כתב נושא: האם יחסו של הרב כהנא לשמאל היה שגוי?  (נקרא 4699 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
האם יחסו של הרב כהנא לשמאל היה שגוי?
« ב- : דצמבר 26, 2009, 20:10:12 »
בס"ד

הרב כהנא התייחס לשמאל בעדינות יחסית. במקום לקרוא להם בשמם האמיתי - בוגדים, התייחס יותר בעדינות למשנתם. הוא הציג אותם ואת הימין כ-2 בנים ואת הקב"ה כאבא, הימין הוא הבן הטוב שמקשיב לאביו ועושה כדברי הטוב שמציג לו, והשמאל הוא הילד שמתפרע, לא מקשיב, מנסה לתרץ את כל הבלאגנים שהוא עושה, כל כך צבוע הוא הבן "שמאל" שאינו מודה בסיבה האמיתית למעשיו - הוא לא רוצה לקבל את דברי אביו (התורה).
דעתי היא הרבה יותר נזעמת. השמאל פועל לפי אידיאולוגיה שאמנם כמובן לא מבוססת על דעת תורה, אלא על פי קומוניזם/סוציאליזם/וואטאבר לסוגיהם, על פי שנאה לא רק לתורה אלא גם לעם ישראל בכלל ויהודים התורניים בפרט. שימו לב שאני אומר תורניים ולא רק ימניים, לבן גוריון לא הייתה בעיה של ממש עם הלח"י למעט מספר פעמים, קל וחומר שלא כמו עם האצ"ל. האצ"ל בדיוק כמו ההגנה רצו את השלטון ואין מה לדבר על היחס השמאלני לחרדים, למתנחלים וכו'.
מה שאני מנסה להגיד הוא מה אמור להיות יחסינו אליהם? שנאה, אהבה וניסיון לפכח ולהוכיח אותם? האם כשנעלה לשלטון נוציאם להורג, נשלח אותם למאסר, לינץ' תקשורתי, מה?

מנותק יובל הכהניסט

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #1 ב- : דצמבר 26, 2009, 20:37:44 »
בס"ד

הרב כהנא התייחס לשמאל בעדינות יחסית. במקום לקרוא להם בשמם האמיתי - בוגדים, התייחס יותר בעדינות למשנתם. הוא הציג אותם ואת הימין כ-2 בנים ואת הקב"ה כאבא, הימין הוא הבן הטוב שמקשיב לאביו ועושה כדברי הטוב שמציג לו, והשמאל הוא הילד שמתפרע, לא מקשיב, מנסה לתרץ את כל הבלאגנים שהוא עושה, כל כך צבוע הוא הבן "שמאל" שאינו מודה בסיבה האמיתית למעשיו - הוא לא רוצה לקבל את דברי אביו (התורה).
דעתי היא הרבה יותר נזעמת. השמאל פועל לפי אידיאולוגיה שאמנם כמובן לא מבוססת על דעת תורה, אלא על פי קומוניזם/סוציאליזם/וואטאבר לסוגיהם, על פי שנאה לא רק לתורה אלא גם לעם ישראל בכלל ויהודים התורניים בפרט. שימו לב שאני אומר תורניים ולא רק ימניים, לבן גוריון לא הייתה בעיה של ממש עם הלח"י למעט מספר פעמים, קל וחומר שלא כמו עם האצ"ל. האצ"ל בדיוק כמו ההגנה רצו את השלטון ואין מה לדבר על היחס השמאלני לחרדים, למתנחלים וכו'.
מה שאני מנסה להגיד הוא מה אמור להיות יחסינו אליהם? שנאה, אהבה וניסיון לפכח ולהוכיח אותם? האם כשנעלה לשלטון נוציאם להורג, נשלח אותם למאסר, לינץ' תקשורתי, מה?

הזונות האלה אחר כך יתלוננו לעולם שלא נותנים להם "חופש ביטוי"

מנותק אשי

• מנהל הפורום "הפצת הימין האמיתי"
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #2 ב- : דצמבר 26, 2009, 22:13:37 »
גם הרב כהנא קרא להם מתייוונים.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #3 ב- : דצמבר 26, 2009, 22:14:14 »
בס"ד

גם הרב כהנא קרא להם מתייוונים.

ולמרות זאת יחסו אליהם היה עדין יחסית.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #4 ב- : דצמבר 26, 2009, 23:18:27 »
הרב התבטא בצורה קשה יותר נגד השמאל, לכל הפחות
קשה יותר ממה שאתה מתאר. קראת את הנאומים שלו
בכנסת?

מה שכן, מו"ר הרב הבהיר פעמים רבות שהוא מתנגד למלחמת
אחים ורואה בערבים את האויב האמיתי, וכאן יכול להיות שהוא לא
צדק במאת האחוזים.

