כתב נושא: תשובה לחיים בן פסח ורון בן מיכאל על תגובתם אליי מה-3 לינואר  (נקרא 2014 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק מחפש צדק

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
רון בן מיכאל וחיים בן פסח שלום רב,
תודה על התשובה וההתייחסות הרצינית.

בני האדם כל כך דומים זה לזה בעובדה שכל התודעה שלנו היא טיפטופים טיפטופים של מילים ושפה שהוכנסו למחשבותינו. הבסיס לידע, הוא תמיד תולדת פרי עיטם של אחרים, אם זה ספרים שקראנו, נאומים ומשפטים ששמענו או מה שההורים שלנו לימדו אותנו. בקיצור, אנחנו תמיד נמצאים תחת השראה של אנשים אחרים שתמיד נוטים לפרש את הדברים דרך עינייהם.

רון, אתה קורא לכתביו של מתי זבל ורפש, ואולי בצדק, מכחיש את קיומו, אתה טוען שמתי, אם אכן, חי 200-300 שנים אחרי ישו.  אך שים לב שאתה בעצמך מביא במכתבך אליי עובדות מכתובים שאדם אחר כתב ("נ.ב: כל דבריי הם מפיו של נוצרי לשעבר"). מומחה ככל שיהיה, ועמוק ומקיף המחקר שעשה ככל שיהיה, בפני בני האדם, דבריו הם לנצח בעירבון מוגבל בדיוק כשם שכתביו של מתי עצמו הינם. הנוצרי עליו אתה מדבר חי כמה אלפי שנים אחרי הולדת הנצרות, איך הוא באמת יודע מה ישו אהב או לא אהב? ומה הוא ניסה להשיג בחייו. למעשה, אם אני צריך לסתור את דבריו של מתי רק על סמך העובדה שהם נכתבו 200-300 שנה אחרי תקופתו של ישו, מה אגיד לגביי המגילות הגנוזות שנמצאו בים המלח בשנות החמישים. אלו ידועות בזכות היותן המקור המקראי העברי הקדום ביותר מלבד קטע של ברכת הכוהנים, וגם אלו, עדיין, נכתבו אלפי שנים אחרי האירועים מספרי התורה, ועדיין, אתה בעצמך ומיליוני יהודים, מבססים על פי כתובים אלו את תפיסת עולמם, יותר מכך לפי מה שאתה כותב, אתה רואה בכתובים האלו את הסמכות היחידה.  (לפי בדיקת תיארוך פחמן המגילות נכתבו במאה הראשונה והשנייה לפני הספירה, שבמונחים של היום, זה די לא מזמן).  יתרה מכך, גם בימים אלו אנחנו נוהגים לקחת ולפרש את הדברים בצורה שונה אולי, אפילו בזרמים השונים של היהדות עצמה, למרות שחלפו כבר אלפי שנים מאז.

מה שאני מנסה להגיד זה, שלעיתים, המקור של הכתוב או הזמן שהוא נכתב הם הרבה פחות רלוונטים מהמשמעות של הדברים. אני מוצא בספר התנ"ך המון משמעות והרבה חוכמה אך אני מוצא חוכמה גם בהמון משפטים סינים ובודהיסטים עתיקים או ציטוט יפה של אלברט איינשטין. אפילו בחיי היום יום שלנו אנחנו נחשפים להמון אינפורמציה מבחוץ, מכרים וחברים, תקשורת, רבנים ספרדים, רבנים אשכנזים, מדענים, פוליטיקאים, מומחים (כביכול) לכל מיני עניינים ועוד. נסתר הוא המנגנון באמצעותו בוחרים בני האדם לאמץ לעצמם את האמת של חייהם, אך בסופו של דבר אדם עושה זאת באמצעות האינטואיציה והרגש, הרי אנחנו לא יכולים להאמין לכולם לכל דבר שהם אומרים. צריך לזכור שאין אדם שאינו טועה והאמת של חייך יכולה להגיח לה מכל מקום, אלוקים נמצא בכל מקום לא?
זה מזכיר לי את המשל על הילד הקטן שחזר הביתה וסיפר לאמו שראה את אלוקים זקן עם זקן ארוך ולבן. במקביל חזר הזקן לביתו וסיפר לאשתו שראה את אלוקים והוא ילד קטן.

