כתב נושא: מפלגת קדימה הגישה הצעת אי אמון בעקבות קידום זכות הצבעה לישראלים בחו"ל  (נקרא 5164 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
הליכוד וישראל ביתנו מקדמים זכות הצבעה לישראלים בחו"ל, נראה לי שזאת בשורה טובה אני סבור שיש בפורום חלק לא מבוטל של בעלי אזרחות ישראלית שמתגוררים בחו"ל, למרבה הצער כמובן אבל לפחות יש תקווה שתוכלו להצביע.     
אבל למי אתם חושבים חוק כזה ישתלם בסופו של דבר? לימין? לימין המזויף? לשמאל? לחרדים? לערבים?
אשמח אם תגיבו לגבי העניין הזה..

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/053/840.html?hp=1&loc=1&tmp=2691

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
לדעתי אין סיבה לחוק כזה, אם אתה לא חי איתנו, אל תתערב בעניינינו, בדיוק כמו שההתערבות האמריקאית והאירופאית אינה במקום, כך גם התערבות מצד יהודים שלא חיים כאן.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
לדעתי אין סיבה לחוק כזה, אם אתה לא חי איתנו, אל תתערב בעניינינו, בדיוק כמו שההתערבות האמריקאית והאירופאית אינה במקום, כך גם התערבות מצד יהודים שלא חיים כאן.
לא שמעניין אותי הצבעות בכנסת, זה פשוט מהלך בלתי רלוונטי, קווי השלטון עוברים במקומות אחרים עוברים במקומות של עומדים מול דין הבוחר.
אבל, מבחינת הפרוצדורה היבשה, רק אזכיר, שבארה"ב גם מי שגר מחוץ לגבולות ארה"ב ולא משנה כמה זמן רשאי להצביע בשגרירות האמריקנית באותה מדינה.
אני למשל,גם אזרח אמריקני, ואם אני רוצה, אני יכול להצביע.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שבארה"ב גם מי שגר מחוץ לגבולות ארה"ב ולא משנה כמה זמן רשאי להצביע בשגרירות האמריקנית באותה מדינה.
אני למשל,גם אזרח אמריקני, ואם אני רוצה, אני יכול להצביע.

וזה נכון לגבי רוב (אם לא כלל) המדינות הדמוקרטיות בעולם, אני אישית גר בארץ ונולדתי בארץ, אבל לדעתי זה חוק לגיטימי ואם ציפורה שפיצר שפתאום נהפכה לפטריוטית גדולה,
והיא אמרה פחות או יותר את מה שכתב "m4a1" ומתנגדת לחוק הזה אז כנראה שהחוק הזה לא יכול להזיק..

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מה הטיעונים בעד החוק הזה? מה הוא ייתן בעצם?

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
הנה מה שאמר ח"כ אחמד טיבי לגבי החוק: "מדובר בהצעה מסוכנת שמטרתה לגמד את הייצוג הערבי בכנסת ולחזק באופן מלאכותי את גוש הימין והימין הקיצוני על חשבון מה שנשאר מהשמאל".
אם זה אכן ככה אני חושב שזו כבר סיבה מספיק טובה לתמוך בחוק, אתה לא חושב?

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
הנה מה שאמר ח"כ אחמד טיבי לגבי החוק: "מדובר בהצעה מסוכנת שמטרתה לגמד את הייצוג הערבי בכנסת ולחזק באופן מלאכותי את גוש הימין והימין הקיצוני על חשבון מה שנשאר מהשמאל".
אם זה אכן ככה אני חושב שזו כבר סיבה מספיק טובה לתמוך בחוק, אתה לא חושב?

מסכים, השאלה היא למי תנתן הזכות להצביע, אל תשכח שלא חסרים יהודונים בחו"ל.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
נכון, יש כמות לא קטנה של יהודים שלא אוהבים את ישראל (בלשון המעטה) אבל אני בטוח שגם לא חסר יהודים טובים כמו חיים בן פסח בחו"ל.
אפרופו חיים, אולי כדאי לשאול אותו בתור יהודי שגר בחו"ל את דעתו בנושא..

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
נכון, יש כמות לא קטנה של יהודים שלא אוהבים את ישראל (בלשון המעטה) אבל אני בטוח שגם לא חסר יהודים טובים כמו חיים בן פסח בחו"ל.
אפרופו חיים, אולי כדאי לשאול אותו בתור יהודי שגר בחו"ל את דעתו בנושא..
חיים הוא יוצא דופן, נאסר עליו לעלות לארץ, יהודים אחרים שדומים לחיים יעלו לארץ כשיתאפשר להם, לכן החוק הזה לא רלוונטי להם אלא רק ליהודונים שבטח יצביעו לקדימה.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
לשאלה שנשאלה על המטרה:
מטרת החוק היא לחזק את הקולות היהודים (שזה בהכרח החלשת הקול השמאלני....)

החוק אמור לכלול בתוכו אפשרות לכל מי ששירת בצבא או בשירות לאומי להצביע וכן לישראלים אחרים שעמדו בקטגוריות מסויימות כגון שהות בארץ בפרק זמן לפני הבחירות.

