סקר

האם לדעתכם איראן צפויה לבצע פעולות מנע מפני תקיפה?

לא - האיראנים שסבורים שלא תהיה תקיפה
לא - אין טעם לבצע פעולות כאלה וללבות את האש
כן - פעולות טקטיות כנגד מדינות בעולם ונציגויותיהן
כן - איראן תבצע תקיפת מנע בעצמה או בעזרת גרורותיה
3 + 4 (מהלך אסטרטגי מתגלגל)

כתב נושא: האם לדעתכם איראן צפויה לבצע פעולות מנע מפני תקיפה?  (נקרא 2465 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
היום כוחות הבאסיג' האיראניים ביצעו פעולות וונדליזם במסווה של הפגנה ספונטנית כנגד שגרירויות הולנד, איטליה וצרפת בטהרן.
ע"פ פרסומים זרים, עוד השנה איראן תוכל להתחיל ממש במלאכת בניית הפצצה.

כיצד האיראנים לדעתכם ינהגו במהלך השנה הקרובה?  איך הם רואים את הלחץ שמופעל עליהם?  האם הם צפויים לבצע פעולות מנע טקטיות או ממש מהלכים אסטרטגיים רחבי היקף שיכללו תוכנית מתגלגלת?
או אולי... הם מבינים שהכל חארטה וכלל לא יטריחו עצמם בהשקעת תשומות בפרובוקציות כאלה ואחרות ופעולות מנע.

כולם מוזמנים כמובן לפרט בנוסף להצבעה גם מה לדעתם האיראנים יעשו.

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • וְהַמַּשְׂכִּלִים יַזְהִרוּ כְּזֹהַר הָרָקִיעַ
בחרתי ב-5.
אני חושב שאין זה סתם, לאור כל הרעש התקשורתי לגבי האיום האיראני ויתרה מכך בהתקדמותה לפיתוח פצצה גרעינית ע"פ פרסומים זרים, דעתי כי הסנקציות כן ישפיעו על איראן במידה כלשהי, דבר אשר עלול לגרום לחציית הקווים האדומים וביצוע פעולות מנע מפני חששות האיראנים מהעולם ובפרט מישראל.
כל מה שהיה טוב, עכשיו נחשב רע.
התיישבות הייתה מצווה, עכשיו היא עבירה.
להתגייס לצבא היה זכות, עכשיו זה חובה, עבודת כפיים הייתה כבוד, עכשיו זו בושה.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אם האיראנים ידעו בסבירות כמעט ודאית שהולכת להיות התקפה עליהם, אז הם יערכו פעולת מנע ברמה כזו או אחרת,

אבל בגלל שאין להם שום אפשרות לדעת זו אני לא מאמין שהם יעשו מעשה מטורף כזה, כי הם יודעים שאז ההתקפה תהיה

עליהם חזקה פי כמה.

אני כן משוכנע לצערי שאם תהיה התקפה על איראן אז התגובה שלה תהיה חזקה מאד.

ישראל תקבל את רוב המכות. אני מפחד להגיד את זה, אבל לפי דעתי ברגע שתהיה

התקפה על האיראנים יירו לפה טילים מאיראן, מסוריה, מלבנון וגם מעזה והצבא יצטרך להתמודד

במספר חזיתות.

אני מקווה שכל מערכות ההתראה יתנו לנו מספיק זמן להתחבא (מדברים היום על כרבע שעה

זמן התראה מטיל שנורה מאיראן)  וכל טילי היירוט יצליחו לבצע את המקסימום שהם מסוגלים, למרות שקשה

לי להאמין שהם יצילחו ליירט עשרות טילים שנורים בו זמנית.

צריך רק לקוות שערביי ישראל והפלסטינים מיהודה ושומרון לא יצטרפו לחגיגה ויקשו על כוחות הביטחון שגם

כך תהיה להם המון עבודה.

בכל מקרה במצב כזה חוץ מלהתחבא במקלטים נצטרך להתפלל חזק לקב"ה כי נצטרך הרבה ניסים.