לגביי ההתייחסות (של חיים) ליחס אומות העולם לישראל, הצמאון לנפט, השקעות מבעלי הון ערבים וכו', אלו טענות נכונות, בצע כסף הוא דבר ידוע, אך הוא גם קיים בתוכנו, דתיים, חרדים וחילונים, וגם יהודים בעולם רצים אחרי הכסף או משתמשים בו על מנת להניע תהליכים המיטיבים עמם.
אני חושב שברוב גדול של המקרים זו אינה שנאה שמניעה את התהליכים האלו, לפחות לא במימדים שאתה מתאר. יש הבדל בין לשנוא מישהו רק על היותו יהודי או ישראלי לבין לא להסכים עם מדיניותו ולהחרים אותו על מנת שישנה את דרכו. אתה בעצמך פועל באותה טקטיקה כאשר אינך עוצר לקנות חומוס אצל הערבים בכפר בורקה.

אך אם אכן אתה צודק, והשנאה הזו קיימת אז יש מקום ויש סיכוי לצאת ממנה. אם אתה מכיר אדם אחד בעולם הזה שפעם שנא מישהו ועכשיו אוהב אותו, זו ההוכחה ששינוי הוא אפשרי, אם זה עובד על אדם אחד זה יכול לעבוד על רבים. משום מה, אני מרגיש שאתה לנצח השלמת עם מצב נתון בו "עשו שונא ליעקב", אני מזכיר לך שהאנושות חוותה בעברה המון שינויים גדולים ומשמעותיים שגם אז נראו כבלתי ניתנים להשגה, כביכול. אל תמעיט בכוחו ויכולתו של אינדיבידואל לחולל שינוי בעולם הזה. אתה יכול לטעון, שלדעתך, אתה! אינך מסוגל לשנות את השנאה, אך לקבוע מצב נתון עבור כלל העולם זו יומרנות וסותרת לאמונה הבסיסית שבוודאי שבכוחו של הקב"ה להשכין שלום בין בני האדם ולכן נתן להם את הכלים להטיב אחד עם השני.

היהדות הוכיחה שהאינטלקט הוא הנשק הטוב ביותר הקיים בהיסטוריה... מחובתנו, אנו היהודים, להציע לעולם את ניסיוננו העצוב בן אלפי השנים, ותוך נאמנות למסורת המוסרית של אבותינו - להיות חיילים במאבק על השלום, שכם אחד עם הכוחות הנעלים ביותר בכל החוגים התרבותיים והדתיים

אלברט אינשטיין
 בכבוד רב.
יהודי מאמין

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס"ד

אני אענה במה שקשור אליי ואתן לחיים להגיב בעצמו בנדון אליו.

