כתב נושא: סין מגדילה תקציב הביטחון - ואת הדאגה בעולם  (נקרא 5145 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
סין הודיעה היום רשמית כי תקציב הביטחון לשנת 2007 יהיה 350.92 מיליארד יואן, גידול של 17.8 אחוזים לעומת התקציב אשתקד. דובר האסיפה הלאומית הסינית טען כי אין בכוונתה של סין לאיים על אף מדינה, אך המעצמות האזוריות חוששות מפני הגידול, ואילו וושינגטון דורשת מבייג'ינג לנהוג בשקיפות מלאה בנושא.

סין הודיעה היום (א') כי תגדיל את תקציב הביטחון לשנת 2007 בשיעור של  17.8 אחוזים לעומת אשתקד. כך הודיע היום דובר האסיפה העממית הלאומית, ג'יאנג אנז'ו.

לדברי ג'יאנג, תקציבו של צבא סין, "צבא שחרור העם" יעמוד ב-2007 על 350.92 מיליארד יואן (כ-190 מיליארד ש"ח) - תוספת של 52.99 מיליארד יואן לעומת תקציב הביטחון של סין ב-2006.

מאז 1990, הגדילה סין באופן הדרגתי את ההקצבה לביטחון - בהתאם לגידול בתקציב הכולל של המדינה. ג'יאנג הבהיר כי אין בכוונתה של סין לאיים על שכנותיה או על מדינות אחרות בעולם.

"בשנים האחרונות, סין הלכה והגדילה את ההשקעה בביטחון - בהתאם להתפתחותה הכלכלית", אמר ג'יאנג במסיבת עיתונאים שערך בבייג'ינג. "לסין אין את הכוחות או את הכוונה להיכנס למירוץ חימוש עם כל מדינה אחרת, וסין אף אינה מהווה איום לאף מדינה", הוסיף.

עם זאת, נראה שמאמציו של ג'יאנג לשגר מסרים מרגיעים לא יפיגו את חששותיה של וושינגטון, שלאחרונה שבה וביקרה את סין על גודלו ועמימותו של תקציב הביטחון שלה - וכן את שכנותיה הודו ויפן, שלאחרונה החלו אף הן להגדיל את תקציבי הביטחון שלהן.

בביקור שערך באסיה לאחרונה סגן נשיא ארה"ב, דיק צ'ייני, אמר כי הניסוי שערכה סין בטיל נגד לוויינים ומאמציה להגדיל את צבאה עומדים בניגוד להצהרותיה שוחרות השלום של בייג'ינג".

(שוטרים צבאיים סינים בבסיסם בננג'ינג, היום)

פרשנים מעריכים: התקציב גדול פי שלושה או ארבעה

הגידול הנוכחי בתקציב הביטחון הסיני הוא הגדול ביותר שנרשם בעשור האחרון. חודשיים לפני ההכרזה, יירטה סין לווין בטיל ששוגר מהקרקע, ועוררה את זעמה של וושינגטון ושכנותיה באסיה. ג'יאנג הוסיף ואמר כי תקציב הביטחון הסיני הוא קטן יותר ביחס לתקציב הפנטגון, משרד ההגנה האמריקני. ממשל בוש ביקש שתקציב הפנטגון לשנה הבאה יעמוד על 484.1 מיליארד דולר. סכום זה אינו כולל את מימון הפעילות הצבאית האמריקנית בעיראק ובאפגניסטן.

"ביחס למדינות אחרות - בייחוד המעצמות האזוריות, תקציב הביטחון הסיני הוא קטן", טען ג'יאנג.

עם זאת, פרשנים בינלאומיים העריכו כי הנתון שפרסמה היום סין אינו מדויק, וכי תקציב הביטחון האמיתי של סין עשוי להיות גדול פי שלושה או ארבעה מזה שפורסם. לטענתם, מרבית הכספים יושקעו בפיתוח נשק וברכישתו, וכן בתוכניות סודיות.

ביום חמישי, מתח דובר משרד החוץ הסיני ביקורת על וושינגטון על מה שכינה "התנהלותה החטטנית" בענייני הביטחון הסיניים. הדובר,צ'ין גאנג, טען כי בקשותיה של וושינגטון שבייג'ינג תנהג בשקיפות רבה יותר באשר לתקציב הביטחון שלה

משולות לשכן חטטן, הדורש להציץ לתוך ביתה הפרטי של משפחה הגרה בסמוך.
לדברי צ'ין, וושינגטון מתנהגת כמו "שכן, שעומד על מפתן דלתך, וצועק: 'תן לי להציץ פנימה, תן לי לראות מה יש שם'. איך היית מגיב לכזו התנהגות? אני מניח שהיית רוצה להזמין משטרה", אמר צ'ין במסיבת עיתונאים שכינס בבייג'ינג.
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
סין מגדילה תקציב הביטחון - ואת הדאגה בעולם
« להגיב #1 ב- : מרץ 08, 2007, 10:35:19 »
ברכים הבאים למעצמת העל הבאה, אמריקה גוססת.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #2 ב- : מרץ 08, 2007, 13:49:44 »
ברכים הבאים למעצמת העל הבאה, אמריקה גוססת.
בס"ד
מה באשר לצבא שלה?
יגאל=גואל

=       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #3 ב- : מרץ 08, 2007, 14:52:51 »
הצבא הסיני?
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #4 ב- : מרץ 08, 2007, 14:59:22 »
הצבא הסיני?
בס"ד
כן, מה המצב שלו מבחינת חיל האוויר, חיל רגלים, חיל הים.
איזה נשק חדיש טכנולוגיות וכו'.
נחשב בעייניך לצבא טוב מסודר מאורגן?..
יגאל=גואל

Aaron

• אורח
« להגיב #5 ב- : מרץ 08, 2007, 15:03:38 »
ציטוט
350.92 מיליארד יואן (כ-190 מיליארד ש"ח)
פחחח... מה זה? המטבע של סין קטן פי 2 בערך מזה של ישראל. איך למעצמה כזאת יש מטבע כזה נמוך?

