כתב נושא: לכל חברי הפורום - מדינת יהודה בעד או נגד  (נקרא 3101 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שלום לכל חברי הפורום,

מידי פעם מועלה רעיון על ידי אישיות כזו או אחרת מהימין להקים את מדינת יהודה -

מדינה יהודית/אמונית/דתית/ימנית/הלכתית(במידה מסוימת), שתתאים לציבור שלנו.

הסיבה לרצון להקמת מדינת יהודה היא יאוש ממדינת ישראל והבנה שהציבור שלנו

לא יצליח לבנות את המדינה הנוכחית לפי רצונו, בגלל שרוב הציבור לא מוכן לזה.

הייתי מאד שמח אם כל אחד יביע את דעתו האם הוא בעד או נגד הקמת

מדינה כזו - מדינת יהודה - בהתאם למצב הנוכחי ולמצב העתידי שהוא צופה במדינת ישראל.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
לכל חברי הפורום - מדינת יהודה בעד או נגד
« להגיב #1 ב- : פברואר 07, 2010, 21:33:38 »
נגד, רעיון הזוי ולא ישים, עדיף להשקיע את כל המאמצים בלהחליף את האליטה השלטת במדינה הקיימת.
לא צריך פה ירבעם בן נבט.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #2 ב- : פברואר 07, 2010, 22:23:05 »
נגד, רעיון הזוי ולא ישים, עדיף להשקיע את כל המאמצים בלהחליף את האליטה השלטת במדינה הקיימת.
לא צריך פה ירבעם בן נבט.

1. מסכים איתך שמבחינה טכנית או פרוצדוראלית זה עניין כבד מאד ואפילו בלתי אפשרי, אבל האם אתה מתנגד לזה באופן עקרוני ?

2. אני סבור שאנחנו הציבור האיכותי ביותר במדינה ואנחנו צודקים בכל מה שאנחנו אומרים. אבל מה יקרה עם נגלה שרוב העם לא תומך בנו ?

למשל, מה יקרה אם יהיה משאל עם לגבי נסיגה מיהודה ושומרון ורוב העם יהיה בעד זה (בהחלט מצב אפשרי) ? האם אז הרעיון להקמה מדינה משלנו כן מתקבל על הדעת ?

מנותק הלוחם באנרכיסטים

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #3 ב- : פברואר 07, 2010, 22:45:38 »
עם ישראל צריך להיות מאוחד כנגד האויב הערבי המולסמי.
אם הציבור הדתי לאומי יתנתק מהעם זה רק יפגע בעם ישראל.
אני לפני הרבה שנים גדלתי בישוב חילוני ושמאלני , פעם תמכתי במפלגת העבודה.
כאשר התגייסתי לצבא אז הכרתי אנשים טובים מהציבור הדתי לאומי שעד היום הם חברים מאוד טובים שלי והם עזרו לי להתוודות לאמת האמיתית.

היום אני מזדהה הרבה יותר עם הציבור הדתי לאומני מאשר עם הציבור החילוני.
יש בי אידאולוגיה של אהבת הארץ ועם ישראל , אני מאמין בצידקתו של עם ישראל לחיות בארץ ישראל השלמה, אני מאמין שהמאבק על הארץ הוא מאבק דתי ושלעולם לא יהיה שלום עם הערבים המוסלמים.

העם זקוק לציבור הדתי הלאומי , היום יותר חילונים ואנשים שאינם שייכים לציבור זה מזדהים איתם.