ציטוט
 בני האדם כל כך דומים זה לזה בעובדה שכל התודעה שלנו היא טיפטופים טיפטופים של מילים ושפה שהוכנסו למחשבותינו. הבסיס לידע, הוא תמיד תולדת פרי עיטם של אחרים, אם זה ספרים שקראנו, נאומים ומשפטים ששמענו או מה שההורים שלנו לימדו אותנו. בקיצור, אנחנו תמיד נמצאים תחת השראה של אנשים אחרים שתמיד נוטים לפרש את הדברים דרך עינייהם.
א.) התודעה (חשוב להבדיל בינה לבין ידיעה, שכן ידיעה מחוייבת להיות מותאמת למציאות, או: אמת) הינה אינפורמציה שיכולה להיבנות מהבנה של מילים ושאר דרכי התקשרות בין-אנושיים וכו'.
ב.) תסביר פרי עטם, אם הכוונה לספרים, תגיד את זה למי שלימד אותך למצמץ ולהביט! (סתם דוגמא).
ג.) תפיסה סובייקטיביסטית, ניחא.
ד.) האדם איננו נמצא תחת השראה אינלקטואלית-תודעתית של בני אדם אחרים כל הזמן.
ה.) האדם יכול לפרש כדברים ככל שירצה אבל זה לא יהפוך את האינטרפרטציה שלו לאמת כהכרח.
ו.) התודעה איננה תלויה באינטרפרטציה תודעתית של אנשים אחרים בהכרח.
ז.) הבסיס לידע, הוא הקיום, ולא התודעה (או במילים פשוטות, מה שאנשים אחרים חושבים/אומרים).
ח.) אנחנו מקבלים "הצעות" לחשיבה במהלך ילדותנו (מהורינו) ובמהלך החיים גם מאנשים אחרים, אבל ה"הצעות" אינן אמת בהכרח. כל אחד יכול לחפש את הגישה שלו, אבל לא את האמת "שלו", כי יש רק אמת אחת והיא איננה סובייקטיבית אלא אובייקטיבית.
 אם תשובתי איננה מובנת/קשורה, זה כי לא הבנתי כלל את הפואנטה שבטענות שלך ולאן אתה חותר (אם אתה רוצה דיון אפיסטימולוגי או פילוסופי, אין לי בעיה, אבל מה הקשר לכאן?!).
ציטוט
 רון, אתה קורא לכתביו של מתי זבל ורפש, ואולי בצדק, מכחיש את קיומו, אתה טוען שמתי, אם אכן, חי 200-300 שנים אחרי ישו.  אך שים לב שאתה בעצמך מביא במכתבך אליי עובדות מכתובים שאדם אחר כתב ("נ.ב: כל דבריי הם מפיו של נוצרי לשעבר").

הרמב"ם מסתמך על מקורות אחרים, ארכיאולוגיה מוכיחה את פסיקתו בעוד את הרפש אשר מתי שר"י הוציא מפיו המנובל אי אפשר להוכיח כמו שאי אפשר להוכיח שהשמש קטנה מכדור הארץ. אם אליו התכוונת בכלל.
דבריי כוונו אל עצם העובדה שאני, מוסלמי ונוצרי לשעבר, שבדק, חקר, העמיק, והעביר את דעתו, חקר לעומק, את האיסלם והנצרות יחדיו, והגיע למסקנה ששתיהן דתות שקר, שכבר את בסיסן התיאולוגי ניתן להפריך בקלות.

ציטוט
מומחה ככל שיהיה, ועמוק ומקיף המחקר שעשה ככל שיהיה, בפני בני האדם, דבריו הם לנצח בעירבון מוגבל בדיוק כשם שכתביו של מתי עצמו הינם. הנוצרי עליו אתה מדבר חי כמה אלפי שנים אחרי הולדת הנצרות, איך הוא באמת יודע מה ישו אהב או לא אהב? ומה הוא ניסה להשיג בחייו.