ונראה לי שסין רחוקה מאוד מלהגיע לרמה של ארה"ב. ארה"ב ממש לא גוססת, המצב בסין הרבה יותר גרוע.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #6 ב- : מרץ 08, 2007, 15:24:00 »
בס"ד
במרוצת הזמן אולי הוא התכוון שהיא תגדל למעצמה צבאית.
יגאל=גואל

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #7 ב- : מרץ 08, 2007, 15:31:03 »
הצבא הסיני?
בס"ד
כן, מה המצב שלו מבחינת חיל האוויר, חיל רגלים, חיל הים.
איזה נשק חדיש טכנולוגיות וכו'.
נחשב בעייניך לצבא טוב מסודר מאורגן?..
א.) צבא סדיר של 3 מיליון חיילים (לא כולל מילואים ומיליציות), הגדול בעולם מבחינת כמות.
ב.) חיל האוויר הגדול ביותר מבחינת מטוסי קרב/הפצצה קו ראשון (מעל 3000).
ג.) צי גדול, בעל כמה נושאות מטוסים (יותר קטנים משל האמריקאים, ובכמות קטנה יותר).
ד.) מחזיקים בכמות נכבדה של צוללות גרעיניות.
ה.) ארסנל אדיר של נשק גרעיני ותרמו גרעיני (עדיין רחוק כמותית מרוסיה וארה"ב).
ו.) ארסנל גדול מאוד של נשק כימי/ביולוגי ואמצעי שיגור מרובים לכל סוגי רש"קי אב"כ, כולל ארסנל מרשים של טילים בליסטיים בין יבשתיים (ICBM) בעלי טווח העולה על 6000 ק"מ.

לגבי שאר המספרים והטכנלוגיות האמורות אני מפנה אותך לשני אתרים חשובים:
שניהם אמנם באנגלית אך הם מציגות הרבה מאוד מידע חשוב בנושא, שווה מאוד לנסות ולהעמיק בנדון.
ויקיפדיה באנגלית:
http://en.wikipedia.org/wiki/People's_Liberation_Army

והאתר של ג'יינס לעינייני צבא וטכנולוגיה, שווה פשוט לעשות חיפוש על כל מידע לגבי הצבא הסיני:
http://www.janes.com/
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #8 ב- : מרץ 08, 2007, 15:35:54 »
ציטוט
350.92 מיליארד יואן (כ-190 מיליארד ש"ח)
פחחח... מה זה? המטבע של סין קטן פי 2 בערך מזה של ישראל. איך למעצמה כזאת יש מטבע כזה נמוך?

ונראה לי שסין רחוקה מאוד מלהגיע לרמה של ארה"ב. ארה"ב ממש לא גוססת, המצב בסין הרבה יותר גרוע.
אני האחרון שהייתי מזלזל בסינים מבחינה צבאית, ערך המטבע איננו ערובה לכלום מה גם שאני מזכיר לכבודו שהדולר שווה פחות מהיורו וחצי מהלירה שטרלינג, מה כל זה בכלל קשור?
אני מציע לך לעשות לימוד מקיף בכלכלה של מדינות לפני שאתה מגיב בנושא כל כך כבד, אני גם אתן לך עוד חמר למחשבה:
א.) סין היא המדינה השלישית בעולם ששיגרה אסטרונאוט לחלל (בסינית: טאיקונאוט), באמצעים וטכנולוגיות סיניות בלבד, הס מלהזכיר שפרוייקט כזה עולה מיליארדים ואפילו האיחוד האירופי לא הצליח לפרוץ מחסום טכנולוגי/כלכלי זה.

ב.) סין מחזיקה ברזרבות המט"ח הגדול ביותר בעולם (מעל טריליון דולר), מה שהופך אותם למעצמה כלכלית מדרג ראשון, ולמדינה בעלת כושר מתן מילוות, דבר זה הוא נכס שלא יסולא בפז.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #9 ב- : מרץ 08, 2007, 15:44:23 »
בס"ד
כל דבר שני בעולם מיוצר בסין ייצאונית בין הגדולות בעולם אם לא הכי.
יגאל=גואל

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #10 ב- : מרץ 08, 2007, 20:57:05 »
כהנא צדק, תגובתיי בנושא זה, תרמו לך מידע חדש?
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #11 ב- : מרץ 08, 2007, 21:41:56 »
כהנא צדק, תגובתיי בנושא זה, תרמו לך מידע חדש?
בס"ד
ליתר דיוק כל הודעה שלך תורמת לי אישית המון יידע שנחקק בזיכרוני.
יגאל=גואל