמים בתנאים הבאים:
1. הם מקבלים על עצמם שהאיסלם היא הדת השולטת והרלוונטית.
2. הם משלמים מס מיוחד למוסלמים.

כמובן שאלו לא תנאים פלורליסטים או מוסכמים על ידי כל בן אדם נורמלי, אבל בכך זה סותר את העובדה שלפי האיסלם, יש לחסל את כל הכופרים בכל מצב נתון, לפחות לפי מה שאני מבין מדבריך ומדברי הבחור הנוצרי.

א.) אהיל אל כיתאב [עמי הספר] הם היהודים והנוצרים [לפי המצב הגיאו-ריולוגי של ימי מוחמד, בהם לא הייתה קיימת ה"דת החילונית" ולכן רק יהודים "דתיים" נחשבים יהודים כנ"ל לגבי נוצרים] ו"עובדי השמש" להלן אנשי כת הזורואטסטרה הפרסית או Farsi, יכולים להתקבל כד'ימי וגם זה רק בהתאם לתועלת הכלכלית [יועצי הסולטאן העות'מאני במאה ה-17 לדוגמא רובם היו יהודים ונוצרים], המנהלית [בעיקר תושבי ביזנטיון לשעבר בימי הראשידון] והצבאית [יניצ'רים, וגם הם רובם ככולם היו מוסלמים!!!! שאימותיהם הרוסיות/יווניות/סרביות/יהודיות אוסלמו בכוח ונאנסו].

ב.] המוסלמים אמורים לקרוא לכופאר להתאסלם, אם הכופאר בוחר לקבל את האיסלם, "מה טוב", אם לא, אז ג'יהאד ביל יאד [ג'יהאד ידני] מוכרז עליו - וגם זה בימי הח'ליפות בלבד!! בזמן שאין ח'ליפות, כל מוסלמי באשר הוא מקבל עליו את חובות הג'האד למיניו שאיננו ג'יהאד חיצוני/גדול.

מנותק ראש פתוח

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • ואהבת לרעך כמוך, ואידך זיל גמור.
רון בן מיכאל, מנהל הפורום המפורסם, איפה היית כל הזמן הזה?
חברי הפורום התגעגעו אליך נורא....

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
בס"ד

א.) אהיל אל כיתאב [עמי הספר] הם היהודים והנוצרים [לפי המצב הגיאו-ריולוגי של ימי מוחמד, בהם לא הייתה קיימת ה"דת החילונית" ולכן רק יהודים "דתיים" נחשבים יהודים כנ"ל לגבי נוצרים] ו"עובדי השמש" להלן אנשי כת הזורואטסטרה הפרסית או Farsi, יכולים להתקבל כד'ימי וגם זה רק בהתאם לתועלת הכלכלית [יועצי הסולטאן העות'מאני במאה ה-17 לדוגמא רובם היו יהודים ונוצרים], המנהלית [בעיקר תושבי ביזנטיון לשעבר בימי הראשידון] והצבאית [יניצ'רים, וגם הם רובם ככולם היו מוסלמים!!!! שאימותיהם הרוסיות/יווניות/סרביות/יהודיות אוסלמו בכוח ונאנסו].

ב.] המוסלמים אמורים לקרוא לכופאר להתאסלם, אם הכופאר בוחר לקבל את האיסלם, "מה טוב", אם לא, אז ג'יהאד ביל יאד [ג'יהאד ידני] מוכרז עליו - וגם זה בימי הח'ליפות בלבד!! בזמן שאין ח'ליפות, כל מוסלמי באשר הוא מקבל עליו את חובות הג'האד למיניו שאיננו ג'יהאד חיצוני/גדול.

אתה מבין שהתפתח כאן כבר דיון יותר מתקדם.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס"ד

אתה מבין שהתפתח כאן כבר דיון יותר מתקדם.