ופה אנחנו נכנסים לדיון על האובייקטיביות שבהיסטוריוניות. הבעיה בטענות שלך באופן כללי היא שיש לך תפיסה סובייקטיבית (באופן בסיסי ביותר, דבריו של אדם רק בגלל היותו מי שהוא בלי קשר לאשר עשה בחייו, ואת כל אשר עשה, אכן דבריו של אדם הן בערבול מוגבל, אבל להשוות בין הרמב"ם למתי, וביני למתי, זה דבר מגוחך).
יש מחלוקת היסטוריונית-ארכיאולוגית בנוגע לקיומם של "השליחים" ושל רבים מדמויות המפתח של הנצרות (ביניהם יש"ו, שהוכחה לקיומו אפשר למצוא בעצם העובדה שמזכירים את סיפורו האמיתי בגמרא).
בטענה שלך הנ"ל אתה מנסה לפקפק באמיתותה של המסורת ההיסטורית, של הארכיאולוגיה. אתה בעצם טוען, שמעצם היותנו חיים בדור אחר לגמרי, איננו יכולים לדעת (בודאות או לא בודאות, זו לא השאלה) מה קרה בזמנים עברו. זה הבל. יש דבר שנקרא מסורת. מה שמתי אמר היה מיוחס ליש"ו הוא כביכול אלוקים לפי הנצרות, שאת הטענה הזו כן אפשר להפריך בקלות. מעצם זה שהפרכנו את הנצרות, לוגית ל"בשורה" "מפי" מתי שר"י כבר אין כל בסיס עובדתי. בעוד שלרמב"ם, ולי, יש אחיזה עובדתית. היסטוריה ידועה לנו במסורת שמועברת בשלל צורות. יש דרכים לחקור ולהגיע לאמת ולמציאות, אבל לשלול כל דבר כזה בטענה שלא חיינו באותו הזמן היא הבל אינטלקטואלי ועלבון לאינטליגנציה האנושית, פקפוק יסודי ומוחלט בהיסטוריה, שלילת אמיתותם של ממצאים ארכיאולוגיים, עדויות ספרותיות, וכו' (נכון שלא כולן אובייקטיביות, אבל כבר משם ניתן לחקור מהו המקור, ולנסות לבדוק אם הוא אובייקטיבי או לא - אני מבטיח לך שיש מספיק מקורות אובייקטיביים).
ציטוט
אם אני צריך לסתור את דבריו של מתי רק על סמך העובדה שהם נכתבו 200-300 שנה אחרי תקופתו של ישו, מה אגיד לגביי המגילות הגנוזות שנמצאו בים המלח בשנות החמישים.
מי אמר רק?
א.) אבל לכתוב במגילות יש אסמכתא תורנית, ארכיאולוגית, היסטורית, וכו'. ל"בשורה" של מתי אין אף לא אחת מהן.
ב.) "הבשורה" נכתבה בלי כל קשר ליש"ו עצמו, 200-300 שנה (כמו שכתבת במדויק) ואולי אף 400 שנה לאחר מותו. הספר הכולל של ה"בשורה" (הצואה החדשה) הינו פרי עטם של בני אדם, שניתן להפריך אותו בקלות (כמו הדוגמא המוכרת שכמדומני נכתבה ב"בשורה" על פי לוקאס, שמערת המכפלה נמצאת בשכם, לעומת "בשורה" אחרת שטוען שהיא נמצאת בחברון --- וואי, מי ידע שהיא נמצאת שם?). יש אינספור הפרכות לנצרות ולדבריו (הציטוט הדוחה שהבאת מדבריו, הוא לא טיעון שקשור לפאקטורים אלא טיעון שמסתמך על הנחת בסיס לוגית שככה ראוי/צריך אליבא דאלוקים, אבל אז ישר קופצות העובדות שיש"ו איננו אלוקים ואיננו "בנו" של "אלוקים", שככה לא ראוי באמת וכו').
ציטוט
אלו ידועות בזכות היותן המקור המקראי העברי הקדום ביותר מלבד קטע של ברכת הכוהנים, וגם אלו, עדיין, נכתבו אלפי שנים אחרי האירועים מספרי התורה, ועדיין, אתה בעצמך ומיליוני יהודים, מבססים על פי כתובים אלו את תפיסת עולמם, יותר מכך לפי מה שאתה כותב, אתה רואה בכתובים האלו את הסמכות היחידה.  (לפי בדיקת תיארוך פחמן המגילות נכתבו במאה הראשונה והשנייה לפני הספירה, שבמונחים של היום, זה די לא מזמן).

