כתב נושא: אמנון לוי מקווה שחילונים יחשבו לפני שהם מלים את בניהם  (נקרא 2477 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!

אמנון לוי

לאחר התכנית הקודמת של "שומר מסך" בערוץ 10 שעסקה בטקס "הוצאת הדיבוק", עתה משדר העיתונאי אמנון לוי את האייטם: "מדוע בכלל צריך לבצע ברית מילה".

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/200522
מתוך: ערוץ 7.

"אמנון לוי דואג לשדר כתבות משמיצות נגד היהדות. זה נמאס ומכוער", אמר לערוץ 7 עיתונאי בכיר באחד מכלי התקשורת. "בתוכנית האחרונה הוא הסית את אזרחי ישראל היהודים נגד מצוות ברית המילה. מה הדבר הבא?".

אמנון לוי: "ברור למה אדם מאמין עושה ברית מילה לבנו, אבל למה אני, שהצהרתי כאן שאני אתאיסט, ערכתי לשני בניי ברית מילה? והאמת היא שאפילו לא שקלתי לא לעשות זאת. הכתבה ששידרנו השבוע באה לפתוח מחשבה בכיוון הזה. אין לי ציפייה שאלפי חילונים יחליטו להתעלם מטקס המילה, אני אפילו לא בטוח שזה הדבר הנכון לעשותו, אבל יש לי תקווה שהם לפחות יחשבו על זה. שהחלטתם לא תהיה אוטומטית כמו החלטתי שלי לפני שנים, כשנולדו בניי".

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
בסדר... אז יחשבו ואז יעשו.  עדיף באמת מאשר לא יחשבו ויעשו.
הכתבה תזכיר בוודאי את הברית ומדוע קיימת מצוות המילה, משהו שרבים מהחילוניים שכחו (נראה לי מלמדים בכיתה ד').
היא לא תשיג את מטרת מניעת המילה...

אני חושב שהמטרה כאן היא אחרת -
הכתבה היא נגד החרדים.
אחרי כל ההסברים המלומדים שנקבל על חשיבות המילה ואי החשיבות שלה יציגו בפניי הצופים כיצד חשוב יותר שרופא מנתח יבצע את המילה ולא מוהל חרדי לא עלינו.  אולי אפילו יביאו איזה ילד שנפגע ממילה ואיזה מנתח גם יבוא ליחצן את עצמו.
הערוצים המסחריים כל הזמן משווקים תכנים מסחריים ולא ערכיים ולכן אני לא חושב שיש כאן איזו מטרה ערכית נעלה לשחרר את עם ישראל מעול המילה.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
אני לא חושב שהדברים המצוטטים הם פרובוקציה. אני מעיד על עצמי לפחוצ זה נראה לי מוזר שחילונים גמורים שלא שמרר שבת מימהם, לא עשו בר מיצווה, לא הניחו תפילין וכו', מלים את בניהם באופן אוטומטי בלי לחשוב על כך.

בעבור אדם מאמין המילה היא מצווה מאלוהים, אבל בעבור חילוני שלא מאמין בכך, הוא בעצם כופה הליך כירורגי מיותר על בנו בלי צורך רפואי ובלי רשות מבנו. וכל זה רק בגלל מה שמבחינת חילוני הוא מסורת שבטית פרימיטיבית.

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
אמנון לוי מקווה שחילונים יחשבו לפני שהם מל
« להגיב #3 ב- : פברואר 14, 2010, 01:02:55 »
בסדר... אז יחשבו ואז יעשו.  עדיף באמת מאשר לא יחשבו ויעשו.
הכתבה תזכיר בוודאי את הברית ומדוע קיימת מצוות המילה, משהו שרבים מהחילוניים שכחו (נראה לי מלמדים בכיתה ד').
היא לא תשיג את מטרת מניעת המילה...

אני חושב שהמטרה כאן היא אחרת -
הכתבה היא נגד החרדים.
אחרי כל ההסברים המלומדים שנקבל על חשיבות המילה ואי החשיבות שלה יציגו בפניי הצופים כיצד חשוב יותר שרופא מנתח יבצע את המילה ולא מוהל חרדי לא עלינו.  אולי אפילו יביאו איזה ילד שנפגע ממילה ואיזה מנתח גם יבוא ליחצן את עצמו.
הערוצים המסחריים כל הזמן משווקים תכנים מסחריים ולא ערכיים ולכן אני לא חושב שיש כאן איזו מטרה ערכית נעלה לשחרר את עם ישראל מעול המילה.

אני חולק עליך. מסע ההסתה המתמשך והבלתי-נלאה של התשקורת הישראלית והאליטות נגד היהדות וכל מה שהיא מייצגת וכל מי שמתיימר לייצג אותה, כולל בתוכו את שטיפת העם במסר שנאה ליהדות – על כל רבדיה וריטואליה.