אני מאמין שבקרוב  יבוא היום ורוב אזרחי המדינה יזדהו באופן מוחלט עם הציבור הדתי לאומי.
 כמעט כול העם יתאחד וילחם באויב הערבי הנאצי וביחד ננצח אותו.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #4 ב- : פברואר 08, 2010, 12:49:09 »
1. מסכים איתך שמבחינה טכנית או פרוצדוראלית זה עניין כבד מאד ואפילו בלתי אפשרי, אבל האם אתה מתנגד לזה באופן עקרוני ?
2. אני סבור שאנחנו הציבור האיכותי ביותר במדינה ואנחנו צודקים בכל מה שאנחנו אומרים. אבל מה יקרה עם נגלה שרוב העם לא תומך בנו ?
למשל, מה יקרה אם יהיה משאל עם לגבי נסיגה מיהודה ושומרון ורוב העם יהיה בעד זה (בהחלט מצב אפשרי) ? האם אז הרעיון להקמה מדינה משלנו כן מתקבל על הדעת ?
1.) מתנגד גם באופן עקרוני, גם עם כל עוולות המדינה הזו, אתה לא באמת רוצה להגיע לפיצול, בסיבוב הקודם זה הסתיים רע מאוד (ממלכת יהודה וישראל וחורבנם, חטאיהם ושחיתותם).
ירבעם בן נבט פיצל את הממלכה על רקע המיסים שחנקו את האוכלוסיה של המלכות המאוחדת.
אני רק מזכיר את המימרא המפורסמת של בנו של שלמה המלך רחבעם לאצילי העם-"אבי ייסר אתכם בשוטים ואני אייסר אתכם בעקרבים" ואז פשוט ירבעם אמר משהו בסגנון- "Sic Semper Tyrannis" (כך תמיד לעריצים) והקים את ממלכת ישראל יחד עם רוב השבטים שפרשו.
אתה לא באמת רוצה לפצל, גם כי הפעם אין בידך האמצעים וכח האדם לכונן מדינה שכזו (ולכן כתבתי בהודעתי הראשונה  שזה לא ישים פרקטית) וגם במישור העקרוני הוספתי הערה- "לא צריך פה ירבעם בן נבט".
2.) רוב העם לא יודע מה הוא רוצה, הוא מורדם ומסומם על ידי אליטה שלטת של במדינת דמו-חרטוס ישראבלוף.
3.)לא יהיה משאל עם פשוט בשל העובדה שהאליטה השלטת לא תתן לזה לקרות.
האליטה השלטת תחליט לבדה מתי לסגת מיו"ש, ברגע שהשעה תהיה "כשרה" לכך.
הדרך היחידה היא פשוט להחליף ו/או להעיף את האליטה, וכל הדרכים כשרות לכך.
הרעיון להקמת מדינה נוספת הוא הזוי ולא ישים וגם עקרונית עקום מהשורש, וחבל לבזבז אנרגיה מיותרת  על כך.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #5 ב- : פברואר 08, 2010, 13:03:10 »
אם העקרון של מדינת יהודה מתבסס על ההנחה שנסיגה ישראלית מיו"ש,
מטרתה סיום הכיבוש מצד המדינה - הוא טועה. מכיון שההנחה היא מוטעת.

הבעיה של המדינה אינה כיבוש ואינה שטח. ההתנחלויות הן עצם הבעיה, ועצמאות כלשהי של התנחלויות
לא רק תחת מדינת יהודה אלא אף אם מדובר באוטונומיה תחת שלטון הערבים תהה לצנינים בעיני השמאל
האנטישמי שכל הוויתו ומטרתו בעולם היא מלחמה בקב"ה, ביהודים וביהדות.