א.) לא הקדום ביותר ולא כלום.
ב.) תיארוך איזיטופ פחמן 14 איננו מדוייק כלל מלכתחילא.
ג.) לפני הספירה השגויה.
ד.) מה זה משנה מתי הן נכתבו? הרי הן הועברו במסורת והובאו על הכתב כשהיה חשש שישכחו בעם מחמת איומים פיזיים ורוחניים.
ה.) זה מצחיק שאתם בכל זאת מאמינים בנ"ך (אם כי נותנים לו אינטרפרטציה שגויה מיסודה וסותרת את עצמה) - אם לכך כוונתך. אם כוונתך לתושב"ע, זה עדין לא משנה את העובדה ש-1.6 מיליון איש לא ישקרו על היותה של התושב"ע אלוקית.
ו.) טיעון קראי, דיון ישן, להלן:
http://hayamin.org/forum/index.php/topic,8102.0.html
http://hayamin.org/forum/index.php/topic,8215.0.html
http://hayamin.org/forum/index.php/topic,8373.msg60251.html#msg60251
ז.) לא הבנתי את הכוונה בהודעה שלך כלל.
ציטוט
יתרה מכך, גם בימים אלו אנחנו נוהגים לקחת ולפרש את הדברים בצורה שונה אולי, אפילו בזרמים השונים של היהדות עצמה, למרות שחלפו כבר אלפי שנים מאז.
ראה סעיף ז' (אילו דברים בדיוק?), ובקשר לזרמים השונים של היהדות, זה כבר קשור ל-"70 פנים לתורה", "צדיק באמונתו יחיה", "תורה מונחת בקרן זווית, כל הרוצה יבוא ויטלנה" וכו', דעות שאינן סותרות), בסופו של דבר, האמת תתגלה גם ככה, וכל העניין באינטרפרטציה השונה (אם זוכרני נכון, אני עייף עכשיו כך שיכול להיות שאתבלבל עם מקרה אחר) זה העובדה שאנחנו נמצאים בדור ללא נביאים וללא הדעה האובייקטיבית בהכרח (הדעה האלוקית, שניתנת מהקב"ה עצמו), ולכן מעצם היותנו בני אדם לא נחשוב אותו דבר, אבל ללכת לפי אינטרפרטציה שונה (כל עוד היא לגיטימית! כלומר ע"פ האורתודוקסיה) איננו חטא כלל ומותרת (עשה לך רב, לבחור פוסק וכו').
ציטוט
מה שאני מנסה להגיד זה, שלעיתים, המקור של הכתוב או הזמן שהוא נכתב הם הרבה פחות רלוונטים מהמשמעות של הדברים. אני מוצא בספר התנ"ך המון משמעות והרבה חוכמה אך אני מוצא חוכמה גם בהמון משפטים סינים ובודהיסטים עתיקים או ציטוט יפה של אלברט איינשטין. אפילו בחיי היום יום שלנו אנחנו נחשפים להמון אינפורמציה מבחוץ, מכרים וחברים, תקשורת, רבנים ספרדים, רבנים אשכנזים, מדענים, פוליטיקאים, מומחים (כביכול) לכל מיני עניינים ועוד. נסתר הוא המנגנון באמצעותו בוחרים בני האדם לאמץ לעצמם את האמת של חייהם, אך בסופו של דבר אדם עושה זאת באמצעות האינטואיציה והרגש, הרי אנחנו לא יכולים להאמין לכולם לכל דבר שהם אומרים. צריך לזכור שאין אדם שאינו טועה והאמת של חייך יכולה להגיח לה מכל מקום, אלוקים נמצא בכל מקום לא?
א.) אפשר להריח את הניסיון שלך להגן על "אמיתותה" של הנצרות. לא חביבי, עצם זה שהצואה החדשה נכתבה שנים אחרי מותו של יש"ו זה רק טיעון מספר 1 להפרכתה של דת הדמים האדומית.
ב.) בצואה החדשה אין כל משמעות עבורי למעט העובדה שהדבר הזה משפיע על שונאיי מכיוון מערב, כל זה רפש אינטלקטואלי ממילא, מבחינתי הצואה החדשה זה כמו הקור'אן, הכל הבל מוסרי/פאקטורלי/תיאולוגי/וואטאבר, אבל עצם העובדה שאנשים מושפעים מכך אומר שאסור לי להתעלם מקיומה.
ג.) כל דבר, שהיננו כפירה באמת התורנית ו/או דבר הסותר את התורה (כמעט חופף), אין לו כל משמעות.
ד.) אתה שוב הולך סחור סחור ולא טוען טיעונים של ממש.
ה.) יש רק אמת אחת מעצם היותה אמת (או: תואמת למציאות האובייקטיבית). עצם קיומן של אמיתות נוספות סותר את מהותה של האמת הראשונית כפאקטור אובייקטיבי שתואם למציאות (או מהותה כאמת). כך שבעצם הדבר הנכון היחיד בדבריך, היא שדעות יכולות להיות שונות (שים לב שהדעות בזרמי היהדות לא סותרות!) אבל אמת יש רק אחת (האמת התורנית).
ציטוט
זה מזכיר לי את המשל על הילד הקטן שחזר הביתה וסיפר לאמו שראה את אלוקים זקן עם זקן ארוך ולבן. במקביל חזר הזקן לביתו וסיפר לאשתו שראה את אלוקים והוא ילד קטן.
- האמת על הנצרות והאיסלם וההבדל היסודי המוחץ ביניהן ליהדות. דעה איננה אמת בהכרח כך שעצם קיומה של דעה אינה אומר שהיא תואמת לאובייקט (ולא ידידי, הקיום איננה תלוי בתודעה שלו).

