סך הכל הצבעות: 0
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
כמובן שיום הכיפורים! אם מסתכלים על העובדות שהיינו 30 ק"מ מדמשק ו40 ק"מ מקהיר אחרי שהתגברנו על צבאות ערב לאחר ימים ספורים וסוריה ומצרים פשוט ירדו על הברכיים והתחננו להפסקת אש אחרי ההפתעה הנוראית שקיבלנו ביום כיפור, לאחר שלא היינו מוכנים, ומאורגנים ושיכורים מהניצחון הגדול של ששת הימים.נכון שמספר האבדות היה נוראי וזה "בזכות" אותם ליצנים שישבנו לנו דאז בממשלה אבל למרות כל הכשלונות הגדולים ובזכות זה שהקב"ה היה לצידנו ובעזרת הנחישות הגבורה וההקרבה של הלוחמים שלנו ניצחנו במלחמה הנוראית הזאת שבאה לנו במפתיע לחלוטין !לפי מה שאני שם לב כולם הצביעו על מלחמת ששת הימים, נכון שהבסנו את צבאות ערב אבל במלחמת ששת הימים אנחנו היינו התוקפים, במלחמת יום הכיפורים אנחנו עברנו ממצב נוראי של מגננה חסרת סיכוי לחלוטין למתקפה שמחצנו את האויב !
בס"דאני מוסיף שהכוונה היא לניצחון, כלומר, התוצאה החיובית שהשפיעה הכי הרבה על המצב שלנו מבחינה צבאית-אסטרטגית ולאו דווקא מבחינת מצב נפשות, כמו נס (נכון שכל דבר שמתרחש בעולם הוא נס, עדיין, להבדיל נס מניצחון).
בס''דנכון מאוד יחיאל.כמו שכתבתי בתגובתי, זו לא שאלה פשוטה.בחרתי במלחמת ששת הימים כי לצערי הרסנו חלק גדול מהנס של מלחמת יום הכיפורים כשנתנו לצבא המצרי יש''ו להמלט אחרי שהנאצים האלה היו מוקפים על ידי חיילינו. אילו היינו משמידים את יחידות הצבא המצרי שהיו מוקפים, אז הניצחון היה יותר גדול מששת הימים. אבל אני מבין הנימוקים של יחיאל, ובאמת יש הרבה הגיון במה שהוא כותב.
ששת הימים לפי המפה כבשנו המון נצחנו בגדול.אבל אני חושב שמלחמת יום כיפור כן דוקא המלחמה הזאת זה ה-ניצחון שלנו.