אל תטעו - אני כן בעד מדינת יהודה בחלק כלשהו של הארץ כשלב מעבר לפני כיבוש יתר הארץ, אבל הקמת
מדינה כזו יחייב עימות ממשי עם מוסדות המדינה. מי שחולם על כך שמדינת ישראל פשוט תעזוב את המתנחלים
ביו"ש ללא כל מאבק, עושה טעות חמורה בהבנת המציאות בשטח.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #6 ב- : פברואר 08, 2010, 13:57:04 »
1.) מתנגד גם באופן עקרוני, גם עם כל עוולות המדינה הזו, אתה לא באמת רוצה להגיע לפיצול, בסיבוב הקודם זה הסתיים רע מאוד (ממלכת יהודה וישראל וחורבנם, חטאיהם ושחיתותם).
ירבעם בן נבט פיצל את הממלכה על רקע המיסים שחנקו את האוכלוסיה של המלכות המאוחדת.
אני רק מזכיר את המימרא המפורסמת של בנו של שלמה המלך רחבעם לאצילי העם-"אבי ייסר אתכם בשוטים ואני אייסר אתכם בעקרבים" ואז פשוט ירבעם אמר משהו בסגנון- "Sic Semper Tyrannis" (כך תמיד לעריצים) והקים את ממלכת ישראל יחד עם רוב השבטים שפרשו.
אתה לא באמת רוצה לפצל, גם כי הפעם אין בידך האמצעים וכח האדם לכונן מדינה שכזו (ולכן כתבתי בהודעתי הראשונה  שזה לא ישים פרקטית) וגם במישור העקרוני הוספתי הערה- "לא צריך פה ירבעם בן נבט".
2.) רוב העם לא יודע מה הוא רוצה, הוא מורדם ומסומם על ידי אליטה שלטת של במדינת דמו-חרטוס ישראבלוף.
3.)לא יהיה משאל עם פשוט בשל העובדה שהאליטה השלטת לא תתן לזה לקרות.
האליטה השלטת תחליט לבדה מתי לסגת מיו"ש, ברגע שהשעה תהיה "כשרה" לכך.
הדרך היחידה היא פשוט להחליף ו/או להעיף את האליטה, וכל הדרכים כשרות לכך.
הרעיון להקמת מדינה נוספת הוא הזוי ולא ישים וגם עקרונית עקום מהשורש, וחבל לבזבז אנרגיה מיותרת  על כך.

מסכים איתך לגבי ההערה הראשונה. אני גם נגד פיצול גם כי זה לא אפשרי מבחינה פרקטית וגם כי זה רע מבחינה עקרונית.
אבל אני רק רוצה להגיד שגם אם תאורטית חושבים על פיצול כזה, זה לא חייב להיות כמו בתקופת בית ראשון.
זאת אומרת יכול להיות שיהיה פיצול ויהיו יחסים טובים בין שתי המדינות, יהיה שיתוף פעולה ולא יהיה שחיטויות ופגיעה בקב"ה (לפחות במדינת יהודה).

אני לא מסכים איתך לגבי ההערה השנייה, כי אתה לא יכול להחליט שהעם לא יודע מה הוא רוצה. עובדה, היו בחירות ורוב העם
החליט שהוא שמאל קיצוני (עבודה - קדימה) וימין מזויף (ליכוד, ישראל ביתנו, הבית היהודי, ש"ס).

מה שכואב לי בכל הנושא של הימין המזויף, זה שכל אחד יגיד לך שהוא נגד נסיגה מרוב שטחי יהודה ושומרון והגולן.
אבל אם תשאל אותם האם תמורת שלום אמת הם כן מסכימים לסגת - התשובה שלהם תהיה כן. (לדאבוני הרב)
וזה עצוב כי העם שלנו לא מאמין לגמרי שהשטחים האלו באמת שייכים לו. ועד שלא תהיה אמונה שלמה לגמרי לגבי הקשר
שלנו עם כל חלקי ארץ ישראל אין לנו סיכוי להחליף את מי ששולט במדינה. ולכן בגדול אני די פסימי, כי אני לא רואה
איזה שינוי משמעותי בדעות של עם ישראל.

לצערי אני מניח שבעשור הקרוב יושגו הסכמים עם הערבים והאמריקאים לגבי נסיגות מהגולן ומרבית יהודה ושומרון.
 מתחת לפני השטח אני מניח שיש כל מיני שיחות וסיכומים לא רשמיים שבהם אנו חותמים על ויתור על הכל.
 וכואב לי להגיד את זה, אבל אני רואה אותנו נפרדים מהמקומות האלו בקרוב, כי עד שלא יקום מנהיג אמיתי
הציבור שלנו ויגיד לכל העולם שהשחטים האלו שלנו - אין לנו סיכוי. 