שמת לב להבדל בין התשובות שלי ושל נץ [מעין תוספת לזו של נץ]?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
אוהד הפועל,
2.א. לא אוטומטית, אף פעם ערעור לא נעשה באופן אוטומטי ולהיפך, בדרך כלל אין ערעורים כלל, כי המערכת בנויה כך ועובדת כך שבדרך כלל אין אופציה לערעור, אבל!! במקרי קיצון אופציה זו קיימת וגם היא מוגבלת לסבב דיונים בודד בלשכת הגזית בירושלים של 71.
ידוע הוא שכדי שפורום סנהדראי יבטל פסיקה של פורום סנהדראי אחר, חייב הפורום המבטל להיות גדול מהפורום שפסק בחכמה ובמניין, דהיינו שהטריבונל חייב להיות גדול מספרית (להלן פירוט גודלי הפורומים השונים (3, 5, 7, 9 23- פורום של 23 ביכולתו לפסוק מוות, 71 פורום שמתכנס אך ורק לנושאים ספציפיים ומיוחדים, יכול גם לבטל פסיקות של דרגים נמוכים יותר, ורק אליו מוגשים ערעורים) וגדול מבחינת האנשים הדנים, דהיינו גדולים בחכמה מהפורום הקטן יותר (וזה רק מראה לך שזה קרה רק לעיתים מאוד מאוד נדירות).
ב. מחלוקת, אלו ואלו דברי אלוקים חיים.
ג. לגבי ראיות אתה צודק, אבל בשביל להשית עונש מוות צריך עדים והתראה, אין עדים והתראה, גם אם יש ראיות מפלילות מאוד מאוד מאוד מאוד מפלילות, לא מוציאים להורג! (אם יגיעו למסקנה הלכתית  בעתיד לבוא לכשתכונן הסנהדרין מחדש, שיש כן להתחשב לעניין עונש מוות בראיות, אזי זה ישתנה)
החופש שלנו לעשות כרצוננו ללא פגיעה באחרים היא עקרון נוצרי מובהק, אם זה כל יסוד המוסר שלך, אני חייב לציין שהוא עקום מיסודו, אני אף יאמר יותר מזה, ההסטוריה המערבית מוכיחה גם שמרוב שיח זכויות, הוא התעקם מיסודו והוכנסו אל תוכו כל מיני זכויות שלא ממין העניין ומעבר לכך, במאבק שבין חירות לשיוויון במערב, זה בסופו של דבר הגיע לכדי התנגשות, זכויות שכאלה בסוף מתנגשות ביניהם ברובד מסויים ובא לידי סתירה מיניה וביה, וכולנו יודעים לאן הוליך אותנו אהרן ברק וחבר מרעיו בפרשנותו ביחס למה עושים כשעולה וצפה התנגשות זו..........

