מצחיק. אחד (מצגר) התפרסם כמי ששכב עם גברים. השני (אבינר) נתבע על הטרדה מינית של נשים.
והסוטים הללו מגנים יהודי צדיק שפעל לטובת העם היהודי.
הרב שלמה אבינר, ממנהיגי הזרם הממלכתי בציונות הדתית, אמר כי מדובר ב"פרשה קשה של הרבה רציחות נוראות" וציין כי הגינוי אף מיותר: "אין מה לדבר כי הרי כל העם היושב בציון הוא נגד רצח". עם זאת מחה הרב נגד "מחלת ההכללות", וטען כי אף שעם ישראל סבל ממנה בכל הגליות – הוא לוקה בה כיום בעצמו. "מהגויים אין לנו ציפיות יתר, אבל אנחנו אנשים אחים ולא צריכים לעסוק בזה", אמר, "אנחנו מאוד מזיקים לעצמנו וזה מה שמטריד אותי".
"אם אריסטו היה עכשיו חי, הוא היה מרגיש עלבון רב, כי הוא ניסה לעשות סדר בהיסקים הלוגים והתנגד להכללה לא נכונה", הוסיף אבינר. לדבריו, אם יגאל עמיר הוא ציוני דתי ויגאל עמיר רצח את ראש הממשלה, אין זה אומר שציונים דתיים הם רוצחי ראש ממשלה, וכן גם אם יעקב טייטל ביצע רציחות הרבה והוא גר בשבות רחל - אין להסיק שתושבי שבות רחל, המתנחלים או הציבור הדתי-לאומי כולו הם רוצחים.
הרב הראשי לישראל יונה מצגר אמר ל-ynet כי "אם ההאשמות המיוחסות לטייטל יימצאו אמיתיות, הרי אני קורא עליו את הפסוק 'הקול קול יעקב והידיים ידי עשיו'". עם זאת הוסיף כי "קשה להאמין שיהודי בעל השקפת עולם דתית מסוגל למחוק את הדיבר לא תרצח מתוך עשרת הדברות".
מצגר התייחס גם להכתמת ציבור הדתיים או המתנחלים כולם בשל מעשיו של האיש: "אני מתחנן בפני מי שמתקשים להתאפק, שלא לבצע הכללות ולא לייחס מקרה מביש זה למגזר כלשהו, שהרי ברור שתורתנו - 'דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום'".
"בימים אלו, בהם אנו מציינים 14 שנים לרצח ראש ממשלתנו יצחק רבין ז"ל, שנרצח בשם השנאה והפילוג, עלינו להתאחד ולהתלכד ולא לנצל סיטואציה עגומה זו לצרכי פלגנות בעמנו".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3798729,00.html