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #7 ב- : פברואר 08, 2010, 14:18:04 »
הימני- בלתי אפשרי ליחסים טובים בין שני מדינות כאלה, הגדרתית, גם בבית ראשון זה הדרדר למלחמות בין השניים ולקיחת צד של אחד מהם יחד עם האויב של העם היהודי נגד השני, הכל בהתאם לאינטרסים הצרים והזמניים ובהתאם לרוח השליט באותו הזמן.
מדינת ישראל עוצבה בדמותה ובצלמה של מפלגת מפא"י, בין אם תאהב זאת ובין אם לאו, זאת עובדה הסטורית.
מדינת ישראל של בגידות, של חיסולים, של השתקת אופוזיציה, של בולשביזם, של אלטלנה, של רבין.
מדינת ישראל לא תוכל להתקיים יום אחד ללא מלחמת מתמדת בכל האמצעים העומדים לראשותה נגד יצירה מדינית שכזו (שבינינו, גם לא תקבל הכרה מאף אחד, מדינת ישראל הוקמה בסד זמנים ייחודי, אם שאלת מדינת ישראל הייתה עומדת היום על הפרק, אף אחד לא היה נותן לזה יד במישור הבין-לאומי).
מדינת ישראל ו"מדינת יהודה" לא יוכלו להתקיים ולו יום אחד האחד ליד השני.
אני גם מבטיח לך נאמנה שמדינת ישראל תחסל כל נסיון כזה בעודו באיבו, ושם, אף אחד לא ישים על אמנות ז'נבה, "חוקי מלחמה" או זכויות אזרח ואדם, כי יהודי לא זכאי לדברים כאלה, רק מסלמים.
אף אחד לא יזיל דמעה על כשלון שכזה, זה פשוט יהיה שחיטה וחבל על הזמן והאנרגיה לנסות אפילו לקדם דבר כזה.
בחירות הם לא עדות לרצון העם, מצטער, הדמוקרטיה בישראל היא אשליה ותו לא.
הבחירות הם עדות לרצון מגזרי לתקציבים, חלק מהעוגה.
המדיניות והמאקרו-כלכלה נגזרים במקומות אחרים.
לגבי הסיפא של תגובתך, אני מסכים בהחלט, מדינת ישראל אכן תיסוג עד האינצ' האחרון מיו"ש ומהגולן, בקונצטלציה כזו או אחרת.
ברגע שזה יקרה, אחרי כמה חודשים של התארגנות והפנמה, תפרוץ מלחמה והעולם האסלאמי בגזרתנו יעלה על מדינת ישראל בגבולות אושוויץ והיא תמחק, שרידי היהודים יצליו להגיע לחוף כדי לעלות על אוניות של הצי השישי בדרך חזרה לארץ הגלות של הדוד סם (עד שגם אמריקה תיפול לרגלי האסלאם בעצמה).
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #8 ב- : פברואר 08, 2010, 15:08:39 »
[b
הבחירות הם עדות לרצון מגזרי לתקציבים, חלק מהעוגה.
המדיניות והמאקרו-כלכלה נגזרים במקומות אחרים.

אם כך אתה אומר שאדם שמצביע לימין המזויף או לעבודה מצביע כי זה משרת אינטרסים כלכליים שלו ולא את האידיאולוגיה שלו ? ? ?
אני חושב שבחירה בקדימה או בליכוד או בעבודה משקפות גן אינטרסים כלכליים של מגזר בוחרים, אבל גם אידיאולוגיה מדינית. עובדה
שאם תשאל כל אחד מהבוחרים של מפלגות  האלו האם הם בעד נסיגה מיהודה ושומרון או הגולן תמורת שלום אמת, הם יענו בכן מוחלט.