עכשיו לגבי עדים, ביחס לחקירת סנהדרין שכל מטרתו למנוע עדות שקר בדינים של עונש מוות בלבד! היחס לעד המערכת המשפט המערבית הוא בדיחה, לעג לרש ושימוש בכפפות של משי.
ד.) בסעיף הקודם הודית שבמעשים מסויימים עונש מוות הוא כן מוסרי (בגידה, מסירת שטח מהמדינה, עשיית דין אחד בנאצים ובעוזריהם וכו'), אז תסגר על עצמך בבקשה.
אתה צודק ברמת לא מתאים לימינו, פשוט בגלל שהצביון של הפרהסיא הוא מסוג מסויים, ברגע שזה ישתנה ויהיה טריבונל רלוונטי לשיפוט וכלים לאכיפה של אברציות מפרהסיא עתידית זאת, זה יהיה רלוונטי, כל יהודי אורתודוכסי שלא משקר את עצמו מתפלל 3 פעמים ביום לשובה של מערכת משפט שכזו עם דינים שכאלה, כך שלטעון שזה "יהדות קיצונית" זה פשוט קשקוש, תפסיק לברבר במוח עם מנטרות מבית היוצר של הפראבדה, ובאשר לאסלאם הקיצוני אני מחזיר אותך לסרט הנ"ל שוב:
http://video.google.com/videoplay?docid=-871902797772997781#
מטרת העונשים בסנהדרין הוא לא שיקום העבריין ולא הרחקתו (למרות שבידי הסנהדרין קיימים פונקציות מסויימות של הרחקת העבריין מהחברה במקרים מסויימים) מטרת העונשים היא הרתעה החברה מהדרדרות לשפל מוסרי. העונש הוא בעיקר מסר לחברה.
מאידך לדוגמא, בא נעשה השוואה מוסרית ביחס לגנב! במערכת המשפט המערבית, עונשו של גנב הוא מאסר, בעוד ביהדות העונש הוא קנס כספי אדיר (עומד על כפליים משווי מה שגנב ובמקרים מסויימים אף פי 4 ו-5 מסך הגניבה, וזה עוד לא כולל פיצויים אחרים למקרה נזקים וכו') והיה ואדם לא משלם, ניתן לנקוט נגדו בצעדים (בדיוק כמו שעושים היום).
אתה משווה בין מדינות המערב, אבל עושה טעות, שכן 1. יפן איננה מערב, כי אם ציוויליזציה בפני עצמה עם אופי לאומי שונה לחלוטין מהמערב, 2. גם בתוך המערב עצמו יש אסכולות שונות, תפיסות שונות ואפילו פסיכולוגיות אתניות שונות, אין דין גרמניה כדין אנגליה ואין דין אנגליה איטליה כדין צרפת.
כך שזה לא אומר לי דבר, בטח ביחס לעונש ופשיעה, כל מדינה נדונה בפני עצמה, ופתרון שטוב עבור מדינה X לא בהכרח יהיה טוב במדינה Y.
אין מקורות סטטיסטיים ביחס לכמות פשיעה, אבל מה שכן יש זה תיאורים ביחס לפרהסיא של ממלכות יהודיות עצמאיות ו/או בעלות אוטונומיה שיפוטית דתית לאורך ההסטוריה כולה, ממה שניתן להסיק הוא שבאופן כללי רמות הפשיעה היו מאוד מאוד נמוכות ונדירות וגם עבירות שבין אדם למקום שעליהן עונש מוות היו גם מחזה נדיר, לפני בא החילון,עבירות של בן אדם למקום בפרהסיא היו נדירות (ימי הפגאניזם הם סיפור אחר לחלוטין, ואתה רואה שכל פעם שנפרצו הגדרות, כבר לא הוציאו להורג בכלל כי זה איבד את האפקט, וזה המדד).
לגבי ארה"ב ותפוצת הנשק, זה מאוד קל להאשים את התיקון לחוקה משהביא לידי תפוצת נשק אדירה בארה"ב, וסרטו הפופוליסטי והחד-מימדי של מייקל מור, הוא הבל מבחינתי, לארה"ב יש אמירה חשובה מאוד ביחס לעניין הזה ואחרים על הקו העדין שבין שלטון והאזרחים (ההסטוריה האירופית היא לא בדיוק דבר שיש להתגאות בו ביחס לשפך דם), על כל אחד שנהרג בארה"ב מנשק של אזרח, נהרגו הרבה יותר בהסטוריה האירופית מנשק ממשלתי/שלטוני אחר ולו אם נשווה את השנים, תעשה בדיקה איפה מתו יותר בני אדם מאז 1776, באירופה מנשק שלטוני או בארה"ב מנשק אישי ושלטוני ואז תחזור אליי.
ה.) כל אדם חילוני (כשתקום יישות מדינית יהודית שכזו על כל המתשמע מכך, כמות החילונים בה יהיה זניחה עד אפסית ממילא) לא בהכרח צריך להלחם נגד זה, כיוון שהוא לא מוגדר כאחד שעושה את העברות הללו במזיד ולכן לא יגעו בו לרעה ויותר מזה, לא ישפטו אותו על עברות של בן אדם למקום כלל, כך שזה בין כך ובין כך לא רלוונטי (אליבא דכל האסכולות הדתיות ביחס לחילוני).
ו.) לגבי פיצוי בגין טעות- 1. הסיכוי לטעות הוא כמעט אפסי כפי שכבר כתבתי בעבר, ועבור האחוזון שעלול להגיע לידי טעות יש עוד אופציה לערעור מיוחד לסנהדרין של 71 בלשכת הגזית, 2. מה תאמר על אדם שנמק בכלא משך 30 שנה ויותר ואז התגלה שטעו לגביו? אדם שחיי הכלא לא היו עבורו טיול בפארק (עבר אונס ככל הנראה, ולפחות פעם אחת בתוך טווח הזמן הזה, התקפות פיזיות אחרות וחיי כלא שבכל אופן זה לא הילטון או דיוויד אינטרקונטיננטל) יש די והותר אנשים שזה שובר אותם פסיכולוגית ואחרים שרק הופכים לפושעים גדולים יותר בכלא, או יוצאים נגד המערכת בגלל שהם יודעים שדפקו אותם בעוד שהם לא חטאו, ויש לא מעט מקרים כאלה ואתה יודע את זה, זה דברים ששום פיצוי כספי לא ישנה עבור אותו בן אדם.
ולגבי הדת כדבר אישי, זה בדיוק המהפכה של מרטין לותר, אתה לא מחדש כאן דבר, זה עקרון נוצרי היה ונותר, גם אם תנסה ללפף סביבו אלף ואחד הגדרות מפוצצות מאלף ואחד פילוסופים של תקופת הנאורות.
ז.)זה  בדיוק אחד מיסודות המוסר הנוצרי, שום דבר חדש, ולגבי "פרוגרסיביות", להלן תזכורת מי באמת עומד מאחורי המושג:

ועוד בחור נחמד:

אז סלח לי, כי כשאני שומע את המילה "פרוגרסיבי" על הטיותיו, אני מתכווץ, הליברליזם באופיו הוא מתכון עוועים שמוביל לידי המשטרים האתאיסטיים הכי רצחניים עליי אדמות, אז יסלח לי כבודו אם אני לא מתרגש יתר על המידה מתאורי המוסר הפרוגרסיבי שלך.
 וביחס לאסלאם, כמו שאמרתי לנדב, פרופורציה היא היא מילת המפתח, שנראה שגם את איבדת עם הזמן.