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס''ד

אתה טוען שהגזמתי כשתארתי את האנטישמיות של אומות העולם. באמת?

מתוך 191 המדינות שבעולם, אין אפילו מדינה אחת שמכירה בזכותנו לירושלים כבירתנו. ירושלים שהיא הלב והנשמה של העם היהודי במשך אלפי שנים לא שייכת לנו לפי אומות העולם. אומות העולם דורשות שנמסור את בירתנו למחבלים הערבים הנאצים שמבטיחים להשמיד אותנו. כל אומות העולם מתיחסות אל ירושלים בירתנו כאל "התנחלות יהודית בלתי חוקית". יש למוסלמים 66 מדינות ואף אחד לא מערער על קיומן. אף אחד לא מערער על בירותיהן של 66 מדינות מוסלמיות. יש ליהודים רק מדינה קטנטונת אחת ולפי אומות העולם זה יותר מדי, שוללים אפילו את הבירה שלנו. אתה לא חושב שזו אנטישמיות מכוערת וגסה?

אתה ישראלי. כנראה אתה לא מכיר את הגויים. כי 99% מהגויים בארץ ישראל הם ערבים. אז מסתבר שהגויים היחידים שאתה מכיר הם הערבים. אבל אני כן מכיר את הגויים היטב. אני גר בגלות הארורה בעל כורחי 53 שנים כבר. הייתה לי תוכנית בטלוויזיה בארה''ב במשך 20 שנים. הייתה לי תוכנית ברדיו במשך 8 שנים. הרוב המכריע של הצופים שלי והמאזינים שלי היו גויים. בארגונים שהובלתי, רוב החברים היו גויים וזה נכון גם לגבי הארגון שלנו היום בארה''ב. ובכן, אני מכיר את הגויים. ועשו כן שונא ליעקב ועוד איך.

בשואה, כשגרמניה הנאצית ובנות בריתה רצחו מעל 6 מיליון יהודים הי''ד, כל מדינות העולם סגרו את הדלת ליהודים שרצו להמלט ולשרוד. גם ארה''ב סגרה את הדלת ושלחה את הפליטים היהודים חזרה לאירופה הנאצית, חזרה למחנות המוות. העיתונים הנאצים של גרמניה הראו תמונות של הפליטים היהודים כשכולם דחו אותם, והכותרת בעיתונות הנאתית הייתה "אף אחד לא רוצה אותם".

אתה אומר שאפשר לשנות את המצב אם נשכנע את הגויים לא לשנוא אותנו. זה מה היהודים ניסו לעשות לפני השואה. זה מה היהודים ניסו לעשות במשך 2000 שנים של רדיפות זוועתיות. זה מה שישראל ניסתה לעשות באוסלו עם תהליך ה"שלום". ומה קרה? זה רק הביא יותר דם, יותר מלחמה, יותר טרור, יותר רצח. ניסו את השיטה שלך מיליון פעמים בהיסטוריה וזה מעולם לא הצליח. זה רק החריף את הבעיה. השיטה של הכהניסטים לעומת זאת כן עובדת. השיטה שלנו עבדה בימי אברהם, יצחק, יעקב, משה, יהושע, שמואל, דוד, שלמה, המכבים, האצ''ל והלח''י.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס"ד

בס''ד

אתה טוען שהגזמתי כשתארתי את האנטישמיות של אומות העולם. באמת?