לגבי הסיפא של תגובתך, אני מסכים בהחלט, מדינת ישראל אכן תיסוג עד האינצ' האחרון מיו"ש ומהגולן, בקונצטלציה כזו או אחרת.
ברגע שזה יקרה, אחרי כמה חודשים של התארגנות והפנמה, תפרוץ מלחמה והעולם האסלאמי בגזרתנו יעלה על מדינת ישראל בגבולות אושוויץ והיא תמחק, שרידי היהודים יצליו להגיע לחוף כדי לעלות על אוניות של הצי השישי בדרך חזרה לארץ הגלות של הדוד סם (עד שגם אמריקה תיפול לרגלי האסלאם בעצמה).

אני פסימי מטבעי. אבל שאני שומע אותך אומר דבר כזה אני די מזועזע. אם זו באמת התחזית שלך למה שיקרה פה בעתיד, אז למה
אנחנו מתאמצים כל כך פה בפורום או בכל מיני מקומות אחרים ?, הרי בכל מקרה אתה אומר שישראל תבצע את תוכנית ההתאבדות
אז למה לנסות לפעול אם אתה רואה את הסוף המר ? ?  ?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #9 ב- : פברואר 08, 2010, 15:30:04 »
אם כך אתה אומר שאדם שמצביע לימין המזויף או לעבודה מצביע כי זה משרת אינטרסים כלכליים שלו ולא את האידיאולוגיה שלו ? ? ?
אני חושב שבחירה בקדימה או בליכוד או בעבודה משקפות גן אינטרסים כלכליים של מגזר בוחרים, אבל גם אידיאולוגיה מדינית. עובדה שאם תשאל כל אחד מהבוחרים של מפלגות  האלו האם הם בעד נסיגה מיהודה ושומרון או הגולן תמורת שלום אמת, הם יענו בכן מוחלט.
אני פסימי מטבעי. אבל שאני שומע אותך אומר דבר כזה אני די מזועזע. אם זו באמת התחזית שלך למה שיקרה פה בעתיד, אז למה אנחנו מתאמצים כל כך פה בפורום או בכל מיני מקומות אחרים ?, הרי בכל מקרה אתה אומר שישראל תבצע את תוכנית ההתאבדות אז למה לנסות לפעול אם אתה רואה את הסוף המר ? ?  ?
לא, אני אומר שאולי לאדם הקטן שמצביע למפלגה זו או אחרת יש אשליה שהוא משנה משהו במישור המדיני לאור איזה מצע של המפלגה לה הוא בוחר להצביע, אבל זה אשליה בלבד.
כך ששמחת זקנתי בראש חוצות מה חושב אדם שמטיל פתק לקלפי, זה הבל, האליטה שמה על זה פס וצוחקת כל הדרך אל הבנק.
אנחנו מתאמצים בפורום ובכל מקום אחר ולו בשביל שביב התקווה שניתן להסית את הרכבת ממסלולה אל עבר התהום.
צריך לפעול כי זו חובתך, צריך לפעול כי, גם אם זו עבודה סיזיפית, גם אם בסופו של יום, כל מה שישאר מאתנו זה דף בהסטוריה, דף מפואר, שבו ייכתב שהיו אלה הבודדים שנלחמו, על אף שהפסידו במלחמה אבודה מראש.
תחשוב על מרד גטו ורשה בתור משל.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #10 ב- : פברואר 08, 2010, 17:10:10 »
לא, אני אומר שאולי לאדם הקטן שמצביע למפלגה זו או אחרת יש אשליה שהוא משנה משהו במישור המדיני לאור איזה מצע של המפלגה לה הוא בוחר להצביע, אבל זה אשליה בלבד.

נכון. אבל אתה מסכים איתי שבין אם האדם משנה בפועל משהו במישור המדיני ובין אם לא רוב רובו של העם כן רוצה לותר על יהודה שומרון הגולן.
זה לא שאך ורק האליטה השמאלנית רוצה לעשות את זה. זה רוב רובו שלהעם.
דרך אגב, זה סותר את מה שחיים ועוד רבים בפורום מאמינים בו, שהעם כן מוכן וכן רוצה את הכהניסטים בשלטון ושאפשר לשכנע את כל העם שאנחנו צריכים להיות בשלטון.