4. הקשר בין השיפוט שלך למרקסיזם הוא פשוט, אני לא אמרתי שאתה בהכרח מרקסיסט, אלא שאתה משתמש בכלים דיאלקטיים מרכסיסטיים, יש הבדל, אני לא השאמתי אותך בקומוניזם, עדיין לא לפחות.

אני נמצא פה על חלק מארץ ישראל (ארץ ישראל במלואה נמתחת מהנילוס ועד נהר הפרת), כי זו מצווה מובחרת לחיות בא"י, ואני חיי חיים דתיים מלאים רק פה בארץ (מתוקף המצווה של עצם הישיבה וההילוך בארץ וכן בשל קיום מצוות התלויות בארץ שאינן מיושמות בגלות).
זו הארץ הקדושה שאלוקים הגביהה אותה רוחנית מעל כל הארצות, ושאלוקים עוקב אחריה במיוחד, א"י היא ארץ מחמדו של אלוקים והוא נתנה לעם הבחירה, עם ישראל, זה למה אני פה, ואם אלה הסיבות שאתה נמצא פה, אז אתה כובש זר וקולוניאליסט וקיומך במרחב ספור, ובצדק....
אם אתה רוצה בית לאומי וחילוני, לך תקים מדינה שכזו בין גרמניה לאוסטריה (אם יש טיפה צדק בעולם, זה המקום היאה למדינה שכזו, החבה את כל קיומה לשואה ותו לא), ובקטע הזה, אחמדינג'אד צודק, אם הצידוק היחיד לעצם קיום המדינה הוא השואה, אזי שתקרע מגרמניה בשטח אדמה ולא באמצע דאר אל אסלאם.
« עריכה אחרונה: מרץ 10, 2010, 23:38:20 על ידי נץ וגאה בזה »
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ואני לרגע חשבתי ששכחת ממני, אני דבר ראשון יקרה את התגובה שלי, ואז שלך ואז נגיב

נראה לי דווקא נושא מעניין

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
א. בדיוק כמו ערעור בבית משפט ישראלי היום.
דבר ראשון על כל פסקה יש זכות ערעור אחת(מלבד חריגים כמו בית דין לתביעות קטנות וכן הלאה), ובמקרים נדירים ניתן לבקש דיון נוסף אם הגיע לבית דין עליון(ראה פס''ד נחמני).
זה בעצם או שהערעור מתקבל לבית דין גבוה יותר(משלום למחוזי, מהמחוזי לבית דין עליון) או ישנם יותר שופטים מהדיון הראשוני(מבית דין עליון בעל 3 שופטים לדוגמה לבית דין עליון בעל 5 שופטים, עד 15).
ואם ישנו מקרה מאוד מיוחד מתקיים דיון נוסף עם עוד יותר שופטים(שוב ראה פס''ד נחמני, שאותו לבסוף הכריעו 11 שופטים).
חשוב לציין שהערעור הראשוני(לשני הצדדים) הוא זכות, ולא נתון להחלטה כזאת או אחרת של השופטים, מה שמקטין את הסיכוי לטעות.
ערעור על עונש מוות, במידה והנאשם הורשע, הוא אוטומטי ללא קשר אם הנאשם רוצה או לא.
כנראה לסנהדרין יש כמה דברים ללמוד מבית דין מודרני.
ב. כן כתבת לי בפרטית דאז,כמובן שזה נתון דאז. אם יגיע לכאן הסנהדרין, ויקבע שהוא יכריע על עונש מוות אחת ל-7 שנים או 70 שנים אוטומטית מרחב ההתרעה שלו בהקשר לעונש מוות יורד. למה? אם מחר משהוא מוצא להורג על ידי אותו סנהדרין
הבא אחריו יכול לבצע את אותו עבירה/חטא, ולדעת מראש שעונש המוות יהיה מבחינתו לא רלוונטי, וזאת למינימום של 7 שנים. ובכך כל עניין ההרתעה של אותו עונש ספציפי הוא כלל לא רלוונטי, אז אני חוזר, מה היא משמעות ההרתעה?
מכאן העונש הספציפי הזה לא מרתיע, אינו מסר כלל לחברה, כיוון שהמסר לעונש הספציפי הזה הוא, "יש לכם עכשיו בין 7-70 שנה לעשות כל העולה על רוחכם, כאשר לא תוצאו להורג, אל דאגה". אם יהיה עונש אחר? אולי, אך אנו מתדיינים על מהות עונש המוות ויעילותו.
מכאן, הצורך של הסנהדרין באותו עונש מוות הוא לא יותר מצורך נפשי, מלא פופוליזם בעל מסר חסר משמעות. אזי האסוציאציה העולה לראש היא, חיי אדם=מסר חסר משמעות פופוליסטי המספק צורך נפשי של הפרט, להל''ן ההוכחה לחוסר המוסר בהטלת עונש מוות.
אגב, לו וכך יצא, שפעם ב-7 או ב-70 שנה בוצע עונש מוות, ללא חשיבה אחרת על משמעות העונש, מדובר כאן בלא יותר ממקריות, ובכך הרצון שלך להציג את ההומניות והמוסר של בית הדין של הסנהדרין לא רלוונטי.
זאת מפני שלהם אין כל קשר למוסר, אלא צירוף מקרים נדיר ולא מחשבה מעמיקה(מלבד הרצון להימנע ממרד, או במילים אחרות, הפחד של הסנהדרין בלי רדיפת האמת, הצדק והיעילות במטרת עונשם).
ג. אני מסכים איתך במאה אחוז, לכן אין צורך אף פעם להוציא אף בן אדם להורג מבחינתי.
בנוגע למוסר שלי, המוסר "הנוצרי" הזה הוא המוסר העליון מבחינתי(אולי אני הגלגול הבא של ישו?). באיזה זכות יש לך להכריח בן אדם להתנהג בדיוק כמו שאתה רוצה? כמובן שאין לך בעיה לבכות
שמכריחים אותך להתנהג בצורה שאתה לא מעוניין בה. הערך הזה הוא כולל, לא רק שנוח, ואם הוא מתבצע רק שנוח, אז כאן ידידי מדובר בצביעות.

