0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
אם אתה נשוי ואשתך בוגדת בך לא עלינו יש חובה הלכתית להתגרש ממנה .
בס"דמה עם גבר בוגד?
היינו הך
בס"דאת האישה יהרגו את הגבר יסרסו
דין מוות שווה,בין לגבר בין לאישה הבוגדים.
בס"דהתכוונתי למצוי ולא לרצוי. חשבתי שהאישה צריכה להתגרש מגבר או שלגבר מותר לקבל "חנינה" מהאישה בעוד האישה חייבת להיות מוצאת להורג?
גם אני התכוונתי למצוי (ע"פ התורה).בעיקרון יש דין שווה לשניהם ע"פ התורה אך בימינו הדין הוא קצת שונה, ויותר "מתירני" לגבי חיוב גירושין, זה לא סוגייה של 'חד וחלק' בדורינו.
במציאות רבנים עפ"י רוב מקלים ומנסים לשמר את הנישואין ולהביא לשלום בית.
לדעתי זה ביעקר תלוי בנסיבות. יש הרבה סוגים של בגידה, ולמשל במקרה של "מעידה" חד פעמית עדיף לשמר את הנישואין (בהנחה ששני הצדדים רוצים לשמר אותם).
בס"דשמע אף פעם בחורה לא בגדה בי אז אנלא יודע איך זה להיות במצב הזה ברוך השם מה שאני כן יכול להגיד זה שאנלא בטוח שהיא הייתה נשארת בחתיכה אחת
אם אתה מדבר על חברה שבוגדת, זה בכלל לא דבר חמור, פשוט תזרוק אותה. חבר שלי, בחור דתי, שמע מרבניו שהלכתית מותר "להתחיל" עם בחורה לא נשואה, שאינה מאורסת או ידועה בציבור.
בס"דאני לא חושב שאלו שחברות שלהם בגדו בהן מסכימים איתך. אני בנאדם נורא קנאי ואני יודע שהייתי הורג אותה במקום. לגבי ההלכה הזו לא שמעתי, יש לו מקור כלשהו (אינטרנטי)?
אני לא מאמין שאתה עד כדי כך קנאי... לגבי ההלכה אני לא מכיר מקור אינטרנטי רק מה ששמעתי, כך שבאמת נראה לי שצריך לקחת את מה שאמרתי בערבון מוגבל.