מתוך 191 המדינות שבעולם, אין אפילו מדינה אחת שמכירה בזכותנו לירושלים כבירתנו. ירושלים שהיא הלב והנשמה של העם היהודי במשך אלפי שנים לא שייכת לנו לפי אומות העולם. אומות העולם דורשות שנמסור את בירתנו למחבלים הערבים הנאצים שמבטיחים להשמיד אותנו. כל אומות העולם מתיחסות אל ירושלים בירתנו כאל "התנחלות יהודית בלתי חוקית". יש למוסלמים 66 מדינות ואף אחד לא מערער על קיומן. אף אחד לא מערער על בירותיהן של 66 מדינות מוסלמיות. יש ליהודים רק מדינה קטנטונת אחת ולפי אומות העולם זה יותר מדי, שוללים אפילו את הבירה שלנו. אתה לא חושב שזו אנטישמיות מכוערת וגסה?

אתה ישראלי. כנראה אתה לא מכיר את הגויים. כי 99% מהגויים בארץ ישראל הם ערבים. אז מסתבר שהגויים היחידים שאתה מכיר הם הערבים. אבל אני כן מכיר את הגויים היטב. אני גר בגלות הארורה בעל כורחי 53 שנים כבר. הייתה לי תוכנית בטלוויזיה בארה''ב במשך 20 שנים. הייתה לי תוכנית ברדיו במשך 8 שנים. הרוב המכריע של הצופים שלי והמאזינים שלי היו גויים. בארגונים שהובלתי, רוב החברים היו גויים וזה נכון גם לגבי הארגון שלנו היום בארה''ב. ובכן, אני מכיר את הגויים. ועשו כן שונא ליעקב ועוד איך.

בשואה, כשגרמניה הנאצית ובנות בריתה רצחו מעל 6 מיליון יהודים הי''ד, כל מדינות העולם סגרו את הדלת ליהודים שרצו להמלט ולשרוד. גם ארה''ב סגרה את הדלת ושלחה את הפליטים היהודים חזרה לאירופה הנאצית, חזרה למחנות המוות. העיתונים הנאצים של גרמניה הראו תמונות של הפליטים היהודים כשכולם דחו אותם, והכותרת בעיתונות הנאתית הייתה "אף אחד לא רוצה אותם".

אתה אומר שאפשר לשנות את המצב אם נשכנע את הגויים לא לשנוא אותנו. זה מה היהודים ניסו לעשות לפני השואה. זה מה היהודים ניסו לעשות במשך 2000 שנים של רדיפות זוועתיות. זה מה שישראל ניסתה לעשות באוסלו עם תהליך ה"שלום". ומה קרה? זה רק הביא יותר דם, יותר מלחמה, יותר טרור, יותר רצח. ניסו את השיטה שלך מיליון פעמים בהיסטוריה וזה מעולם לא הצליח. זה רק החריף את הבעיה. השיטה של הכהניסטים לעומת זאת כן עובדת. השיטה שלנו עבדה בימי אברהם, יצחק, יעקב, משה, יהושע, שמואל, דוד, שלמה, המכבים, האצ''ל והלח''י.

בול  O0

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
"מה אגיד לגביי המגילות הגנוזות שנמצאו בים המלח בשנות החמישים. אלו ידועות בזכות היותן המקור המקראי העברי הקדום ביותר מלבד קטע של ברכת הכוהנים, וגם אלו, עדיין, נכתבו אלפי שנים אחרי האירועים מספרי התורה, ועדיין, אתה בעצמך ומיליוני יהודים, מבססים על פי כתובים אלו את תפיסת עולמם, יותר מכך לפי מה שאתה כותב, אתה רואה בכתובים האלו את הסמכות היחידה.  (לפי בדיקת תיארוך פחמן המגילות נכתבו במאה הראשונה והשנייה לפני הספירה, שבמונחים של היום, זה די לא מזמן)."