ברגע זה הסנהדרין מסכן את החופש שלי, ובכך אני נאלץ להתפלל כל יום וליל למלך המשיח, שלא יקרה את האסון הזה שנקרה גאולה, לפחות לא כפי שאתה מתאר אותה.
בנוגע לחקירה, מה כל כך קשה בחקירת העדים? בהתחשב בעובדה שגם עד מודרני, נחקר רבות במשטרה(תלוי איזה פרשה), כאשר הוא נחקר על ידי 2 עורכי דין או השופט עצמו(תלוי איזה שיטת משפט), שוב ושוב ושוב.
כאשר בארצות הברית לפחות, עד תחת שבועה שמשקר יכול להיכנס לכלא על עדות שקר(אני לא מכיר את החוק הישראלי בנדון, לכן איני יכול לומר שהנ''ל משתייך גם לפה).
להל''ן פתרונות חילוניים לכל "בעיות המשפט".
מה הם עושים שם הסנהדרין? מצליפים בו אין סוף?

ד. לא הבנת אותי, לא כתבתי שעונש מוות הוא מוסרי, הסכמתי שבמדינת ישראל קיים עונש מוות במקרים קיצוניים. ציינתי שאת היחס בין נתינת עונש מוות על עבירה כמו חילול שבת שהוא בעל ערך נמוך מהיחס לנתינת עונש מוות על בגידה, ואת ההבדל המהותי כאן. בדיוק כמו היחס בין גניבה חמור פחות  מהיחס לרציחה מבחינה מוסרית(אזי אם אתה עבריין עדיף שתגנוב מאשר שתרצח, זה לא אומר שאם תגנוב זה בסדר). שני המקרים אינם מוסריים, וכל עונש מוות אינו מוסרי.

מכיוון שהיום כמו שכתבת המערכת התרבותית וחברתית שלנו בנויה כפי שהיא בנויה, בית דין סנהדרין הינו קיצוני, ברברי וכן הלאה.
יהודי חרדי יכול להתפלל איך שהוא רוצה, ולקוות מה שהוא רוצה.  
ואם זה היא מהות היהדות, היהדות עצמה היא קיצונית, במדדים שאנו מודדים היום.