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • וְהַמַּשְׂכִּלִים יַזְהִרוּ כְּזֹהַר הָרָקִיעַ
אם האיראנים ידעו בסבירות כמעט ודאית שהולכת להיות התקפה עליהם, אז הם יערכו פעולת מנע ברמה כזו או אחרת,

אבל בגלל שאין להם שום אפשרות לדעת זו אני לא מאמין שהם יעשו מעשה מטורף כזה, כי הם יודעים שאז ההתקפה תהיה

עליהם חזקה פי כמה.

אני כן משוכנע לצערי שאם תהיה התקפה על איראן אז התגובה שלה תהיה חזקה מאד.

ישראל תקבל את רוב המכות. אני מפחד להגיד את זה, אבל לפי דעתי ברגע שתהיה

התקפה על האיראנים יירו לפה טילים מאיראן, מסוריה, מלבנון וגם מעזה והצבא יצטרך להתמודד

במספר חזיתות.

אני מקווה שכל מערכות ההתראה יתנו לנו מספיק זמן להתחבא (מדברים היום על כרבע שעה

זמן התראה מטיל שנורה מאיראן)  וכל טילי היירוט יצליחו לבצע את המקסימום שהם מסוגלים, למרות שקשה

לי להאמין שהם יצילחו ליירט עשרות טילים שנורים בו זמנית.

צריך רק לקוות שערביי ישראל והפלסטינים מיהודה ושומרון לא יצטרפו לחגיגה ויקשו על כוחות הביטחון שגם

כך תהיה להם המון עבודה.

בכל מקרה במצב כזה חוץ מלהתחבא במקלטים נצטרך להתפלל חזק לקב"ה כי נצטרך הרבה ניסים.
מפחיד ביותר, כתוב בתנ"ך ש"ירושלים תיהיה סף רעל לכל העמים" משמע העילה למלחמה תיהיה בעיקר משום כיבוש ירושלים וקדושתה.
ולגבי מלחמת גוג ומגוג (מלחמת עולם שלישית) נאמר ש-"הדם יגיע עד צוואר הסוס", בימינו אין מתעתעים בנו דברים אלו, באשר ישנו בהישגם של המון מדינות נשק להשמדה המונית ושאר אמצעי לחימה משוכללים ביותר.
כל מה שהיה טוב, עכשיו נחשב רע.
התיישבות הייתה מצווה, עכשיו היא עבירה.
להתגייס לצבא היה זכות, עכשיו זה חובה, עבודת כפיים הייתה כבוד, עכשיו זו בושה.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
לא כי איראן לא יכולה לבצע פעולת מנע. כל התגרות אלימה מצידה רק תגביר את הסיכוי שתצא לפועל התקפה נגדה.

מנותק הלוחם באנרכיסטים

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
המדינה היחידה שתתקוף את איראן היא ישראל.
אני לא רואה את המוסלמי המתועב ברק חוסיין אוסמה ימח שמו מצקיף באיראן וגם אני לא רואה את מדינות אירופה נוטלות חלק במתקפה כזו.
כמו שישראל תקפה בלי שום סיוע את הכור של העירקים הנאצים כך זה יהיה גם הפעם.

אני חושב שהאיראנים הנאצים מבינים זאת גם והם יודעים שהעולם לא יתקיף אותם. לכן לדעתי הם לא יבצעו פעולות מנע מפני תקיפה.

לצערנו הרב הממשלה הפחדנית והמושחתת שלנו מפחדת לבצע מבצע שכזה והיא חושבת ברצינות שסנקציות על איראן יפתרו את כול המשבר הזה.
פיפי נתניויו המושחת והמתועב עוד יביא אסון על עם ישראל עם המדיניות הפחדנית שלו.

אין לנו ברירה גם הפעם וחייבים להוציא לפועל מבצע צבאי ולחסל את האיום הגרעיני של איראן הנאצית.