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #5 ב- : דצמבר 27, 2009, 00:38:06 »
לא מדוייק מה שאתה אומר...
אני יתן לך דוגמא שבאחד הפעמים שהוא נעם הוא אמר שאם יוסי שריד היה נולד בסוריה והיה מדבר על הצבא הסורי כמו שהוא מדבר על הצבא הישראלי היו תולים אותו... רמז לא קטן למה שהוא חושב שצריך לעשות לבוגדים!

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #6 ב- : דצמבר 27, 2009, 00:39:37 »
בס"ד

לא מדוייק מה שאתה אומר...
אני יתן לך דוגמא שבאחד הפעמים שהוא נעם הוא אמר שאם יוסי שריד היה נולד בסוריה והיה מדבר על הצבא הסורי כמו שהוא מדבר על הצבא הישראלי היו תולים אותו... רמז לא קטן למה שהוא חושב שצריך לעשות לבוגדים!

הוא גם אמר (תקן אותי אם אני טועה) מה כל עם אחר היה עושה אם הערבים היו עושים לו מה שהם עושים כאן, השמדה מוחלטת ולא רק גירוש...

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #7 ב- : דצמבר 27, 2009, 00:41:17 »
בס"ד

הרב התבטא בצורה קשה יותר נגד השמאל, לכל הפחות
קשה יותר ממה שאתה מתאר. קראת את הנאומים שלו
בכנסת?

מה שכן, מו"ר הרב הבהיר פעמים רבות שהוא מתנגד למלחמת
אחים ורואה בערבים את האויב האמיתי, וכאן יכול להיות שהוא לא
צדק במאת האחוזים.

בהחלט, אחד לאחד. ובכל אופן, כוונתי היא שבאופן כללי הוא היה יחסית עדין אליהם ודוגמא אחת היא זו שהבאת (התתנגדות למלחמת אחים, התנגדות להפעלת אלימות נגד גייסות הסער בגירוש בסיני, וכו').

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
« להגיב #8 ב- : דצמבר 27, 2009, 04:56:02 »
מה אני אגיד, רון והאלקשי?
אני מסכים לחלוטין. ראוי לציין לעניות דעתי כי אנחנו מעט "חכמים/מפוכחים בדיעבד" היום. כל מה שהוא אמר בתקופתו נשמע קיצוני לימניים המתונים של אז; ולכן היום לאנשים כמונו אפילו הוא כבר נשמע מתון. העמדה הכללית זזה ימינה, כך שהכל שאלה של זווית-ראיה.

אבל! מעל הכל- אין שום סתירה במשנתו של הרב כהנא זצוק"ל הי"ד בין אז לבין היום! להיפך! המציאות דהיום רק מראה כמה הוא היחיד שצדק אז. ה"עדינות" כלפי השמאל הייתה עניין של טקטיקה פרופר, ואני מאמין שאילו הוא היה חי היום, הייתה טקטיקה אחרת לגמרי, מפני שהמציאות (שיצר השמאל, דהיינו ה"ילד הרע/המופרע") השתנתה.

בעצם, אילו הוא היה חי היום, הוא כבר מזמן היה ראש-ממשלה, ולכן לא היה שייך אז לחשב שינוי בטקטיקה.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #9 ב- : דצמבר 27, 2009, 08:07:16 »
בס"ד

בהחלט, אחד לאחד. ובכל אופן, כוונתי היא שבאופן כללי הוא היה יחסית עדין אליהם ודוגמא אחת היא זו שהבאת (התתנגדות למלחמת אחים, התנגדות להפעלת אלימות נגד גייסות הסער בגירוש בסיני, וכו').

אם כן, אתה ודאי מסכים שמה שכתבת בתחילת האשכול -
שהוא לא קרא להם בוגדים - אינו מדויק. הוא קרא להם
בוגדים וגרוע מכך.

נכון, בהזדמנויות אחרות הוא קרא לשמאלנים אחים טועים, ושם
היה ענין טקטי לומר כן (מה גם שזה נכון טכנית) וכמו שכתב גבו"ג.

אגב, אני לא מבין מה זה "דעה נזעמת". דעה נמצאת בספקטרום
המעשי, זעם או אדישות נמצאים בספקטרום הרגשי. יכול להיות אדם
בעל דעה קיצונית לגבי X ומבטא את דעתו במתינות, ויכול להיות
אדם בעל דעה מתונה ודלוחה שמבטא את דעתו בצורה נזעמת ומתלהמת.

אבל התברברתי יותר מדי. שמישהו יעצור אותי.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #10 ב- : דצמבר 27, 2009, 11:35:10 »
אם אני לא טועה, הרב כהנא זצ"ל הי"ד טבע המושג "מתגויים" לגבי אותם בוגדים.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #11 ב- : דצמבר 27, 2009, 13:58:22 »
בס"ד

אם כן, אתה ודאי מסכים שמה שכתבת בתחילת האשכול -
שהוא לא קרא להם בוגדים - אינו מדויק. הוא קרא להם
בוגדים וגרוע מכך.