בנוגע למטרת העונש- ברור שהמטרות שאני ציינת אינם עולות בכני מידה עם הסנהדרין, אלו מטרות ענישה שפיתחו להם גדולי הקרימינולוגים לאורך ההיסטוריה, אשר בחרו לנתק את משפיעי הדת(אז נצרות אומנם) מהליך השיפוטי, והליך בחירת העונש לנאשם.
הראיה השונה הזאת מצריכה מחקר והבנה של בסיס הקרימינולוגיה, ראיית התפתחותו והכוונה למטרה הכוללת, שהיא הפחתת כמות הפשע. דבר שהסנהדרין, לפחות דאז, לא יוכל לבצע, אם מכוון שאין הוא התפתח כראוי בזמן קדום זה, ואם מכיוון ההגבלות הדתיות
שאליו הוא נתון. היה קרימינולוג צרפתי שאיני זוכר את שמו, שראה בגורם הרציונלי של האדם, קו נפשי המשפיע על ההחלטה לביצוע עבירה או אי ביצועה. הוא ראה בכך שאם אדם ישקול את מעשיו, ויהיה לו שווה פחות לבצע את העבירה מאשר העונש שהוא יקבל הוא לא יבצע אותה. הוא כמובן התעלם ממרכיבים אחרים לביצוע העבירה(הפן הגנטי והפן הסביבתי המפתחים את הנפש ויכולים לפגוע בהחלטה הרציונלית), אך השינוי הגדול שהוא ביצע היה אי קיומה של עונשים אכזריים של הכנסייה הקתולית דאז. עונשים ושיטות תחקור המזכירים את הסנהדרין מדבריך.
מכאן התחילו אנשי רוח ומדע לחקור לעומק את הפשע ולפתחה שוב ושוב ושוב. זה חלק מפיתוח טבעי בכל תחום. לסנהדרין לא היה את הידע שיש לנו היום בכל הנוגע למהות הענישה, מטרתה, יעודה תוצאותיה וכן הלאה. הם בכלל לא חקרו זאת או התיימרו לחקור זאת, ולכן שיטתם אינה רלוונטית יותר.

בנוגע לגנב- אתה טועה ומטעה, העונש לגנב יכול להיות עד מקסימום שנות מאסר(3 שנים אם אני לא טועה) לפי סמכות בית הדין הרלוונטי(הכוונה אם מדובר בהליך אזרחי או פלילי). אך במקביל יתכן והגנב יכול לספוג קנס, יכול לספוג מאסר על תנאי, מאסרו יכול להיות מומר בתנאים מסוימים לעבודות שירות(אם המאסר הוא עד 6 חודשים) או עונש של עבודה לתועלת הציבור, ושילובם של העונשים. בנוסף הקורבן, שממנו נגנב ו/או נגרם לו נזק כזה או אחר, יכול להגיש הליך אזרחי נגד אותו עבריין, ובמידה והורשע בבית דין פלילי, אוטומטית הוא יורשה בבית דין אזרחי(עקב היחס של האשמה בין 2 ההליכים).
ובכך ישנן יותר אופציות לשופט לנהל את משפטו בצורה הטובה ביותר לחברה, לנאשם ולקורבן. ולקורבן יש את האופציה לקבל פיצוי אם הוא דורש בכך.
כעט ניכנס להליך של הסנהדרין, לדבריך הוא מקבל קנס פי 5 או 4 ממה שהוא גנב. כמה שאלות.
1. איך בדיוק ממדו את זה אז? אם הוא גנב 4 כבשים הוא צריך להחזיר 16?
2. האם הסנהדרין לקח בחשבון את חיי חייו של הנאשם? אזי אין כאן תועלת לשלוח נרקומן לדוגמה(היום) לשלם קנס, גם אם יש לו את התשלום זה לא רלוונטי, כיוון שהבעיה האמיתית היא הסם.
הגורם לגניבה. האם הסנהדרין לוקח את "קשר העבירה" להחלטותיו(אני בספק)?
3. מה קורה אם לנאשם אין דרך להחזיר? כך לדוגמה את מיידוף, מין הסתם הוא לא יכול להחזיר את הסכום העצום שהוא גנב, בטח לא פי 3 או 4.
מה ההליך שנוקטים?
אם הוא יוצא לחופשי, ומבצעים לו הליך של הוצאה לפועל, ללא מאסר, מה ימנע ממנו לגנוב עוד על מנת להתפרנס עד שהוא ייתפס שוב?
מה בדיוק הם עושים לאדם שלא משלם את הקנס?

בנוגע להשוואות בין מדינות,

1. יפן נחשבת למדינה מערבית.
2. צודק הבדלי תרבות משנים את כמות העבירות.

לפי מה שאתה כותב, כיוון שהתרבות היהודית היא ברברית יותר, אין מתאים לה דיני יפן.
אזי, לטובתנו יש לנו להתנתק מהתרבות היהודית ולגשרה לתרבות היפנית, ובכך אוטומטית נוריד את הפשיעה שיש לנו.