דמגוג קטן ושפל , מוסכם על כל החוקרים של המגילות ,שהמגילות האלה נכתבו על ידי סופרים מומחים לשם מכירה (שזו הייתה פרנסתם) ומצאו כמה וכמה עותקים שלהם ב"כדים" מוכנים למכירה ,והסיבה שהם "נשמרו" הייתה בגלל היובש במדבר והכדים שהגנו עליהם
לא הם היו המחברים של הספרים, אלא הם כתבו אותם לשם מכירתם לרבים כעותקים

כל הארכיאולוגים המיין סטרים מייחסים את כתיבת ספרי התנ"ך כגון בן תור , מזר, דיוור ואחרים  לתקופת המקרא (נביאים מן הסתם בתקופות יותר מאוחרות לתורה עצמה אבל עדיין תקופת המקרא) ומביאים לכך ראיות ברורות מעצם הלשון שהתנ"ך משתמש בו ... חיבורים אלה לא יכלו להיות מחוברים בתקופה שאתה מדבר עליה - כי השפה השתנתה !!

הלשון בתורה ובספר יהושע כל כך עתיקה ,שהמקבילה הלשונית הכי קרובה לה זה אכדית (שפה שמית עתיקה שבה דיברו במסופוטמיה בעיקר בזמן ממלכת שומר-אכד )

אם התנ"ך היה נכתב בתקופת כתות כמו האיסיים שכתבו ספרי תנ"ך לפרנסתם ,הוא היה נכתב ודאי בלשון דומה לספרים חיצוניים מתקופת בית שני , או בדמיון ללשון חכמים (משנה )

בקשר לטענה שלך שפסוקים מברכת הכהנים (שמופיעים בקמעות מתקופת בית ראשון,אגב, תציין) זה הראיות היחידות לעתיקות הטקסט בתנ"ך ,זה די משעשע , מה בקשר לקלף מגילה של תפילה שמצאו במצרים שיש בו פרשיות שלמות מהתורה כגון קריאת שמע ?
מה בקשר לספירה המדויקת (שתואמת לתנ"ך שבידינו אגב) של האותיות בתורה כפי שמופיעים במקורות חז"ל ושלל הפסוקים שחז"ל ציטטו במשך מאות שנים של בית שני(שמובאים בדיוניים ההלכתיים במשנה) בתקופת הזוגות  וכו' ?
ישנו מסמך מתקופת בית ראשון שנשלח לנציב איזורי שבו מתלונן אזרח על עוול שנעשה לו ומפנה לפסוק בתנ"ך ,בתקווה לעזרה
ישנם שלל "ציטוטים" חוץ מברכת כהנים שציינת, ישנה אבן שחקוקים עליה בסגנון חופשי עשרת הדיברות בכתב עברי עתיק (כתובת לוס לונס) יש תחת לקשת רובינסון באחת מאבני הכותל הפנימיות ציטוט חקוק ,מספר ישעיהו סו: יג-יד , בכתובת תאודוטוס (מימי הורדוס) כתוב שהמטרה של בית הכנסת היא ללמוד תורה ומצוות (זאת אומרת שהיה להם תורה ,הרבה לפני המגילות שאתה מזכיר)   ,ואגב בתי כנסת, מצאו גם כתובת "בית מדרשו של אליעזר הקפר" (תנא ארץ ישראל ) וכפי שאתה יודע ,למדו בבית מדרש תורה ומקורות ודרשו אותם וכו'

בקיצור, נא להפסיק לבלבל במח ,כל אלה מוכיחים לא רק שהמחברים לא היו אותם אלה שכתבו את המגילות,אלא שהתורה והתנ"ך היו נפוצים וידועים בארץ
LIONS OF JUDAH ARE AWAKEN , EAGER TO SPILL OUR ENEMIES BLOOD