מכאן שמי שלא שירת את המדינה או לא שוהה בארץ לעיתים קרובות (ולא שירת בצבא) ידפק.

החוק לא יעבור בחיים, זה יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי.  כמו כן, גם אם יעבור - בג"ץ יפסול אותו.
מדובר בניסיון של הממשלה לצאת ידי חובה בניסיון סרק לממש את ההסכמים הקואליציונים עם ישראל ביתנו.  כשיכשל המהלך - נתניהו יוכל להגיד לליברמן "ניסיתי".

במקרה הטוב, יעבור חוק במתכונת אחרת שיאפשר הצבעה למאות בודדות.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
לשאלה שנשאלה על המטרה:
מטרת החוק היא לחזק את הקולות היהודים (שזה בהכרח החלשת הקול השמאלני....)

החוק אמור לכלול בתוכו אפשרות לכל מי ששירת בצבא או בשירות לאומי להצביע וכן לישראלים אחרים שעמדו בקטגוריות מסויימות כגון שהות בארץ בפרק זמן לפני הבחירות.

מכאן שמי שלא שירת את המדינה או לא שוהה בארץ לעיתים קרובות (ולא שירת בצבא) ידפק.

החוק לא יעבור בחיים, זה יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי.  כמו כן, גם אם יעבור - בג"ץ יפסול אותו.
מדובר בניסיון לצאת ידי חובה בניסיון סרק לממש את ההסכמים הקואליציונים עם ישראל ביתנו.  כשיכשל המהלך - נתניהו יוכל להגיד לליברמן "ניסיתי".

במקרה הטוב, יעבור חוק במתכונת אחרת שיאפשר הצבעה למאות בודדות.

למה אתה כל כך בטוח שהמצביעים יצביעו לכיוון הימין?

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
ההתפלגות של כלל האוכלוסיה היהודית מול כלל האוכלוסיה הישראלית (שכוללת כידוע 20% ערבים) נוטה יותר ימינה...

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
ההתפלגות של כלל האוכלוסיה היהודית מול כלל האוכלוסיה הישראלית (שכוללת כידוע 20% ערבים) נוטה יותר ימינה...

זה מבוסס על משהו? כי הייתי בטוח שהם דווקא נוטים שמאלה, מדינה תבוסתנית תתקבל יותר טוב בחו"ל מאשר מדינה חזקה, לפחות כך הם חושבים, ולכן הם מעדיפים ישראל תבוסתנית.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
לא נראה לי שאתה הבנת אותי.

אם יש בחירות ובהם מצביעים רק יהודים
לעומת בחירות בהם מצביעים רק יהודים + ערבים

באופציה הראשונה, הנטייה היא יותר ימינה מהשניה (מן הסתם).

כאשר בוחנים את הצעת החוק במתכונת הנוכחית, רואים שהאוכלוסיה שצפוייה להנות מאפשרות בחירה היא ברובה יהודית.  לא סתם יהודית, יהודית ששירתה את המדינה...

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
לא נראה לי שאתה הבנת אותי.

אם יש בחירות ובהם מצביעים רק יהודים
לעומת בחירות בהם מצביעים רק יהודים + ערבים

באופציה הראשונה, הנטייה היא יותר ימינה מהשניה (מן הסתם).

כאשר בוחנים את הצעת החוק במתכונת הנוכחית, רואים שהאוכלוסיה שצפוייה להנות מאפשרות בחירה היא ברובה יהודית.  לא סתם יהודית, יהודית ששירתה את המדינה...

כל עוד יש סלקציה בנוגע לאותם יהודים שיכולים להצביע, אני חושב שזה יכול להביא לשינוי חיובי, אבל אם זה יהיה פרוץ וכל לייבוביץ' או רובינשטיין יוכל להצביע, זו תהיה בעיה.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
החוק כעת כולל מה שאתה מכנה "סלקציה".  לדעתי היא צודקת אבל -

הוא לא יעבור - זה הכל בלוף...
תרגיל פוליטי שהליכוד עושה לליברמן ובינתיים כולם חוגגים - ליברמן יוכל להגיד שניסה (אולי בעתיד יפרוש כי לא קידמו את החוק הזה ואחרים), קדימה והעבודה יכולות להתנגד בגלל שזה חוק גזעני ולא דמוקרטי לכאורה וכך גם הערבים.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
החוק כעת כולל מה שאתה מכנה "סלקציה".  לדעתי היא צודקת אבל -

הוא לא יעבור - זה הכל בלוף...
תרגיל פוליטי שהליכוד עושה לליברמן ובינתיים כולם חוגגים - ליברמן יוכל להגיד שניסה (אולי בעתיד יפרוש כי לא קידמו את החוק הזה ואחרים), קדימה והעבודה יכולות להתנגד בגלל שזה חוק גזעני ולא דמוקרטי לכאורה וכך גם הערבים.

הבנתי, אני מסכים איתך.