ועכשיו קצת ליותר רצינות, די פספסת את הפואנטה, אם בעולם המערבי+יפן כמות הפשיעה נמוכה מארצות הברית, ולאחרון עונש מוות, אנו רואים שההרתעה של אותו עונש היא לא אבסולוטית ויש מרכיבים אחרים להפחתת הפשע. ההתעלמות והשלילה של הדבר בשוני התרבות בלבד
הוא פשוט עצימת עיניים עד תום, קשר הפתרון הברור העולה מדבריך, אולי אי שם בתת המודע, הוא רצון להתנתק מהתרבות היהודית, שהיא אינה יעילה במרכיב לשמירת החברה.
כעט נכנס לתרבות היהודית, אין לך מקור סטטיסטי, יש לך עדויות שכמות הפשיעה הייתה כה נמוכה? מה זה נמוך? 6 מקרי גניבה בשנה? 80 רציחות? קשה לי למדוד ככה את מקור, ללא מספרים סטטיסטיים.  
ובכך כיצד נוכל לדעת שעונש מוות הוא היה ויהיה רלוונטי ומרתיע ליהודים? על בסיס מה? תחושת בטן וכי חז''ל אמרו?
ואם נחשוב על זה לעומק, אמונתך מצריכה כרגע  שינוי חברתי תרבותי כללי, לכיוון של לפני אלפים שנים, כאשר בסיסה נתונה לאמונה, ללא הוכחה שכמות הפשיעה ירדה(רק עדויות אך לא נתון סטטיסטי שניתן למדוד את אמיתה של הדברים), כאשר בו זמנית שינוי תרבותי מוצלח לתרבות היפנית אוטומטית יוריד לך את כמות הפשיעה בארץ, כאשר הוכח שכמות הפשיעה תרד על בסיס אותו מקור של מדד, בנתונים סטטיסטיים הנתונים לאותו מדד אוניברסלי. שני הרעיונות אינם בר קיימא, אבל לפחות בשלי יש מרכיב לוגי מדעי מוכח, אך אתה מתעקש על הפחות יעיל מאומנה תיאולוגית בלבד, מדהים.

אגב, נשאלת השאלה התיאולוגית, אזי למה הוטלו כל כך הרבה עונשים על העם היהודי, למרות כמות הפשיעה וחטא הכול כך נמוכים בימי הסנהדרין, לאומת היום(לא לפני 60 שנה היום) שמצבנו ב-10-20 שנה אחרונות יחסית יציב, לאומת כמות הפשיעה וחטא הגבוה יותר הקיימת לדבריך, כאשר אין אימוץ של המערכות המשפטיות לערכי הסנהדרין?

בנוגע לארצות הברית- אתה כל כך צפוי, לא ציינתי בשום מקום את כלל מכלול סרטו של מייקל מור, את כמות הנשק המוחזקת בארצות הברית, את המקור לרציחות וכן הלאה, רק הבאתי את הנתון הסטטיסטי שלא ניתן להתווכח איתו. אם מהשפעתן של הרגולטורים האירופאים, אם מהשפעת גורמים אחרים.
אין זה רלוונטי לדיון. הראתי לך את יחס הרציחות כיום בארצות הברית, לאומת אנגליה, צרפת, גרמניה, יפן(הלא מערבית...) וכן הלאה, על אף עונש המוות בראשון.
הגורם הוא דיון חשוב אבל הוא דיון אחר, אשמח להתדיין איתך עליו בהזדמנות.
אתה רואה כאן נתונים, ואתה מתכחש אליהם על ידי טעונים סובבים ולא רלוונטים, חבל.
הבא נמשיך.

ה. מה הכוונה לא במזיד? נוכל לחלל שבת? נוכל לבלות עד שעות הלילה המאוחרות במעדונים בשישי בערב, ולהתבונן להנאתנו בבחורות חצי ערומות המראות את ברכיהן, בשתיית אלכוהול עד לאובדן חושים? לקום למחרת, שבת בבוקר, להתהלך לבית קפה, עם סיגריה דלוקה? אוי ווי

ו. 1. כתבת את המהות של המרכיבים של בית הדין של הסנהדרין, תהליך השפיטה ונדירות העונש, מכלל עונשי המוות לא הוכחת שכמות הטעויות היו אפסיות, אני בספק אם יש לכך עדות.
בטח לא במדדים והשיפורים הטכנולוגים הקיימים היום שניתן בעזרתן למדוד.
כתבת שיש אופציה לערעור, ואופציה זו אינה זכות, לפחות כך הבנתי מדבריך, אלא נתונה להחלטת הסנהדרין.
2. בכל מערכת ישנם מקרים טראגיים של טעויות, עם כי בעט שרצחת את האדם לא הנחת בפניו את האופציה לפיצוי, לשינוי וכן הלאה.
רצחת אותו, ונגמר. לאומת, זאת, אותו אדם שלמד להיות עבריין, תיקו נמחק, הוא קיבל פיצוי ואופציה להתחיל מחדש. קשה? בוודאי. הוגן? ברור שלא. טראגי? מאוד.
האם הוא יהיה עבריין לאחר מכאן? אולי. אבל, עדיף יותר ומוסרי יותר על פני רציחתו ואי נתינת שום דבר על עונשו שאינו היה אמור להתבצע.
במילים אחרות, כאן יש סיכוי לתיקון, אצלך אין.

ז. תן לי קצת קרדיט בתחומי, לומר שהוגי הדעות של הקרימינולוגים הגדולים ביותר, מלומברוזו היהודי, מסטרנלד, בקר, קולברג, פרי, שוהם, אדד ואחרים הושפעו ממרטין לותר, לנין וכן הלאה זה פשוט בדיחה ועיוורון חושים.
אם זה כן השפעה ישירה של מרטין לותר, לנין, סטאלין וכן הלאה, תן לי אז את ישו ומרקס בכל יום בשבוע על פני משטר הנאו טאליבן שאתה מעוניין לכונן כאן.
שלילת ראיה זו, בייחוסה לגורמים שליליים מבחינתך אינה טעון הולם.
אין כאן שום קריאה לרצח המוני, או לתוצאת הרצח ההמוני, אין לכך ולו שום קשר לערכים שאני מציג במוסר, שהוא כולל ושולל את הרציחות הבלתי מוסריות ומוצדקות של אותם משטרים שאתה כל כך מפחד מהם(ובצדק).
מטרת העל היא לקדם את האנושות, לחברה מתונה, יציבה נטולת אלימות ופשע.
אם חלק מאמצעים נבראו מהפושעים הכה גדולים בהיסטוריה? אזי כבוד הוא להם. רלוונטי? למה בדיוק?
אין קשר בין התוצאה של אימוץ הערכים הבסיסיים האלו לתוצאה של משטרים האפלים שציינת, אין הם חופפים זה את זה, ואין הם קשורים קשר בין זה לזה.
הקשר הזה הוא לא רק תמוה, הוא בדיחה לאינטליגנציה, ואתה האחרון שאפשר לומר עליו שלא אינטליגנט, מדוע אתה מייחס אחד לשני, ביחס כה חזק עד שאינך מפריד בין התיאוריה עצמה וכוונותיה, תוצאותיה, לביסוס תוצאות היסטוריות הנוגדות את תיאוריית המוסר הזאת?
בנוגע למשפט הפרופורציה, העולם הפרוגרסיבי, ואני יגיד זאת שוב, העולם הפרוגרסיבי מעוניין להימנע מכל יחס של עונש מוות ומוות ככלל, גם אם מדובר בדיאלקט ממורשתו של לנין. שוב אין קשר לאידיאלים של לנין, תוצאותיהן וכן הלאה, לפרוגרסיה ופיתוח העולם המודרני לחברה טובה יותר ומוסרית יותר הנלחמת ברגרסיה התיאולוגית שאתה מציע ומעדן למען עינייהם של אנשי הפורום, אשר להם אמונה בערכים מודרניים.

4. אני משתמש בדיאלקטיים מרכסיסטיים? ו? אולי אתה משתמש בדיאלקטיים של הטאליבן(או הטאליבן בדיאלקטים יהודים)? רמיזות והסברי רמיזות, גן עדן עלי האדמות.

בנוגע לשאלה, היא רטורית, ולא משמעותית, בדיוק כמו השאלה "מה אתה עושה פה".
הצידוק למדינת ישראל, היא ההיסטוריה והמסורת היהודית. בכלל? איזה צידוק יש לקיומה של איראן? של גרמניה? של ארצות הברית האינדיאנית?
אם מחר יחליט כל העולם שמדינת ישראל תוקם בין גרמניה לאוסטריה, מדינה נטולת אויבים, ושקט ופריחה כלכלית, אירופאית ומערבית, תוכל אתה להישאר פה, לא יהיה לי בעיה ללכת לשם.
כיוון שזה לא יקרה, אני נשאר כאן בינתיים.
נשיא איראן צודק? מעניין את קצה הגבה השמאלית שלי.

« עריכה אחרונה: מרץ 20, 2010, 20:53:05 על ידי אוהד הפועל »