נכון, בהזדמנויות אחרות הוא קרא לשמאלנים אחים טועים, ושם
היה ענין טקטי לומר כן (מה גם שזה נכון טכנית) וכמו שכתב גבו"ג.

אגב, אני לא מבין מה זה "דעה נזעמת". דעה נמצאת בספקטרום
המעשי, זעם או אדישות נמצאים בספקטרום הרגשי. יכול להיות אדם
בעל דעה קיצונית לגבי X ומבטא את דעתו במתינות, ויכול להיות
אדם בעל דעה מתונה ודלוחה שמבטא את דעתו בצורה נזעמת ומתלהמת.

אבל התברברתי יותר מדי. שמישהו יעצור אותי.

אתה צודק. בקשר לדעה נזעמת --- כלומר הוא לא פעל לפי זעם עם השמאלנים, לא עם שנאה (לפחות בכללי) -- כמו שהסברת, הוא ראה בערבים את האויב האמיתי ולא בבוגדים. אנחנו, היום, רואים אחרת.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #12 ב- : דצמבר 27, 2009, 14:01:05 »
בס"ד

מה אני אגיד, רון והאלקשי?
אני מסכים לחלוטין. ראוי לציין לעניות דעתי כי אנחנו מעט "חכמים/מפוכחים בדיעבד" היום. כל מה שהוא אמר בתקופתו נשמע קיצוני לימניים המתונים של אז; ולכן היום לאנשים כמונו אפילו הוא כבר נשמע מתון. העמדה הכללית זזה ימינה, כך שהכל שאלה של זווית-ראיה.

אבל! מעל הכל- אין שום סתירה במשנתו של הרב כהנא זצוק"ל הי"ד בין אז לבין היום! להיפך! המציאות דהיום רק מראה כמה הוא היחיד שצדק אז. ה"עדינות" כלפי השמאל הייתה עניין של טקטיקה פרופר, ואני מאמין שאילו הוא היה חי היום, הייתה טקטיקה אחרת לגמרי, מפני שהמציאות (שיצר השמאל, דהיינו ה"ילד הרע/המופרע") השתנתה.

בעצם, אילו הוא היה חי היום, הוא כבר מזמן היה ראש-ממשלה, ולכן לא היה שייך אז לחשב שינוי בטקטיקה.

אני חושב שאתה צודק ולא צודק. אם להגיד את האמת, ה"ילד המופרע" התחיל כבר בזמנו להראות את פרצופו האמיתי. את רוב מה שאנחנו מבינים היום, את האלטלנה, את הגירוש, את הדיקטטורה תעוות הבצע והשלטון, הפחדנית והבוגדנית, הרב כהנא ראה כבר בזמנו. יכול להיות שהוא לא הספיק להעריך את הרצינות שבדברים אז, מה שאנחנו כן יכולים לראות היום.
אתה צודק לגבי משנתו, שאמנם עם חלקה אינני מסכים (בגללי שאני יותר "קיצוני"), אבל קדושה היא וברובה צדקה וצודקת.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #13 ב- : דצמבר 27, 2009, 19:35:18 »
בס''ד

מו''ר הרב כהנא קילל את יוסי שריד בנאומים שלו. הרב אמר על יוסי שריד "ימח שמו וזכרו שם רשעים ירקב". אין קללה יותר חמורה מזו ביהדות. אני לא יכול כעת למצוא את זה, אבל הרב אמר את זה.

הרב גם תמיד אמר שאין לנו בעיה ערבית אלא בעיה יהודית. זה ברור למה הוא מתכוון.

אנו לא יכולים לומר את הכל עכשיו כשאנו חלשים מדי. אך אם נהיה בשלטון, תהיינה כמה הפתעות לבוגדים בע''ה.

מנותק משה בן אליעזר

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #14 ב- : דצמבר 27, 2009, 21:00:25 »
בס''ד

מו''ר הרב כהנא קילל את יוסי שריד בנאומים שלו. הרב אמר על יוסי שריד "ימח שמו וזכרו שם רשעים ירקב". אין קללה יותר חמורה מזו ביהדות. אני לא יכול כעת למצוא את זה, אבל הרב אמר את זה.

הרב גם תמיד אמר שאין לנו בעיה ערבית אלא בעיה יהודית. זה ברור למה הוא מתכוון.

אנו לא יכולים לומר את הכל עכשיו כשאנו חלשים מדי. אך אם נהיה בשלטון, תהיינה כמה הפתעות לבוגדים בע''ה.

2:37

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #15 ב- : דצמבר 27, 2009, 21:06:53 »

2:37

בס''ד

תודה משה.

זהו היחס האמיתי של מו''ר לבוגדים האלה יש''ו שר''י.

מנותק ronen1980

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #16 ב- : דצמבר 27, 2009, 22:49:02 »
כל גוש השמאל הזה,במדינה אחרת כבר היו ממזמן מחוץ לחוק,היו שמים אותם בכלא כפי שאמר חכם חיים באחד מתוכניותיו..
וזה מה שצריך לעשות להם בעזרת ה' O0