צריך לפעול כי זו חובתך, צריך לפעול כי, גם אם זו עבודה סיזיפית, גם אם בסופו של יום, כל מה שישאר מאתנו זה דף בהסטוריה, דף מפואר, שבו ייכתב שהיו אלה הבודדים שנלחמו, על אף שהפסידו במלחמה אבודה מראש.
תחשוב על מרד גטו ורשה בתור משל.

שאלה שלא קשורה. אני לא יודע אם אתה אדם מאמין, אני מניח שכן. זה לא מחליש אותך מבחינה אמונית שלפי דעתך יהיה עוד חורבן ?
ואם לא אחרי החורבן הזה אז מתי ניגאל ויבוא המשיח לפי דעתך ?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #11 ב- : פברואר 08, 2010, 17:38:55 »
נכון. אבל אתה מסכים איתי שבין אם האדם משנה בפועל משהו במישור המדיני ובין אם לא רוב רובו של העם כן רוצה לותר על יהודה שומרון הגולן.
זה לא שאך ורק האליטה השמאלנית רוצה לעשות את זה. זה רוב רובו שלהעם.
דרך אגב, זה סותר את מה שחיים ועוד רבים בפורום מאמינים בו, שהעם כן מוכן וכן רוצה את הכהניסטים בשלטון ושאפשר לשכנע את כל העם שאנחנו צריכים להיות בשלטון.
שאלה שלא קשורה. אני לא יודע אם אתה אדם מאמין, אני מניח שכן. זה לא מחליש אותך מבחינה אמונית שלפי דעתך יהיה עוד חורבן ?
ואם לא אחרי החורבן הזה אז מתי ניגאל ויבוא המשיח לפי דעתך ?
אני לא יודע מה רובו של העם רוצה, כל עוד 20% מסלמים, מאות אלפים גויים סלבים ו-0.5% אליטה משתתפים ב"הבעת הרצון" הזו, אינני יודע מה העם רוצה באמת.
וזה עדיין שאלה של אליטה, ואין לך פה איזה Agora יהודית בלבד דרכה אני יכול להבין מהו רצון העם.
לא ראיתי את ההמונים עולים על הבסטיליה, לא ראיתי את כל העם מכל שדרותיו יורד לרחוב ורוצה שינוי באמת, כך שאינני יודע מה העם רוצה, מה שאני כן יכול להניח, הוא שהעם רוצה בהחלפת האליטה השלטת בו, אליטה שנכפתה עליו מבחוץ, אליטה בוגדנית שלטת, אליטה דקטטורית ופאגנית.
ראה בדיון שלי עם m4a1:
http://hayamin.org/forum/index.php/topic,24584.0.html
אני גם מאמין שצריך שלטון אחר, אליטה אחרת, מישהו עם רוח אמונית חזקה, שיהווה את השלטון ובשביל זה בדיוק אני פועל, אני מייצג את עצמי, דעותיי ייחודיות.
אני יהודי מאמין שומר תורה ומצוות, מבחינה דתית רואה עצמי "מודרן-אורתודוכס" ופוליטית- "ליברטריאן יהודי".
תפיסתי לא מחלישה אותי אמונית כלל, אמונתי חזקה, מצב העם היהודי ומצב העולם לא משנה אצלי במישור האמוני כלל.
העם היהודי שבע קורבנות, וכנראה שיהיה עליו לסבול עוד, אני לא מתעסק עם חישוב קיצין (למרות שאם להודות על האמת, יש יותר מדי דברים, יותר מכל תקופה וסצנריו אחר, שמתאימים בצורה מושלמת לנבואות קץ הימים), אני מתפלל 3 פעמים ביום (משתדל במניין) לבואו של המשיח, כמו כל יהודי מאמין.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל